De website factsaboutherbalife.com heeft een documentaire gemaakt over ex- promotors van Herbalife. Klik op de link om de documantaire te bekijken.

Uit de documantaire wordt onder meer duidelijk:

  • Het gaat bij Herbalife niet om de verkoop van producten, maar om het rekruteren van mensen
  • Men wordt gelokt met 200 dollar instapgeld, maar blijkt achteraf duizenden dollars meer te moeten betalen voor enige kans op winst
  • Mensen moeten liegen om andere mensen in de Herbalife val te lokken
  • Tegen de tijd dat ze er achter komen dat ze opgelicht zijn, is het te laat. Velen blijven dan alsnog proberen hun geld terug te krijgen door de scam voort te zetten
  • Vrijwel iedereen faalt in Herbalife

 

Update November 2014;
Gezien de vele reacties geven we hier even een samenvatting over de reacties tot nu toe.

Niemand verdient aan Herbalife

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat 99.47% van alle actieve herbalife distirbuteurs geld verliest in plaats van verdient. Zelfs met het gokspelletje roulette maak je een betere kans om geld te verdienen. Bron.

Herbalife zelf publiceert cijfers die in lijn liggen met de cijfers van de vorige bron. Daaruit blijkt dat in 2012 84% van de distributeurs NIETS betaald kreeg van Herbalife. Van de 16% die wel in aanmerking kwam voor uitbetaling, ontving 30,4% alsnog niets. 43,1% (dus 6,9% van het totaal) ontving een bruto vergoeding tussen de 0 en 1000 euro, waar het gemiddelde lag op 348 euro. Dat is nog veel te weinig om uiteindelijk netto winst te draaien. Slechts 2,6% van de 16% die in aanmerking komt voor een vergoeding, oftewel 0,44% van alle Nederlandse Herbalife distributeurs, ontving een bruto vergoeding van meer dan 25.001 euro. Dat betekent niet dat ze dat bedrag ook als netto winst verdient hebben, want alle uitgaven die de distributeur moet maken, moeten daar nog vanaf. Zoals in het filmpje ook blijkt, kan je rustig tienduizenden euro’s aan kosten maken bij Herbalife. De kosten weten we echter niet. Wel zie je hier duidelijk dat de getallen van Herbalife akelig dicht bij de cijfers uit het onderzoek komen, en dus mogen we er gerust van uit gaan dat de cijfers kloppen en dat zeker niet meer dan 0,5% van de Herbalife distributeurs geld verdient aan hun werk voor Herbalife.

15 miljoen dollar schikking in piramidespelrechtszaak

Herbalife heeft al talloze rechtszaken aan hun broek gehad. Dat op zich is al reden genoeg om je twijfels bij dit bedrijf te hebben. Echter is een rechtszaak die op dit moment aanstaande is, wel erg opvallend. In Amerika is een mevrouw, namelijk Dana Bostick, die meent dat Herbalife een frauduleus piramidespel bedrijft. Ze klaagt Herbalife aan. In de aanloop naar de rechtszaak probeert Herbalife een schikking te treffen door deze mevrouw een bedrag van 15 miljoen dollar te bieden, plus nog tot 2,5 miljoen dollar voor retour gekomen producten, als ze de rechtszaak laat vallen.
Welnu, als jij als groot en goed bedrijf aangeklaagd wordt voor het zijn van een piramidespel en dat zou niet waar zijn, zou je zo iemand die jou aanklaagt dan een enorme zak geld geven? Natuurlijk niet! Je zou zo iemand met vertrouwen in de rechtszaal laten zien dat je geen piramidespel is. Sterker nog, naar keurig Amerikaans beleid claim je diegene die jou aanklaagt helemaal leeg!

Schikken, zoals Herbalife nu wilt doen, doe je alleen als je zeker weet dat je de rechtszaak zal gaan verliezen, wat jou nog meer geld zou kosten. Herbalife zelf heeft er dus geen vertrouwen in dat ze een rechtszaak waarin ze aangeklaagd worden voor het drijven van een piramidespel, zouden winnen..

Inhoudelijk reageren is moelijk voor herbalife

Verder hebben er een tiental Herbalife distributeurs gereageerd op deze blog. Zoals je hieronder kunt lezen, is geen van hen in staat om inhoudelijk te reageren en hun uitspraken te onderbouwen met controleerbare feiten. Niemand gaat vooralsnog inhoudelijk in op het filmpje bovenaan deze blog, niemand gaat in op de cijfers die gepubliceerd zijn en nog niemand is ingegaan op het schrikbarende schikkingsvoorstel dat Herbalife gedaan heeft aan iemand die ze aan wilt klagen voor het zijn van een piramidespel.

Ook is dit blog blijkbaar viral gegaan op Facebook. De facebook likes teller, rechts op de pagina, gaat namelijk als een malle. In de afgelopen dagen is dit bericht door meer dan 3000 mensen gelezen. Wij weten niet waar op Facebook er gesproken wordt over dit bericht. Graag zien wij een link naar het facebook bericht in de comments. Alvast bedankt!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

154 reacties

aline · augustus 20, 2017 op 11:32

Eruit stappen gaat super makkelijk. Ik ben een paar jaar distributeur geweest ( jaren geleden) en was redelijk succesvol. Vooral in de periode dat het voor mijn omgeving zichtbaar was dat ik kilo’s kwijtraakte. Heb veel trainingen gevolgd, ook in het buitenland. Heb alles gedaan wat op trainingen geadviseerd werd om aan klanten te komen, enquêtes, vetmeten, etc. Maar nadat mijn omgeving van producten was voorzien stagneerde m’n toko. Uitspraken als: “De wereld zit op ons te wachten alleen weten ze het zelf nog niet”, “Het gaat om de aantallen” (kwantiteit van personen die je spreekt) met een daaraan gekoppelde berekening hoeveel klanten en geld 100 gesprekken zouden opleveren- waren een broodje aap. Ook de denderende muziek van Tina Turner ( Were simply the best) mocht niet langer baten. Op meetings potentiële distributeurs wijsmaken dat íedereen rijk kon worden wanneer je zelf het product was; gillende vrouwen die op de vraag “wat neem je mee naar een onbewoond eiland?” een pot herbalife riepen; ik kon het niet meer serieus nemen, ik kreeg de slappe lach op een training en ben de zaal uitgelopen om nooit meer terug te keren. Ik ben gewoon gestopt ( “ik was nog niet klaar voor het succes”) en daarna nooit meer iets gehoord. Mijn hele downline ging vervolgens naar mijn supervisor. Maar uiteindelijk ligt alles op z’n gat geloof ik….Hoofdreden om te stoppen was dat ik me gebrainwasht voelde; ik scande elk mens op potentiele klant of distributeur. En zo wil ik niet naar mensen kijken. Wel veel van geleerd, heb nog steeds een eigen bedrijf en kijk niet negatief terug op het mlm gebeuren.

Geert · juni 10, 2019 op 09:06

Bij het doorlezen van de reacties botste ik op deze van Mike (al van oktober 2015):
“Admin, noem mij 1 product die in de drogisterij ligt dat te vergelijken is met Herbalife! Ook dit is gewoon weer wat roepen.
Deze zijn er nml niet!
Mocht je deze al vinden dan graag het volledige etiket met ingrediënten even opsommen en vergelijken met de Herbalife shake. Denk dat je behoorlijk ‘bedrogen’ uitkomt.”

Daar wil ik toch even op reageren. Er wordt veel gesproken over het frauduleuze MLM-systeem en de malafide verkoopspraktijken, doch weinig over de producten zelf, tenzij vaag of door sommigen dat de producten wel goed zijn. Daarom verwijs ik graag even naar een onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond (ook weeral van 2016) die een ingrediëntentest deed van 31 maaltijdvervangers.
De Herbalife Formule 1 Vanilleshake kwam op de 22ste plaats met een score van 5.1/10
De winnaar uit de test, ook een Vanilleshake, behaalde een 8/10.
De prijs per maaltijd van deze beiden is ook interessant:

Herbalife Vanille Shake: 2.41€/maaltijd
Testwinnaar: 0.84€/maaltijd
Let wel: in de testscore werd geen rekening gehouden met de prijs/kwaliteit-verhouding, maar enkel met de gezondheidskwaliteit van de producten.

Een véél goedkoper en gezonder alternatief voor een Herbalife Formule 1-shake is dus zeker te vinden voor wie dit wil. Ikzelf hou het liever bij gezonde ‘echte’ voeding.

Alle resultaten zijn te vinden in de test, maar omdat ik niet zeker weet of een linkadres hier mag, geef ik het zo door: Google naar “Gezondgids 3 juni 2016 test maaltijdvervangers, en dan krijg je bovenaan in je zoekresultaten de link naar de test (PDF).

Sabine · oktober 12, 2022 op 17:05

Wel,

Ik heb ooit het Fitplan gevolgd. Zij werken met producten van Herbalife. Ook hierin zit het piramideverkoop systeem… het is een systeem waar mijn haren van omhoog komen 🙂
Ik zag geen graten in de visie… begeleiding, beweging en letten op je voeding… hoog in proteïnen…
Op een gegeven moment zei ik dat ik de producten niet meer kon verdragen… ik kreeg steevast last in mijn mond, na het drinken van de shakes… en vond ze ook te duur.
Toen ik zei dat ik ze te duur vond, was verkoper worden volgens hen wel een oplossing. Toen ik zei dat ik wel wou betalen voor de begeleiding en dan ipv de shakes een ander eiwitrijk ontbijt zou nemen, kon dit niet… ahnee want dan zou ik geen herbalife producten meer afnemen. Na de voeding kwamen ook de schoonheidsproducten aan bod… 🙈

Venesso · oktober 30, 2022 op 20:21

Was dat in omgeving Helmond Sabine?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *