De website factsaboutherbalife.com heeft een documentaire gemaakt over ex- promotors van Herbalife. Klik op de link om de documantaire te bekijken.

Uit de documantaire wordt onder meer duidelijk:

  • Het gaat bij Herbalife niet om de verkoop van producten, maar om het rekruteren van mensen
  • Men wordt gelokt met 200 dollar instapgeld, maar blijkt achteraf duizenden dollars meer te moeten betalen voor enige kans op winst
  • Mensen moeten liegen om andere mensen in de Herbalife val te lokken
  • Tegen de tijd dat ze er achter komen dat ze opgelicht zijn, is het te laat. Velen blijven dan alsnog proberen hun geld terug te krijgen door de scam voort te zetten
  • Vrijwel iedereen faalt in Herbalife

 

Update November 2014;
Gezien de vele reacties geven we hier even een samenvatting over de reacties tot nu toe.

Niemand verdient aan Herbalife

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat 99.47% van alle actieve herbalife distirbuteurs geld verliest in plaats van verdient. Zelfs met het gokspelletje roulette maak je een betere kans om geld te verdienen. Bron.

Herbalife zelf publiceert cijfers die in lijn liggen met de cijfers van de vorige bron. Daaruit blijkt dat in 2012 84% van de distributeurs NIETS betaald kreeg van Herbalife. Van de 16% die wel in aanmerking kwam voor uitbetaling, ontving 30,4% alsnog niets. 43,1% (dus 6,9% van het totaal) ontving een bruto vergoeding tussen de 0 en 1000 euro, waar het gemiddelde lag op 348 euro. Dat is nog veel te weinig om uiteindelijk netto winst te draaien. Slechts 2,6% van de 16% die in aanmerking komt voor een vergoeding, oftewel 0,44% van alle Nederlandse Herbalife distributeurs, ontving een bruto vergoeding van meer dan 25.001 euro. Dat betekent niet dat ze dat bedrag ook als netto winst verdient hebben, want alle uitgaven die de distributeur moet maken, moeten daar nog vanaf. Zoals in het filmpje ook blijkt, kan je rustig tienduizenden euro’s aan kosten maken bij Herbalife. De kosten weten we echter niet. Wel zie je hier duidelijk dat de getallen van Herbalife akelig dicht bij de cijfers uit het onderzoek komen, en dus mogen we er gerust van uit gaan dat de cijfers kloppen en dat zeker niet meer dan 0,5% van de Herbalife distributeurs geld verdient aan hun werk voor Herbalife.

15 miljoen dollar schikking in piramidespelrechtszaak

Herbalife heeft al talloze rechtszaken aan hun broek gehad. Dat op zich is al reden genoeg om je twijfels bij dit bedrijf te hebben. Echter is een rechtszaak die op dit moment aanstaande is, wel erg opvallend. In Amerika is een mevrouw, namelijk Dana Bostick, die meent dat Herbalife een frauduleus piramidespel bedrijft. Ze klaagt Herbalife aan. In de aanloop naar de rechtszaak probeert Herbalife een schikking te treffen door deze mevrouw een bedrag van 15 miljoen dollar te bieden, plus nog tot 2,5 miljoen dollar voor retour gekomen producten, als ze de rechtszaak laat vallen.
Welnu, als jij als groot en goed bedrijf aangeklaagd wordt voor het zijn van een piramidespel en dat zou niet waar zijn, zou je zo iemand die jou aanklaagt dan een enorme zak geld geven? Natuurlijk niet! Je zou zo iemand met vertrouwen in de rechtszaal laten zien dat je geen piramidespel is. Sterker nog, naar keurig Amerikaans beleid claim je diegene die jou aanklaagt helemaal leeg!

Schikken, zoals Herbalife nu wilt doen, doe je alleen als je zeker weet dat je de rechtszaak zal gaan verliezen, wat jou nog meer geld zou kosten. Herbalife zelf heeft er dus geen vertrouwen in dat ze een rechtszaak waarin ze aangeklaagd worden voor het drijven van een piramidespel, zouden winnen..

Inhoudelijk reageren is moelijk voor herbalife

Verder hebben er een tiental Herbalife distributeurs gereageerd op deze blog. Zoals je hieronder kunt lezen, is geen van hen in staat om inhoudelijk te reageren en hun uitspraken te onderbouwen met controleerbare feiten. Niemand gaat vooralsnog inhoudelijk in op het filmpje bovenaan deze blog, niemand gaat in op de cijfers die gepubliceerd zijn en nog niemand is ingegaan op het schrikbarende schikkingsvoorstel dat Herbalife gedaan heeft aan iemand die ze aan wilt klagen voor het zijn van een piramidespel.

Ook is dit blog blijkbaar viral gegaan op Facebook. De facebook likes teller, rechts op de pagina, gaat namelijk als een malle. In de afgelopen dagen is dit bericht door meer dan 3000 mensen gelezen. Wij weten niet waar op Facebook er gesproken wordt over dit bericht. Graag zien wij een link naar het facebook bericht in de comments. Alvast bedankt!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

154 reacties

Roy · juni 22, 2015 op 14:50

Het moge duidelijk zijn dat het hier puur om geld draait. Bedrijven als herbalife interesseren zich helemaal niet om hoeveel jij afvalt, alleen maar om hoeveel producten je afneemt. Natuurlijk willen ze dat je resultaat boekt, het is algemeen bekend dat 80% van de mensen ook weer terug valt in hun oude patroon en vervolgens weer terugpakt op iets wat in het verleden ook al ‘werkte’ en dan komen ze je producten weer afnemen. Waarom denk ik dit? Omdat ik er al zoveel heb zien komen en gaan in de afgelopen 10 jaar dat ik actief ben op het gebied van gezondheid(zorg) en sport en het is iedere keer weer hetzelfde verhaal. Start nu eens vanuit de basis, want daar gaat het vaak mis!

Het moge hoop ik anno 2015 toch wel bekend zijn dat er geen wondermiddelen zijn en dat hele dure producten totaal overbodig zijn. Ik werk als ‘fysiotherapeut’ samen met een gewichtsconsulente en wij verkopen geen enkel product en het lukt ons meer dan prima om mensen hun doelen te laten bereiken, waarom? We sturen aan op de lange termijn, eerlijke informatie en een structurele verandering in het gedrag en de denkwijze van de mensen die bij ons komen. Zo hebben ze ons niet zo heel lang nodig en hoe kun je nu makkelijker en beter geld verdienen dan wanneer mensen je promoten omdat je een goede dienst levert, en niet perse een ‘goed’ product. Het is tegenwoordig niet makkelijker door de hoeveelheid aan tegenstrijdige informatie, maar je kunt alles wat je nodig hebt gewoon uit je normale voeding halen, wie dat zal ontkennen zijn de grote bedrijven die geld moeten maken! Dit is precies zo voor vele vormen van sport of andere zaken die je aangesmeerd worden, maar we trappen er zo makkelijk in!

Mensen snap alsjeblieft wat deze site ook probeert te vertellen, het gaat bij veel van dit soort zaken alleen om geld, niet om jou of je gezondheid! Het merendeel zit tussen je oren, geloof in het product, je gaat automatisch ‘betere’ dingen doen en het product werkt fantastisch, om dan nog maar geen boekje open te doen over wat je alleen al kunt bereiken door je manier van denken (mindset), maar dat is een hele andere discussie!

Renate · juli 8, 2015 op 19:12

Als ik hier ook even op mag reageren. ik ben nu zelf 1 maand bezig met Herbalife en al fantastische resultaten bereikt. door zware bewegingsbeperking na een rugoperatie is het voor mij moeilijk om af te vallen met sporten, maar ben nu met het Herbalife programma in 1 maand al 2,3kg afgevallen en ik voel me er zeer goed bij. Sinds vandaag ben ik ingeschreven als member wat inhoudt dat ik mijn producten met korting kan kopen en als ik zou willen ook de producten mag verkopen.

In alle documenten wordt zeer nadrukkelijk verteld dat je ABSOLUUT NERGENS TOE VERPLICHT bent. je hoeft niet te beginnen met startpakketten van duizenden euro’s. Er zit zelfs bij nieuwe members een restrictie op hoeveel je kan bestellen. Om je te beschermen dat je te veel tegelijk inkoopt. Tevens geldt er een 30 dagen niet goed geld terug garantie. en daarboven op geven ze nog aan dat als je stopt als member dat je je gekochte producten terug kan verkopen. Op deze manier kun je er dus niet op verliezen.

Dat er staat dat de mensen niets van Herbalife hebben betaald gekregen kan kloppen. Je koopt namelijk zelf je producten met je member korting en betaald dit aan Herbalife. Je verkoopt de producten voor de normale prijs aan je eigen klanten die hun producten aan jou betalen. Het verschil tussen wat je zelf betaald en wat je klant aan jou betaald is je inkomen. Dit kan oplopen tot 50% van de productwaarden (en volgens mij zelfs nog hoger als je boven een bepaald aantal volumepunten zit).

Tuurlijk is het zo dat als mijn coach mij aanbrengt als member en ik ook zou gaan verkopen dat zij hiervoor beloond wordt, maar ik heb zelf de keus of ik alleen de producten ga gebruiken of dat ik ook ga verkopen.

Dus de mensen die zich besodemiederd voelen door Herbalife hebben óf de voorwaarden niet goed gelezen en zijn door hun eigen domme toedoen erin gelopen óf ze hadden een coach die hun dingen vertelden die niet waar zijn. Want waar is waar, er zullen bij de coaches heus wel mensen rondlopen die alleen voor eigen winst verkopen. Maar dit moet dan aan de mensen aangerekend worden en niet aan Herbalife.

Jaap K · juli 20, 2015 op 17:31

Ik geloof helemaal niks van je verhaal Renate. Je bent de zoveelste die zich hier als enthousiaste gebruiker van Herbalife komt voor doen. Een maand ben je bezig zeg je, en toch weet je al precies hoe Herbalife is elkaar steekt? Merkwaardig, en dat klopt dus gewoon niet. Je bent gewoon een Herbalife pusher die nieuwe slachtoffers zoekt
Je eindconclusie vind ik trouwens wel hilarisch: Mensen die zich genaaid voelen door Herbalife hadden de kleine lettertjes maar moeten lezen of hun coach niet zo moeten vertrouwen. Ja, op die manier is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen oplichting. Je vindt dus dat oplichting de schuld van het slachtoffer is en dat de dader vrijuit gaat. Dat is inderdaad wel een populaire gedachte onder MLM ratten.

fieke · juli 20, 2015 op 21:58

Eens renate! Ik voel mij vrij mijn eigen keuzes te maken, niets pushen, geen investeringen. Heel blij met mijn begeleiding!..en resultaat!
en Jaap….heb je zelf ervaring?

JaapK · juli 21, 2015 op 00:10

Ja, ik heb voldoende ervaring om te weten dat in de MLM iedereen liegt. Zoals Renate hier doet en jij ws ook Fieke. Waarschijnlijk zijn jullie een en dezelfde persoon en voeren jullie, jij dus eigenlijk, hier een zelfbevestigend toneelstukje op. Dat hebben we ook al vaker gezien. Die zgn ‘Renate’ gaat niet thuis geven als we haar vragen om haar beweringen te staven.
MLM is een door en door verotte fake wereld waar iedereen liegt en probeert elkaar op te lichten. Naïeve instappers zijn de eerste slachtoffers. Eerlijke en oprechte mensen hebben niks te zoeken in de MLM.

Gerda · september 12, 2015 op 19:35

Ik. Heb Herbalife gedaan en ik ben er ook in die tijd erg veel mee afgevallen. Zeker 13 kilo in 3 maanden. Alleen net als alle dieten als je in je oude patroon terugvalt kom je weer aan. Dat je aan herbalife niets verdient is ook zo, maar ik denk dat je het ook voor jezelf moet doen. En als je daarnaast iets kunt verkopen , ja dan scheelt je dat ook weer in je eigen verbruik. Ik heb het altijd betsteld samen met een zus van mij. Daardoor kon ik groter inkopen voor meerdere maanden waar door ik brotere korting had. Ja rijk wordt je er niet van, dat is maar voor een aantal mensen weggelegd. Maar het product is in mijn beleving goed, alleen je moet slim inkopen en het beste is samen met wat mensen en dan deel je toch gewoon de kosten?

Gerda · september 12, 2015 op 19:49

Herbalife moet je doen omdat je het zelf wilt. Je kunt er best aan verdienen, maar dan moet je er veel voor doen. Ik heb het dit eens gebruikt en het beviel mij prima. Ik ben er toen 13 kilo mee afgevallen en het duurde vrij lang voor het er weer opzakt, bijna 2 jaar. Dit is dan ook omdat ik terugviel in mijn oude snoep en eetpatroon. Wil je het doen en niet zo duur uit zijn dan moet je het oppakken met een aantal mensen die dit ook graag willen. Dan bestel je voor de hele groep in een keer. Uiteraard moeten ze dan wel samen inleggen en dan kun je met hoge korting inkopen voor eigen gebruik. Verkoop je daarnaast aan andere mensen tegen een minder hoge korting dan verdien je er iets aan. Maar ja kijk uit, want je mag natuurlijk niet ongebreideld bijverdienen. Tegenwoordig wordt alles aan de belasting Doorgegeven. Ik vind het in ieder geval een lekkere shake en de formule 1 en 2 zijn eigenlijk voldoende om te gebruiken. Ja en iedereen verkoopt overbodige produkten. Ik denk dat mensen zelf na moeten denken over waar ze hun geld aan uit geven. En de keuzes die ze daar in maken moeten een leerproces zijn als het niet gaat zoals ze dat verwacht hadden. Maar Amerikanen zijn goed in het aan de man brengen van produkten met mooie beloftes en ik denk dat je daar je eigen conclusies uit moet trekken.

Inge · september 14, 2015 op 16:56

Ben zelf (nog) Herbalife distributeur. Ben enthousiast over de meeste producten, (die tekorten aanvullen) minder over de trainingen en de wijze waarop we aan onze klanten moeten komen. De trainingen vind ik persoonlijk veel te veel halleluja gebeurens het gaat hoofdzakelijk over hoe goed de producten wel niet zijn en hoe goed het werkt voor piet of klaas en hoe goed je ermee kunt verdienen.Het woord gezondheid mag men niet in de mond nemen terwijl er wel artsen aan het bedrijf verbonden zijn die achter de producten staan.(gek toch)
Verdienen doe je er alleen aan als je heel fanatiek te werk gaat er constant over praat, het promoot en veel aan werving doet en naar meetings gaat. Dit gaat echter vaak ten koste van je priveleven. je vrienden kotsen je dan wel uit en je weekenden gaan op in “traning”of je daar nu werkelijk wat opsteekt? Ik niet , het komt steeds op hetzelfde neer “het promoten van de producten”. Use wear talk…….Plann your success
Voor je het weet loop je met een overdosis aan vitaminepillen en mis je alle leuke activiteiten die je leven leuk maken…of dat wel nu zo gezond is??
Ik wil graag mensen helpen met hun gewichtsproblemen en ze meer energie geven, daarom ga ik binnenkort stoppen als distributeur en als gediplomeerd gewichtsconsulent verder.
Velen met mij doen dat ook, want een medemens helpen af te slanken doe je vanuit je hart en mag niet als doel hebben om zoveel mogelijk producten aan een persoon te slijten.

Inge · september 14, 2015 op 17:04

Skills, vaardigheden? Nee het zijn vaak mensen die open staan voor het geloof dat Herbalife ze aanrijkt. Als je maar goed blijft geloven dat het werkt en er veel tijd energie en geld in steekt dan werkt het voor jou en voor anderen.
Gezond is het in elk geval niet, vele distributeurs nemen overdosissen aan vitamines en krijgen er allemaal vage klachten van die ze dan weer met nieuwe pillen proberen te bestrijden. Er is maar een die daarom lacht en dat is de sponsor boven jou.
Walgelijk zoals vele distributeurs ook de trainingen aanbevelen bij hun downline, terwijl je er niets zinnigs leert alleen maar sterker beinvloed wordt door het zogenaamde “wij “gevoel. Mensen die afhaken zijn vaak niet die zijn mislukt in deze business maar juist de mensen die hun verstand erbij houden.

Jaap K · september 18, 2015 op 11:29

Helder en duidelijk zoals je de praktijken van Herbalife beschrijft, Inge. Ik krijg het gevoel dat je tijdens het schrijven je woede voelde stijgen. Je bent (nog) Herbalife distributeur, zoals je zelf schrijft. Maar je bent het geloof verloren. Wees daar blij om. Je hoeft jezelf niet meer voor de gek te houden en anderen ook niet. MLM is helemaal geen economisch model. Het is een ziekte. Een psychische volksziekte waarin mensen voor de gek worden gehouden met onrealiseerbare dromen.

Je schrijft dat de producten goed zijn. Dat kan, ik ken ze niet en er is verder ook niks objectiefs over te vinden. Maar vind je dat ze hun prijs waard zijn? Tientallen euro’s voor zo’n shake? Is dat niet veel te veel? Zijn er niet alternatieven die veel goedkoper zijn?

Mike · oktober 17, 2015 op 14:15

JaapK is een fervent gebruiker geweest van de producten neem ik aan? Producten zijn gewoon goed, anders eten de topsporters deze ook niet!
Ik denk dat JaapK ook geen Nike of Adidas kleding draagt, want dat is door 10-jarige meisjes in Azie in elkaar geflanst…..maar dat is natuurlijk helemaal goed, want deze meisjes verdienen natuurlijk eerlijk het meest van de prijs die hij in de winkel betaald! Maar dat is ‘normaal’!
Verschrikkelijk lopen roeptoeteren, maar gewoon niet weten wat er speelt in de wereld!
Oh ja…..Rabo of ABN-Amro bank…..investeren in wapens??? Vlgs mij doe jij hier ook gewoon aan mee…….of bewaar je je geld onder je matras?
Denk ff logisch na voordat je een volledig uit de lucht gegrepen reactie plaatst!
Als je iets verkoopt verdien je geld. Dat is ook zo met MLM. Alleen heb je een persoonlijke begeleiding en geen winkel.
Iedereen maakt zijn eigen keuze.

Mike · oktober 17, 2015 op 14:36

Admin, noem mij 1 product die in de drogisterij ligt dat te vergelijken is met Herbalife! Ook dit is gewoon weer wat roepen.
Deze zijn er nml niet!
Mocht je deze al vinden dan graag het volledige etiket met ingrediënten even opsommen en vergelijken met de Herbalife shake. Denk dat je behoorlijk ‘bedrogen’ uitkomt.

Admin · oktober 18, 2015 op 11:57

Mike, je roept wat over sponsoring. Op het forum is daar een discussie over, lees daar waarom sponsoring geen argument voor een MLM bedrijf kan zijn.

Verder vraag je om een product bij de drogist dat ook door Herbalife verkocht wordt. Op zich kan je die prima zelf zoeken, maar ik begrijp dat je als MLMer wellicht wat minder zelfredzaam bent. Daarom hier een link naar een afslank shake van Kruitvat. 1,85 euro.
https://www.kruidvat.nl/weight-care-vanille-drinkmaaltijd/p/3508688
Nu is onze vraag aan jou: wat kost een vergelijkbare shake van Herbalife? Alle prijzen op het internet zijn afgeschermd, want je moet blijkbaar eerst bij de Herbalife sekte komen voordat je mag kopen..

JaapK · oktober 21, 2015 op 16:41

Beste Mike, je impliceert dat ik heb beweerd dat de producten niet goed zouden. Maar dat heb ik nooit gezegd. Sterker, ik wil best aannemen dat die producten een zekere kwaliteit hebben. Maar niet dat een shake 60 euro per stuk zou moeten kosten. Dat is mijn bezwaar. En dat ze zo duur zijn, dat komt doordat ze via MLM aan de man gebracht worden.
MLM is gewoon razend inefficiënt. Het schakelt heel veel mensen in voor de taak van distributie. Veel te veel. Het is als een hotel met tien portiers. Terwijl eentje ook genoeg zou zijn. Die moeten allemaal betaald worden en dat maakt dat het product zo duur wordt. Daarom gebruiken serieuze bedrijven ook geen MLM. Alleen oplichters, die uit zijn op het geld van de agenten zelf, doen aan MLM. Het enige geld dat Herbalife binnen harkt komt dan ook van al die agenten, en nauwelijks van de gewone verkoop aan consumenten. Eigenlijk ben je dus een oplichtings slachtoffer die heel hard roept dat er niks aan de hand is. Terwijl iedereen kan zien dat je als een junkie in hun net zit.

JaapK · oktober 23, 2015 op 13:48

Eigenlijk is MLM als een hotel met duizend portiers. Van die duizend krijgen er 10 betaald. De rest denkt dat ze betaald gaan worden, maar uiteindelijk hebben ze voor nop gewerkt. Erger nog, ze hebben er zelfs geld op toegelegd, want ze hebben hun plaatsje aan deur moeten kopen van die 10 portiers. Die zeiden dat de toeloop zo groot zou worden dat ze dat makkelijk terug zouden verdienen. Maar helaas, de kamers waren veel te duur en er kwam geen hond opdagen.

Duidelijker kan ik het niet uitleggen. Als je nu nog niet snapt dat MLM niet werkt zou je acuut onder curatele gesteld moeten worden.

Flurk · december 4, 2015 op 15:57

Jaap K, doe eens niet op alles zo negatief man. get a life (of koop en dikke koord en zoek een sterk boom)

Glenn · december 8, 2015 op 01:21

Het ergste van al vind ik dat die mensen die moeten verkopen zichzelf zo vreselijk ongeliefd en onpopulair maken door heel de tijd met datzelfde saaie en ouderwetse praatje op de proppen te komen. Ze verliezen vrienden en mensen beginnen ze te ontwijken omdat ze schrik hebben weer naar dat gezever te moeten luisteren.

dino · december 20, 2015 op 10:55

Je merkt inderdaad dat de herbalife aanhang een soort van gehersenspoeld worden. Toen ik werd benaderd door iemand van Herbalife die zweverig door bleef ratelen over hoe goed het wel niet is en me uitnodigde voor seminars, symposiums en andere vage bijeenkomste dacht ik meteen. Wow is dat een sekte ofzo. Degene die niet meer nuchter en zelf na kunnen denken en bij hoog en laag blijven beweren dat het allemaal top is zullen vast wel een keer wakker worden. Een leeg vat is makkelijk te vullen. Als ze niet doorgaan met promoten, is de hoop om ee zonder verlies uit te komen vervlogen. Ik denk zelf dat deze groep best ver van de realiteit verwijderd is, de te winnen zieltjes zijn gewonnen. De rest trapt er niet in, we weten het nu wel met zn allen. JaapK helemaal top. Je komt met sterke heldere argumenten en steeds krijg je weer die zelfde ingestampte zinnetjes terug als reply.

dino · december 20, 2015 op 11:07

Zeker waar Glenn, in mijn vrienden/kennisen kring zijn er ook 2 (die mekaar overigens niet kennen) aangesloten bij deze beweging. Als hun naam valt wordt er diep gezucht. Je moet er echt energie voor hebben, want ze zijn best vermoeiend. (geworden) maar ze kunnen altijd terugvallen op de herbalife familie ik vraag me af waar het over gaat met die mensen onderling. En of ze niet moe van zichzelf/elkaar worden. Of is daar ook een shake voor.

frank · januari 6, 2016 op 09:49

Dat je alles uit je voeding kan halen is een mooie fabel die net als “vet omzetten in spieren” vanuit bro-science komt.

Er is uit onderzoek gebleken (bijna 100jr terug) dat er 8 soorten aminozuren zijn die het menselijk lijf van een krachtsporter nodig heeft. Minstens 3 van deze amino`s kun je NIET uit het eten halen (o.a. glutamine)

zou je hier op kunnen reageren?

Jimmy · februari 9, 2016 op 06:21

Ik hoefde zelfs niet verder dan de Wikipedia pagina te gaan:
“Glutamine komt in grote hoeveelheid voor in kwark, maar ook in yoghurt, melk en eieren. Verder komt het aminozuur ook voor in soja, tarwe, spinazie, kolen, bonen en tofoe.”

unknown · april 27, 2016 op 10:27

Na 25 jaar nog steeds de zelfde bedrieglijke praktijken…..

robin · april 28, 2016 op 10:38

juist van de fb pagina gegooid omdat ik dit artikel gedeeld heb, zegt genoeg zeker

Elvis Presley · april 30, 2016 op 00:31

(complottheorie over internet en overheid weggehaald. Deze meningen mag je elders ventileren.)

juisseppe · april 30, 2016 op 10:01

Wat een hoop stomme,nare reacties soms zeg, …en eigenlijk is het zo simpel: heb je zin om Herbalife te gebruiken, gebruik het dan en geniet ervan. Heb je geen zin om het te gebruiken, blijf er dan simpelweg af, maar stop a.u.b. met al dat negatief gebrol. As simple as that !

Bert verbraeken · april 30, 2016 op 10:38

Een van de vragen die ik kreeg was toen ik is naar een herbalife meeting ging … ” Heb je een groot netwerk? ” en dan zagen ze de “euro’s” al vliegen als het een groot netwerk is. Hoeveel ze verdienden kwam ook aan bod en in veel MLM’s is dat blijkbaar de enige maatstaf van succes. Netwerken en MLM zijn nog steeds 2 verschillende dingen voor mij. Onduidelijkheid is troef in MLM producten en geld verdienen lijkt de ultieme doorslag om het te blijven doen ondanks alles. Met netwerkmarketing zijn er desondanks een aantal hele goeie producten die niet via de reguliere kanalen te koop zijn of her en der te vinden zijn. informeer jezelf en bestudeer alles zelf met de nodige onafhankelijke invalshoeken van jan en alleman. Commissies verdienen op andere mensen lijkt dan ook de opzet om gemakkelijker leugens te vertellen want sommige producten werken nou niet voor iedereen en iedereen reageert dus anders op voeding. Iedereen valt af met de juiste gewoontes.

Liesbet Van Ermengem · juni 11, 2016 op 12:53

inge, glenn, dino,
ik ben het zo eens met jullie.
Mijn vriend was ook herbalife distributeur en ik voelde hem opgeslokt worden door ‘de herbalife familie’
Ik ben zo blij dat hij eruit gestapt is, want het was het einde van onze relatie geworden.
Ik ben zelf wetenschappelijk geschoold en dan kan je er toch niet bij dat er zo’n nonsens verteld worden?

carine · juni 20, 2016 op 09:51

iedereen die herbalife hebruikt of verkoopt STOP ERMEE this vergif mijn zoon was bijna DOOD door herbalife dokters hebben alles onderzocht en herbalife was de oorzaak van me zoon zijn leverfalen als jullie eens tijd hebben doorzoek het internet eens en dan zullen wel zien bv nierfalen leverfalen transplantaties van lever nieren zelfs al doden gevallen allemaal door dat vergif herbalife en kom nie af met das wel gezond allemaal leugens wij hebben ervaring en wij weten wat er mee gebeurt gelukkig is me zoon erdoor gekomen maar voor zelfde geld had hij een levertransplantie nodig en dan herbalife joepie vergif in de hoogste graad

carine · juni 20, 2016 op 09:53

http://www.ergogenics.org/herbalife-beschadigt-de-lever.html klik en lees maar eens alles goed

Jaap Kries · juni 21, 2016 op 15:13

Misschien zitten er broodkruimels onder de punt en komma toetsen van je toetsenbord? Ze lijken het niet te doen.

chantal · juni 25, 2016 op 17:11

ik neem herbalife al meer dan 3 jaar en voel me er heel goed mee,heb zelfs al medicamenten die ik eerst nam voor hoge bloeddruk niet meer nodig laat alle 6 maanden bloed trekken en alles is ok,ik neem het maar verkoop het niet,en blijf op mijn gewicht 18 kg kwijt en goed voelen en al die kwats geloof ik niet in ,van slecht dan was het al heeeel lang verboden dus zolang ik kan blijf ik het nemen en me heel goed voelen ,kan de werled aan en vroeger niet nog een fijn weekend en straks terug heerlijk shake drinken

Admin · juni 26, 2016 op 13:52

Een testimonial is waardeloos, Chantal. Sterker nog, jij suggereert hier dat Herbalife producten een medische werking hebben. Dat is strafbaar, want dat hebben ze helemaal niet. Maar dat is jou zeker nooit vertelt in de Herbalife sekte?

Your friendly neighbour. · juli 18, 2016 op 16:26

Hoi ik heb een analyse gedaan van een Herbalife-ondernemer. Dit is een overzicht wat ik heb gemaakt op basis van de kosten en opbrengsten van een beginner:

verkopen Herbalife
jaar 1: 3.017
jaar 2: 16.765
jaar 3: 29.751

inkopen Herbalife
jaar 1: 1.450
jaar 2: 11.692
jaar 3: 12.980

marge directe verkopen
jaar 1: 1.567
jaar 2: 5.073
jaar 3: 16.771

ontvangen provisie
jaar 1: 2.494
jaar 2: 2.053
jaar 3: 6.016

totaal opbrengsten (is geen winst, de kosten moeten er nog af)
jaar 1: 4.061
jaar 2: 7.126
jaar 3: 21.287

Bedrijfskosten
jaar 1: 24.056
jaar 2: 29.018
jaar 3: 21.043

Resultaat (negatief resultaat, jammer genoeg maar hij vond het erg leuk en wie weet komt het goed als hij flink doorgaat. Je ineens verdient meer als je mensen blijft aantrekken om de producten af te nemen)
2006: – 19.995
2007: – 21.829
2008: + 244.

Conclusie
Herbalife is een tijdrovende, edoch superleuke hobby voor een bepaald type mens. Je wordt niet gedwongen om te investeren, maar hulp om keuzes te maken op basis van gerenommeerde bedrijfseconomische analyses, krijg je mijn inziens niet.

De cijfers van andere onafhankelijken, worden ook niet publiekelijk gegeven. Dat is naar mijn mening onprofessioneel, omdat het dan veel opportunisten aantrekt, die even geld opleveren en vervolgens afhaken. Zij zijn erg gevoelig voor kritiek, want velen dromen ervan zichzelf een onafhankelijk ondernemer te mogen noemen en ze investeren natuurlijk ook wel een paar honderd euro. Wees lief voor hen en laat ze zien dat het ook zonder die positiviteits-goeroes kan door lekker met ze te sporten en gezond met ze te eten.

Als het loont, loont het goed schijnt, maar dan moet je minimaal rond de 80 tot 100 distributeurs onder je hebben. Hier heb je jaren voor nodig. Je kan drie jaar werken, wil je break-even draaien. Daarmee vang je niet de verliezen in het verleden op. Je hebt minimaal zes jaar nodig, heb ik gehoord van toegewijde participanten, wat op kan lopen tot 10 jaar, om ook echt de verliezen in het verleden op te vangen.
Het is ook mogelijk dat je het zo klein mogelijk houdt en gewoon goed geld vraagt van je familie en vrienden om geen verliezen te lijden. Je kan dan afhaken als iedereen t spul niet zo lekker meer vindt. De doorloop is niet heel erg voor de organisatie. Dat is al jarenlang heel hoog, schijnt.

Je kan ook gewoon lekker sporten met vrienden. Gezond en lekker eten, waar je op kan kauwen. Meer wegen leiden naar geluk en vriendschap lieve mensen.
Uitstappen is geen schande. Dat doen heel veel mensen en er is nog veel meer leuks in de wereld van sport en voeding 🙂

Groetjes!

Danielsan · juli 30, 2016 op 10:47

Heldere analyse en conclusie vriendelijke buurman. Compliment. Heb in mijn jeugd eens een Herbalife seminar bijgewoond, had een bijbaantje nodig. Heb me destijds werkelijk kapot gelachen! Bevond me plots live in een tellsell reclame vol “inspirerende” verhalen van een bijeengeraapt stelletje acteurs. Ook noemden ze hun “fantastische” winstbedragen. Werkelijk alleen voor de zeer naïeve medemens weggelegd.

Laila · augustus 16, 2016 op 15:19

Ik ben geen verkoper van het product maar wel een gebruiker, ik ben 13kilo kwijt sedert 15/3 en ben hier super tevreden over.
Mijn coach hft mij nog nooit lastig gevallen om het product te verkopen hij is ook eerlijk en smeert mij geen overbodige dingen aan.

Admin · augustus 24, 2016 op 07:23

Wel apart dat je als gebruiker van Herbalife helemaal de moeite neemt om een verkooppraatje te plaatsen.
Ben benieuwd of je dat voor alle merken die je gebruikt/koopt doet of dat er hier toch iets anders speelt.

Hupeldepup · september 25, 2016 op 11:21

Hallo, ik ga hier ook even mijn ervaring met herbalife neerpoten.

Ik heb al heel mijn leven last van mijn gewicht, en zoals zovelen hopen we allemaal op een wondermiddel. Iemand van de familie starte een business met herbalife, en zoals het van famillie verwacht wordt, zijn we eens gaan kijken naar hun ” opening van hun nieuwe zaak ” . Daar een klein beetje geproefd van hun producten, en ons laten overtuigen met een proefpakketje.

Op zich zijn de shake’s en andere producten niet slecht van smaak, of ze daadwerkelijk goed zijn, dat laat ik in het midden. Wat mij ook wel opviel, is dat de shake’s en de producten vooral lekker GEMAKKELIJK zijn. Voor mij bestond mijn ontbijt uit een glaasje water met aloë, dan een glaasje thee, en dan de shake. Dit moest binbnen het half uur gedronken worden voor de goede werking van alle darmen en verteringsstelsels. Nu zoals gezegd, herbalife is vooral Makkelijk, en dus voor de luie mens eigenlijk. Op amper 5 min had een mens zogezegd ontbeten.

In de eerste weken boekte we mooi resultaat, maar hoe komt dat ook… We ontdekten iets nieuws, iets spannend, helemaal gefocust, en we luisterden goed naar onze coach. Al snel vlogen de kilo’s en de centimeters er af, en we dachten van wauw, dit is het. Dus na de proefperiode, plaatsen we een bestelling van enkele 100’en euro’s. Hiervan waren we toch verschoten, en al snel kwam onze coach met de mogelijkheid om extra korting te krijgen. Maar daar moesten wel wat voor doen. In eerste instantie mochten we 56.56€ betalen voor onze zogeheten membership, en vanaf dan konden we kopen aan een flinke korting. Alvorens we ons membership konden aanvragen, moesten we ook verplicht naar een Meeting gaan, aangezin dit onze eerste keer was, klonk het allemaal interresant.

We konden nog eens extra 10% korting, als we een grote bestelling in 1 keer plaatsen. We moesten niet een bepaald bedrag afleggen, maar we moesten minstens een bepaald punten bij elkaar sprokkelen. 500 om precies te zien, maar om die punten te bekomen ben je ruim 700€ kwijt. Nu waarom werkt herbalife met punten, die punten heb je nodig om hogerop te geraken, en nog meer korting te krijgen, maar probleem is dat de producten in andere landen, een andere prijs hebben.

Dan meer over de ” meeting ” in eerste instantie was het allemaal interessant, je bent nieuw, je krijgt een hele hoop info over je heen, en dan op het laatste komt het meest interessante. Namelijk de cijfers van de distribiteurs. Je mond valt open, als je hoort dat de verdiensten beginnen van 500 tot 1000€ per maand, maar je broek zakt helemaal af als daar ineens ene komt vertellen dat hij 15k per maand verdient. Dit is gewoon te mooi om waar te zijn. Kan dit echt met Herbalife. Nu ze vertellen NOOIT wat ze effectief overhouden, en wat ze hier moeten doen.

Eventjes ben ik meegegaan in het verhaal, en ik dacht, als ik een paar mensen kan aanbrengen, kan ik een deel van mijn kosten terugverdienen. Maar voor het zover was, moest ik eerst op gesprek, en moest ik weer eens naar zo een meeting waar idd, weer hetzelfde verteld werd.
Ook werd ik door mijn sponser enorm gepushed om DADELIJK aan de slag te gaan met vanalles en nog wat, waardoor ik eigenlijk ben afgehaakt.

Ondertussen zijn wij gestopt met de herbalife producten, want als snel begin je het knabbelen op gewoon voedsel echt te missen. Het sheelt ons een pak in de portemoné, en met een paar keer per week te sporten en gewoon gezonde voeding, lukt het ons nu ook

Ik ben blij dat we niet zijn verder gegaan met herbalife, Als ik zie hoe dat het gaat met onze coach.
Ze beweren goed geld te verdienen, ELKE maandag en vrijdag en zondag gaan die op training, het is niet verplicht, maar het wordt wel van hun verwacht. Tijdens deze trainingen, moet ze ook nog eens zorgen voor opvang van hun 2 kinders. Daarbuiten moeten ze nieuwe klanten zoeken, en de bestaande onderhouden. Om zich elke maand opnieuw te kwalificeren moeten ze elke maand x- aantel NIEUWE mensen aanbrengen, wat als ze deze maand 1000 punten hebben opgebracht, moeten ze volgende maand 1500 punten opbrengen, om te blijven waar ze staan, en nog meer om te groeien. Wat ik ook zo grappig vindt, is dat ze op vakantie MOGEN gaan van herbalife, als ze goed gewerkt hebben, maar ze moeten ze zelf betalen, en herbalife kiest de plaats en datum. Ze betalen zelf de reis, het verblijf, en zelfs extra om de trainingen te volgen. Hoe dom is dat. Wederom moet ze opvang zoeken voor de kinderen, want die mogen niet mee natuurlijk. Voor dat geld ga ik liever met mijn ganse gezin ergens naartoe, naar een plaats die ik zelf kies, en wanneer ik het wil.

In een voorgaande post heeft iemand een analyse gedaan over een herbalife distributeur, ahwel ik zou dat ook eens willen zien van deze, ik denk dat ze zelf zouden verschieten.

Mijn conclusie. Vergeet al die pottekes. Let gewoon op je voeding, ga wat sporten, en dan komt het allemaal goed.

Mithos · oktober 1, 2016 op 10:41

Ik heb zelf ook een tijdje herbalife gebruikt. Eerst een gratis proefpakket en je krijgt wat instructies over wat je wel en niet mag eten. Vervolgens een tweede pakket genomen en schrok wel even van de extreem hoge prijzen. Ik zou er 2 weken mee kunnen doen maar Het bedrag stond bijna gelijk aan de boodschappen die ik voor 2 weken kwijt zou zijn. Hier had de verkoopster wel een oplossing voor want als ik mensen ertoe kon zetten dit te gebruiken en bij haar te kopen kon ik korting krijgen. (Aha vandaar dat mijn kennis me hierin heeft meegesleept). Ben een paar kilo kwijt geraakt maar dat was voor mij geen verassing. Je word op een streng dieet gezet en herbalife vult vervolgens aan wat je te kort komt. Mijn conclusie: herbalife werk inderdaad als je je eraan houdt maar dat geld ook voor ieder ander dieet waarvan de prijs een stuk redelijker is. Ik vind de manier van distributie nogal dubieus en niet echt efficiënt waardoor het product veel meer kost dan het eigenlijk waard is.

Vince · oktober 16, 2016 op 07:44

Herbalife: laat me niet lachen…..de enige die er gezond van wordt (in financieel opzicht) is mw. Juliana van Herbalife, wonende in Zwitserland en aanbeden door haar ” volgelingen” . Een bekende van mij zit vast in de Hebalige-tentakels en wordt te pas en te onpas gepusht om maar te bellen, controleren, werven van ” zielen”. Dit heeft haar een baan (en talloze members) in de sportwereld gekost omdat ze het alleen maar over Herbalife had. Tenue van Herbalife elke dag aan, tas altijd mee met herbalife erop, speldje Herbalife op alle kleding elke dag, bekers met logo Herbalife van shake opzichtig overal op tafels waar ze maar komt, hand vol Herbalife pillen iedere dag en ga maar door. Herbalife zou levens redden, Herbalife zou zelfs een doodzieke vrouw uit de rolstoel kunnen halen en als ze eerder was gestart met herbalife….ze nu niet ziek zou zijn geweest (momenteel haast terminale fase). Ze moet zelfs sparen (volumepunten) om mee naar een meeting te mogen, of 3 daagse bijeenkomst in Praag of wat dan ook. Mijn inziens (en van vele anti-Herbaligemensen): Een grote oplichtersbende die illusies verkoopt, stel je een vraag waar ze het antwoord niet van weten dan kreeg je geen reactie. Gewoon innemen zeggen ze dan. Zelfs is ze elke dag moe, heeft ze het koud, is ze erg bleek, vallen haar haren uit, als ik er wat van zeg: mijn lichaam is aan het zuiveren zegt ze dan…..jaja….al 2 jaar lang??

Stop aub met die commerciële troep….ik heb hier geen ander woord voor….en ja, die mensen coachen of hoe ze ook mogen heten zijn ge-brainwashed, gehersenspoeld, het is een sekte, piramidespel met ” eigen doctoren”. Ow ja…tot slot: laatst gaf ze aan dat Herbalife wetenschappelijk bewezen en goedgekeurd was….ik vroeg haar naar de resultaten want ik ben dan nieuwsgierig: geeft ze doodleuk aan: ” ja….door onze eigen artsen, hadden ze verteld in Praag tijdens een bijeenkomst van 16.000 verkopers (of eigenlijk volgers). Dus niks zwart op wit door de wetenschap!

Nog iets grappigs: Ronaldo gebruikt ook Herbalife…..zou ik ook doen als ik met mijn gezicht en beker Herbalife enkele foto’s zou laten maken en tonnen aan euro’s zou krijgen.

Resume in enkele steekwoorden: Piramidespel, sekte, gehersenspoeld, brainwash, illusie, etc…etc…

Dit was het, berust volledig op waarheid dus doe er wat mee!!!!

Vince · november 5, 2016 op 07:26

En ja hoor……het was weer zover, afgelopen weekend was er weer een Herbalife bijeenkomst in Eindhoven….grootst van opzet en elk lid/verkoper/volgeling moest er uiteraard voor betalen om aan deel te nemen. Er schijnt een of andere blije vogel uit Frankrijk te hebben rondgelopen om de mensen te entertainen tijdens hun zondagochtendgymnastiek. Iedereen moest iets van Herbalife aan, of het nu privé een speldje, riem, armbandje was….het MOEST….ook privé. Ook hebben ze een boodschap meegekregen: spreek zoveel mensen aan, van kassajuffrouw tot restaurantbezoeker (ik kreeg plaatsvervangende schaamte toen zij mij dit vertelde) Schijnt dus dat ze met geheel onbekende een praatje maken en de vragen dusdanig formuleren dat ze een vraag terug krijgen, zo van: goh….wat voor werk doe je (of doet u), 10 tegen 1 dat de ander dat ook vraagt en dan gaat het pas echt los…..een en al Herbalife, niks anders meer. Ik was er afgelopen week zo klaar mee dat ik haar heb verzocht te gaan. Doodvermoeiend die gehersenspoelde individuen!!

Arnold Layne · november 19, 2016 op 11:47

Ik neem aan dat de sommen verdient door de distributeurs ook eerlijk aan de fiscus worden mee-
gedeeld?Volgens mij wordt door de “ronselaars “vergeten mee te delen dat producten kopen en
verkopen,handel drijven is.En handel drijven wordt belast…….
Of zijn al deze distributeurs zelfstandigen of minstens zelfstandig in bijberoep?

Twijfelaar · december 19, 2016 op 09:52

Ik ben enkele maanden geleden gestart met herbalife. Ik had vrij snel 2 nieuwe leden aangebracht dus kon ik genieten van een korting als ik aanwezig zou zijn op een hom. Daar werd ik inderdaad gebrainwashed, dat gevoel had ik toch achteraf. Ik kon vanaf nu ook distributeur worden. Mijn coach belde mij telkens voor een afspraak maar ik heb het erorm druk dus had dit telkens uitgesteld. Uiteindelijk toch maar een afspraak gemaakt om van het gezaag vanaf te zijn. Bkijkbaar was het een opstartgesprek. Dus ik tegen mijn man op voorhand: ik ga dat nog niet doen voor verkopen, heb er geen tijd voor,… Uiteindelijk tijdens het gesprek hebben ze mij overhaald. Moest Ik direct een afspraak met mijn coach maken zodat we samen familie en vrienden konden bellen om oefenen. Enkele vrienden gebeld en een afspraak gemaakt. Maar het voelt niet juist aan, ik wil die mensen niet iets laten kopen dat ze eigenlijk niet willen. Want ik ben er zeker van dat mijn coacht zijn best gaat doen zodat ze iets kopen. Ik lig er snacht echt wakker van, zit constant aan de voor-en nadelen te denken. Ja ik wil iets van mijn eigen en wil iets bijverdienen maar moet dat op deze manier? Ik begin te twijfelen. Kan iemand mij hier goede raad geven? Ik weet niet of ik de gesprekken met mijn familie en vrienden moet laten doorgaan? Ik heb nu al bijna geen ademruimte…Ik had zo uitgekeken op de vakantie…rustig thuis met het gezin. Nu staan er al 6 consults ingepland. Hopelijk kan iemand mij raad geven.
Bedankt

Admin · december 21, 2016 op 18:48

Er rest je maar 1 ding te doen: Stoppen met Herbalife. Nu.

Herbalife (of welke andere MLM) is trouwens niet zoiets als iets voor jezelf doen. Bij een MLM werk je alleen maar voor de mensen boven je in de piramide en nog meer voor de mensen die het MLM bedrijf bedacht hebben.

Miranda · februari 27, 2017 op 12:07

Volgens mij zijn hier heel veel mensen die hun kleding aanpassen aan hun lijf, ow nou dan maar een maatje groter, HL is een lyfestyle die je aan gaat nemen en erg bewust ben van de dingen die je in je mond stopt en dus je levensstijl VERANDERD , dus niks moeilijks maar de meeste zijn zich niet bewust van het eten. Ze zorgen nog beter voor hun auto , als er een lampje op het dashboard gaat branden gaan ze naar de garage ” jammer dat het menselijk lichaam geen dashboard heeft waar een lampje op gaat branden ,als je elke dag een fles cola of wath ever naar binnen klokt ipv water . In je benzine auto gooi je toch ook geen diesel? Was jij je auto met modder ? Of water? Of hollen jullie allemaal liever naar de dokter voor een paar pillen ipv dat je gezonder gaat leven ? Waarom denken jullie dat de gezondheidszorg zo duur word , precies door welvaartsziekten ! Dus geloof mij nou mens ga eens na wat je allemaal voor slechte dingen in je mond steekt en hou jezelf een spiegel voor !

Miranda · februari 27, 2017 op 12:17

JaapK je bent een sceptisch persoon , waar heb jij last van ( gezondheid?) nooit gebruikt zeker? Je kan er pas over spuwen als je er zelf ervaring mee heb met HL , eerder kan je er niks over zeiken. Ik had veel te hoge bloeddruk 220/180 dus gevaarlijk hoog , ik eet nu 2 jr HL en heb geen pillen meer bij mijn dokter vandaan DUS nu lieg ik? Ik spot niet met mijn gezondheid maar een heleboel andere mensen wel. Zijn zich niet bewust van de welvaart ziektes en eten gewoon door en nemen het voor lief , ” ik wil een nieuwe broek/ blouse of wat dan ook “, oh deze maat die ik had past niet meer ,dan maar een maatje groter . Ze passen hun kledingmaat aan aan hun lijf, zou dat niet anders om moeten zijn? ????? Maar goed ik ga een discussie niet uit de weg over HL !!!

Vicky · mei 14, 2017 op 00:47

Ik ben benieuwd wat de nieuwe ontwikkelingen omtrent Herbalife zijn anno 2017. Zijn er al mensen op dit forum die eerst pro waren van een koude kermis thuisgekomen? Of juist het tegenovergestelde ? Ik ben erg nieuwsgierig.

Groetjes

Berend · mei 29, 2017 op 20:37

Mijn vrouw is met die teringzooi bezig. Kost mij ca. 10.000 euro per jaar, zij is al haar tijd kwijt en ze is uiteraard – net als iedereen – helemaal niets afgevallen. Het is een sekte. Ik hoop dat ze snel aangepakt worden en dat die kankertent (dat woord is hier op zijn plaats) snel failliet gaat.

Barry · juni 22, 2017 op 09:51

Kijk op netflix naar betting on zero . Gaat over herbalife dan zie je zelf hoe slecht ze echt zijn.

vanessa · augustus 13, 2017 op 21:18

Kan je gemakkelijk er uit stappen? Ik krijg nu mails dat ik mijn jaarlijks lidgeld moet betalen. Maar ik wil dit niet meer.

Admin · augustus 16, 2017 op 15:48

Of uitstappen makkelijk is, is ons niet bekend. Laat weten aan Herbalife en de mensen die je kent die er aan mee doen dat je wilt stoppen en dat je niet zal betalen voor nog weer een jaar lidmaatschap, en laat ons weten hoe dat uitpakte!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *