Dat er veel troep tussen de MLM bedrijven zit mag duidelijk zijn. Maar welke MLM bedrijven zijn nou echt goede opportunities?

Onder deze blog, in de reacties, mag jij vertellen welk MLM bedrijf je het best vindt en vooral, waarom. Welk bedrijf biedt die eenmalige, unieke kans die je met beide handen aan moet pakken? Onderbouw je bericht zo goed mogelijk. Vertel bijvoorbeeld;

  • Wat wordt er precies verkocht? Waarom is dat een goed product/dienst?
  • Wat kost het om deel te nemen?
  • Welke verplichtingen heb je nog meer?
  • Wat maakt dit bedrijf beter dan andere bedrijven?

 

Als je bericht ons aanspreekt, dan gaan wij een stukje schrijven over dat bedrijf. We zijn benieuwd!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

179 reacties

Guy · januari 19, 2015 op 22:15

Beste Erick,

Bent U actief in Belgie ??
mijn nr (is weggehaald)
Als U mij een goedkoper abonnement kan bezorgen heb ik interesse.

Admin · januari 19, 2015 op 23:33

Albert, je bericht hier over CONLIGUS is zwaar misleidend. Je probeert iets dat overduidelijk een scam is op te dringen aan de lezers. Je meent dat het gratis is, terwijl je het elders hebt over bedragen van honderden euro’s die je graag wilt zien voordat mensen echt hard opgelicht worden..

Haidy · februari 22, 2015 op 21:33

Is it works betrouwbaar?

Lucian Bogdan · april 6, 2015 op 16:53

Hello!
I would like to introduce to you the USANA business. Top quality food supliments and a very good compensation plan. The business is opened in The Netherlands and you can start immediately.
For more information in dutch, please visit: http://www.startgezond.webs.com
Hope to hear from you soon!

Admin · april 9, 2015 op 17:18

Heel bijzonder dat je in het engels een bericht achter laat en vervolgens reclame maakt voor een nederlandstalige site.
USANA is gewoon een piramidespel. Niets meer, niets minder.

gerda · mei 17, 2015 op 15:12

Ik ben distributeur bij jeunesseglobal. Instap is 26 euro waar je je verkoopsite voor een jaar krijgt. Goede verdienste met verkoop en een product dat zichzelf goed verkoopt. Om wat te verdienen hoef je niet anderen in te schrijven. Mag natuurlijk wel.

Admin · mei 17, 2015 op 19:21

Jeunesse Global wordt op het forum al besproken: Jeunesse Global: Duur product en verplicht eigen afname.

Het lukt jouw collega’s/concurrenten nog niet om te overtuigen op het forum. Misschien wil jij een poging wagen om Jeunesse te onderbouwen, Gerda?

Bris · juni 1, 2015 op 21:30

Hi

Graag jullie mening over het bedrijf LEVILON.

Ze verkopen e-sigaretten.
Ze verkopen niet rechtstreeks aan de consument maar via verkopers zonder contract.
Verkopers krijgen op vele vlakken % waar ze iets op kunnen verdienden, dit zijn o.a. wanneer je andere verkopers onder je laat verkopen. Hoe groter je netwerk onder je hoe meer je zal verdienen (als het product goed verkoopt natuurlijk)
Mogelijkheid om je netwerk groter te laten worden door je rang te verhogen (dan komen er meer posities vrij waar je mensen (andere verkopers) kan inzetten. Deze rang moet je afkopen door zelf weer geld neer te leggen voor meer e-sigaretten packs.

oplichterij of niet? graag jullie mening

Admin · juni 1, 2015 op 21:44

Levilon is een piramidespel. Zie ook hier: Levilon Waarschuwing: Piramidespel.

Je krijgt direct cash geld als je andere mensen aanmeld in het schema om ook zogenaamd electronische sigaretten te verkopen. Dat maakt dat Levilon een piramidespel is: Je kan het volledige verhaal van de electronische sigretten verkopen naast je neer leggen en gewoon zo veel mogelijk zieltjes winnen voor dit schema.

De electronische sigaretten van Levilon zijn trouwens oude productie van een verouderd type e-sigaret. Bovendien passen er alleen Levilon cardridges in en is de sigaret en de cardridges enorm duur; net als met de meeste MLM systemen is het product dus onwijs duur en niet bedoelt voor de eindgebruiker. Het is slechts de dekmantel van het illegale piramidespel.

Verdere discussie over Levilon graag hier:
Levilon Piramidespel

JaapK · juni 1, 2015 op 21:48

Alle MLM is oplichting. op zijn minst een verkapte vorm van oplichting. Als zo’n bedrijf echt haar product zou willen verkopen, zouden ze simpelweg niet voor MLM kiezen. ‘Bedrijven’ die voor MLM kiezen zijn alleen geïnteresseerd in het geld van de agenten, niet in het slijten van hun product. Er zijn uitzonderingen, maar die zijn op de vingers van een hand te tellen. Tupperware is bijvoorbeeld zo’n witte raaf. We hoeven er verder niet moeilijk over te doen: MLM is gewoon voor 99,9 % oplichting.

Ad · juni 17, 2015 op 14:39

Ik persoonlijk ben een onafhankelijke vertegenwoordiger van het MLM bedrijf genaamd ACN actief in 26landen.

Uiteraard een kleine investering genoodzaakt (€49) een jaar lidmaadschap uiteraard is dit gemakkelijk terug te verdienen. Je kunt mensen inschrijven zoals bij vele andere MLM bedrijven maar je kunt ook de focus volledig op jezelf leggen en werken op basis van commissies (bv. €50 commissie per aangemeld energie-gas klant).

Negativiteit over dit bedrijf gaat uiteraard rond, ik zeg altijd stel ik heb een auto genaamd merk X model 1 binnen 2 jaar krijg ik mankementen uiteraard word ik pissig en kost het me geld “zal ik dit merk X model 1 aanbevelen aan een goede vriend ofwel familielid NEE” maar als Jan exact hetzelfde merk en model gebruikt en inmiddels vijf lange jaren zijn verstreken en nog tevreden is zal hij het aanbevelen JA voilà dat is wat ik bedoel met ieder MLM bedrijf van ACN tot Een nieuw of oud MLM bedrijf dr zijn altijd mensen die verdienen (tevreden & promoten) of niet tot niet genoeg verdienen (niet tevreden & niet promoten)

Admin · juni 17, 2015 op 18:46

In jouw vergelijking met personenauto’s is ACN een trapautootje voor 3 jarige kinderen, dat door ACN zelf gepresenteerd wordt als een sportauto en waar de ACN volgelingen nog in geloven ook.

ACN wordt overigens al besproken op deze site, gelieve daar de discussie over dit piramidespelletje voort te zetten:
ACN Waarschuwing: Piramidespel
ACN bij Rambam

Taco · juni 23, 2015 op 17:26

En hoe kom ik in contact met je Joris

Humphrey · juni 27, 2015 op 02:26

Hoi allemaal,
Ik heb mijn geld in 4 corners alliance group geinvesteerd dat is een bedrag van 18 euro waarvan 10 euro voor de e-book en 8 euro administratie want je krijgt je page met alles erop wat je nodig hebt (stuur maar een mail voor geintereseerden )de per persoon die je bennen haald heeft net als jou 18 euro geinvesteerd op dat moment ontvang je je eerst 4 euro . In je eerste line heb je 4 personen nodig in je 2de line 16 op dat moment heb je je winst er al uit je hoeft niet Alleen die 16 te zoeken je line word automatisch gekocht met de omzet wat je maakt de 3de line kan jij dan 10 euro perpersoon gaan verdienen. Ik zit nu op me mbiel en wil alles uitleggen maar dat is een gepriegel. Ik verwacht graag emails voor meer info en eventueel fotos voor bewijs.18 euro is het eenigste wat je nodig hebt niet meer niet minder (hangt van de koerzen af van de dollars want je word wel uitbetaald in dollars maar kan misschien 25 cent verschille maar alsnog geen 130 euro of net als bij acn 500 daar ga je wel 2 tot 5 keer over na denkenniks slechts ofzo ik respecteer iedereen zijn keus maar zoek wat info enzo en laat me weten wat je/jullie ervan vinden.

Admin · juni 27, 2015 op 13:55

Waar jij over spreekt is gewoon een piramidespel, Humphrey. Niet meer, niet minder.

Anja · juli 26, 2015 op 09:39

Admin, ik ben het zeer met je eens dat er heel veel troep is binnen network marketing, absoluut. Je gebruikt echter de term “piramidespel” regelmatig ten onrechte. Een piramidespel kenmerkt zich door het feit dat er geen product is, maar dat het concept uitsluitend is gebaseerd op het aanbrengen van betalende leden. Mensen die dus betalen voor een lidmaatschap, zonder er iets voor te krijgen en alleen kunnen verdienen als ze mensen aanbrengen. De meeste mlm bedrijven verkopen gewoon producten en bieden je dus de mogelijkheid om te verdienen aan het aanbrengen van klanten die deze producten via jou willen kopen. Dat heeft niets met piramidespel te maken, hoe bedenkelijk vele producten ook zijn.

Op dummies.com staat een geweldige cheatsheet om na te gaan of het mlm bedrijf waarin je interesse hebt, ook betrouwbaar is. Ik raad een ieder aan dit erbij te halen vóór je investeert. Ik vermeld de link, hopelijk vind je dit goed, haal hem anders maar weer weg. Ik verkoop niets, het is gratis informatie en ik heb geen affiliatie met dummies o.i.d.

http://www.dummies.com/how-to/content/network-marketing-for-dummies-cheat-sheet.html

Admin · juli 26, 2015 op 11:18

Anja, je hebt het niet helemaal begrepen. Een piramidespel kenmerkt zich met het feit dat het draait om het werven van mensen. Is jouw inkomen afhankelijk van mensen die zich na jou inschrijven? En moeten die mensen ook weer mensen inschrijven om (goed) te kunnen verdienen? Dan is het een piramidespel.

Of er wel of niet een product verkocht wordt doet niet ter zake. BIj de meeste piramidespellen wordt er iets van een product verkocht, om te verhullen dat het om een piramidespel gaat.

Lees ook: Misvatting: MLM met producten is geen piramidepsel.

Louise Haalebos · augustus 18, 2015 op 17:39

Ik ben de eerste Nederlandse business partner van colway international. Een Pools merk dat hoogwaardige huidverzorgingsprodukten verkoopt op basis van biologisch viscollageen. In andere delen van Europa is colway international al een enorm succes. En ben trots en blij dat ik het in Nederland op de markt kan zetten
Er is een winstmarge van 40 procent en je krijgt een eigen webshop waar klanten kunnen bestellen.

Louise Haalebos · augustus 18, 2015 op 17:53

Bij colway international produceren ze produkten met biologisch viscollageen.
Dit is het eerste merk dat is gelukt om “levend” collageen te ontwikkelen en toe te voegen. Het collageen wordt verworven uit de huid van zoetwatervissen.
Dit is op moleculair niveau klein genoeg om de huid te doordringen. In andere cosmetica merken is het collageen te groot op moleculair niveau.
Er is een eenmalige bijdrage van 50 euro om je eigen webshop te onderhouden. Verder verdien je 5 procent commissie aan je businesspartners

Louise Haalebos · augustus 18, 2015 op 18:00

Je kan kiezen hoe actief je wilt zijn . Ik verkoop veel in de kapsalon waar ik werk 1 op 1. Dat vind ik een prettige manier van verkopen. Ik heb ook al een zakenpartner die in de uiterlijke verzorging werkt en vind het belangrijk dat mogelijke partners integer met het produkt omgaan.

Louise Haalebos · augustus 18, 2015 op 18:08

Bij mij vliegen de produkten de deur uit omdat ze doen wat ze beloven.
Een blogger heeft een wervelende review geschreven over haar acne huid die zienderogen is opgeknapt na al een maand gebruik van een de produkten.

Jaap K · augustus 19, 2015 op 22:23

Gaap.

Yvonne · september 20, 2015 op 15:31

Tjeetje als een admin gedraag jij je als aangeschoten wild. Niet iedereen is een kei in schrijven en dat kan verschillende redenen hebben. Een beetje meer respect mag wel.

Admin · september 20, 2015 op 17:26

Naar welk bericht refereer je precies, Yvonne?

Patrick · september 22, 2015 op 07:32

Dag Albert ,
Bent u ondertussen al opgestart met een MLM bedrijf ?
Ik heb ev een enorme mogelijkheid voor u die in volle expansie zit in europa .
Mvg,
Patrick

Patrick · september 22, 2015 op 07:39

MLM is een enorme mogelijkheid.Er zijn veel eerlijke en erkende bedrijven .
Het grote verschil zit in het compensatieplan wat uitbetalingsmogelijkheden betreft .Er zijn bedrijven die heel ethisch tewerk gaan en wekelijks maar ook maandelijkse uitbetalingen doen .Sommige lanceren ook bepaalde programmas voor goede doelen zoals mealpacks,opvang voor kansarme kinderen enz…Ik ben zelf heel enthousiast over Network Marketing ,het is een bewezen mogelijkheid die voor veel mensen een mooi extra inkomen kan opleveren en op een bepaalde periode van intense activiteit een vast inkomen .
Kijk voor een bedrijf waar je gratis kan starten ,ze bestaan .Een bedrijf waar je ook maandelijks enkel 1 produkt kan aankopen die je goed vind en dit kan doorpromoten naar mensen van alle rang en stand .
Mvg,
Patrick

Admin · september 22, 2015 op 20:37

Hoi Patrick,

Je hebt het over “Erkende” bedrijven en “Bewezen mogelijkheid”.
Kan je dat ook onderbouwen?

Jaap K · september 23, 2015 op 12:23

Ja, Patrick. Noem ze eens, die “eerlijke en erkende” bedrijven, die “heel ethisch te werk gaan”? Met leuke programma’s voor kansarme kinderen? Dat ze dat allemaal over zichzelf beweren dat is een andere zaak, maar MLM ‘bedrijven’ zijn in hun eerste leugentje ook niet gestikt. Jouw verhaal doet met heel erg denken aan Flexkom. Die zijn ook heeeeel erg ‘eerlijk’ en ‘ethisch’. Steeds weer flikkerden ze er mensen uit omdat die zich volgens master-oplichter Cengiz Ehliz aan onethische praktijken bezondigden. En die hebben zogenaamd ook een heel erg mooi programma voor kansarme kinderen. Alleen willen ze niet zeggen welk. Het bestaat dan ook helemaal niet.
Nee Patrick, de realiteit is ietsje anders dan jij schetst. MLM hangt van leugens aan elkaar. Iedereen in de MLM liegt. Het enige onderscheid dat je moet maken is of mensen bewust liegen of dat ze zelf ook in hun eigen leugens geloven. In welke categorie hoor jij thuis Patrick?

JaapK · september 23, 2015 op 14:45

Aan het begin van dit topic zegt een andere ACN scam promotor dat de instap een kleine 500 € kost. En dit is ook wat in het tv programma RamBam genoemd werd. Dus jouw 50 € klopt niet, beste Ad.
Waarom ga je eigenlijk niet gewoon vakken vullen, op marktplaats dingen verkopen of in elk geval wat eerlijks doen ipv mensen proberen op te lichten? Want dat is het echt kwalijke van MLM. Niet dat jezelf zo stom bent om je geld erin te stoppen, al is dat ook niet goed voor je. Maar vooral dat je andere mensen meesleurt in het ongeluk. Dat zijn vaak mensen die al tamelijk hopeloos waren en de gladde leugens over de gouden bergen als hun laatste redmiddel zagen. Het is echt wreed om deze mensen op te lichten.

water · november 20, 2015 op 11:21

ik heb ook het gevoel dat het placebo is, het doet niks

water · november 20, 2015 op 11:29

ja dat heb ik ook gemerkt en het wordt door je strot geduwd. en je ben verplicht om elke maand wat af te nemen. Ik heb de indruk dat MLM alleen voor mensen is die al veel geld hebben en dit erbij doen uit verveling. mijn onderbuikgevoel had dus toch gelijk. elke keer had ik een stem in mijn hoofd die zei: dit zijn oplichters, trap er niet in, dat was mijn intuitie die sprak. MLM werkt alleen voor mensen die vroeger al aan de top stonden en over lijken gaan.

water · november 20, 2015 op 11:30

klopt

Beer · december 2, 2015 op 19:01

Heeft er iemand ervaring met mlm bedrijf forevergreen ?

Bart · december 4, 2015 op 16:19

Hoi,
Weet iemand iets over dit bedrijf: http://www.crowdfundinginternational.eu
Misschien ervaringen?
Gr,
Bart

Thierry · december 14, 2015 op 16:45

Beste Beer,

Wij zijn zelf reeds een klein jaar distributeur bij Forevergreen-FGX en hebben begin november de 4 star rank behaald na de officiële lancering voor Europa. De producten zijn volgens ons top en er is een goed compensatieplan. Wil je graag meer info kan je mailen op gmail.com
www.

Griet

Admin · december 14, 2015 op 18:08

Zijn jullie bij forevergreen ook eerlijk naar de zogenaamde klanten dat het gaat om louter placebo’s en kwakzalverij wat er aangeboden wordt door jullie? Eventuele reactie graag in het Forevergreen powerstrips topic

Bart · december 27, 2015 op 16:28

Van de ene Bart tot de andere: Crowdfunding International is een kloon van WeShareCrowdfunding.
Alles wat hier geschreven is telt dus ook voor hen http://mlmforum.nl/forums/topic/we-share-crowdfunding-wesharecrowdfunding-piramidespel-oplichitng/

Bart · december 27, 2015 op 16:28

Van de ene Bart tot de andere: Crowdfunding International is een kloon van WeShareCrowdfunding.
Alles wat hier geschreven is telt dus ook voor hen http://mlmforum.nl/forums/topic/we-share-crowdfunding-wesharecrowdfunding-piramidespel-oplichitng/

MichaDewith · januari 4, 2016 op 09:19

Goedemorgen Erick,

Hoeveel mensen heb je in je downline als ik mag vragen?
Ben je van Nederland of van België. Kunnen we misschien een mailen. Ik heb misschien iets voor jou. Kunnen we daar eens over praten? Ik wil je niets opdringen maar als je al een downline hebt kan ik je helpen de verdiensten van jou en jou downline te vergroten. Dit gaat niet over het bedrijf ACN, dit is een ander bedrijf waarvan ik geloof dat er mogelijkheden zijn om een goed inkomen te creëren. Je mag me mailen op

@Admin: Ik hoop dat je mijn mail adres zal laten staan. Daar ik communiceer met iemand die al aan MLM doet en ik dus niet iemand aanspreek die er niets van afweet of nieuw is in de MLM industrie. Dank bij voorbaat.

Met vriendelijke groeten,
Micha

TP · januari 17, 2016 op 22:19

Zelf met herbalife gestart 4 jaar geleden. Is me niet zo heel goed meegevallen. Heb wel een mooie spaarpot eraan verdiend ZONDER downline. Puur op klanten die wouden afvallen.
Nu begonnen met iets anders. GEEN inkoopbedrag, GEEN verplichte aankoop/verkoop per maand of jaar (in tegenstelling tot herbalife ). Lijkt me dus wel interessant. Begrijp de commotie rond MLM…. maar ik vind dat extra centje mooi meegenomen, al is het “maar” 100euro per maand.

Jos · januari 23, 2016 op 12:29

Hoi,
Mag ik vragen waar je nu mee begonnen bent? Ik ben me aan het orienteren maar wil niet vastzitten aan verplichtingen.
Ik hoor het graag.

Jos · januari 23, 2016 op 12:36

Heeft iemand ervaring met het product Daily lift. Het wordt verkocht via netwerkmarketing en het is groente, fruit, multivitaminen e.d. In een poedervorm. Ik heb het geproefd en het is lekker en je kan het op veel verschillende manieren gebruiken.
Ik ben benieuwd naar ervaringen van het product en de organisatie die erachter zit.

Admin · januari 27, 2016 op 16:21

Een prima bedrijf om gegarandeerd je geld kwijt te raken aan onnodig dure, nutteloze troep. Niet aan beginnen.

Jaap Kries · januari 27, 2016 op 18:03

Beste Jos,
Het product van een MLM ‘bedrijf’ doet er niet toe. Het is de MLM vorm die het waardeloos maakt.

Kees klapperbek · februari 3, 2016 op 20:00

Beste Jaap, overige lezers, en zeker ook admin, wat is volgens jou MLM? Want heb je een idee wat voor soorten MLM er zijn? Voor alle lezers hier, die Tupperware in de kast hebben staan, weten jullie uberhaubt wat voor verdienmodellen er zijn?

Ik lees namelijk met regelmaat de meest onzinnige artikelen en de daarbij horende reacties over MLM en de daarbij komende oplichting.. Laat ik heel erg vooropstellen; Ja er zijn bedrijven met crap spullen, en overprized artikelen. En ja er zijn zeker bedrijven die je dubbel en dwars zullen bedriegen!

Maar om nu direct en zonder enig kennis lukraak te gaan schreeuwen dat het allemaal oplichterij is, lijkt mij toch een beetje overdreven..

Daarnaast een kleine kanttekening voor de website; als je wilt dat deze website echt geloofwaardig wordt zorg er dan op zijn minst voor dat je niet zomaar kunt reageren.

Groet,

Kees

Nep admin · februari 3, 2016 op 20:13

Om mijn punt nog verder te laten zien;

Ik ben de “Kees Klapperbek”. Nu reageer ik onder mijn eigen post. En kan je nu zien of ik echt een Admin ben of een random reageerder die overal op kan reageren?

Admin edit: ja, dat verschil is echt zichtbaar.

Admin · februari 4, 2016 op 19:24

Er is nog nooit 1 MLM bedrijf geweest waar daadwerkelijk een merendeel de actieve deelnemers beter van werden. Ook zeker Tupperware niet. Daar zijn al uitgebreide onderzoeken naar gedaan, bijvoorbeeld door Claudia Gross:
http://www.ru.nl/bedrijfskunde/koppeling/claudia-gross-wijst/

Je zegt dat je deze site geloofwaardiger zou vinden als er niet op de artikelen gereageerd zou mogen worden. Waarom zou er niet gereageerd mogen worden volgens jou? Hoor en wederhoor, toch?

Censuur en mensen niet laten reageren is meer iets voor pro-mlm sites. Daar mag je meestal niet reageren en als het al kan, dan mag het geen kritisch geluid zijn, want dan wordt het weggehaald of niet geplaatst.

Hier mag iedereen reageren en wordt een reactie direct geplaatst.
Mits ze dat normaal doen natuurlijk. En niet onder elkaars naam in een poging de discussie te ontwrichten, maar een zelfverzonnen, eigen, naam.
Zo kan iedereen zijn of haar mening ventileren en kunnen de vele lezers van deze site zelf hun mening en eventuele keuzes daar op baseren.

Daarover gesproken. Welk MLM bedrijf vind jij nou echt goed?

Agnes · februari 17, 2016 op 22:14

Hoe heet het bedrijf?

JaapK · februari 19, 2016 op 15:23

@ Kees Klapperbek
Wat MLM is? ik zou gewoon de definitie van Wikipedia aanhouden: Multi-level marketing (MLM) of netwerkmarketing is een bedrijfsmodel waar een piramide van zelfstandige verkopers inkomsten verwerft door directe verkoop van producten en door werven van nieuwe verkopers. MLM maakt gebruik van persoonlijke relaties tussen verkoper en klant. MLM wordt vaak bekritiseerd onder andere door vergelijking met een piramidespel.
En ja, er zullen misschien wel een paar eerlijke MLM’s zijn. alleen hebben we ze nog niet gevonden. Maar er zijn er zo ongelofelijk veel dat e best wel een paar eerlijke tussen moeten. Daar wordt je dan misschien niet bewust opgelicht, maar raak je wel je geld kwijt. Want MLM is gewoon een niet functionerend economisch model. Het kan helemaal niet werken. Tenzij je genoegen neemt met een paar grijpstuivers en het voor de hobby doet. Zoals bij Tupperware.
Als het wel zou werken, dan hadden veel grote bedrijven toch allang deze vorm van distributie omarmt? Dan hadden ze naast hun eigen distributienetwerk toch ook een MLM netwerkt opgezet? Al was het maar om mee te experimenteren? Maar nee, geen enkel serieus bedrijf waagt zich aan MLM. En dat is dus omdat iedere serieuze econoom wel weet dat MLM gewoon niet werkt. En zo moeilijk te snappen is dat ook helemaal niet. Als je ziet hoeveel schijven een MLM bedrijf nodig heeft voor de distributie van haar producten, dan snap je meteen waarom die zo duur zijn. En dan snap je ook meteen waarom ze onverkoopbaar zijn. En van daaruit is het dan weer logisch dat MLM’s zwamverhalen gaan verzinnen. Dat hun shake’jes kanker kunnen genezen enzo. Dat dat leugens zijn is dan ook meteen heel duidelijk. En dat er praktisch nooit een shake verkocht wordt aan een consument ook. Die kijken wel uit, om zo’n geval van 50 euro naar binnen te werken.
Maar ja, het hele circus bestaat wel, en zo’n Herbalife bijvoorbeeld blijft maar geld verdienen. Wie zorgen er voor dat de dollars daar maar binnen blijven stromen? Juist, de sukkels die ze steeds maar weer opnieuw als agenten binnen halen. Die kopen zich in, schaffen een paar dozen prijzige shake’s aan, en komen er dan meestal na een jaartje achter dat het onverkoopbaar spul is dat ze zelf op zullen moeten drinken. Dan hebben ze al hun familie en vrienden van zich vervreemd met hun gezeur.
Conclusie: MLM maakt minstens zoveel kapot als drank. Alleen sneller.

Asseya · maart 9, 2016 op 21:13

Hey JaapK,

Jij bent duidelijk een zeer sceptisch man inverband met MLM en Pyramide systemen.
Ik zoek een paar zeer sceptische personen om mijn nieuw concept te beoordelen.

Heb je interesse ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *