Zoals elk ponzischema komt het einde altijd sneller dan je verwacht. PlanB4You heeft amper een jaar bestaan en nu al kan je al ruim een maand live meegenieten van het uiteenstorten van dit ponzischema. De smoesjes, vertragingstactieken en fouten stapelen zich op!

Je kan het allemaal live volgen op de facebook, inclusief lolcomments van soms oerdomme maar veelal gehersenspoelde volgers van PlanB4You. Echt waar, stupiditeit en blindheid alom de volgers van PlanB4You.

Wij denken zelf dat de berichten van PlanB4You en de mensen die mee doen aan dit ponzischema, voor zich spreken. We zullen daarom niet elk bericht behandelen, maar er slechts enkele uithalen voor het publieke archief der ponzischema’s.

FB1

 

FB3

 

FB2

En als klap op de vuurpijl wordt vandaag, op 4 oktober, gezegd dat je je bek moet houden en gewoon moet doen wat PlanB4You je opdraagt. Geen lastige vragen stellen!

 

De kerel in deze reactie is zo fucking dom, die hoeft zijn naam niet weggehaald te hebben.

De kerel in deze reactie is zo ontzettend dom, hij zou gelijk voor een Darwin Award aangedragen mogen worden..

Dit zijn slechts enkele van de vele schokkende berichten op de officiele facebook van PlanB4You. Het zijn er echt te veel om hier allemaal te plaatsen. Bekijk de facebook pagina voor nog veel meer van dit soort werk.

Serieus mensen, wat moet er gebeuren voordat jullie snappen dat jullie opgelicht zijn? Je gaat onsj niet vertellen dat al deze mensen weten dat het een ponzischema is en dat ze bewust nog altijd mee doen en de tent verdedigen. Deze mensen zijn gehersenspoeld en volledig afhankelijk geworden van deze sekte. Wordt wakker mensen, en leer nou eens dat je niet rijk wordt van bijeenkomsten met een guru op het podium.

Normaal zouden we iedereen adviseren om zijn geld weg te halen uit PlanB4You, maar helaas zijn we daar nu al te laat mee. Ze betalen al niet meer uit.

Mocht u geloven in PlanB4You (niemand is perfect) en denken dat het ‘bewijs’ is dat PlanB4You legaal is omdat ze nadat dit bericht gepubliceerd is alsnog aan u uitbetaald hebben, dan hebt u het a. helemaal niet begrepen en b. bewijst dat niets. Mocht u willen reageren om PlanB4You te verdedigen, leg dan uit waarom het geen ponzischema kan zijn. Weerleg alle punten uit het forum en leg uit waar het geld dat u bijgeschreven heeft, vandaan gekomen is.


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

68 reacties

Birty · oktober 15, 2014 op 07:49

What a load of crap! Typical idiot talking out of his kneck! If you had some kind of brain, you would be sure of your information before you go spouting off! I have been a member of Planb4you since the beginning and it is no more a ponzi than I am az nun. Go and find something else to write lies about!

Birty · oktober 15, 2014 op 07:51

By the way, who wrote these lies, whyis t here not a name with this nonsence?

Bart · oktober 15, 2014 op 11:30

Johny ging ten laatste gisteren z’n rapport online zetten dat zou bewijzen dat PlanB4you bonafide is. Het komt wellicht voor niemand als een verrassing dat publicatie van dat mysterieuze rapport is uitgebleven. Naast de bestaande geldproblemen lijken mensen te beseffen dat ze worden opgelicht en stappen ze er uit, waardoor de problemen enkel maar erger worden. Verwacht daarom in de toekomst acties van PlanB4you om de overgebleven “believers” nog meer geld in de ponzi te laten pompen.

Admin · oktober 15, 2014 op 15:52

Birty, this site is in Dutch. Especially for you I will reply in English this once, but please note that we will continue this discussion in Dutch.

PlanB4You is a ponzi because the only way that money flows into the system is by the members self, purchasing ‘clickblocks’. There are no advertisers on PlanB4You, generating revenue from which the members would get paid. The brands and products advertised on the banners of PlanB4You have stated that they do not do business with PlanB4You in any way. The return on the investment is paid entirely with money from the inlay of other members. This makes it a ponzi scheme.

Furthermore, it is unlogical to pay people to click on ads. That way you will never sell any product to your visitor, because the only reason these people visit the site is because they are paid to do so. Dont come blabbering about alexa rankings, they are worthless.
Also the fact that you can up your inlay in PlanB4You and get a bigger return on your investment without having to click more ads suggest that PlanB4You is not a marketing tool, shopping community or anyting, but is an investment scheme.

Please also note that PlanB4You is in no way different than previous Ponzi schemes like Banners Broker or Telexfree. All had the same way of recruiting people and all had people believing in the system, even without any evidence of the system actually working.

PlanB4You itself states that it has legal issues with government. They have their bank account frozen, tells Johny Schabergs. No normal company has these kind of issues.

In reply to critisism on the internet and to the government actions, PlanB4You claims that they’ve got a report that would prove that they operate a legal business and are not a ponzi scheme.
Only;
No one knows on what information the report was based
No one knows what this report says
No one knows what this report means
No one knows who has written this report
No one has ever seen this report

So most likely, this report does not actually exist. Otherwhise PlanB4You would have told all of the above and had made the report public.

Good luck with your ponzi scheme.

Birty · oktober 18, 2014 op 08:32

Ik heb de naam van de bank vergeten, dat werd afgesloten door het Team Forensische Opsporing en de man die begonnen was met de bank had niets verkeerds gedaan. Net zoals Planb4you heeft niets verkeerds gedaan. Deze mensen zijn niets beter dan dieven en ik begrijp niet waarom iedereen zo bang van hen zijn? Je moet echt je feiten goed hebben voordat je zulke onzin schrij. Waar heb je die informatie vandaan? Je gaat een echte idioot uitzien wanneer de ware feiten zijn bekend gemaakt!

Birty · oktober 18, 2014 op 08:35

Wat weet je over Planb4you? Controleer je feiten voordat je een reactie plaats!

Admin · oktober 18, 2014 op 10:12

Birty, je gaat niet eens inhoudelijk in op de bevindingen die wij gedaan hebben en gepubliceerd hebben op deze site. Sterker nog, helemaal niemand van PlanB4You lijkt in staat te zijn om inhoudelijk te reageren. Denk je niet dat als het werkelijk niet zou kloppen wat wij en vele andere, onafhankelijke, sites publiceren over PlanB4You, dat jij of iemand anders helder kan uitleggen waarom het niet klopt en hoe de feiten er dan wél uit zouden zien? Zo lang dat niet gebeurd is er geen enkele reden om aan te nemen dat de feiten zoals wij ze bevonden hebben, niet kloppen.

Je zegt ook dat wij er idioot uit gaan zien wanneer de ware feiten bekend gemaakt zijn. Dat suggereert dat jij zelf deze feiten ook nog niet kent (anders had jij ze immers al bekend gemaakt, niet?) en dat jij je geld dus gestoken hebt in iets waarvan je niet eens weet hoe het werkt of wat het is. Dat vinden wij op onze beurt dan weer idioot.

Bart · december 8, 2014 op 14:00

Ondertussen alsmaar duidelijker dat dit bericht klopt. Volgens de algemene voorwaarden zit er max 60 dagen tussen opvragen en uitbetalen. Maar ondertussen duurt het al langer, zo’n 68 dagen wordt gezegd. Toen leden daarover begonnen te morren, bleken die dagen ineens werkdagen volgens Johny.

Frnas · december 12, 2014 op 21:19

Ik ben volledig nieuw op dit onderwerp, dus sorry als ik herhalingen oproep. Heb gisteren een webinar van PB4Y bijgewoond. Dan lijkt er niets aan de hand te zijn. Ik hoor geen kritische vragen van (potentiele) deelnemers. Ben Internet aan het afstruinen naar ervaringen en kom oa hier terecht. Kennissen van mij zijn nu 12 maanden bezig en doen deze maand de eerste opvraging, ben beneiwud.
Als die Johny zolang bezig is geweest met voorbereiden van dit model, dan moet hij uitgegaan zijn van een successcenario en zorgen dat in dat geval de gegevenslogistiek en financiele stromen perfect geregeld zijn. En dat is kennelijk niet zo. 60 dagen wachten voor een opvraging vind ik sowieso te lang, 30 dagen. En als er nu nog discussies zijn of dat kalenderdagen of werkdagen zijn, dan voelt dat niet goed. Wie verdiend er nu écht geld hiermee. En hoeveel uitstappers zijn er nu sind 12 maanden en om welke reden. Ik zou dit wel eens echt door een “onafhankelijke” partij (bestaat niet, ik weet het) onderzocht willen zien. Ik heb in de webshop gekeken, maar daar word ik niet echt warm van.

Bart · december 14, 2014 op 01:02

Er zijn heel wat uitstappers sinds september, dat kan je zien aan de ranking. http://www.alexa.com/siteinfo/planb4you.eu Die ranking meet de populariteit van PlanB adhv het aantal kliks/bezoekers. De ranking daalt omdat mensen stoppen met klikken en er dus uitstappen. In de komende maanden moet PlanB al die mensen uitbetalen (60 werkdagen vertraging).

Bart · december 18, 2014 op 10:37

En nog meer bewijs dat de geldnood hoog is:
Je kan nu als eindejaarsactie een soort superbrick kopen. De verdiensten van die brick mag je wel een heel jaar niet opvragen. De actie duurt een hele maand en je kan ‘m ook van je account kopen, dus wordt daar wellicht ook gerekend op een hele maand geen uitbetalingen.

Admin · december 18, 2014 op 14:08

In augustus al werden de invallen gedaan.
https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@87559/beslag-miljoenen/
PlanB4You ging ondertussen gewoon door met het oplichten van goedgelovige mensen. In en in triest.

KINGPIN · januari 1, 2015 op 20:58

Dan ook nog bij te voegen dat de site uitermate slecht is geprogrammeerd en dat hun “ict afdeling” belachelijk slecht is omdat ze na dat jaar van bestaan hun site nog niet voor elkaar hebben. Er verdwijnen zogenoemde bricks van mensen en er worden bedragen bijgeschreven afgeschreven bla die bla ?

En bericht als je naar de profiel pagina surft.

Due to some technical issues, the figures on this profile page are not up to date. All functions are available, but, withdrawals will not be processed . We will have the profile page up and running again by wednesday afternoon.
Our apologies for this inconvenience…

Dit is gewoon compleet uit de kluiten gewassen onzin en de grammatica ziet er uit alsof een kind het heeft geschreven. In mijn jaren als web developper heb ik nog nooit gehoord van een database die waardes gaan veranderen/verdwijnen/ect in een MYSQL TABEL. Ik heb een website dit soort achterlijke dingen nog nooit maar dan ook nooit van mijn leven zien doen. Jullie cronjobs en IF/ELSE statements kloppen van geen kant maar jullie proberen het wel op de meest belachelijkste manier te brengen.

GA BOEKEN KOPEN : LEER PONZI HERKENNEN VOOR DUMMIES, LEER PHP VOOR DUMMIES COMPLETE FUCKING MORONS.

KINGPIN · januari 1, 2015 op 21:12

PS.
We can help you to fulfill your wildest dreams ! ? , Meedoen aan een ponzi is niet mijn (wildste droom).

Conflictsituaties zoals fraude, schade aan de goede naam en dergelijke.
Het vaststellen van fraude, het veroorzaken van schade aan de goede naam of anderszins niet geoorloofd handelen, resulteert in verwijdering uit PlanB4you.
Het account zal na onderzoek, het vaststellen van de malversatie en na overleggen van het bewijsmateriaal worden opgeheven en het betrokken lidmaatschap zal uit het systeem worden verwijderd.. Het lid zal schriftelijk aansprakelijk gesteld worden van de geleden schade. De verdiensten uit het account vervallen aan Planb4you en de investering zal na aftrek van de kosten worden teruggestort.

Weer zo een compleet belachelijk onzin verhaaltje je moet het overal mee eens zijn ( planb4you ) dus. anders riskeer je een verwijdering uit planb4you en worden er kosten gerekend ?

Bart · januari 3, 2015 op 11:03

Vandaag moeten er vier TokoJohny restaurants opengaan in België. Na x aantal uitgestelde openingsdata werd vandaag geprojecteerd als echt definitief. Ben benieuwd! Het zal alvast een erg stille opening worden want niemand van de leden weet van iets, op de blog van Johny is het stil en op de website van TokoJohny staat er ook niks.

“Gunter Van Den Driessche10 december 13:49
Leuven staat startensklaar Rudi, maar met de komende eindejaarsperiode en bijhorende uittocht van studenten is in samenspraak met franchisenemer besloten om 3 januari te openen. Tegen dan zijn St Niklaas, Herentals en Eeklo ook klaar en das eveneens handiger voor de productie en leveringen. Mechelen is trouwens deze week ook binnengehaald en wordt de volgende op het lijstje”

Bart · januari 16, 2015 op 17:53

Nu maakt PlanB reclame voor een nieuwe scam, namelijk bancdeoptions.com. Dat is zogenaamd een wereldleider gevestigd in Australië. Maar als we even naar het verkeer van de site kijken, zien we dat er amper mensen naar de website surfen. Enkel in Nederland is de site populair (50% van de bezoekers is Nederlander). In de Engelstalige site zitten ook heel wat vertaalfouten die vaak wijzen naar een Nederlandstalige achtergrond (op de voorpagina staat bv het woord “derivaties” wat “derivatives” moet zijn).

Er zit natuurlijk ook weer een MLM-achtig verdienmodel achter, je verdient een % van de inbreng van iedereen die je inbrengt, zo doen betrouwbare wereldleiders dat nu eenmaal!

Bart · februari 14, 2015 op 20:46

En de nieuwste in de reeks “I heard you like scams, so I put a scam in your scam”:
PlanB raadt aan: MPT Max. http://behindmlm.com/mlm-reviews/mpt-max-review-my-private-trades-latest-incarnation/

Speciaal voor Planb4you leden!
1. Open een account bij MPT MAX van € 180,- ontvang € 120,- extra bonus en 1 Superbrickx = 2 SB)
2. Open een account bij MPT MAX van € 600,- ontvang € 600,- extra bonus en 3 Superbrickx = 6 SB)
3. Plaatsing in de Planb4you matrix, met alle voordelen daarvan.
4. Speciale trainingen en bijeenkomsten , waar MPT MAX voor Planb4you leden uitleg geeft en u al
uw vragen kan stellen.
5. Webinars, waarin u uitleg krijgt over de Forex en het traden.
Woensdag 18 februari is de eerste MPT MAX bijeenkomst voor Planb4you leden in Amsterdam

Hoe komt dat zo, dat PlanB telkens met wat nieuws komt waar we geld in kunnen stoppen? Eerst bricks, dan superbricks, dan profitparts, dan bancdeoptions nu dit weer! Wel, dat komt natuurlijk omdat PlanB niet meer aangroeit. Het ledenaantal stagneert en/of kalft af en in een ponzisysteem moet er constant nieuw geld invloeien anders valt het in elkaar. Dat nieuwe geld komt nu wellicht vooral van bestaande leden. Des te dramatischer voor de leden wanneer alles uiteindelijk in elkaar stuikt.

Bart · februari 14, 2015 op 20:47

Oh ja die TokoJohny’s? Nog altijd geen enkele open.

Bart · februari 18, 2015 op 18:09

De voorwaarden moesten alweer aangepast worden, nu moet je al 90 werkdagen wachten op je geld.

M.K. · februari 18, 2015 op 19:26

Ik begin er ook steeds minder in te geloven. Ben zelf al driekwart jaar lid en heb wel inmiddels heel wat geld verdiend maar nog niet uitbetaald gekregen. Eerst waren het 60 werkdagen sinds vandaag wordt het alweer 90! Zowiezo investeer ik niks meer in planb4you eerst m’n investeringen uitbetaald gekregen hebben. Dan zien wel weer verder!

Admin · februari 20, 2015 op 07:56

M.K. je ziet het verkeerd. Je hebt helemaal geen echt geld verdient. Net als met Monopoly is het bedrag dat je bij PlanB4You ziet, fictief. Dat betekent dat het nep is. Je kan wel winnen met Monopoly maar in de echte wereld kan je niet met Monopoly geld betalen. Zo is het ook met het geld dat jij zogenaamd verdient heb met PlanB4You. Dat is in de echte wereld ook waardeloos.

PlanB4You deed haar daadwerkelijke uitbetalingen met het geld dat ze kregen van de inleg van nieuwe leden. Er komen geen nieuwe leden meer bij, dus er komt geen geld meer binnen en dus krijgen jij en alle anderen nooit meer uitbetaald.

Bart · februari 20, 2015 op 16:51

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23710646/__Directeur_vast_voor_piramidespel__.html

AMSTERDAM –
De directeur van PlanB4You is in Rotterdam gearresteerd voor het vermoedelijke piramidespel dat werd aangeboden door zijn bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie vrijdag gemeld. Hij is vrijdag voor twee weken in voorarrest geplaatst.
Vermoed wordt dat PlanB4you zich bezighield met zogenoemde ponzi-fraude, te vergelijken met een piramidespel. Duizenden mensen in Nederland, Duitsland, België, Slovenië en Italië hadden ingelegd. Dat begon met een paar tientjes maar kon oplopen tot enkele duizenden euro’s.
De directeur wordt verdacht van oplichting, aanbieden van een piramidespel en het witwassen van de inkomsten daaruit. PlanB4you beloofde ingelegd geld tegen een hoog rendement te beleggen. Maar volgens het OM is het waarschijnlijk besteed aan privé-uitgaven, bijvoorbeeld de aankoop van dure auto’s. De rendementen die sommige deelnemers ontvingen, werden vermoedelijk betaald uit de inleg van andere leden.
Om te voorkomen dat geld kon worden weggesluisd heeft het OM eerder voor in totaal 2,5 miljoen euro beslag gelegd bij PlanB4you en de directeur. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft in augustus al zes panden in Nederland en België doorzocht. Daarbij zijn ook zeven auto’s in beslag genomen, waaronder een Maserati, een Jeep en een Porsche.

JaapK · februari 22, 2015 op 15:08

En wat zouden ze met het geld en die in beslag genomen auto’s doen? Vast niet teruggeven aan alle sukkels die het gestort hebben.

Gwendolyne · februari 23, 2015 op 01:52

Hoe weten jullie dat banckdeoptions en mptmax scams zijn? Jullie zitten er zelf niet eens bij. Plan B draait al bijna 1,5 jaar. En ze zijn tot nog toe een van de weinige online bedrijven die uitbetalen. MAP’s wat lijkt op plan B betaald ook gewoon uit en gaat zelfs nog beter. Zijn jullie soms jaloers dat jullie niets verdienen. Ik ken iemand die amper een jaar er in zit en al ruim 3 keer zijn inleg er uit heeft gehaald.

Admin · februari 23, 2015 op 08:16

Gewendolyne, jij komt maar met 1 argument. En uiteraard is dat het enige argument waar ponzi aanhangers mee kunnen komen. Ik heb daar eens een artikel over geschreven, zie hier: http://mlmforum.nl/forums/topic/het-enige-argument-waar-ponzi-aanhangers-mee-komen/

Voor bancde options en mptmax zijn aparte topics op ons forum. Daar kan je lezen waarom dat scams zijn en waarom dat geen legitieme bedrijven zijn, net als PlanB4You.

JaapK · februari 24, 2015 op 22:26

Zeg beste Gwendoline, het was je misschien even ontgaan dat de directeur van PlanB net gearresteerd is? Wegens het runnen van een piramidespel. Maar verder gaat het fantastisch met PlanB hoor. Is echt een geweldige opportunity. Meteen instappen! Misschien kun je je inschrijfgeld meteen even in de gevangenis gaan betalen.
Zucht…hoe is het toch mogelijk dat mensen zo dom zijn.

Bart · februari 25, 2015 op 12:30

“PlanB betaalt uit” wordt al heel snel “PlanB betaalDE uit”, er is nu al een vertraging van 80 werkdagen, leden klagen dat opvragingen van 5 en 6 november op dit moment (4,5 maanden later) nog altijd niet zijn uitbetaald. Elke dag lopen de vertragingen op. Die werkdagen limiet die nog maar heel kort verhoogd is, gaat binnen enkele weken al niet meer volstaan aan dit tempo!

JaapK · februari 26, 2015 op 20:14

Als die van begin november nog niet zijn uitbetaald, dan is dat al meer dan 80 werkdagen. 80 werkdagen vertraging is natuurlijk al volkomen belachelijk.
Maar ja, de MLM junks trekken zich van onze waarschuwingen toch niks aan. Het is alsof je alcoholisten tegen de drank waarschuwt, verstokte rokers tegen sigaretten. Het zijn junks. Ze zijn verslaafd en gehersenspoeld.
Het enige wat helpt is verbieden. Of een speciale MLM tax invoeren, zodat het flink duurder wordt. Elke MLM’er zou verplicht moeten worden om 500 € per jaar onzinnige activiteiten strafheffing te betalen. Moet je eens kijken hoe snel het dan afgelopen is met deze flauwekul. Kunnen de belastingen op nuttige zaken ook weer wat omlaag.

Admin · februari 26, 2015 op 22:33

Waarom zou je heffing op MLM willen doen? MLMers hebben allemaal al geen cent te makken.. daarom geloven ze allemaal in gratis geld. Probleem lost zich vanzelf op als ze in de schuldsanering komen.

M.K. · februari 27, 2015 op 23:32

Alle negatievelingen over planb4you. Dit is gewoon een legaal bedrijf en ze betalen ook gewoon uit al moet je daar even op wachten je krijgt het uitbetaald. Als je elke maand een opvraging doet dan krijg je automatisch na 90 werkdagen elke maand je geld uitgekeerd. Ook ik ken leden die al mege veel verdiend hebben met planbyou en ik ook. Dus we blijven gewoon lid en planbyou groeit qua ledenaantal boven verwachting. Dit is heel nieuw concept mensen geloof daar nu in. En alles wat nieuw is kan de gevestigde orde niet verdragen. Vandaar dat allerlei instanties hier onderzoek naar doen. Maar planb4you heeft de toekomst. Bravo!

Admin · februari 27, 2015 op 23:52

Wat leuk dat jij komt met het enige argument waar ponzi aanhangers mee kunnen komen. Daarmee bevestig je nogmaals dat het om een ponzischema gaat, al is dat voor iedereen behalve PlanB4You gelovigen al volstrekt duidelijk.

PlanB4you heeft de toekomst? Geloofwaardig wanneer je directeur in de gevangenis zit. Wat voor complot theorie zit daar volgens jou achter?
Waarom snap je niet gewoon hoe een ponzi schema werkt?

Daniel · februari 28, 2015 op 23:16

M.K, een bedrijf waarvan de directeur in de bak zit omdat het bedrijf een piramidespel is komt niet in aanmerking voor het stempel ‘legaal’. Dat het bedrijf een deel van de totale inleg heeft uitgekeerd kan daar niets aan veranderen.

ralf · maart 3, 2015 op 16:49

Grootste oplichters ever! 2 december opvraging gedaan. 3 dagen voor verstrijking van de 60 werkdagen passen zij de algemene voorwaarden aan. Nu moet je 90 werkdagen wachten. Sterker nog als je wilt inloggen moet je deze nieuwe voorwaarden accepteren. Doe je het niet kan je niet klikken of opvragingen doen. Ik heb gemailt en gelukkig reageren ze nog. Ik zei dat ik er klaar mee was en mijn inleg terug wilde hebben. Hun zeggen dat is heel jammer, dan moet u inloggen en het beheer door planb4you uitzetten. Na 4 of 5 maanden krijgt u dan 50 euro. Uiteraard ga ik daar niet mee akkoord want dan zou ik alsnog de nieuwe algemene voorwaarden accepteren. Dus mensen die hier rsageren en denken dat planb4you een integer bedrijf is komen begrogen uit. Begin er niet aan!!!!!

Bart · maart 3, 2015 op 22:03

Aanhouding is verlengd, Johny moet nu minstens 90 dagen in de cel blijven. Maar Sandra Bos en Pieter Beuzenberg proberen het boeltje bij elkaar te houden. Blijkbaar is de oplossing voor al het leed: blijven geld storten!

Anna · maart 4, 2015 op 15:00

Beste,

Ik heb in totaal 5000 euro geïnvesteerd. En geloof nogsteeds volledig in PlanB4You.
Ik heb ondertussen en vrij groot account gespaard en laat me nu wekelijks uitbetalen. Dat gaat tot nu toe zeer goed. (Ondertussen heb ik al 6000 euro eruit gehaald en nog steeds groeit mijn account)
Oké de voorwaarden veranderen. maar ik ben allang blij dat wij het iedere keer moeten goedkeuren. Hebben jullie enig idee hoeveel sites er zijn die algemene voorwaarden veranderen zonder dat jullie dit er vanaf weten?
Wij leden kunnen volgens jullie dom zijn of goed gelovig. maar als ik je kan verzekeren dat merendeel van wat hier reageert niet eens weet hoe of wat of zelf geld op blijft vragen en op andere dingen lopen te verkondigen dat PlanB4You een top bedrijf is en dat ze er compleet in geloven?

Ja ik blijf achter PlanB staan. Wil je weten waarom?
Alleen al om het feit dat ze meer laten zien en weten over zichzelf dan een ieder van jullie op dit soort negatieve forums.
Kom maar een keer naar Amsterdam of Ternat naar een presentatie met zo’n grote bek over wat PlanB4You niet is. Dan kunnen de presentatoren je uitleggen wat je fout ziet, maar ik ben van mening dat merendeel van de negatieve mensen hier daar de ballen niet voor heeft.
Of kom een dagje meedraaien tijdens de Verdiepingstraining.

Maar he, eigenlijk kan ik jullie sukkels niks verwijten als de eigenaar van deze site niet eens zijn eigen naam durft op te geven. (Dmin, A)
Oeps ik heb een beetje research gedaan voordat ik dit plaatste ja. Misschien ook een goede tip voor A Dmin om een keer te doen bij PlanB4You!!!!

Bart · maart 4, 2015 op 15:29

PlanB4you heeft z’n voorwaarden stiekem aangepast in het verleden. Er stond immers eerst dat de onderneming viel onder het Nederlands recht. Dat is stiekem aangepast naar het Belgisch recht omdat het Nederlands recht het opvragen van persoonsgegevens verbiedt.

Ah oei, dat wist je niet, wat ben jij toch goed op de hoogte, wat is PlanB toch een transparant bedrijf.

Het is trouwens bij wet verboden om nieuwe algemene voorwaarden retroactief toe te passen op oude overeenkomsten. Wat doet PlanB4you? Oude opvragingen vallen onder de nieuwe betaaltermijn. Dat is niet legaal. Maar wat boeit de wet PlanB4you? Johny zit niet in de cel omdat hij de wet zo goed volgde.

Wat gaat het uitbetalen trouwens goed! Hier een grafiekje met het aantal dagen dat er gewacht moet worden op uitbetaling: http://oi62.tinypic.com/1zmjcle.jpg Vroeger moest je vijf dagen wachten. Ondertussen is dat 90 werkdagen en de laatste weken schiet de termijn bijna loodrecht omhoog. Er is meer dan een week nodig om de uitbetalingen van 1 dag in orde te maken! Belangrijke PlanB4You promotors op Facebook stellen openlijk voor om enkele maanden niet meer uit te betalen om PlanB4you financiële ademruimte te geven. Wat gaat het goed!

De gevangenhouding van Johny wijst trouwens op een nakend proces ten gronde en dus wellicht het einde van PlanB4you. Hopelijk zien de echte slachtoffers nog wat van hun inleg terug en gaat de overheid ook het geld halen bij de leden die geprofiteerd hebben van de goedgelovigheid van anderen.

Anna · maart 4, 2015 op 15:58

Ik ben benieuwd of jullie lafbekken een mailtje naar mij durven te sturen.
Mijn mailadres is: anonymeanonym@hotmail.com

Zie jullie mails met veel liefde tegemoet!

Bart · maart 4, 2015 op 16:16

Waarom zouden wij jou een mailtje sturen? Wat is daar precies het nut van?
Mag de discussie niet verder in de openbaarheid?

Admin · maart 4, 2015 op 16:23

Anna, wij zijn anoniem omdat niet iedereen even blij is als wij vertellen hoe de vork in de steel zit. Zoals je weet zitten veel van jouw PlanB4You mensen finaniceel heel erg krap. Dat zorgt er voor dat ze wanhopig worden. Wanhopige mensen zijn gevaarlijk. Verdere discussie over anonimiteit mag op ons forum, daar is een onderwerp speciaal daarvoor.

De presentaties van PlanB4You zijn ons bekend. Je mag daar geen kritische vragen stellen. Doe je dat wel, dan wordt je presentator heel boos en wordt je vaak zelfs de zaal uitgezet. Gezellig!
Op de facebook pagina’s van PlanB4You gebeurt trouwens hetzelfde. Alles wat niet positief over PlanB4You is, wordt weggehaald. Moeilijke vragen en mensen die het niet eens zijn met het beleid of die bijvoorbeeld vragen hebben over waarom de directeur in de gevangenis zit, worden gewoon verwijderd. Zo kan je namelijk makkelijk doen alsof alles goed gaat. Heel transparant. Maar niet heus.

Ik ben zwaar onder de indruk van je dat je onze domeinnaam bij SIDN hebt ingevoerd!
Wellicht wil je ook de moeite doen om het PlanB4You topic op ons forum door te lezen, dan zie je dat wij uitgebreid research gedaan hebben naar PlanB4You. Zoals het Openbaar Ministerie en Justitie inmiddels met ons eens zijn, kwam uit dat onderzoek naar voren dat PlanB4You niets anders kan zijn dan een ponzischema. Zodoende zit Johnny inmiddels in de gevangenis en is er 2,5 miljoen euro in beslag genomen bij PlanB4You.

Doe jezelf eens een plezier en lees het eens door. Dat kan hier:
http://mlmforum.nl/forums/topic/planb4you-eu-ponzischema-ervaringen-en-feiten/

Daniel · maart 4, 2015 op 22:45

Is deelnemen aan een piramidespel eigenlijk strafbaar? Dan kunnen de leden hun borst nog natmaken…

Admin · maart 4, 2015 op 22:56

Hangt er vanaf. Als je er meer geld uit haalt dan je er in stopt, dan kan je aangeklaagd worden. Gedupeerden kunnen namelijk via een civiele rechtszaak claimen bij de mensen die er winst mee gemaakt hebben. Dat valt te lezen bij oa. de rechterlijke uitspraak over het schema dat Rene van der B operereerde.

Daarnaast, als je bijvoorbeeld presentaties gaf of op een andere manier bijdroeg aan het opereren van het schema, dan kan je ook strafrechtelijk vervolgd worden. Je bent dan immers ook bezig met illegale activiteiten. Ben benieuwd, ik denk dat er nog wel wat koppen gaan rollen!

Bart_B · maart 4, 2015 op 22:58

Wellicht wel. Als je deelneemt aan bv. een illegale loterij of illegaal gokt, kan je winst ook in beslag worden genomen.

In Amerika is het in ieder geval zeker 100% zo, heet daar clawback litigation en wordt actief toegepast in juridische acties tov veelverdieners in ponzi-systemen.

Bart_B · maart 5, 2015 op 21:44

Men betaalt nu al meer dan 13 dagen aan 5/6 november. Het lijkt wel alsof de uitbetalingen de laatste week helemaal gestopt zijn. Het heeft even geduurd, maar het lijkt wel alsof de titel boven dit stuk stilaan geüpdatet kan worden naar “is door zijn geld heen”.

Bart_B · maart 23, 2015 op 11:21

Ondertussen al een maand lang geen betalingen. Vandaag grote “nieuwsupdate”, iedereen benieuwd of de betalingen eindelijk hervat zouden worden. Maar de nieuwsupdate = “Kan iedereen extra geld overschrijven als gift zodat we de borg voor Johny kunnen betalen?”.

JaapK · maart 24, 2015 op 22:27

Is dit een grap? De oplichter die vraagt of de slachtoffers nog een keer willen dokken om hem uit de gevangenis te krijgen. Ik ben bang die die lui zo schaamteloos zijn dat ze dit serieus menen. Zouden er nog mensen dom genoeg zijn om hier in te trappen?

Bart_B · maart 25, 2015 op 09:48

Geen grap helaas. Binnen enkele uren hadden ze zo’n 1.000 EUR. Wellicht meer nu, er is blijkbaar 50.000 EUR nodig (maar heb gehoord van juridisch onderlegde mensen dat borgstelling heel erg uitzonderlijk is in Nederland, kan is zeker niet onbestaand dat dit geld elders heen gaat. Nieuwsbericht van PlanB had het ook over “een soort borg”).
Heel wat van deze mensen trappen vreemd genoeg in het verhaaltje van Johny Hood. De man die de gemene “autoriteiten” en het doortrapte “economische systeem” een loer draait door de armen financieel onafhankelijk te willen maken. Kans lijkt mij niet onbestaand dat ze nooit gaan doorhebben dat Johny stal van de goedgelovigen en gaf aan de mensen die goed genoeg weten hoe dit soort oplichting werkt.

Bart_B · maart 25, 2015 op 13:43

zo verwoorden de promotors de inzamelactie voor Johny letterlijk:

“Veel programma’s zijn niet in staat momenten van calamiteiten (wat een startend bedrijf vaak mee te maken heeft) te doorstaan. Maar op een dag zal er een programma zijn die wel die momenten overwonnen heeft. Kun jij je voorstellen hoe beroemd deze programma dan wel zal zijn? Hoeveel willen er dan meedoen? Het business systeem van Planb4you is brilliant en uniek! Deze programma kan Planb4you zijn. Als je geen geld hebt om te doneren, okay. Maar als je kan, doe het dan. Begrijp dat je doneert voor jezelf. Geld van de donatie is goed besteed om jezelf een kans te geven financieel onafhankelijk te zijn van de normale economie, werkgever of instanties. Jij bent het waard te doneren!”

Daniel · maart 25, 2015 op 19:48

Een blaadje met op de voor- en achterkant ‘Zie ommezijde’ geschreven. Daar kun je de donateurs ook uren zoet mee houden.

JaapK · maart 26, 2015 op 16:11

Jullie zijn het waard om te doneren……….Bwaaaahahah. In een MLM trappen is al stom, maar mensen die dit nog doen, die doneren voor “een soort borg” om ‘directeur’ Johny zgn uit de gevangenis te krijgen, die zouden onmiddellijk onder curatele gesteld moeten worden.
Maar luister vooral niet naar ons, beste oerdomme MLM schapen. En remember, jullie zijn het waard om te doneren!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *