Dat er veel troep tussen de MLM bedrijven zit mag duidelijk zijn. Maar welke MLM bedrijven zijn nou echt goede opportunities?

Onder deze blog, in de reacties, mag jij vertellen welk MLM bedrijf je het best vindt en vooral, waarom. Welk bedrijf biedt die eenmalige, unieke kans die je met beide handen aan moet pakken? Onderbouw je bericht zo goed mogelijk. Vertel bijvoorbeeld;

  • Wat wordt er precies verkocht? Waarom is dat een goed product/dienst?
  • Wat kost het om deel te nemen?
  • Welke verplichtingen heb je nog meer?
  • Wat maakt dit bedrijf beter dan andere bedrijven?

 

Als je bericht ons aanspreekt, dan gaan wij een stukje schrijven over dat bedrijf. We zijn benieuwd!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

179 reacties

Erick · februari 12, 2014 op 04:52

ACN

Telecom, energie, tv, beveiliging en welness

kosten: afgerond naar boven 500 (start)

Welke verplichtingen heb je nog meer?
bijdragen voor events

Wat maakt dit bedrijf beter dan andere bedrijven?
De producten liegen er niet om, we werken met de grootste bedrijven zoals kpn, the phonehouse, energie direct
Ik heb nooit een dienst verkocht aan iemand terwijl die persoon er verlies op maakt

soms is het zo dat het maar 5 of 10 euro p/m scheelt. Toch nog iets.

Admin · februari 12, 2014 op 08:50

Hoi Erick, dank voor je reactie.

Hoeveel verdien jij zelf ongeveer aan ACN? En verdienen alle nieuwe verkooppartners bij ACN of zijn er ook partners die de investering er niet uit halen? Zo ja, hoeveel mensen zijn dat?

Erick · februari 13, 2014 op 00:31

Ik verdien zelf rond de 300 euro. Er zijn heel veel mensen die de investering niet eruit halen. Dat komt omdat ze geen klanten maken. Dan krijg je ook geen geld, de persoon die jou heeft ingeschreven verdient dan ook niks op je. Daarom denk ik juist dat het geen pyramide is.
Je vraagt hoeveel mensen dat zijn. Daar heb ik geen antwoord op. Op internet staat een gemiddelde van 98% (alle grote mlm bedrijven meegenomen). In mijn eigen downline is het rond de 30%. De investering kan je er makkelijk uithalen omdat er eenmalige bonussen zijn bij het binnenhalen van een bepaald aantal partners en klanten.
Verder verdienen weinig mensen een doorlopend modaal inkomen. Je moet er dus echt wel wat voor doen. Na 5/6 jaar hard werken (en met succes) is die residual income genoeg om van te leven.

Jan · april 9, 2014 op 07:39

LR: Parfum, cosmetica en verzorging en voedingsupplumenten.

Let op: het gaat hier niet om namaakparfum! Bruce willis, heidi klum… hebben exclusief hun parfum bij ons ontwikkeld.
LR bestaat volgend jaar 30 jaar en heeft ruim 300.000 actieve parnets over gans de wereld.
Ikzelf verdien er rond de 1000€ per maand mee in bijberoep!
Bijna iedereen haalt de investering eruit, omdat het maar gaat om 199€.

Admin · april 9, 2014 op 10:08

Kan je iets meer vertellen over het compensatieplan? Moet je bij LR ook verplicht de producten elke keer afnemen of zitten er naast de inschrijvingskosten verder geen verplichtingen aan? Krijg je alleen verdiend als je producten verkoopt of krijg je ook geld als je andere mensen inschrijft bij LR?

Ik heb even een topic aangemaakt op het forum zodat LR daar verder besproken kan worden:
http://mlmforum.nl/forums/topic/lr-world-parfum/

gvv18904 · mei 1, 2014 op 20:10

Jeunesse Global.

Verkoopt anti veroudering producten, voor de huid op basis van stamcel technologie.
Er zijn ook pillen die telomerase bavatten. Deze verlengen je telomeren (uiteinden van de menselijke cellen. Ook hebben ze een heerlijke gel die je meer energie geeft, welke een hoge concentratie Resveratrol bevat.
De kosten om deel te nemen zijn: $30,- per jaar voor je eigen website. en tenminste €130,- per maand aan producten voor eigen gebruik.
Wat dit bedrijf beter maakt, is dat de producten echt werken! En je ziet snel resultaat.
Zie introductie video (die je ook ontvangt naast een 30 dagen marketing training)
http://www.globalantiaging.com/jeunesse
Onderstaande link is om in te schrijven:
http://www.globalhomebusiness.com/
En zo ziet de website eruit die je ontvangt:
(weggehaald)

Tot slot.
Zoals je weet is nederland aan het vergrijzen, dus de markt is enorm!
Jeunesse heeft een goed beloning systeem ontwikkeld, zie uitleg in deze youtube video:
http://www.youtube.com/watch?v=kgttWxHaAvg

Succes!

(reclame links weggehaald door de beheerder)

Admin · mei 3, 2014 op 12:09

Zo dat ziet er niet al te best uit!
Een hele waslijst aan medische claims, verplichte afname voor eigen gebruik. Oei oei dat is niet al te best! Ik zal even wat informatie verzamelen en een nieuw topic openen. Ondertussen voor jou alvast deze link:
No your MLM does not work. Medische claims in combinatie met MLM zijn een no-go.

Jeff · mei 15, 2014 op 04:26

DXN – verzorging, voedingsupplumenten – gezonde koffie en Thee
Hoofdproduct is de Ganoderma gezonde koffie. Koffie is de wereldwijd de meest genuttigde drank. De Ganoderma Paddestoel (Ganoderma Lucidum) bevat bijna 200 voedingsstoffen die een positief effect op ons lichaam hebben. DXN is ook trots om te zeggen dat ze èèn van de slechts handvol bedrijven zijn die dit product produceert zonder kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Duizenden mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om extra geld bij te verdienen via het internet!
Om geld te verdienen via het internet je maar drie dingen nodig
– Een verkoopbaar product of dienst
– Een marketing website
– Stabiele klantenbasis
Als een van de bovenstaande voorwaarden ontbreekt, zal het online geld verdienen niet werken!
Ik heb goed nieuws, wij van DXN Nederland kunnen u al deze condities aanbieden!!

Inschrijving eenmalig €20 en je ontvangt een eigen website in 16 talen plus toegang tot intraned voor online marketing trainingen, product informatie en laatste nieuws.
Geen maandelijkse verplichtingen , dus je kan op je eigen tempo je netwerk opbouwen. Eenmaal opgebouwd en wil jeje bonussen innen moet je voor ongeveer €90 euro producten verkopen of voor zelfgebruik.

Dit bedrijf heeft een eerlijk markteting/bonus plan omdat je downline die beter zijn best doet, zijn sponsor voorbij kan gaan. Verder is het nog helemaal nieuw in Nederland dus de markt ligt nog helemaal open.
Enige nadeel producten worden nu vanuit Hongarije verstuurt omdat er nog geen servicecenter in Nederland is maar daar kan misschien verandering in komen omdat we opzoek zijn naar marktleiders voor de BENELUX. Dus DXN Nederland is de MLM bedrijf waar je moet zijn.

Jeff · mei 15, 2014 op 04:29

even over de bonussen, wil je straks ieder maand je bonus innen dan moet je iedere maand voor ongeveer €90 euro producten inkopen. Voor zelfgebruik of verkoop.
Tevens kan iedereen nu gratis inschrijven en 3 maanden DXN leren kennen, zonder enige verplichting verder.

sas · mei 16, 2014 op 17:51

voedingsupplumenten en de enige anti-aging creme die echt werkt en dat al na 3 min.
Het is een duits bedrijf die al sinds 25 jaar op de markt is (ondertussen ook in switzerland, italien, spanien, china, turkij en russland) en ik wil het nu naar belgien en nederland brengen
Ik vedien nu ongeveer 2000€tot 3000€ alleen met de Produkten !
Ik zelf moet om 100 € inkoopen dat ik pasiev mee verdien ! En ik krijg nog 20% van de winst wat ik en mijn team verkoop per maand

Groeten sascha s
P.s sorry woon al over 10 jaar in oostenrijk en daar door is mijn nederlands niet meer perfekt

Jaap K · mei 20, 2014 op 21:47

Goh Jeff, ziet me dat er even aantrekkelijk uit! Ik mag dus DXN vertegenwoordiger worden op no pay basis. Maar als ik helemaal niks verkoop, wat in de MLM niet onwaarschijnlijk is, moet ik toch voor straf voor 90 € van jullie koffiezakjes afnemen. Wow! Best een goede manier om van je geld af te komen. Maar er zijn nog snellere manieren om arm te worden.
Ganoderma, welke oplichters heeft DXN dat ook alweer van gejat? Doen jullie er wel ook zo’n gelikte, leugenachtige sekte campagne bij, net als jullie inspirator? Dan kan ik tenminste een tijdje geloven dat ik een onafhankelijke business tycoon ben, ipv van een slootwater slurpende sukkel.

Jaap K · mei 20, 2014 op 21:52

Nee, en je realiteitszin en je zakelijk inzicht zijn in die tien jaar ook wat achteruit gegaan ben ik bang.

piramide27 · juni 3, 2014 op 07:47

Ik begrijp werkelijk niet dat iemand zijn kostbare tijd investeert in het opzetten van deze site wat levert dat op is mijn vraag. Ik ga hier dan ook maar één keer reageren en wel om het volgende, ik kan me geen persoon indenken die mij op andere gedachten gaat brengen over eventuele nadelen van Netwerkmarketing die zijn er nl. niet. We maken allemaal wel reclame denk aan die goede film die je gezien hebt of iets lekkers wat je gegeten hebt, krijg je hier een bedrag voor van de fabrikant, nee dat geven ze uit aan o.a. reclamecampagnes. Dat is dus hun manier de manier van een bedrijf dat met netwerkmarketing werkt is dat ze dat niet via reclamecampagnes doen maar via jou en daar krijg je een compensatie voor, is dat eigenlijk niet heel mooi en heel krachtig !? Nee het is geen piramidespel maar een piramidevorm en daar bestaat heel het bedrijfsleven uit wat is daar mis mee !? En nee de persoon boven jou verdient niet per definitie meer dan jij wat in het bedrijfsleven over het algemeen wel een feit is. En wat is er op tegen om b.v. een schamel bedrag per maand te investeren (waar je ook nog eens een goed product voor krijgt) dat haalt het niet bij b.v. het beginnen van een zaak, denk aan huur, inventaris, personeel en zo kan ik nog wel even doorgaan, dan ben je per maand meer kwijt dan je investering per jaar bij netwerkmarketing dus waar hebben we het over. Geen idee dus waarom wij hier in Nederland zo spastisch doen over MLM we staan onszelf zo een geweldige business in de weg die ook nog eens voor iedereen toegankelijk is en dat is werkelijk zonde, mijn doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen hier bekend mee te maken en ik zie dat niet als dwingen/leuren of wat voor een naam er ook aan gegeven wordt nee mensen word wakker en zet al je vooroordelen eens opzij moet je eens kijken wat voor een winst je dat oplevert. En nog even over die topic met als onderwerp Robert Kioysaki, komt er ook één over Donald Trump, Richard Branson, Warren Buffet en Bill Gates die hebben nl. of hun eigen netwerkmarketing bedrijf of ze zijn daar zeer positief over en naar mijn weten zijn zij niet geheel onbemiddeld, i rest my case !

Admin · juni 3, 2014 op 18:59

Je vraagt wat deze site oplevert. Wel, mensen waarschuwen voor MLM is een nobel streven. De een zet zich in voor zieke kindjes, de ander voor smeltende poolkappen, de volgende voor daklozen. Wij zetten ons in om mensen te beschermen tegen MLM.

Je vergelijkt een piramidespel met het bedrijfsleven. Daarvoor verwijs ik je graag naar dit topic:
http://mlmforum.nl/forums/topic/mlm-misvatting-een-gewoon-bedrijf-is-ook-een-pyramide/

Dat MLM geen geweldige business is, in tegenstelling tot wat jij lijkt te denken, spreekt voor zich. De cijfers van elk MLM bedrijf zijn kristalhelder. Vrijwel iedereen verliest geld, waar ze hoopten geld te verdienen. Dat zijn geen vooroordelen, dat zijn keiharde feiten. Dat kan je moeilijk ontkennen, hoewel veel MLM mensen dat toch graag blijven proberen.

Verder doe je een suggestie over topics over andere MLM personen. Ik zou zeggen, be my guest en start die onderwerpen zelf. Als je dat doet dan wil ik je wel vragen om iets leesbaarder te schrijven. Gebruik eens een punt, een hoofdletter en een enter, zodat je tekst leesbaarder is.

Jaap K · juni 4, 2014 op 15:55

Typisch een reactie van iemand met een door MLM aangetast brein en karakter. Het begint al met dat hij werkelijk niet begrijpt waarom iemand zijn kostbare tijd investeert in een site die geen geld oplevert. Tja, MLM’ers zijn zeer materialistisch en kunnen zich idd nauwelijks voorstellen dat er behalve geld nog andere dingen in het leven belangrijk zijn. Zo’n opmerking zegt meer over degene die hem maakt dan over degene die het doel was.
En daarna komt hij weer met de grote namen. Dit is ook een tot vermoeiens toe uitgemolken MLM truck. Bijna alle grote bedrijven ter wereld zouden MLM bedrijven zijn. Nou, kom maar op piramide27, laat maar eens zien dat bovengenoemde personen hun fortuin met MLM gemaakt hebben.
En zelfs al zou dat waar zijn, dan wil dat toch niet persé zeggen dat dat goed of navolgenswaardig zou zijn? Hier ook weer de ‘one track mind’ van de MLM’er: Geld, Geld en nog eens Geld. De manier waarop dat geld verkregen wordt vinden ze helemaal niet interessant. Als ze er voor moesten moorden en ze zouden zeker weten dat ze er mee weg zouden komen, zouden ze het doen.
Zucht. Vroeger verscheepten ze misdadigers en masse naar Australië. Kunnen wij niet alle MLM’ers een enkeltje naar Mars geven? De wereld zou er een stuk beter van worden.

judith · juli 8, 2014 op 15:10

hallo ,met welk bedrijf werk je dan?

Steven · augustus 8, 2014 op 13:50

FGXpress

Wat wordt er precies verkocht? Waarom is dat een goed product/dienst?
-powerstrip, een nieuw gepatenteerd product (voor 20 jaar) deze verzachten allerij pijnen en herstellen de huid in record tempo (waarom? omdat het product gewoon werkt)

Wat kost het om deel te nemen?
– €63 opstartkosten (pakje plijsters inbegrepen)

Welke verplichtingen heb je nog meer?
– Geen enkele, ze gaan er gewoon vanuit (indien je centen wil verdienen) dat je enkel enthousiast met hun product kan omgaan en promoten als je het zelf gebruikt.Dus werwacht men dat je minstens 1 pakje per maand zelf aankoopt aan €48 (dewelke je uiteraard ook kan uitdelen om nieuwe klanten te werven)

Wat maakt dit bedrijf beter dan andere bedrijven?
– Het product zelf, als enige FDA goedgekeurd en zelf zelfs erkend als Class 1 medical device. http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfRL/rl.cfm?lid=389783&lpcd=IMD (wetende dat FDA niet staat te springen voor MLM bedrijven een listing te geven, het zijn zij meestal die klacht neerleggen, denk maar aan Organo Gold bvb)
– Het Management team & Achtergrond, Forevergreen al 10 jaar in business, beursgenoterd bedrijf, aandelen afgelopen jaar met meer dan 400% gestegen (enkel Tesla deed beter)
– De markt, dit is een product dat iedereen kan gebruiken maar ook verkopen (gewoon plakken die handel)
– Timing: officieel pas 3 maanden uit pre-launch nu al beschikbaar in 174 landen, primeur voor Belgie en Nederland.
– Hun verkoop is verleden maand opnieuw gestegen met 270% draaien momenteel al een omzet van 5miljoen/per maand http://finance.yahoo.com/news/forevergreen-worldwide-corporations-july-2014-073144832.html

Ik ben helemaal geen MLM’er heb 5 maanden geleden zo’n powerstrip sample gekregen via Duits contact omdat ik (in afwachting van operatie) maanden met pijn gesukkeld heb, dit was zowat het enige wat me nog hielp (Brufun, Paracetamol, Dafalgan enz.. werkt allemaal maar tijdelijk, totdat je lichaam het gewend raakt)

Heb dit product gewoon met veel enthousiasme aan 19 vrienden en famillieleden geintroduceerd, dewelke me allemaal dankbaar waren omdat ze ook geholpen waren en niet het gevoel haddden dat ik hun iets had aangesmeerd.

Ondertussen deze 19 in slechts enkele maanden gedupliceerd to een kleine 500 man in mijn donwline. Hoef zelf geen leads meer aan te brengen, gegarandeerd enkele honderden $$$ per week en mijn maandelijkse investering blijft slechts €48/maand.

denk niet dat er één ander MLM op de markt is, zo eenvoudig en zo geschikt voor massa consumptie.

Admin · augustus 8, 2014 op 21:27

Merkwaardige post, Steven. Je redenatie lijkt op dat van een kleuter en je vertelt niets over het product zelf. Ik heb hier even een reactie getypt. Daar kan de discussie over Forevergreen voortgezet worden.

Bjorn · augustus 20, 2014 op 15:56

Hey,

Kent er iemand dlg? Relatief jonge firma ( nog maar 1 jaar actief), wel opgericht door mensen met veel mlm ervaringen.

Er is geen inschrijfkost en geen maandelijkse koopverplichting. Belangrijkste product is een liftend masker ( 8 in 1 pakket). Grote verschil is volgens mij dat je omiddelijk resultaat geeft. Om eerlijk te zijn, het is een sampling business ( dus je koopt producten, deelt ze uit aan prospects in de hoop ze klant/ consulent te maken), wij kopen wel elke maand om te kunnen groeien.
Ik was zelf geen mlm fan, maar eerlijk gezegd, er is altijd geld te verdienen in mlm, als het om eerlijke bussiness gaat ten minste.
Spijtig genoeg heb ik van dit forum een beetje de indruk dat het meer een Anti MLM is dan iets anders, dus msn een vreemde post beste mlm?

Jaap K · augustus 25, 2014 op 18:26

Ja, DLG hebben we hier al eens eerder naar gekeken. Was ook weer typische MLM piramide shit, dus why bother?
Maar aan de andere kant: lifting maskers, goh, wat interessant. En ze werken meteen zei je? Even gekeken op die site van jullie, maar jullie stapelen de bewijzen nou niet bepaald op elkaar hè? Twee fotootjes en een verklaring van een anonieme schoonheids miep die zegt dat ze het al maar liefst twee hele weken gebruikt! Goh, en nu al ‘een topresultaat’ Ja ja ja, volgens mij zijn jullie leugens een stuk gladder dan de gezichtjhuidjes van jullie slachtoffers 😉
En die fotootjes, ja, die zijn best aardig ge-photoshopped. Maar daar stinkt toch geen hond meer in joh. Spaar je energie en ga vakkenvullen, als je zo graag geld wilt verdienen.

Jaap K · augustus 25, 2014 op 18:51

Maar die tekstschrijver van DLG die is niet slecht: Radiance serum, anti-aging agents, cellreset, micro massage, pseudo-chrugisch effect, dat is toch best wel leuk verzonnen allemaal. Alhoewel ik het gevoel heb dat die massage wel heel erg micro zal zijn en dat pseudo-chirurgische effect inderdaad vooral heel erg pseudo zal blijken te zijn. Maar toch best een lekker ronkend verhaal. Hebben jullie dat zelf bedacht of is het gewoon jatwerk?

Ron · oktober 6, 2014 op 21:37

Welk bedrijf bedoelt u dan?

Jaap K · oktober 7, 2014 op 23:33

DLG dus, oftewel Direct Life Global. Websites hebben ze meerdere maar dit is er eentje : http://www.dlifeglobal.com/
Ze hebben een product wat Direct Lifting Intense heet, en daarvan claimen ze dus dat het allerlei wonderen verricht. Ik kan me niet voorstellen dat er veel mensen instinken.

Shopping Sherlock · oktober 18, 2014 op 16:01

Ik heb Shopping Sherlock nog niet voorbij zien komen. Wellicht nog onbekend voor velen. Ik heb de afgelopen jaren veel mlm bedrijven onder de loep genomen en ben met geen enkel bedrijf in “zee” gegaan. Mijn vrienden en kennissen overigens wel.

Om in het kort iets over Shopping Sherlock kwijt te willen. Iedereen kent Facebook en Twitter waarbij je iets kunnen delen en liken. Het zijn beide gratis diensten en hun gebruikers zorgen ervoor dat er miljarden euro’s/dollars binnen stromen. Shopping Sherlock is een zoekmachine waar je alleen gebruik van kunt maken door een uitnodiging. Een zoekmachine dat niet volgens de structuur van bijvoorbeeld google werkt. ( adwords bovenaan, seo daaronder ) De zoekmachine is ontworpen om het goedkoopste product weer te geven. Deze goedkoopste aanbieder was waarschijnlijk pas verschenen nadat je een uur hebt moeten googlen omdat deze op pagina 80 werd weer gegeven.

Het beste van dit mlm bedrijf is dat je niets hoeft te verkopen. Je geeft de app of webversie zo veel mogelijk weg. ( gratis en blijvend gratis ) Tevens zijn er in vergelijking met andere mlm bedrijven erg veel verschillende inkomst methoden mogelijk.

Ten eerste als er iemand gebruik maakt van de app. 1 tot 3 dollar per gebruiker.

Ten tweede als een van deze gebruikers wat online koopt nadat hij of zij de app heeft gebruikt. Jij ontvangt 10 procent van de winst.

Heb je distribiteurs onder je dan ontvang je iedere maand 10 dollar per koppel dat je onder je hebt staan.

zo zijn er dacht ik 7 verschillende manieren om inkomsten te ontvangen.

Het allermooiste is dat er weinig slechts over te lezen en vinden is op het internet. Gebruikers zijn namelijk lovend omdat zij een product goedkoper hebben kunnen vinden online en zij totaal niets hebben hoeven uitgeven aan het verkrijgen van de app. In Amerika en Engeland zijn er al duizenden gebruikers. In Nederland gaat het in December pas van start dan zijn er namelijk 500 distribiteurs.

Ik heb de tijd genomen om uit te zoeken wat de nadelen waren en heb 3 maanden geleden toch besloten om distribiteur te worden aangezien het logisch is een goede positie binnen dit bedrijf te behalen aangezien het nog officieel gaat starten.

De investering was eenmalig 249 dollar. Zo’n 180 euro. En hierna 34.95 dollar per maand. Omgerekend zo’n 28 euro.

Ik had in de eerste maand 4 vrienden/kennissen die mee wilden doen. TJAA het is en blijft een MLM concept.

De app weggeven is een fluitje van een cent. Het is gratis en de registratie betreft alleen het invullen van de voornaam en het email adres.

Omdat ik 4 mensen had aangemeld ontving ik 50 dollar per persoon. Investering van 249 dollar was toen haast al weg.

Ik ontvang nog niet erg veel omdat het officieel nog niet van start is gegaan maar winst maken doe ik al. Het is blijvend inkomen dat betekend dat de maandelijkse 34.95 makkelijk worden terug verdiend en ik hier nog geld van over houdt.

Mijn bankroll staat inmiddels op 1000 dollar terwijl we nog moeten beginnen.

Als ik dit vergelijk met andere MLM bedrijven waar je spullen moet inkopen, spullen moet verkopen weet ik haast zeker dat dit nog vele mede distribiteurs doen overhalen om mee te doen.

Online shoppen doen erg veel mensen. Wie wilt er niet een gratis app waarbij je de goedkoopste aanbieder vind?? Tevens zijn de verzendkosten vaak voor Shopping Sherlock.

Interesse? Bekijk het eens rustig op het internet. De voor en nadelen. Mocht dit je doen besluiten om mee te doen of heb je vragen. Stel ze gerust!

Ik heb zelf een website gemaakt. Hier kun je je vragen stellen doormiddel van de contact pagina.
http://www.mlminternational.nl

Mocht je je willen inschrijven. Doe dit dan wel voor november/ december aangezien je nu nog een top positie kunt behalen.

In overleg kun je mijn bankroll zien. Ik vind het zelf ook fijn om daadwerkelijk inkomen te zien staan bij een distribiteur.

Admin · oktober 19, 2014 op 15:56

Shopping Sherlock is volgens ons niets anders dan een piramidespel. Je kan namelijk het hele product/dienst negeren en je volledig storten op het recruiteren van mensen, zonder ook maar 1 product of dienst te verkopen.

We hebben er een topic aan gewijd op het forum zodat we daar de discussie voort kunnen zetten.
http://mlmforum.nl/forums/topic/shopping-sherlock-review-weer-een-piramidespel/

JaapK · oktober 21, 2014 op 16:26

Shopping Sherlock, wat een vreselijke website trouwens. Je ziet aan de sfeer binnen enkele seconden dat het rotzooi is. Dat hele promotie stukje van jou riekt trouwens naar een vertaalde engelse tekst. Geen enkele Nederland of Belg heeft het nl over zijn “bankroll” als hij zijn rekening bedoelt. Dus daar begint de nep al.
En je vindt het het “allermooiste is dat er weinig slechts over te lezen en vinden is op het internet”? Ja dat kan ik me voorstellen, dan is het makkelijker om slachtoffers voor de gek te houden. Maar over Shopping Genie, de vorige naam van deze scam, is meer dan genoeg ellende te vinden anders hoor.

Ilonka · oktober 22, 2014 op 11:23

Voor mij is Stemtech het beste MLM bedrijf wat er is!
Je kunt al instappen voor 79 euro en de upgrade kost daarna 245 euro. Voor dat geld krijg je producten t.w.v. ongeveer 500 euro, een eigen website in 44 talen, een gratis te bellen helpdesk in verschillende talen en alle begeleiding die jij wilt. Stemtech staat 100% achter zijn producten en ben je niet tevreden dan krijg je zelfs na 2 weken nog je aankoopbedrag terug als je het lege of half lege potje terug stuurt! Het product is 100% biologisch het is de natuurlijke stamcel ondersteuning voor mens en dier. Het herstelt daar waar nodig is! Elke dag krijg ik positieve reacties op de producten. Ik verdiende na de eerste maand al 550 euro met bonussen en verkoop. Om provisie te krijgen op de verkochte producten moet je wel zelf 1 potje per maand afnemen maar dat doe ik met liefde en plezier omdat mijn algehele gezondheid daarmee omhoog is gegaan! Vaak heeft Stemtech ook mooie promoties zoals nu in oktober schrijf je 6 mensen in dan krijg je een mini i pad en bij 10 mensen een bonus van 500 euro. Je wordt niet verplicht om een target te halen of wat dan ook. Jij bepaald wat je doet en hoeveel tijd je erin steekt. Maar daar verdien je dan ook na. Eigenlijk wilt iedereen die het probeer klant worden of business partner. De producten die verkocht worden gaan via het bedrijf dus zelf zit je nooit met verzendingen of andere administratieve rompslomp.

JaapK · oktober 22, 2014 op 17:16

Ook niet slecht bedacht hoor, stamcel ondersteuning. En wat een leuke website ook. Het allervrolijkste werd ik wel van de wetenschappelijke ‘bewijs’ dat ze daar leveren. Door hen zelf geschreven artikelen, waarin ze eigenlijk gewoon toegeven dat hun middel helemaal niet werkt. Wel had de arts het idee dat bij sommige patienten de beenspieren duidelijk sterker waren geworden, Maar dit konden ze helaas niet meten, wat jammer nou. Verder een hoop foto’s van hotemetoten in witte pakken, dokter hier en professor daar. Maar als puntje bij paaltje komt , werkt het dus gewoon niet.
Wel is bewezen dat het je tumor, als je die zou hebben dan, er gelukkig niet van gaat groeien. Nee, nogal wiedes, want het 100% biologische spul doet helemaal niks, dus ook niks kwaads. Dit is echt klassieke kwakzalverij.

Ilonka · oktober 22, 2014 op 19:35

JaapK
Ik vind het prima dat je niet gelooft in de kracht van natuurproducten. Dat even buiten beschouwing gelaten. Ik zie dat je op dit forum veel negatieve reacties achterlaat. Nu verdiep ik me niet zo in andere bedrijven dus kan daar niet over oordelen. Maar ik krijg het gevoel dat je een teleurgestelde MLMer bent of bent geweest. In mijn persoonlijke kennissenkring zijn mensen die een aardige boterham verdienen met Stemtech. Maar het is niet eens zozeer het goede geld wat we eraan verdienen maar ook dat we daadwerkelijk mensen heel blij en gelukkig maken met het gebruik van de producten.

Admin · oktober 22, 2014 op 20:28

Er is zojuist een topic gemaakt voor discussie over stemtech:
http://mlmforum.nl/forums/topic/stemtech-mlm-ervaringen-en-feiten/
TZT. zullen wij de startpost van dat topic voorzien van onze mening.

JaapK · oktober 23, 2014 op 17:44

Nee, nooit in de MLM gezeten en ben het ook niet van plan. Gek, dat zeggen de MLM’ers nou elke keer als ik iets negatiefs zeg over hun product of bedrijf: Je zal wel een teluergestelde ex-collega zijn. Nou, niet dus. En trouwens, als het wel zou was, wat dan nog? Maakt dat de kritiek dan bij voorbaat waardeloos ofzo? In jullie ogen ws wel ja, maar dat zegt meer over jullie dan over degene die die kritiek levert!

angel · oktober 28, 2014 op 19:01

ik heb die pleister gebruikt maar hij doet helemaal niets helaas.

Admin · oktober 28, 2014 op 20:29

Je doelt dan denk ik op fgxpress? Uiteraard doet dat niets, want het is een pseudo-medisch product dat via MLM verkocht wordt.. dat werkt per definitie niet.

Ralph · oktober 29, 2014 op 06:24

de meeste bedrijven wordt verdiend aan zieltjes winnen of produkten verkopen, als mensen beginnen over dat ze zo;n grote downline hebben is het meestal niet waar, je denkt toch niet dat een powerstripje je van jarenlange pijnen afhelpt, wat een onzin. MLM Is gewoon manipuleren van het brain van de gemiddelde onwetenden mens. Als jij een positieve vibr creeërt krijg je een zaal mee.
Een enkele kritisch persoon wordt meteen de mond gesnoerd. 5% verdient aan de top geld ermee, vaak gaat het alleen om recruiten ipv de produkten verkopen want dat kunnen de meesten niet eens omdat je alleen je ‘warme’ markt vaak in mag. Bovendien zijn de produkten vaak schrikbarend duur..de enige die er beter van worden zijn de directieleden van de MLM bedrijven zelf. Maar ja we zijn kuddedieren, als je met donald trump op de foto mag heb je het gemaakt, Die man heeft wel knaken ja en die krijgt weer geld van de MLM company om netwerkmarketing aan te bevelen. Kiyosaki? hou aub op, die man doet het alleen maar om zieltjes te winnen voor zijn seminars en daarmee geld uit de zak te kloppen..en de meeste MLM-ers zijn duizenden euro’s kwijt aan hotel en ‘personal development’ events. Ik kan me ook wel ontwikkelen zonder naar al die conventies te gaan en van een of andere gepolijste goeroe te horen hoe het leven in elkaar
zit..velen blijven volhouden tegen beter weten in, wees gewoon eerlijk als je niks hebt gemaakt in MLM dit geldt voor 95%.

charlie · november 1, 2014 op 18:37

Onzin product wat de distributeur alleen maar geld kost.
ik heb het zelf geprobeerd.
Iedereen die de pleisters aanbied dreunt hetzelfde deuntje op pfff

pascal · november 6, 2014 op 23:56

Wat is nu echt mlm? De basisprincipe is dat je klant bent van het bedrijf, je tevreden bent van de producten en deze voor eigen gebruik aankoopt, je dit verder vertelt aan mensen die je kent. Zijn die mensen ook tevreden over het product, dan kopen ze die ook aan. Omdat die mensen dankzij jou producten aankopen, krijg jij een vergoeding van het bedrijf.
In mlm moet je volgens mij altijd vanuit het standpunt van een klant vertrekken.
Ik ben als klant bij FMgroup begonnen. Ze verkopen er parfums, verzorgingsproducten, huishoudproducten, geurkaarsen,….
Ik koop gewoon wat ik nodig heb. Soms is dat een parfum, soms is dat een kuisprodukt, soms gebeurt het dat ik niets koop. Ik ben tevreden van de kwaliteit, dus waarom zou ik het niet aankopen?
Om de producten te kunnen aankopen heb ik mij via iemand die ik ken laten inschrijven. Die mens verdient dan een centje op wat ik aankoop. Zo gaat dat nu eenmaal in mlm. Ik heb daar geen probleem mee.
Als klant kom je dan iemand tegen, je vertelt over je parfum die je aanhebt. Wilt die persoon ook die producten aankopen, dan schrijf ik die in.
Iedereen wordt ingeschreven via de distributeursite. Dit maakt van die persoon daarom geen distributeur (daarvoor moet je eerst een getekend contract opsturen).
Die persoon kan wel producten aankopen voor eigen gebruik en indien hij dit wenst andere mensen die geïnteresseerd zijn in de producten inschrijven.
Ondertussen kan die persoon op de site zien hoeveel mensen in zijn downline zijn, en hoeveel hij eventueel zou verdiend hebben. (Je verdient pas wanneer je je contract getekend opstuurt)
Je kan dus zonder risico, zonder verplichtingen, zonder investering, voor jezelf uitmaken als mlm wel of niet werkt.
Zie je na een tijdje dat je geld zou verdient hebben, stuur je contract. Wil je gewoon klant blijven, laat alles zoals het is.
Ik ben nu al meer dan 4 jaar klant bij FM group. Ze hebben goede producten aan scherpe prijzen.
Wat ik verdien zal ik niet zeggen.
Als ik 1 tip mag geven, wil je starten met mlm, zoek een bedrijf die bij je past. Ben je niet overtuigd van wat ze verkopen, begin er niet aan. Ga niet in zee met bedrijven die meer dan 50 euro inschrijvingsgeld vragen. Investeer niet in startpakketten van 200 euro en meer.

levilon · december 7, 2014 op 16:10

Beste mlm collega’s, mijn naam is Jan Willem de Ruiter.
Ik ben Elite consultant bij een nieuw en Nederlands mlm bedrijf, “Levilon”.

Waarom hè ik gekozen voor dit bedrijf?
Heel simpel, het is een Nederlands bedrijf, ze zijn pas in de 3de maand van hun uitrol en pas aktief in 4 landen.
Te weten, Nederland, België, Duitsland en Servië.
Maar volgend jaar gaat het pas echt goed van start, want dan zullen de volgende landen erbij komen, Engeland, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal.
Tevens bied dit bedrijf een klanten potentieel van 300.000.000 alleen al in europa.
Maar ook het product is super en super makkelijk uit te leggen en een product met heel veel toekomst.
Ik dacht eindelijk een bedrijf dat geen zalfjes, poeders of moeilijke producten waar je een beter lichaam van krijgt.
Nee het is zo wel innovatief als eenvoudig de E-CIG.
Bedenk maar eens hoeveel rokers er nu in je netwerk zitten en misschien verkoop je wel die gezondheidsproducten, dan kun je toch eigenlijk niet roken.

Losse klanten kunnen geld verdienen.
Wat?
Ja je leest het goed, klanten krijgen geld als zij nieuwe klanten aanbrengen en dat Tot wel 3 lagen diep.
1 malig 5 euro direct per nieuwe klant, maar ook nog eens 2% over alle nabestellingen van hun klanten.
Ze krijgen een eigen website en kunnen daarna zelfs upgraden naar 1 van de businesspakketten om volledig gebruik te kunnen maken van alle bonussen.
Ik gebruik dit voor mensen die niet zeker weten of mlm wel werkt voor hun.
De resultaten zijn verbluffend.
Sommige klanten verdienen gewoon 200 euro of meer per maand.

Maar nu voor jullie mlmers,
Wat bied Levilon voor de echte professionele netwerk marketiers, of voor die gene die dat eindelijk eens willen worden.
Zoals ik al schreef we zijn pas 3 maanden actief bezig.
Dus nu meedoen is een top positie binnen het netwerk.
Levilon heeft 18 bonussen en posities.
Je behaalde positie behoud je voor het leven, je kunt nooit terug vallen, maar alleen vooruit en omhoog.
Niet voor niks dat verschillende netwerk marketing mensen de stap al hebben gezet, vanuit werkelijk alle verschillende bedrijven, herbalife, ACN, OG, Fm, forever living, noem ze maar op.
Zijn dat de toppers die ingestapt zijn, nee.
Wij hebben besloten om nu eerst die mensen bovenaan te zetten die nog niet echt succes hebben gehad, maar wel altijd hard hebben gewerkt.
Dan komen de toppers straks onder jou te staan.

Ook heeft Levilon een Door de beste uit de business gecontroleerd compensatie plan.
Dit betaald uit tot 10 lagen diep en niet met een aflopende uit betaling, maar deze loopt van 2% naar 3% op.
Ik kan nog meer schrijven, maar wil je meer weten neem dan direct contact op met mij.
Dan nodig ik je graag uit bij een van de business opportunitie meetings die in Nederland worden gegeven.
Voor nu wil ik afsluiten met,Join the Levolution

Albert · december 13, 2014 op 13:31

Beste,

Zou jij mij meer info kunnen verschaffen over DXN

gr, Albert

Albert · december 13, 2014 op 13:44

Jan Willem

Graag zou ik meer info over Levilon ontvangen en wat de mogelijkheden zijn om een goed netwerk op te bouwen

Stijn · december 19, 2014 op 16:22

Ga deze website echt aanraden bij 3de.
Zo hillarisch, mensen die ingaan op de vraag van website beheerder (admin,jaapk) om dan vervolgens afgebroken te worden.

Echt Ik lig hier dubbel.
1 Advies, zowel voor beheerders als … verspil je tijd niet, voor centjes moet je werken, ongeacht MLM.

Johan van Dam · december 23, 2014 op 03:06

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Origineel bericht:

Na vele pogingen om geld te verdienen met MLM kwam ik hier bij uit. op het eerste gezicht lijkt het niet veel anders maar het grote verschil zit hem in de onafhankelijkheid. Hier heb ik een tip voor iedereen die al bezig is met MLM of van plan is hier mee te gaan beginnen. Laat je niet gek maken en zorg dat je een onafhankelijk inkomen neerzet voor jezelf. Deze techniek werkt op elke vorm van MLM omdat het een systeem is. en jij kunt het ook leren. Wil je snel een passief inkomen genereren en je MLM inzet vertienvoudigen? http://www.onafhankelijkinkomen.nl

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Stijn Bolkers · december 23, 2014 op 03:12

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Origineel bericht:

Hey JOhan, ik heb dat systeem van jou bekeken op http://www.onafhankelijkinkomen.nl en ik moet je zeggen dat het er super uit ziet. Als het me daar niet mee gaat lukken geld te verdienen weet ik het ook niet meer… echter ik heb wel een vraag. ik woon in Belgie, denk je dat ik het daar ook kan gebruiken?

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Burto · december 23, 2014 op 03:18

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Origineel bericht:

Beste Stijn, Het systeem wat hier wordt aangeraden op onafhankelijkinkomen.nl moet je mee oppassen. Het staat er om bekend dat je vrij makkelijk een behoorlijk bedrag bij elkaar kunt verdienen in een marktsegment dat misschien over een jaar niet meer bestaat. Ja je hebt misschien een leuk jaar waarin je niet weet wat je met je inkomsten moet doen…. maar dan, na dat jaar? Zorg dat je iig een flinke spaarpot aanlegt en niet alles over de balk smijt!

ADMIN BREAK: Dit bericht is onder valse voorwendselen geplaatst en is bedoelt om je te misleiden.

Admin · december 23, 2014 op 08:18

Wat leuk, drie berichten binnen een kwartier omstreeks 3 uur in de nacht, die allemaal over dezelfde website praten. Nee hoor, wij worden hier niet voor de gek gehouden door de spammer voor die website die hier als een ware schitzofreen een gesprek met zichzelf komt voeren.

Jammer dat de website vannacht om 5 uur offline gegaan is en het voor ons dus niet zichtbaar is om wat voor soort oplichting het gaat bij onafhankelijkinkomen.nl. We houden deze boefjes in de gaten!

Wim · december 24, 2014 op 02:57

MPTMAX

Is een Noors bedrijf dat de forexmarkt koppelt aan een mlm systeem. Om eerlijk te zijn ik begreep tot op heden geen snars van de valutamarkt en ben niet van plan zoals professionele traders uren op een scherm te staren en en te lijden onder stress. MPTMAX is een éénvoudig platform die iedereen in staat stelt om op een eenvoudige manier te traden. De leden van MPTMAX krijgen dagelijks tips door van ervaren professionele traders.MPTMAX biedt verschillende manieren aan om jou een graantje mee te laten pikken van deze miljarden business.De mogelijke verliezen zijn ingecalculeerd als je de tips volgt zoals het hoort. Er zijn natuurlijk altijd cowboy’s die het beter weten. Handelen op de valutamarkt is geen exacte wetenschap, echter mptamx heeft reeds miljoenen trades geplaatst,80% is daarbij succesvol. Mptmax is een eerlijke business met een eerlijk en haalbaar compensatieplan. Als pionier van dit bedrijf geef ik skype-sessies,presentaties,facebookgroup,maandelijkse brainstormsessies,wekelijkse webinars(gegeven door een ervaren trader) en werken we echt als een team.Iedereen moet er beter van worden niet alleen de top,het compensatieplan laat dit trouwens niet toe. mvg Wim.

Admin · december 24, 2014 op 11:42

MPTMAX is een zeer doorzichtig piramidespel. Wim, je zegt het zelf ook al:

Iedereen moet er beter van worden niet alleen de top,het compensatieplan laat dit trouwens niet toe.

Iedereen moet er beter van worden, maar het compensatieplan laat dat niet toe. En dat klopt ook wel. Verdere discussie over dit piramidespel graag op ons forum: MPT MAX + Forex = piramidespel.

Wim Vercruysse · december 27, 2014 op 12:47

Beste,

Ik zit ook in een klein netwerk, wij hoeven niets aan te kopen, ook geen omzetverplichtingen.
Voor op te starten hoeven wij ook niets te betalen, ook krijgen wij al de nodige documenten gratis.
Wat doen wij dan, vooral de mensen helpen besparen op energie, telecom, betaaltern., zonnepanelen enz…
Gratis opleidingen;
Ons netwek is ook niet bedoeld om de toppers veel geld te laten verdienen of hun sponsor.
De bedoeling bij ons is wie werkt verdiend geld.
Bijverdieners verdienen bij ons tussen de 500 & 1500€ per maand
Zefstandigen verdienen tussen de 3000 & 7000€ per maand.
Wij kunnen u daar de bewijzen van tonen.
Dus u hoeft bij ons niets te investeren, dus geen financieel risico.
Maar werkt u, verdient u ook geld, dat blijft het langst duren en is een eerlijke verdienste.
Wij kunnen nog enkele mensen gebruiken die willen werken en geld verdienen.
Wie meer info wenst: w-v@skynet.be of 0493/521.403

Admin · december 27, 2014 op 14:47

Wim, u bent een Euphony promotor volgens het internet. Helaas klopt het dan niet wat u ons hier voorspiegelt qua verdiensten en al helemaal niet qua investeringen.

Euphony is overigens al vaker failliet gegaan waardoor veel mensen hun geld kwijt zijn. Niet aan beginnen.

alperila · januari 18, 2015 op 18:49

CONLIGUS

Conligus wilde een concept ontwikkelen dat voor iedereen makkelijk te gebruiken is:
We maken het gratis om lid te worden, gratis te ontwikkelen, gratis je business te laten groeien nog voordat je ook maar enige investeringen moet doen. Dit is ongekend in deze industrie, tenminste………dat was het. Conligus maakt het mogelijk!!
Er zijn geen producten te verkopen waarvoor voorraden ingekocht dienen te worden, er is geen creditcard nodig om NU te starten. Je weet gewoon dat je de juiste beslissing neemt als je geen cent nodig gaat hebben om eerst te kunnen zien hoe het werkt omdat het dus GRATIS is om deel te maken van dit geweldige concept en het groeit enorm!
Je hebt een werkende website met de mogelijkheid deze te delen en mee te groeien!
Conligus
◦Onderscheidend
◦Geen producten te verkopen
◦Makkelijk en gebruiksvriendelijk
◦Open om zaken te doen in bijna heel de wereld
◦Try it before you buy it
◦Een veiling met alleen maar hoogwaardige producten
◦Veilingen tot minimaal 91% korting op retail prijs

Voor meer informatie neem contact met me op

Joris · januari 19, 2015 op 07:27

Is een MLM betrouwbaar?
Zeer zelden. Laat je gezond verstand werken en stel (jezelf) vragen, je kan zelf de antwoorden geven, en als de antwoorden ‘juist’ zijn, dan is de MLM het proberen waard. Maar met proberen kom je nergens, je moet ervoor gaan, en héél hard voor werken, want niks is gratis…
Vraag 1: Moet je investeren, moet je producten kopen? Antwoord: Indien niet, lijkt het al ergens verdacht, want het opzetten van een MLM kost geld, en het werkt enkel als (veel) mensen aangesloten worden. Als het MLM-bedrijf als eerste target heeft 10.000 mensen aan te sluiten, en bijvoorbeeld 50 euro vraagt om aan te sluiten, staat daar dus een omzet van 500.000 euro tegenover. Het opzetten van een serieuze MLM kost ook wel 500.000 euro (of meer) Nu, 50 euro aansluiting vragen is voor niemand onoverkomelijk, en de opbrengst van de aansluitingen zal (een deel van) de kosten van de opzet dekken. De ‘top’ gaat hiermee geen grote bedragen mee ‘verdienen’. Een andere mogelijkheid is dat men weliswaar geen aansluitingsfee vraagt, maar dat je als beginnende MLM-er wel moet investeren in bijvoorbeeld een laptop of tablet, naamkaartjes en dergelijke meer. Als men daar geen buitensporige prijzen voor vraagt lijkt het al meer betrouwbaar. Als men echter relatief grote bedragen gaat vragen voor aansluiting, bijvoorbeeld 200 euro, dan zou ik wel al de wenkbrouwen fronsen. Een ‘basisvoorraad’ kopen, daar huiver ik ook al van, een serieus bedrijf stelt die voorraad ter beschikking, en je betaalt die pas als je verkocht hebt.
Vraag 2: Moet je herhaald investeren, moet je herhaald producten kopen? M.a.w. ben je verplicht bijvoorbeeld elke maand een bepaald bedrag aan producten of diensten te kopen? Antwoord: Indien niet, lijkt het op dat vlak betrouwbaar. Indien wel, zou ik al niet op het voorstel ingaan, als je doorverkoopt, verdien je immers geld, dus dan koop je automatisch elke maand aan, als het MLM-bedrijf je verplicht elke maand aan te kopen, loop je het risico (of ben je bijna zeker, want niet elk product verkoopt evenveel) op een bepaald moment met een waardeloze stock te zitten. Dat is gewoon weggegooid geld.
Vraag 3: Zijn er abnormaal hoge marges, niettegenstaande de producten tegenover de concurrentie laag geprijsd zijn? Antwoord: Als je marge bijvoorbeeld 40 % is, en het product is toch 50 % goedkoper dan het vergelijkbare A-merk product, dan weet je zo dat het MLM-bedrijf oneerlijk is, er is een super grote kans dat men B-producten verkoopt als A-product, dwz men spreekt over topkwaliteit, maar het is in werkelijkheid basic. Zo’n producten koop je beter in de Aldi of de Lidl. Nog meer verdacht is het als er jet-set figuren aan gekoppeld worden. Je gelooft toch zelf niet dat filmster A net die after-shave de beste vindt, laat staan dat hij betrokken is bij de ontwikkeling van het product. Hij leent gewoon zijn foto/naam uit aan de MLM-firma, en schept daar uiteraard een hoop geld mee, en dat geld komt uiteraard uit de zakken van de eindklant.
Vraag 4: Ben je verplicht mensen in je ‘downline’ aan te sluiten? Antwoord: natuurlijk wordt het gevraagd, dat is immers het fundament van geld verdienen met MLM. Je hebt immers een percentje op de verdienste van je downline. Maar ben je VERPLICHT? Zo ja, vergeet het maar, eigenlijk moet je naar verhouding met je inspanningen voldoende verdienen zonder downline. Logischerwijze ga je meer verdienen als je een downline uitbouwt, en dat zal ook wel een motivatie zijn om dat ook effectief te doen. Maar verplicht? Nee bedankt.
Vraag 5: Is het project eindig? Eigenlijk is de vraag, is het een echte pyramide, dwz stopt het aan de onderkant, is het mogelijk dat de mensen helemaal onderaan de pyramide geen afzetmarkt meer vinden (laat staan mensen voor hun downline) Het antwoord is uiteraard dat het niet eindig mag zijn, anders gaat immers de top lopen met de opbrengst van de bodem. Een indicator is hoe diep de ‘levels’ gaan. Hoe dieper die zijn, hoe groter het risico dat de bodem nog maar weinig mogelijkheden heeft om te verkopen/verdienen. Als de MLM-structuur echter enkel dient om aangeslotenen te betalen, en te belonen als ze ook andere mensen aansluiten, dan is er weinig probleem. Nogal logisch, want dat zorgt voor het MLM-bedrijf meer omzet. De kracht van het MLM business model ligt erin dat er tussenstappen (logistiek, opslag, reclame, groothandel) uitgeschakeld of goedkoper worden, en dat die ‘besparing’ ten goede kan komen aan de aangeslotenen, in verhouding tot hun inspanningen.
Stel jezelf bovenstaande vragen, en je zal constateren dat als er 10.000 MLM’s zijn, er wellicht 10 ‘goeie’ tussen zitten, en dat je verkoop voor de 9.990 andere beter aan naivelingen of bedriegers overlaat. Kijk ook naar de producten waar het om gaat. Voor Beauty, Health & Wellness zou ik al niet gaan, het is een ‘buikgevoel’, maar 99 % lijkt me fake.
Ikzelf zie een aantal MLM’s die ‘werken’ maar waar de inspanningen die moeten geleverd worden eigenlijk buiten verhouding met de verdienste zijn. Ik zie ook heel veel MLM’s met een bedrieglijk aspectje. Ik ken er 2 (niet meer) die de moeite waard zijn, en in één zit ik passief, in het andere actief.
Interesse in die ene die voor mij wel echt werkt? Je mag me contacteren op maar dat hoeft helemaal niet, da’s niet mijn bedoeling met deze post.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *