Als je de fanboys en -girls mag geloven dan is dit het nieuwste, hipste en allerbeste nog te ontwikkelen bedrijf. Maar zal het ooit van de grond komen of is het weer het zoveelste ponzischema of piramidespel dat de revue passeert?

Allereerst, hier een paar advertenties van promotors (cq. slachtoffers en/of oplichters, afhankelijk van wanneer je dit leest en aan wie je het vraagt) van Mighty Buyer:
leon-promoot-mighty-buyer

De advertentie van Bianca Bruin

De advertentie van Bianca Bruin

Voor 49 euro (per maand, volgens deze Nederlandstalige, onofficiële site) kan je dus lid worden van Mighty Buyer. Je zou dan zogenaamd een (deel van een) webwinkel krijgen waarin allerlei luxe merken producten verkocht zouden gaan worden. Alleen, die hele winkel moet nog gelanceerd worden. Eerst zou de webwinkel op 17 september om 10 uur gelanceerd worden. Dat werd uitgesteld. Nu zou het 1 november gaan gebeuren.

Alleen, je moet wel nu alvast de 49 euro betalen. Je moet dus betalen voor een bedrijf dat nog ‘gelanceerd’ zou moeten worden. We hebben in het verleden gezien dat dit nog nooit, maar dan ook nooit, goed uitgepakt heeft. Red flag 1: Je moet betalen voor een bedrijf dat nog niet operationeel is.

De officiele site is Mighty-Buyer.net. Als je die site bekijkt, dan valt als eerste op dat er totaal niet op staat wie of wat er achter zit. De site is letterlijk niets meer dan 1 stockfoto van een paar mensen die blij naar tablets kijken, en een login knop. Onderin staat een knop met daarachter bedrijfsgegevens. Betrouwbaar op het eerste oog? Helaas, toch niet. Mighty Buyer BV is een postbus BV, gevestigd op een virtueel kantoor. Red flag 2: Het bedrijf of de persoon er achter is anoniem.
Lees ook: Red flag: virtueel kantoor.

Wel is duidelijk dat je, nadat je de 49 euro betaald hebt, andere mensen moet gaan werven. Je krijgt een referrall link, die je aan je vriendjes moet geven. Als zij er op klikken en via die link ook de 49 euro betalen, en dus mee gaan doen, dan krijg jij daar commissie over. In dit filmpje wordt dat uitgelegd, rond de 19e minuut.

mighty-buyer-piramide

In de Mighty Buyer promotiefilmpjes wordt de Triple Matrix bonus uitgelegd. De 49 euro die een deelnemer betaatld wordt tot 10 niveaus boven de deelnemer in de piramide uitgekeerd aan de andere deelnemers. Een loepzuiver piramidespel.

Dus zonder dat er een product of dienst verkocht wordt, gaat er al geld in de rondte en kan je er al aan ‘verdienen’. Het enige dat je hoeft te doen, is andere mensen werven.
Of nouja, je verdient het eigenlijk niet, want zulk geld wordt onrechtmatig verkregen. Zulke constructies heten namelijk een piramidespel en die zijn illegaal. Red flag 3: zonder dat er een product/dienst verkocht wordt kan je geld er aan ‘verdienen’ door andere mensen in te schrijven. Dat is een piramidespel.
Extra bonus voor onze vaste lezers. Ook Mighty Buyer smijt met BMWs en Mercedessen, net als zo’n beetje alle andere scams die hier de revue gepasseerd hebben. Kijk rond de 24e minuut in bovenstaand filmpje.

Het enige dat door de fanboys steeds benadrukt wordt, is welke luxe merken er allemaal wel niet aangeboden zouden gaan worden. Daar gebruiken ze steeds deze afbeelding voor:

Mighty Buyer scam

Mighty Buyer zou zogenaamd deze merken gaan aanbieden

Uiteraard ontbreekt elke onderbouwing of verificatie dat deze merken daadwerkelijk verkocht zouden gaan worden. De merken zelf weten uiteraard van niks. Dat merken zoals Rolex, Breitling, Versace helemaal niet via algemene webshops verkocht worden, lijkt de mensen die Mighty Buyer promoten niet te deren. Iedereen slikt het als zoete koek. De merken worden slechts genoemd in een poging om vertrouwen van nieuwe slachtoffers te werven. Doe alsof je samen werkt met bekende merken en mensen vertrouwen je sneller. Red flag 4: er wordt gedaan alsof bekende merken er aan mee zouden werken.

Door de promotors wordt de druk opgevoerd. 1 november gaat de zwendel ..het bedrijf live. Je moet nu instappen of je bent te laat!!1!. Ze proberen je bang te maken dat als je niet nu je geld betaalt, dat je dan te laat bent. Je zit dan te laag in de piramide. Dit principe van het nu of nooit noemen we Fear of Missing Out. En dat maakt gelijk Red Flag 5.

Mighty Buyer is al aan het uitstellen geslagen. Eerst zou de hele zwendel op 17 september om 10.00 uur gelanceerd worden (bron). Ongeveer een week voor die lancering werd dat met anderhalve maand uitgesteld. Lees dat hier. Red Flag 6: Uitstelgedrag.

Nu heb je al zes punten (red flags) gelezen waarom je zeer sterk je twijfels bij dit concept moet hebben.

Onze conclusie, welke, zoals altijd, uiteindelijk zelfs voor de mensen die nu dit bedrijf promoten, waar blijkt te zijn:

Mighty Buyer is een piramidespel

Als je er op tijd bij bent dan kan je ten koste van de mensen die er later aan mee doen geld over houden, het overgrote deel van de mensen verliest hun geld. Uiteraard zal het shopping platform nooit live komen en is het wachten op de eerste smoesjes rond 1 november over het hoe en waarom het platform niet live gaat of toch flink minder fantastisch blijkt dan van te voren voorspeld werd.
Mocht er op wonderlijke wijze toch een operationele shop verschijnen, weet dan dit: Het is een misvatting dat een MLM waar producten verkocht worden, geen piramidespel is. Extra leuk feitje: In dat artikel wordt verwezen naar een rechtszaak die de FTC in 2003 tegen een online shopping concept wat eigenlijk een piramidespel bleek te zijn. Mighty Buyer is het zoveelste online shopping piramidespel dat de revue passeert.

Vervolgens gaat blijken dat de mensen onder aan de piramide niets verdienen. Zij zeggen hun abonnement op, waardoor de mensen in de lijn boven hun ook niets meer verdienen. Die zeggen ook het abonnement op, enzovoort. Dan stort het geheel als een kaartenhuis in.

Externe bronnen:
Mighty Buyer promotiefilm
http://behindmlm.com/mlm-reviews/mighty-buyer-review-e-commerce-matrix-recruitment/

Los van bovenstaande punten, kan een concept zoals het door de huidige promotors omschreven wordt, niet werken. Stel dat er inderdaad een webwinkel komt met duizenden sub-shopjes. Hoezo denk je dan dat mensen via jouw link, sub-shop of wat dan ook, troep zullen gaan kopen? Als je al meerwaarde op een of andere manier zou kunnen bieden, dan had je al met affiliate marketing kunnen beginnen. Dan hoef je geen 49 euro per maand te betalen om mee te mogen doen. Ook hoeven de commissies bij affiliate marketing niet met een hele piramide aan andere mensen gedeeld te worden, en kan je dus niet met illegale zaken bezig zijn. Tel uit je winst! Maar goed, dat is waarschijnlijk niet wat de doelgroep van Mighty Buyer wilt, de mensen die voor dit soort scams valt die is heel gevoelig voor beloftes van enorme bergen geld voor weinig werk. Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven..


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

34 reacties

Leon Pistorius · oktober 20, 2016 op 16:03

Dat meteen reactie komt van scam etc is bij alle nieuwe mlm business.
Maar meteen de namen erbij te zetten van de personen vind ik triest.
Graag verwijderen ivm niet van te voren gevraagd ( schendings recht )
Anders laat ik het uitzoeken tot op dr bodem wat ik kan doen. ( advocaat)

Gr

Admin · oktober 20, 2016 op 17:10

Typisch dat je wel de moeite neemt om te dreigen met een advocaat, maar dat je niet de moeite neemt om inhoudelijk te reageren. Als het geen scam is, dan had je dat vast wel kunnen uitleggen hier. Iedereen had dan kunnen lezen hoe fantastisch legaal Migthy Buyer is en hoe het op een enkele wijze een piramidespel kan zijn. Iedereen kon dan lezen hoe MLM forum het mis had en hoe Leon even netjes en inhoudelijk de vloer aanveegde met ons betoog. ..of hebben wij eigenlijk gelijk met ons standpunt dat Mighty Buyer een piramidespel is, Leon? 😉

Laten we er een schepje bovenop doen. In jouw advertentie zeg je dat iedereen wel eens online koopt bij Bol.com, Wehkamp en Zalando. Je vraagt je af of men er niet van droomt om een x percentage van hun omzet te krijgen.
Nou Leon, dat kan! Dat heet Affiliate marketing. Onderaan ons betoog hadden we dat al neergezet. Ik heb even de moeite voor je genomen om van deze drie winkels hun affiliate programma er bij te pakken. Kan je gelijk beginnen met het verdienen van geld zonder dat je verkoop en transport hoeft te regelen!
En daar komt bij, het is volledig gratis en je loopt geen risico dat je per ongeluk mee doet aan een piramidespel, met alle ongemakkelijke gevolgen van dien.
Dit zijn ze:
https://partnerprogramma.bol.com/partner/
https://www.wehkamp.nl/affiliates/
https://www.zalando.nl/partners/

Succes!

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 14:42

Hoe kun je een eerlijke review schrijven over een bedrijf dat nog niet officieel live is gegaan? Dat maakt jou net zo betrouwbaar als iemand die maar van horen zeggen een roddel door verteld. Waarom wacht je niet tot 1 november en geef je dan een review die gebaseerd is op feiten ipv speculaties. Het zet jou niet echt op de kaart als iemand die een bedrijf vanuit alle hoeken bekijkt en dan op feiten gebasseert een eerlijke opinie geeft. Het zelfde zou zijn als je een Apple iPhone 7 een review geeft terwijl hij nog niet in de winkel ligt. Maar volgens mlm forum is geloof ik alles een ponzi. Wat doe je zelf eigenlijk behalve alle mlm’s de grond in trappen? Je zult wel heel erg blij zijn met jezelf dat je zo negatief in het leven staat. En van het slechtste uitgaat. En de grap is ook dat je het van een site hebt gekopieerd die Zijn eigen mlm aanprijst. Niet echt een betrouwbare bron zeg maar.

Admin · oktober 21, 2016 op 15:32

Hoe kun je een eerlijke review schrijven over een bedrijf dat nog niet officieel live is gegaan?

Jullie werven nu al mensen. Dus het is niet relevant of het bedrijf zogenaamd al live is gegaan. Er moet nu betaald worden door nieuwe leden, dus het bedrijf kan nu beoordeeld worden.

Dat doen we overigens wel op feiten. Bijvoorbeeld het filmpje, wat in punt 3 van ons artikel gelinkt wordt. Daarin wordt glashelder uitgelegd dat de Triple Matrix vergoeding een piramidespel is. Namelijk zonder dat er ook maar 1 product of dienst verkocht wordt, krijg je geld van de mensen die je ingeschreven hebt. Ze zeggen het zelf: Vanaf 9 of meer mensen die je ingeschreven hebt, verdien je je inleg terug aan geld dat je krijgt uit de inleg die mensen. Een loepzuivere definitie van een piramidespel.

Vanwege de Triple Matrix vergoeding is het helemaal niet relevant of er 1 november daadwerkelijk een operationele webshop geopend zal gaan worden. Het feit dat een bedrijf naast het piramidespel dat ze opereert ook andere activiteiten uitvoert, verandert niets aan het feit dat ze een piramidespel opereren.

Als mooi voorbeeld was er ooit OptionAlert. Dat kostte toevallig ook 49 euro per maand en dan kreeg je steeds tips over beleggen in je mailbox. Alleen kon je ook andere mensen werven voor OptionAlert en dan kreeg je daar ook een vergoeding voor, welke sterk leek op de Triple Matrix vergoeding van Mighty Buyer. De beleggingstips interesseerde niemand, iedereen ging voor die vergoeding voor het werven van mensen. Binnen een paar maanden stortte dat piramidespel in, ondanks dat ze wel een echte dienst leverde. Mensen onder aan de piramide verdienden te weinig geld en zegden hun abonnement op.

Precies hetzelfde zal gaan gebeuren bij Migthy Buyer.

Maar volgens mlm forum is geloof ik alles een ponzi.

Nee, niet alles is volgens ons een ponzi. Alles waar wij over schrijven is in de regel wel een ponzi, piramidespel of in het beste geval een zeer slechte MLM. Dat is overigens altijd accuraat gebleken, lees de artikelen maar door. Over elk bedrijf dat wij als ponzischema aangemerkt hebben, is iedereen, dus ook de mensen die het eerst promootten, het eens dat het een ponzi was. Al duurt het voor de promotors vaak iets langer om tot dat inzicht te kunnen of willen komen.

En de grap is ook dat je het van een site hebt gekopieerd die Zijn eigen mlm aanprijst.

Nope, wij halen het ook gewoon uit advertenties die jullie Mighty Buyers promotor geplaatst hebben. Nogmaals, zie het filmpje uit puntje 3.

Je ontwijkt overigens ons complete betoog door met stroman argumenten te strooien. Waarom ga je niet inhoudelijk in op de Red Flags die wij geplaatst hebben in dit topic?

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 16:02

Red Flag 1, dit is om je de tijd te geven om jezelf bijv in google te plaatsen. Hoe beter je je eigen site gaat promoten hoe meer traffic. Dus als je een paar weken de tijd hebt om jezelf op de kaart te zetten kan dat wat waard zijn. Let wel, dit is geen verplichting. De keus is aan jou. Je mag ook 1 nov pas betalen op het moment dat we live gaan.

Red Flag 2,Vanaf 1 nov gaat het bedrijf en ook het team live met alle informatie die je maar wilt hebben.
dit is een zeer indrukwekkend team, waarvan de partners al op de hoogte zijn wie dat zijn.
Er staat een press release klaar voor 1 Nov.

Red Flag 3 Je MOET helemaal niemand werven als je dat niet wilt. Dit is OOK een keuze. Mensen die puur en alleen hun eigen shop willen promoten is prima! Waar haal jij de informatie vandaan dat dat MOET?? Ergens zien staan in het compensatie plan? Het zijn OPTIES!!

Red Flag 4 Ook dat is een aanname! Wie ben jij om zeker te weten en te publiceren dat dat zo is?? Aannames zijn geen feiten meneer mlmforumikweetalleszeker

Red Flag 5 Je moet nogmaals helemaal niks! Maar als jij een netwerker bent, dan is het algemeen bekend dat je graag als eerste met iets nieuws komt ipv als laatste. Maar dat geldt ook voor trends in bijvoorbeeld mode. Kom je te laat met dat populaire kledingstuk dan is dat jammer.
Mensen die puur en alleen de shop willen promoten worden geadviseerd om 1 nov pas te beginnen tenzij, ze een domein er aan willen koppelen of alvast met google Adverts willen werken etc. Of flyers willen printen bijv met hun shoplink erop.

Stel dat er inderdaad een webwinkel komt met duizenden sub-shopjes. Hoezo denk je dan dat mensen via jouw link, sub-shop of wat dan ook, troep zullen gaan kopen?

Wie zegt dat dit troep is??? Welke wijsheid heb jij?? Kom eens met feiten…

Als je al meerwaarde op een of andere manier zou kunnen bieden, dan had je al met affiliate marketing kunnen beginnen. Dan hoef je geen 49 euro per maand te betalen om mee te mogen doen.

Deze 49 per maand is voor de hele logistiek die voor jou gedaan wordt. Verpakken, Verzenden, Klantenservice, Retour service, Webdesign, Hosting Etc

Als je een beetje credibility wilt opbouwen als iemand die reviews schrijft, doe je huiswerk eerst. Of ga pas brallen als je feiten hebt. Met een paar fotootjes en wat bij elkaar gesprokkelde aannames vind ik dat je niet serieus overkomt.
Beetje zielig eigenlijk zelfs

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 16:19

Trouwens jouw gegevens achter deze website zijn ook gesloten. Ben jij toevallig een scammer??
Lachwekkend!! Vertel jij eens wie jij bent en wie erachter jouw website zitten??

Admin · oktober 21, 2016 op 16:51

Red Flag 2,Vanaf 1 nov gaat het bedrijf en ook het team live met alle informatie die je maar wilt hebben.

Waarom niet nu? Je moet nu ook al betalen. Wat hebben ze te verbergen?

Red Flag 3 Je MOET helemaal niemand werven als je dat niet wilt. Dit is OOK een keuze.

Dit zegt elke deelnemer en promotor van elk piramidespel. Dat het een vrijwillige keuze is maakt niet dat het opeens geen piramidespel meer is.
Op het moment dat het mogelijk is om geld te verdienen met alleen het werven van mensen, die vervolgens weer hetzelfde mogen doen, dan is het gewoon een piramidespel.

Red Flag 4 Ook dat is een aanname!

Nee hoor, iedereen die een beetje bekend is met die handel die weet dat. Je ziet toch ook geen Rolex bij de action liggen?

meneer mlmforumikweetalleszeker

Ik proef wat frustratie.

aar als jij een netwerker bent, dan is het algemeen bekend dat je graag als eerste met iets nieuws komt ipv als laatste.

Je bedoelt als eerste zo hoog mogelijk in de piramide?

Deze 49 per maand is voor de hele logistiek die voor jou gedaan wordt. Verpakken, Verzenden, Klantenservice, Retour service, Webdesign, Hosting Etc

Hahaha, creatief! Nee. Die 49 euro wordt verdeelt over de piramide van mensen boven je. Kijk je eigen promotiefilmpjes nog eens terug waarin dat letterlijk gezegd wordt. Het zoekwoordje voor jou is: Triple Matrix.

Verpakken, Verzenden, Klantenservice, Retour service, Webdesign, Hosting wordt betaald door middel van producten die verkocht worden en door de verzendkosten die gerekend worden.

Beetje zielig eigenlijk zelfs

Ik proef wederom frustratie.

Trouwens jouw gegevens achter deze website zijn ook gesloten.

Zeker! Daar is ook een topic voor geopend. Ik zal nog een samenvatting geven:
Sommige mensen die in een scam geloven, die raken nogal gefrustreerd als hun roze bel lek geprikt wordt. Gefrustreerde mensen kunnen rare dingen doen en willen nog wel eens agressief worden. Overigens maakt het voor een discussie niet uit. Jij noemt jezelf Ponzi Bitch maar ik betwijfel of jouw ouders jou zo genoemd hebben.
Bedenkt ook dit. Wij proberen geen mensen over te halen om ons geld te geven, zoals bijvoorbeeld Mighty Buyer wel doet. Wij bieden slechts een platform met een mening, waar ook mensen met een andere mening welkom zijn om te deelnemen in de discussie. Het is daarom helemaal niet van belang wie of wat wij zijn.

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 17:57

Oh mag ik niet meer reageren?

Admin · oktober 21, 2016 op 18:40

Jawel. Wat geeft je het idee dat dat niet meer mag?

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 22:03

Omdat mijn reacties er niet op kwamen. Alleen deze. Maar goed hoop dat jij je goed voelt door mensen aan de schandpaal te nagelen terwijl je met geen enkel feit bent gekomen.
Hoop dat je het gevoel hebt echt goed te doen.
Ik wens je veel succes met het bashen van mensen en bedrijven die je niet kent.

Admin · oktober 21, 2016 op 22:07

Zoals je ziet worden reacties direct geplaatst en niet eerst gemodereerd of wat dan ook.
Er draait echter wel een anti-spam programma op de achtergrond, welke spam moet voorkomen. Ik vrees dat dit programma dan iets te rigoureus ingesteld was als jouw bericht niet direct door kwam. Ik heb het filter iets minder strak ingesteld en ik heb tevens jouw email adres toegevoegd aan de whitelist, zodat je reactie niet door het spamfilter gehaald wordt.
Helaas kan ik je eerdere reactie niet terug halen, maar voel je vrij om hem alsnog te plaatsen. Mocht het nog niet lukken, stuur hem gerust per mail zodat wij hem voor je plaatsen.

Los daarvan, je bent iets te negatief ingesteld denk ik als je meent dat wij “bashen”. Wij geven een gefundeerde mening en dat helpt mensen met het maken van een keuze als ze benaderd worden voor een bedrijf zoals Mighty Buyer. Een ieder staat vrij om te doen of laten wat ze willen met het betoog dat wij ze aanreiken.

Verder zeg je dat wij met geen enkel feit aangekomen zijn. Als je dat echt denkt dan vrees ik dat een paar lessen begrijpend lezen je dan geen kwaad zouden doen..

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 22:43

Een gefundeerde mening is geen feit. Als je met een review komt moet je met feiten komen.
En als je mensen wilt helpen bij hun keuze moet je toch voor EN nadelen geven gebaseerd op een
volledig functioneel bedrijf?
We zijn niet live nog en jij trapt een bedrijf om een paar screen shots volledig de grond in?

Ik heb op al jouw RED flags geantwoord ik kan heel goed lezen. Maar kom nou eens met ECHTE feiten..

Oh nee dat kan je niet wat we zijn niet LIVE…

En ik ben helemaal niet negatief, in tegenstelling tot jou, zie ik vaak het glas half VOL!

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 22:46

Alleen, je moet wel nu alvast de 49 euro betalen. Je moet dus betalen voor een bedrijf dat nog ‘gelanceerd’ zou moeten worden. We hebben in het verleden gezien dat dit nog nooit, maar dan ook nooit, goed uitgepakt heeft. Red flag 1: Je moet betalen voor een bedrijf dat nog niet operationeel is.

MOET NIET waar staat dat?? Kom eens met de feiten dan?? Waar heb jij dat zien staan??

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 22:50

Wel is duidelijk dat je, nadat je de 49 euro betaald hebt, andere mensen moet gaan werven. Je krijgt een referrall link, die je aan je vriendjes moet geven. Als zij er op klikken en via die link ook de 49 euro betalen, en dus mee gaan doen, dan krijg jij daar commissie over. In dit filmpje wordt dat uitgelegd, rond de 19e minuut.

MOET NIET! Waar staat dat?? Kom eens met FEITEN. Waar heb jij zien staan dat mensen dat MOETEN? Dit zijn opties. Zoals in alle MLM’s je verschillende manieren hebt van verdienen. Weer het op het verkeerde been zetten van jouw lezers.

Admin · oktober 21, 2016 op 22:55

Een gefundeerde mening is geen feit. Als je met een review komt moet je met feiten komen.

Je hebt het niet helemaal begrepen. Een gefundeerde mening baseer je op feiten. Bijvoorbeeld een filmpje waarin promotie gemaakt wordt voor Mighty Buyer, dat filmpje zelf is een feit. Op die feiten baseer je je gefundeerde mening, oftewel, je review. In dat filmpje wordt kenbaar gemaakt dat het een piramidespel is. Wij lichten dat toe. Zie daar onze review.

We zijn niet live nog en jij trapt een bedrijf om een paar screen shots volledig de grond in?

De grond in trappen is nogal subjectief, maar het ziet er inderdaad niet zo rooskleurig uit voor Mighty Buyer, zoals je hebt kunnen lezen. Omdat ze een piramidespel drijven, maakt het niet zo veel uit wat er op 1 november precies gebeurd. Het piramidespel stort vanzelf in omdat mensen maandelijks moeten betalen en in de waan zijn dat ze daar gratis geld voor krijgen, in de vorm van een deel van het geld dat mensen die later aan het spel mee doen, betalen.

Kom eens met de feiten dan?? Waar heb jij dat zien staan??

We vallen nogal vaak in herhaling, maar we vertellen het met liefde nog een keer. Bekijk bijvoorbeeld eens de twee advertenties bovenaan dit artikel. In het groen staat daar de prijs. Of bekijk het filmpje. Of bekijk wat dan ook van Mighty Buyer. Het kost 49 euro om mee te doen.

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 22:56

Dus zonder dat er een product of dienst verkocht wordt, gaat er al geld in de rondte en kan je er al aan ‘verdienen’. Het enige dat je hoeft te doen, is andere mensen werven.

Dit is elke MLM hetzelfde, als je mensen in je team krijgt, wordt je daar voor betaald. Maar nogmaals je MOET niks.

Of nouja, je verdient het eigenlijk niet, want zulk geld wordt onrechtmatig verkregen.

Waarom onrechtmatig? Zij betalen 49 voor een webshop die zij huren in ruil voor commissie.

Zulke constructies heten namelijk een piramidespel en die zijn illegaal.

Goh eindelijk kom je eens met een vaststaand FEIT.. Poeh poeh werd tijd.

Red flag 3: zonder dat er een product/dienst verkocht wordt kan je geld er aan ‘verdienen’ door andere mensen in te schrijven. Dat is een piramidespel.

Nogmaals we bieden wel degelijk een dienst/product aan namelijk een WEBSHOP…

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 23:01

OH WAT JAMMER IK MAG NIET MEER REAGEREN

Admin · oktober 21, 2016 op 23:03

Dit is elke MLM hetzelfde, als je mensen in je team krijgt, wordt je daar voor betaald.

Daar zijn we het eens! Mag jij raden waarom de meeste mensen MLM altijd als een piramidespel beschouwen.

Waarom onrechtmatig? Zij betalen 49 voor een webshop die zij huren in ruil voor commissie.

Geld dat je verkrijgt uit een illegale activiteit, dus een ponzischema of piramidespel, wordt onrechtmatig verkregen. Linkje naar de uitspraak van een rechter waarin dat vastgesteld wordt:
ECLI:NL:PHR:2011:BQ5986

Los daar van blijf ik me verbazen hoeveel moeite je hebt met het begrijpen van het concept waar je zelf reclame voor maakt. Die 49 euro wordt in de Triple Matrix gegoten. Niet in de afhandeling van webshop orders zoals je eerst riep, niet voor huur van een webshop. Het is puur om de andere spelers van het piramidespel uit te betalen.

Nogmaals we bieden wel degelijk een dienst/product aan namelijk een WEBSHOP…

We vallen weer een beetje in herhaling; wat een bedrijf nog meer doet naast het drijven van een piramidespel is niet relevant. Al gingen ze koekjes verkopen op een marktkraam. Zolang het bij het bedrijf mogelijk is om geld te krijgen als je mensen werft die mensen moeten werven om mensen te werven, dan is het een piramidespel. Welke dekmantel je daar overheen trekt maakt niet uit.

Admin · oktober 21, 2016 op 23:04

OH WAT JAMMER IK MAG NIET MEER REAGEREN

Je capslock zit vast.

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 23:08

Weet je wat nou zo grappig is. Je bent je wel bewust dat MLM de grootste industrie is wereldwijd he?
Als dat nou allemaal zo illegaal is. Herbalife, Organo Gold,Amway, Jeunesse, zouden deze miljarden bedrijven dan niet opgerold worden??

Kom eens uit je grot, en accepteer MLM nou gewoon maar.
Maar ik snap het wel, je hoorde waarschijnlijk bij die percentage die faalde en nu heel boos is op alle MLM bedrijven en heb je je forumpje opgezet zodat je al je oude frustraties kunt botvieren.

En ineens viel het kwartje

Admin · oktober 21, 2016 op 23:12

Je probeert nu een ander onderwerp aan te snijden. Mag gerust, maar doe dat dan wel in die topics waar die onderwerpen besproken worden. Niet onder het artikel over Mighty Buyer.

Een tip om te beginnen:
Hoe run je een succesvolle MLM business?

Maar ik snap het wel, je hoorde waarschijnlijk bij die percentage die faalde en nu heel boos is op alle MLM bedrijven en heb je je forumpje opgezet zodat je al je oude frustraties kunt botvieren.

Dit is een stroman een ad hominem argument. Los van het feit dat niet niet waar is, doet het niet ter zake in deze discussie en zijn zulke argumenten slechts bedoelt om de discussie te laten ontsporen of om het onderwerp te verschuiven, zodat men om de hete brij heen kan draaien.

Graag de discussie focussen op Mighty Buyer. Daar gaat dit artikel over.

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 23:20

Elke keer als ik op jou reageer komt het niet door. Zielige site dit

Admin · oktober 21, 2016 op 23:25

Nee hoor, al je reacties staan er gewoon. Maar liefst gemiddeld 1 per 5 minuten. Even naar boven scrollen misschien?

Trouwens misschien wel gelijk een leuk vraagstuk: denk je dat Mighty Buyer het ergens zou toestaan als er een kritische discussie zou ontstaan? Of denk je dat ze dat niet toe zouden laten en dat ze kritische geluiden zouden censureren?

Ponzi Bitch · oktober 21, 2016 op 23:28

FOUT: JavaScript en Cookies zijn vereist om een reactie te plaatsen.

Zorg er a.u.b. voor dat JavaScript ingeschakeld is en Cookies toegestaan zijn in uw browser. Klik daarna op ‘vorige pagina’ in uw browser en probeer uw reactie opnieuw te plaatsen. (Het kan zijn dat u de pagina moet verversen.)

Wanneer u denkt dat u dit bericht ten onrechte te zien krijgt (bijvoorbeeld wanneer JavaScript wel ingeschakeld is en Cookies wel toegestaan worden en u het meerdere malen geprobeerd heeft), dan is er hoogstwaarschijnlijk een technisch probleem. Neem dan a.u.b. contact op met de webmaster en laat hem weten dat hij hiernaar moet kijken.

Oh ja hoor alles komt er netjes op. Yeah right. Alleen wat jij wilt komt erop.

Admin · oktober 21, 2016 op 23:33

Lijkt me meer een fout in jouw browser. Zoals je ziet staan al jouw kritische geluiden netjes als reactie onder de blog. Jammer dat je naar complottheorieën moet terugvallen.

Admin · oktober 22, 2016 op 11:45

Aangezien Mighty Buyer zelf in haar promotiefilmpjes uitgebreid toelicht dat de 49 euro die de deelnemers betalen gebruikt wordt om mensen die boven de deelnemer in de piramide staan, uit te betalen, namelijk de Triple Matrix vergoeding, vinden wij dat het label Piramidespel meer van toepassing is dan Ponzischema. Bij een Ponzischema gebeurt achter de schermen hetzelfde, alleen dan meldt het bedrijf dat niet openlijk.

Het artikel is op enkele punten aangepast, van ponzischema naar piramidespel.

Ponzi Bitch · oktober 22, 2016 op 13:28

En jouw volgende bericht vanaf 1 nov zal een rectificatie zijn. Ga toch je huiswerk eens doen. Eerst Ponzi, nu een Piramide. Voordat je een review doet, zal ik als ik jou was, eens wachten tot een bedrijf echt fully up and running is. En dan een open opinie neer zetten. Dit staat zo onprofessioneel.

Admin · oktober 22, 2016 op 14:17

Zoals je had kunnen weten, zou je de moeite genomen hebben om het artikel te lezen en te begrijpen, is het een misvatting dat een MLM waar producten verkocht worden, geen piramidespel kan zijn. Ik plaats nog even een linkje: http://mlmforum.nl/forums/topic/misvatting-mlm-met-producten-is-geen-piramidespel/

In 2003 werd er al een concept genaamd NexGen3000, dat zeer veel leek op Mighty Buyer opgerold als piramidespel, zoals je kan lezen in bovenstaand artikel. Ook dat concept had een werkende webwinkel. Sindsdien zijn er tientallen kopieën geweest die allemaal weer ingestort zijn. De bekendste misschien wel Planb4you, die ook een webwinkel had. Hun directeur zit nu een 3 jarige gevangenis straf uit en duizenden mensen zijn hun inleg kwijt.

Zoals je wellicht weet verschilt een ponzischema nauwelijks van een piramidespel. Die wijziging onprofessioneel noemen geeft aan dat je eigenlijk niet weet waar je over praat.
Dit gevoel wordt versterkt door je pogingen om het lidmaatschap van 49 euro te verklaren. Eerst bestempelde je dat als operationele kosten van de webwinkel. Toen nog geen half uur later was het opeens kosten voor het huren van een webwinkel. En dat terwijl in de promo filmpjes en bij de bijeenkomsten glashelder verteld wordt dat dat geld naar mensen boven jou in de piramide gaat.

Dat vinden wij dan weer onprofessioneel van jou als Mighty Buyer promotor.

Ponzi Bitch · oktober 22, 2016 op 14:46

In 2003 werd er al een concept genaamd NexGen3000, dat zeer veel leek op Mighty Buyer opgerold als piramidespel, zoals je kan lezen in bovenstaand artikel. Ook dat concept had een werkende webwinkel. Sindsdien zijn er tientallen kopieën geweest die allemaal weer ingestort zijn. De bekendste misschien wel Planb4you, die ook een webwinkel had. Hun directeur zit nu een 3 jarige gevangenis straf uit en duizenden mensen zijn hun inleg kwijt.

Wat wil je nou eigenlijk zeggen?? Behaalde resultaten bieden geen zekerheid voor de toekomst toch??
Dus omdat andere het verkeerd hebben aangepakt, is het een vaststaand feit dat dat nu weer gebeurd?

Zoals je wellicht weet verschilt een ponzischema nauwelijks van een piramidespel

Waarom verander je dan ineens??

Die wijziging onprofessioneel noemen geeft aan dat je eigenlijk niet weet waar je over praat.

Blijkbaar weet jij ook niet waar je over praat anders hoef je niet ineens je titel te veranderen.

Dit gevoel wordt versterkt door je pogingen om het lidmaatschap van 49 euro te verklaren. Eerst bestempelde je dat als operationele kosten van de webwinkel. Toen nog geen half uur later was het opeens kosten voor het huren van een webwinkel.

Is dat niet dus hetzelfde antwoord?? Operationele kosten van webwinkel oftewel het huren van een webwinkel, want alles wordt voor jou gedaan en daar betaal je een fee voor. Hetzelfde als je een huurprijs betaald als jij in een kapperzaak een tafeltje huurt als bijv. nagelstyliste. Dan wordt ook gas en licht betaald, komen er al klanten binnen. En betaal jij gewoon je plekje binnen een lopende zaak.

En dat terwijl in de promo filmpjes en bij de bijeenkomsten glashelder verteld wordt dat dat geld naar mensen boven jou in de piramide gaat.

Lachen nu zijn er ook al bijeenkomsten. Jij bent echt op de hoogte NOT

Dat vinden wij dan weer onprofessioneel van jou als Mighty Buyer promotor.

Waar haal jij de info vandaan dat ik een promotor ben? Misschien doe ik wel OneCoin of iets anders

Wat een aanfluiting ben jij zeg. Hahahaha

Admin · oktober 22, 2016 op 15:15

Wat wil je nou eigenlijk zeggen?? Behaalde resultaten bieden geen zekerheid voor de toekomst toch??
Dus omdat andere het verkeerd hebben aangepakt, is het een vaststaand feit dat dat nu weer gebeurd?

Jep. Want Mighty Buyer is precies hetzelfde ingericht als zijn voorgangers.

Waarom verander je dan ineens??

Omdat een piramidespel een veel zwaarder misdrijf is dan een ponzischema.

Is dat niet dus hetzelfde antwoord?

Nee. Operationele kosten zijn het verwerken van een bestelling, het versturen, de hosting van een site, de kosten van het personeel, enz. Dat is niet het huren van een webwinkel, of het huren van een stoel in een kapperszaak. Die vergelijking gaat trouwens sowieso niet op voor Mighty Buyer, want je krijgt helemaal geen eigen webwinkel waarin jij zelf het assortiment, prijzen en levertijd kan bepalen. Je krijgt slechts de mogelijkheid om mensen naar de webwinkel van Mighty Buyer te verwijzen. Maar dat doet er niet toe, want Mighty Buyer doet helemaal niet geheimzinnig over hun piramidespel waar die 49 euro voor bedoelt is.

Lachen nu zijn er ook al bijeenkomsten. Jij bent echt op de hoogte NOT

Blijkbaar ben jij niet zo goed op de hoogte:
https://www.facebook.com/events/1640734876224939/
https://www.facebook.com/events/672383136258836/
https://www.facebook.com/events/1798728010403508/

De bijeenkomsten zijn best grappig. Je mag, net als met elke andere scam, alleen geen kritische vragen stellen. Dan worden ze een beetje zenuwachtig en beginnen de gaten in het verhaal zichtbaar te worden.

Waar haal jij de info vandaan dat ik een promotor ben?

Nou dat lijkt mij vrij duidelijk, niet? Je reageert als aangeschoten wild op een artikel over Mighty Buyer en jouw email adres bevat ook letterlijk de naam van het bedrijf. Nu kan je dat email adres natuurlijk verzonnen hebben, maar je mag de kat wijs gaan maken dat jij geen Mighty Buyer promoot.

En trouwens, Onecoin is ook een scam. Lees hier ons artikel over Onecoin.

Waarom negeer je eigenlijk steeds onze opmerkingen over de Triple Matrix? Je doet alsof het niet bestaat. Alsof er een olifant in de kamer staat die jij negeert. Doet het te veel pijn om toe te geven dat Mighty Buyer een piramidespel is?

Admin · oktober 22, 2016 op 18:13

Extralol: Mighty Buyer is al eens uitgesteld. Blijkbaar verzwijgen de promotors dat goed, want we kwamen er pas net achter dat Mighty Buyer eigenlijk 17 september al live had moeten gaan. Dat is de datum die eerder dit jaar gecommuniceerd werd. Dit is goed gewist door de promotors, of het was simpelweg niet bekend toen ze voor deze scam benaderd werden.

Geheel in stijl van elke scam is er dus al sprake van uitstel. We zijn zeer benieuwd naar 1 november!
https://x-invest.net/forum/thread-mighty-buyer-3er-matrix-mit-spillover-prelaunch

Admin · november 1, 2016 op 18:06

Niet dat het voor het feit dat Mighty Buyer een piramidespel is uit maakt, maar toch:
Joepie, vandaag de Grote Dag Van De Lancering van de webshop.

Laten we volstaan met wat constateringen die we gedaan hebben.

Mighty Buyer Shoppen heeft haar Facebook pagina verwijderd.

Twitter account Online Shop MB heeft dit zo’n 8 uur terug geplaatst, dit is de laatste tweet die zij tot nu toe (het is om en nabij 18.00 uur op moment van schrijven) geplaatst heeft:


Daarna blijft het angstvallig stil.

Michael Banks roept blij op zijn facebook pagina dat de shop geopend is, maar zet er geen link naar een webwinkel bij.

Op Mighty-buyer.net staat nog altijd alleen de ene stockfoto met een login knopje. Meer niet.

Top jongens!

Admin · november 9, 2016 op 12:46

Niet dat het voor het feit dat Mighty Buyer een piramidespel is uitmaakt (een piramidespel met een webshop is nog steeds een piramidespel), maar hierbij enkele bevindingen van ons over de uiterst belabberde poging van hen om een webshop neer te zetten.

1. Een beveiligde SSL verbinding ontbreekt. Alle privacy gevoelige gegevens van de klanten van Mighty Buyer liggen daardoor voor het oprapen. Het installeren van een SSL certificaat is 10 seconden werk, toch heeft Mighty Buyer het nagelaten om dit te doen. Het is overigens wettelijk verplicht om een SSL verbinding te hebben.
2. Het menu aan de onderkant is niet werkend. Alleen de links in de linkerkolom doen het, de overige links doen het niet eens! Onder andere de contactpagina, een pagina over retouren en de accountpagina ontbreekt gewoon. Bizar.
3. Op X-invest heeft men reeds uitgevonden dat het aanbod slechts bestaat uit dat van enkele Duitse dropship groothandels, namelijk Zentrada en Markant Europe. Geen verrassing natuurlijk, met het ontbreken van een fysiek adres van Mighty Buyer lag het voor de hand dat ze niet zelf beschikken over een magazijn.
4. Het admin gedeelte van Mighty Buyer is publiek toegankelijk, en laat zien dat het slechts gaat om een Open Cart installatie. Open Cart is een gratis webshop programma voor kleine en beginnende webwinkeltjes.
5. Het 085 telefoonnummer is verdwenen van de pagina met “bedrijfsgegevens”. Tussen haakjes, want het is een virtueel kantoor, geen echt kantoor. Waarschijnlijk is het telefoonnummer weggehaald omdat er natuurlijk niemand in het virtuele kantoor aanwezig is om de telefoon op te nemen.

Al met al geen verrassing voor ons, er is geen enkele moeite gedaan om een nette, werkende webshop met een knap assortiment te krijgen. Het installeren van Open Cart, het automatisch importeren van een XML productlijst van een dropshipper en het half invullen van een menu kan niet meer dan een week werk geweest zijn. Maar je moet wat, als dekmantel van een piramidespel 😉

EDIT: en als kers op de taart; de directories van de server van mighty-buyer.net zijn openbaar. Dat betekent dat alles wat op de server staat openbaar is. Onder andere alle NAW en betaalgegevens van alle Mighty Buyer vertegenwoordigers.
Niet heel verrassend dat een piramidespel schijt heeft aan de privacy van haar deelnemers, maar toch elke keer weer schokkend.
Enkele vertegenwoordigers van MB zijn via twitter op de hoogte gebracht. Over 2 dagen zullen we de gegevens hier publiceren als het lek nog niet gedicht is.

Admin · mei 23, 2017 op 12:37

Inmiddels dik een half jaar verder nadat wij vastgesteld hadden dat Mighty Buyer een ponzischema is. Daarop volgde verwoede pogingen van aanhangers van Mighty Buyer om te overtuigen dat het beslist geen ponzischema zou zijn en dat iedereen binnen de kortste keren zou gaan online shoppen bij Mighty Buyer. Hoe zou het er nu voor staan?
Facebook: Mighty Buyer Nederland heeft sinds december 2016 niets meer geplaatst.
Facebook: Mighty Buyer Deutschland heeft ook sinds december 2016 niets meer geplaatst
Facebook: Officiele Mighty Buyer pagina is in maart 2017 volledig stilgevallen..

De promotors van Migthy Buyer zijn vrijwel allemaal al gestopt, om zich vol overgave weer op het volgende ponzischema te storten. Zoek gerust de facebook profielen van de promotors die in deze blog staan, eens op.

O nee toch, het zou toch niet zo zijn dat MLM Forum het weer bij het juiste eind blijkt te hebben!?!?!?
Natuurlijk wel. Het kaartenhuis van Mighty Buyer is ingestort, precies zoals we voorspeld hadden.

Het is kinderlijk eenvoudig om een ponzischema te herkennen, zo blijkt keer op keer.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *