Zoals elk ponzischema komt het einde altijd sneller dan je verwacht. PlanB4You heeft amper een jaar bestaan en nu al kan je al ruim een maand live meegenieten van het uiteenstorten van dit ponzischema. De smoesjes, vertragingstactieken en fouten stapelen zich op!

Je kan het allemaal live volgen op de facebook, inclusief lolcomments van soms oerdomme maar veelal gehersenspoelde volgers van PlanB4You. Echt waar, stupiditeit en blindheid alom de volgers van PlanB4You.

Wij denken zelf dat de berichten van PlanB4You en de mensen die mee doen aan dit ponzischema, voor zich spreken. We zullen daarom niet elk bericht behandelen, maar er slechts enkele uithalen voor het publieke archief der ponzischema’s.

FB1

 

FB3

 

FB2

En als klap op de vuurpijl wordt vandaag, op 4 oktober, gezegd dat je je bek moet houden en gewoon moet doen wat PlanB4You je opdraagt. Geen lastige vragen stellen!

 

De kerel in deze reactie is zo fucking dom, die hoeft zijn naam niet weggehaald te hebben.

De kerel in deze reactie is zo ontzettend dom, hij zou gelijk voor een Darwin Award aangedragen mogen worden..

Dit zijn slechts enkele van de vele schokkende berichten op de officiele facebook van PlanB4You. Het zijn er echt te veel om hier allemaal te plaatsen. Bekijk de facebook pagina voor nog veel meer van dit soort werk.

Serieus mensen, wat moet er gebeuren voordat jullie snappen dat jullie opgelicht zijn? Je gaat onsj niet vertellen dat al deze mensen weten dat het een ponzischema is en dat ze bewust nog altijd mee doen en de tent verdedigen. Deze mensen zijn gehersenspoeld en volledig afhankelijk geworden van deze sekte. Wordt wakker mensen, en leer nou eens dat je niet rijk wordt van bijeenkomsten met een guru op het podium.

Normaal zouden we iedereen adviseren om zijn geld weg te halen uit PlanB4You, maar helaas zijn we daar nu al te laat mee. Ze betalen al niet meer uit.

Mocht u geloven in PlanB4You (niemand is perfect) en denken dat het ‘bewijs’ is dat PlanB4You legaal is omdat ze nadat dit bericht gepubliceerd is alsnog aan u uitbetaald hebben, dan hebt u het a. helemaal niet begrepen en b. bewijst dat niets. Mocht u willen reageren om PlanB4You te verdedigen, leg dan uit waarom het geen ponzischema kan zijn. Weerleg alle punten uit het forum en leg uit waar het geld dat u bijgeschreven heeft, vandaan gekomen is.


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

68 reacties

Bart · april 13, 2015 op 12:11

“In verband met onderzoek dat loopt naar PlanB4You is deze website tijdelijk niet beschikbaar.”

Nou dat was het dan.

Admin · april 19, 2015 op 20:49

De overgebleven oplichters raken een beetje in paniek. Dit is wat fraudeur Sandra Bos gemaild heeft naar de andere PlanB4You oplichters en slachtoffers.

DRINGENDE OPROEP!!!!
Beste leden,
Wij willen bij deze een beroep op u doen om met ons mee tr denken.
De huidige situatie
Johny is zoals u weet recentelijk overplaatst naar de zwaarste (slechtste) afdeling in de Bijlmergevangenis.
Om een u een idee te geven hoe slecht de situatie is….wanneer u een hond onder dergelijke omstandigheden opsluit wordt u aangeklaagd voor dierenmishandeling en veroordeelt.
Johny wordt echt behandeld als een zware crimineel!
Vanochtend heeft Johny met Pieter gebeld.
Johny zit er echt doorheen. De omstandigheden waar hij in zit zijn gewoon erbarmelijk.
Voorbeelden:
5 minuten bellen heeft als gevolg weer 4 minuten in gesloten cel.
Een cel met een plastic bed, een plastic matras, een metalen wc met een heel klein beetje toiletpapier.
Moeten vragen of je mag douchen.
En dit zijn maar enkele voorbeelden.
Het zijn echt dingen die je hier in Nederland niet voor mogelijk houdt. Het is ronduit mens-onteerend. Dat dit hier mogelijk is, is niet te geloven.
De enige reden waarom zij Johny nog steeds vasthouden is het feit dat hij “vluchtgevaarlijk” zou zijn.
Maar zoals gezegd wordt hij behandeld als een zware crimineel!
Zelfs na een gebaar van Johny (PlanB4you) is hier geen verandering in gekomen.
Welk gebaar bedoelen wij hier?
Zoals u weet is de website al enkele dagen offline.
Hier toe heeft Johny (PlanB4you) besloten als gebaar naar de instanties om te laten zien dat wij bereid zijn tot volledige medewerking.
Dit heeft dit dus niet willen baten, helaas.
Nu komen we op het volgende en de reden waarom wij een beroep op u willen doen:
Zoals u weet is er beslag gelegd op verschillende bankrekeningen. We hebben het hier over een heel groot geldbedrag.
Dit geld is niet van Johny, maar van de PlanB4you leden (u, dus!).
De instanties denken hier echter anders over, voor hen is het geld van Johny en wordt het om die reden vast gehouden! Geheel onterecht dus.
Echt niet te geloven want dit is uw geinvesteerde geld. Geld dat u vol vertrouwen aan PlanB4you heeft over gemaakt.
En nu zouden de instanties onterecht over UW geld beschikken.
Daarom is het NU echt tijd voor ACTIE!!!
Johny moet VRIJ en UW geld moet weer vrijkomen!
Dat dit alles mogelijk is hier in Nederland is gewoon niet te geloven! En daarom willen wij SAMEN met u actie gaan ondernemen.
Wij willen u dan ook vragen mee te denken over mogelijkheden om dit geld (uw geld) en Johny weer vrij te krijgen.
ALLE suggesties zijn welkom.
Dat mag hier. Maar ook naar sandra@planb4you.eu.
Wij zullen alles verzamelen en in overweging nemen.
Graag horen we uw ideeën zodat wij een plan van aanpak op kunnen gaan stellen.
Want de situatie loopt nu echt de spuigaten uit en het wordt tijd voor actie.
Wij willen u dringend vragen dit bericht te delen met al uw teamleden!
PlanB4you team

JaapK · april 20, 2015 op 22:54

Arme arme Johny. Wat heeft deze goudeerlijke bedrieger het toch zwaar. En wat hebben we toch een groot medelijden met hem, NOT!
En de nieuwe spin is dus dat de arme slachtoffers van PlanB niet beroofd zijn door die arme arme Johny, maar dat de stoute overheid hun geld afgepakt heeft. Laten we hopen dat de overheid inderdaad de rekening van PlanB bevroren heeft. Dan is er een kans dat de slachtoffers een gedeelte terug krijgen.

Nick · mei 27, 2015 op 12:03

Even dat jullie het weten “banken” zijn de grootste oplichters!
Negativiteit over planB vind men wel leuk.
zoals ik hier kan lezen.
Praat geen onzin over planb als je er niks van weet!
leden van planb weten wel beter!
op de een of andere manier zijn jullie toch benieuwd.
2juni is er een proforma zitting dus wacht dat maar af.
En stop met jullie tijd verkloten hier.
vooral de Admin hier jij weet al helemaal niks van planB!!! Niemand weet op het ponzi is of niet.
Dus ook jij niet!!!! Het zal blijken uit de zitting!

Nick · mei 27, 2015 op 12:06

Jaapk pilletje te veel op??
Arme slachtoffers????
Ook al zal het ponzi zijn wij krijgen ons geld via het OM toch wel terug…….
#gazodoorplanB

Bart · mei 27, 2015 op 15:41

Denk je echt dat de 2 miljoen die het OM vorig jaar in augustus heeft in beslag genomen gaat volstaan om iedereen terug te betalen? Hoe lang heeft PlanB daarna nog doorgedraaid? Waar is al dat geld naartoe? Superbricks, profit parts, jailhouse bricks? Hoeveel geld hebben de sinterklazen van PlanB daarvoor uitgedeeld?

Die 2 miljoen is maar een fractie van het bedrag dat is verloren gegaan en leden kunnen dus maar hopen op een fractie van hun inleg terug. Dankzij het OM.

Dat het een ponzi was, is toch duidelijker dan ooit. PlanB ging een jaar terug al restauranten openen. Er gingen allerlei producten enorm succesvol zijn. En wat is er effectief bereikt? Er is 1 restaurant 1 dag open geweest. Er zijn wat pilletjes van een extern lab verkocht. Er zijn een paar paletten energiedrank aangekocht. Er zijn belminuten van een extern bedrijf verkocht… allemaal zaken die geen of een paar duizend euro investering vragen. Studentenprojecten hebben het verder geschopt dan dat in een paar maanden tijd.

Weet je dat al die advertenties waar leden een jaar lang op geklikt hebben nooit een euro winst hebben opgeleverd? Johny heeft nooit betalende adverteerders gevonden. Dat hebben ze nog toegegeven eind vorig jaar, toen gingen ze pas op hun hoogtepunt naar de grote bedrijven stappen, weet je nog?

Admin · mei 27, 2015 op 18:03

Nick, het ligt er wel heel dik op dat het een ponzi is. Planb4you voldoet aan alle kenmerken van een ponzischema. Er is nog niets waaruit blijkt dat het geen ponzi kan zijn. Er is geen verdienmodel, geen inkomsten anders dan inleg van leden, toch zeggen mensen dat ze uitbetaald krijgen, enz.enz.

Vergeet het maar dat je nog geld terug krijgt. Zoals bart al zei is het in beslag genomen geld maar een fractie van de totale inleg van de leden. Daarnaast gaat er nog een fors deel naar de Belastingdienst en naar kosten voor het proces.
Zoals jij ook ongetwijfeld weet zijn er veel mensen die winst gemaakt hebben in het ponzischema van planb4you. Die winst is gefinancierd met de inleg van de veel grotere groep andere leden die geen winst gemaakt hebben. Het grootste gedeelte van jouw inleg zit nu dus in de zakken van andere deelnemers die uitbetaald gekregen hebben van planb4you.

Als je je geld terug wilt dan zul je samen met andere slachtoffers een rechtszaak moeten beginnen tegen de deelnemers die winst gemaakt hebben in planb4you. Die winst is namelijk onrechtmatig jegens jullie, de slachtoffers, verkregen.
Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen bij Sandra Bos en haar kornuiten. Die hebben winst gemaakt en garandeerden bovendien dat het geen ponzi was, zoals te lezen is op ons forum. Nu is het een ideaal moment om die garantie te claimen. Succes!!

Bart · mei 29, 2015 op 14:47

“Dit kreeg ik binnen:
hoi Sandra, ik heb net johny gesproken. de naam planb is weg en let op er mag helemaal niets over planb gecommuniceerd worden.!!! Dit schaadt de zaak. Tot dat de inhoudelijke zaak is behandeld.Groetjes Pieter Dit mag je wel even op je prive pagina zetten. iedereen wordt op de hoogte gehouden indien er belangrijke zaken zijn te melden.”

Kan iedereen aub eens stoppen met over PlanB te praten! Want praten over PlanB brengt PlanB schade toe.

Bart · mei 29, 2015 op 14:52

Daarnaast hebben alle planb-beheerders hun handen van PlanB afgetrokken. Uiteraard gaan leden vragen aan Sandra, Pieter, Gunther, … alle mensen die hun een rad voor de ogen hebben gedraaid, hoe het nu zit met hun geld. Maar dan zijn deze mensen natuurlijk niet thuis! Nu is er de gezichtsloze “planad” account in het leven geroepen om de facebookgroepen te beheren.

“Dames en Heren, Dit is het Officiële account van PlanB4You! Ad verwijst naar Administratie. Dit is omdat er teamleden werden lastig gevallen en teveel persoonlijk werden belast.”

Kunnen mensen aub Sandra, Pieter, Gunther, … met rust laten zodat ze nog even van hun vrijheid kunnen genieten.

Bart · mei 30, 2015 op 10:11

Operatie clean-up is blijkbaar wel erg ingrijpend en dringend, leden worden onder druk gezet om Facebookgroepen en dergelijke te ontbinden.
Brengt volgens PlanB schade toe, maar is natuurlijk ook handig zodat de leden elkaar niet meer op de hoogte kunnen houden, zodat de leden zich niet meer kunnen verenigen tegen PlanB.
Na het weekend is er weer een zitting, aan de nervositeit bij PlanB te zien zijn ze er niet gerust op.

PlanBmevrouw Waarom mag deze groep wel bestaan? Heeft toch ook nog DE NAAM??? Vreemd dit!

Sandra Bos Zijn bezig te verwijderen

PlanBmevrouw ok, maar mijn deadline was gisteren 13.00 uur.

Sandra Bos Toen wisten we niet dat naamveranderibg niet genoeg was

PlanBmevrouw dat is niet waar, want Pieter heeft mij uit een feestje gehouden en heeft nare dingen over mij gezegd in mijn eigen groep, terwijl ik ook meteen de naam heb aangepast en begonnen ben berichten te verwijderen…

Sandra Bos Naamverandering is niet genoeg

PlanBmevrouw dat zeg ik

Sandra Bos Nou wij verwijderen alles in ieder geval en mensen die nog vragen hebben kunnen mij pm sturen. Alles om de zaak te bevorderen. En dit hoort daar bij

PlanBmevrouw ik ook… maar zoals je nu zelf ook merkt kan dat niet in een keer he… als je groep al een tijdje bestaat.

Sandra Bos Nee maar ben er mee bezig. En dit is niet maar 1 groep

PlanBmevrouw ja ik ook… maar ik ben meteen door Pieter uitgescholden. Jij ook?

Sandra Bos Nee want ben meteen mee gestart te verwijderen. Vraagt alleen tijd

PlanBmevrouw ja Sandra, ik ook… onderweg in de auto begonnen, levensgevaarlijk… en daarna de helft van de tijd bij een feestje met de foon bezig geweest…

Sandra Bos Ik moet nu ook weer door. Moet zo snel mogelijk alles weg. Je kunt mij via messenger bereiken

Janus · juli 23, 2015 op 22:24

Ik heb wat inside informatie gehad over PlanB van iemand die zijn mond voorbij gepraat heeft. Die arme Johny zit in de bajes en het lijkt er op dat er een aanzienlijke gevangenisstraf van 5-6 jaar geeist gaat worden ivm oplichting, witwassen en fraude. De “overheid” heeft het wel degelijk bij het juiste eind, daar een bedrag van meer dan 2 miljoen verdwenen is en niemand die enig idee heeft hoe dat kan. Stel dat die smiecht 6 jaar krijgt, beetje goed gedrag is die over jaartje of 2 weer vrij man….kan dan zijn 2 miljoen op gaan halen, goodbye Nederland, het ga jullie goed !

Janus · juli 23, 2015 op 22:29

Oh ja en dan die Sandra Bos….ik heb geen goed woord over voor dat mens. Heeft zich volledig gestort op “crowdfunding”…wat nu crowdfunding? Bij crowdfunding betalen veel mensen allemaal een klein bedrag om een goed doel te steunen/op te zetten, bijvoorbeeld een waterput in Burkinafasso of zoiets, dat is crowdfunding. Nu moet iedereen geld betalen aan de bovenliggende persoon, zodra die er 2 heeft heb je 100% winst en kun je lekker gaan shoppen…lijkt mij geen crowdfunding maar meer het oude kettingbrief verhaal wat een hele ordinaire versie van ponzi is…..again
Ik hoop dat de fiscus snel onderzoekt hoe die crowdfunders hun geld besteed hebben aan goede doelen…..

Admin · juli 24, 2015 op 07:30

Sandra Bos is nu inderdaad volledig gestort op een ander piramidespel, namelijk WeShare Crowdfunding. Dat is een hartstikke illegaal schema waarin mensen andere mensen moeten werven om geld in het systeem te pompen, zogenaamd onder het mom ‘crowdfunding’. Het schema van We$hare heeft echter niets met crowdfunding te maken.

Topic op ons forum

Jaap K · juli 25, 2015 op 16:40

Ja, Sandra Bos is niet gestikt in haar eerste leugen. Ik vraag me altijd af hoe iemand dat nou voor zichzelf kan rechtvaardigen, om iedereen zo bewust en schaamteloos voor de gek te houden. Je moet psychisch toch vrij apart in elkaar zitten om dat te kunnen.

Admin · maart 16, 2016 op 15:32

Het zal voor niemand een verrassing zijn; gisteren is de BV van PlanB4You failliet verklaard: https://www.faillissementen.com/insolventies/nederlandse-insolventies/237135/60159553/PLANB4YOUBV/

Bart · maart 17, 2016 op 17:42

http://fd.nl/ondernemen/1143659/piramidespel-planb4you-failliet-verklaard

een artikel over het faillissement en oproep van curator aan gedupeerden om vorderingen in te dienen.

Jaap Kries · mei 24, 2016 op 18:11

Dat was toch de club van die arme Johny Schabregs? Die waarvoor ze nog een inzameling hielden onder de slachtoffers om hem uit de bak te krijgen? Terwijl er in Nederland helemaal geen ‘bale’ of borgtocht bestaat? Nou , het is fijn te weten dat Johny c.s. voor drie jaar de bak indraaien. Ik hoop dat Sandra Bos er ook bij zit.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *