Questra World staat op instorten. Het internet staat vol met mensen die al langere tijd niet meer uitbetaald krijgen. Op zich niet vreemd, reeds een half jaar terug hadden wij al vastgesteld dat Questra World een ponzischema is, en daarmee is het een zekerheid dat de uitbetalingen zullen stoppen als de aanwas van nieuwe leden afneemt.
Onder de slachtoffers van Questra World wordt nu een nieuw bedrijf gepromoot, namelijk Crypto Trade Capital. Lees hier onze ervaring met dit bedrijf.

Wie of wat er achter Crypto Trade zit wordt geheim gehouden op de website. In de plaats van normale contactgegevens en registratienummers geven ze slechts een vaag, niet te verifiëren document.
Red Flag 1: Er wordt niet openlijk en duidelijk vertelt wie of wat er achter het bedrijf zit.

Laten we eens kijken naar wat er aangeboden wordt door Crypto Trade.
Crypto Trade biedt aan dat zij voor jou gaan handelen in cryptocurrencies. Jij stort geld naar Crypto Trade en zij beloven je dan een bepaald rendement uit te betalen.

Op zich is het uitbesteden van het handelen in valuta, aandelen en andere van zulk soort zaken niet vreemd. Wat wel heel vreemd is, is wat Crypto Trade Captial jouw beloofd. We plaatsen even een screenshot:

Crypto Trade plans

In de afbeelding kan je zien dat ze drie verschillende investeringsniveaus hebben. Op zich zou dit ene plaatje al voldoende moeten zeggen voor een ieder die een beetje economisch onderlegd is en een ieder die maar een klein beetje kan rekenen. We gaan het toch even volledig voorrekenen, omdat er veel mensen zijn die blijkbaar denken dat de genoemde rendementen in de echte wereld zouden kunnen bestaan.

Er wordt gesproken over rendementen van 215% tot 361,35% per jaar. Laten we uit gaan van de 361%.
In de afbeelding kan je zien dat je met 10000 euro startgeld in 1 jaar 36135 euro verdient hebt. Hoe ziet dat er over meerder jaren er uit? Om dat te kunnen berekenen moet je kunnen machtsverheffen. Dat is een stukje wiskunde. Onderaan zetten we de volledige som, we schrijven hier simpelweg even per jaar uit wat het resultaat zou zijn.

Jaar 1: 36.135 euro
Jaar 2: 130.573 euro
Jaar 3: 471.828 euro
Jaar 4: 1.704.952 euro
Jaar 5: 6.160.845 euro. Dat is 6 miljoen euro, in 5 jaar tijd, met 10.000 euro startgeld!

De som die je hiervoor gebruikt is 10000 * ( 10000*(361.35% ^ X)
X is het aantal jaar. 10000 is het startgeld, de 361.35 is het rentepercentage per jaar. Vul je in X=10, dan komt daar ruim 3 miljard euro uit. Na 20 jaar zou je meer geld hebben dan er op de wereld is.

Stel dat Crypto Trade inderdaad een systeem heeft om zulke rendementen te kunnen behalen. (HINT: Dat hebben ze niet!!) Vraag jezelf dan eens af: Waarom hebben ze jou geld dan nodig? Zelfs met maar 10.000 euro startgeld hebben ze binnen een paar jaar al een fortuin en binnen 20 jaar hebben ze al het geld van de hele wereld in hun handen!!

Natuurlijk kan zoiets niet bestaan. Dit geeft aan dat we hier te maken hebben met oplichting. In werkelijkheid vindt er bij Crypto Trade Capital helemaal geen handel in cryptocurrencies plaats. Het geld dat ze jou uitbetalen is afkomstig uit de inleg van mensen die na jou mee doen. Dit principe heet een Ponzischema. Op het moment dat de aanwas van nieuwe leden staakt, stort het in. Heb je nog niet je volledige inleg teruggekregen, dan ben je je geld kwijt.

Red Flag 2: Er worden onrealistisch hoge rendementen voorgespiegeld.

Er nog veel meer red flags te vinden, oa.
Red Flag 3: De wettelijk verplichte AFM vergunning ontbreekt.
Red Flag 4: Het bedrijf wordt gepromoot door mensen die betrokken waren bij andere oplichting, namelijk onder andere Questra World.
Red Flag 5: promotors van dit schema kunnen en willen niet inhoudelijk ingaan op kritiek of inhoudelijke vragen, zie ook de comments onder dit artikel.

Voor dit bedrijf is het al klip en klaar dat we hier te maken hebben met een Ponzischema. We laten het aan jullie over om nog meer Red Flags te ontdekken over Crypto Trade Capital.

Ook is het belangrijk om te weten dat wij voordat Questra World bestond, ook al een beoordeling geschreven hebben over Bancde Options. Zowel op ons forum als in een blogpost kan je lezen hoe dat verlopen is. Questra World en Bancde Options vertonen sterk gelijkende werkwijzes als Crypto Trade Capital. Het verschil is dat Crypto Trade doet alsof ze met Cryptocurrencies bezig zijn. Cryptocurrencies zijn helemaal hip tegenwoordig, dus ook de scammers gaan met de laatste hypes mee.


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

6 reacties

Björn · oktober 1, 2017 op 12:55

Zever en nog eens zever :))) Cryptrade capital is een bedrijf die bestaat in Spanje. CEO is ook bekend dus hou op met leugens te verspreiden hier. Zou heel vriendelijk zijn!

Barth · oktober 2, 2017 op 11:51

Nog zo iemand doe je research

Admin · oktober 3, 2017 op 09:48

Als het inderdaad zever zou zijn, dan kon je toch wel even inhoudelijk onze punten weerleggen?

Het feit dat je dat niet doet zegt al genoeg. Crypto Trade is een ponzischema en dat weet je best.

Gino · oktober 23, 2017 op 18:23

Cryp Trade Capital is inderdaad een grote oplichtersboel.
Heb 5000 $ ingezet,heb 900$ terugbetaald gekregen en sinds een maand stoppen de betalingen.
Meerdere e-mails gestuurd en doodse stilte.
De kopstukken van CTC zullen ons nogal uitlachen zekers en grote zwier en zwaai hebben met ons geld.

rosalia · december 13, 2017 op 11:56

ik heb 10,000 euro sinds 29 september er in gestoken dat waren pensioensparen ik heb no een euro teruggezien op de site storten ze elke dag percent maar de 14/10/2017 is het gestopt en kunnen we niets afhalen wat gebeurt er nu is er niets aan te doen ?

Admin · december 13, 2017 op 20:47

Oei, het was niet zo slim om geld voor je pensioen hier in te steken. Je zult helaas lang niet de enige zijn die geld wat ze eigenlijk niet kunnen verliezen toch aan een oplichter mee geven.

Die 10.000 euro ben je waarschijnlijk kwijt, daar is niet zo veel meer aan te doen. Mocht Crypto Trade nog ergens gepromoot worden, dan kan je het beste daar je verhaal halen en je geld terug eisen. Kleine kans dat dat werkt..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *