De website factsaboutherbalife.com heeft een documentaire gemaakt over ex- promotors van Herbalife. Klik op de link om de documantaire te bekijken.

Uit de documantaire wordt onder meer duidelijk:

  • Het gaat bij Herbalife niet om de verkoop van producten, maar om het rekruteren van mensen
  • Men wordt gelokt met 200 dollar instapgeld, maar blijkt achteraf duizenden dollars meer te moeten betalen voor enige kans op winst
  • Mensen moeten liegen om andere mensen in de Herbalife val te lokken
  • Tegen de tijd dat ze er achter komen dat ze opgelicht zijn, is het te laat. Velen blijven dan alsnog proberen hun geld terug te krijgen door de scam voort te zetten
  • Vrijwel iedereen faalt in Herbalife

 

Update November 2014;
Gezien de vele reacties geven we hier even een samenvatting over de reacties tot nu toe.

Niemand verdient aan Herbalife

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat 99.47% van alle actieve herbalife distirbuteurs geld verliest in plaats van verdient. Zelfs met het gokspelletje roulette maak je een betere kans om geld te verdienen. Bron.

Herbalife zelf publiceert cijfers die in lijn liggen met de cijfers van de vorige bron. Daaruit blijkt dat in 2012 84% van de distributeurs NIETS betaald kreeg van Herbalife. Van de 16% die wel in aanmerking kwam voor uitbetaling, ontving 30,4% alsnog niets. 43,1% (dus 6,9% van het totaal) ontving een bruto vergoeding tussen de 0 en 1000 euro, waar het gemiddelde lag op 348 euro. Dat is nog veel te weinig om uiteindelijk netto winst te draaien. Slechts 2,6% van de 16% die in aanmerking komt voor een vergoeding, oftewel 0,44% van alle Nederlandse Herbalife distributeurs, ontving een bruto vergoeding van meer dan 25.001 euro. Dat betekent niet dat ze dat bedrag ook als netto winst verdient hebben, want alle uitgaven die de distributeur moet maken, moeten daar nog vanaf. Zoals in het filmpje ook blijkt, kan je rustig tienduizenden euro’s aan kosten maken bij Herbalife. De kosten weten we echter niet. Wel zie je hier duidelijk dat de getallen van Herbalife akelig dicht bij de cijfers uit het onderzoek komen, en dus mogen we er gerust van uit gaan dat de cijfers kloppen en dat zeker niet meer dan 0,5% van de Herbalife distributeurs geld verdient aan hun werk voor Herbalife.

15 miljoen dollar schikking in piramidespelrechtszaak

Herbalife heeft al talloze rechtszaken aan hun broek gehad. Dat op zich is al reden genoeg om je twijfels bij dit bedrijf te hebben. Echter is een rechtszaak die op dit moment aanstaande is, wel erg opvallend. In Amerika is een mevrouw, namelijk Dana Bostick, die meent dat Herbalife een frauduleus piramidespel bedrijft. Ze klaagt Herbalife aan. In de aanloop naar de rechtszaak probeert Herbalife een schikking te treffen door deze mevrouw een bedrag van 15 miljoen dollar te bieden, plus nog tot 2,5 miljoen dollar voor retour gekomen producten, als ze de rechtszaak laat vallen.
Welnu, als jij als groot en goed bedrijf aangeklaagd wordt voor het zijn van een piramidespel en dat zou niet waar zijn, zou je zo iemand die jou aanklaagt dan een enorme zak geld geven? Natuurlijk niet! Je zou zo iemand met vertrouwen in de rechtszaal laten zien dat je geen piramidespel is. Sterker nog, naar keurig Amerikaans beleid claim je diegene die jou aanklaagt helemaal leeg!

Schikken, zoals Herbalife nu wilt doen, doe je alleen als je zeker weet dat je de rechtszaak zal gaan verliezen, wat jou nog meer geld zou kosten. Herbalife zelf heeft er dus geen vertrouwen in dat ze een rechtszaak waarin ze aangeklaagd worden voor het drijven van een piramidespel, zouden winnen..

Inhoudelijk reageren is moelijk voor herbalife

Verder hebben er een tiental Herbalife distributeurs gereageerd op deze blog. Zoals je hieronder kunt lezen, is geen van hen in staat om inhoudelijk te reageren en hun uitspraken te onderbouwen met controleerbare feiten. Niemand gaat vooralsnog inhoudelijk in op het filmpje bovenaan deze blog, niemand gaat in op de cijfers die gepubliceerd zijn en nog niemand is ingegaan op het schrikbarende schikkingsvoorstel dat Herbalife gedaan heeft aan iemand die ze aan wilt klagen voor het zijn van een piramidespel.

Ook is dit blog blijkbaar viral gegaan op Facebook. De facebook likes teller, rechts op de pagina, gaat namelijk als een malle. In de afgelopen dagen is dit bericht door meer dan 3000 mensen gelezen. Wij weten niet waar op Facebook er gesproken wordt over dit bericht. Graag zien wij een link naar het facebook bericht in de comments. Alvast bedankt!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

154 reacties

Jaap K · mei 13, 2014 op 18:07

Zo, dat is verhelderend materiaal. Ik dacht tot nu toe dat Herbalife een van de nettere MLM’s was, maar het zijn dus gewoon vieze oplichters. Bah. Verschrikkelijk dat zoiets zich gewoon als legale business mag presenteren.

J. van den Bergh · juni 2, 2014 op 09:29

Alleen de mensen die mislukken klagen altijd. Er zijn er teveel die wel succesvol zijn. Zou het niet gewoon met de skills en vaardigheden van die mensen te maken hebben?

Admin · juni 2, 2014 op 09:53

Nee, de cijfers van Herbalife zijn glashelder. Vrijwel iedereen faalt in Herbalife:
http://zakelijk.herbalife.nl/
89% van de Nederlande distributeurs hebben geen betaling van Herbalife ontvangen. Verder ving het overgrote deel van de mensen die wél geld van Herbalife kregen slechts een paar honderd euro -lang niet genoeg om de kosten te kunnen dekken.

Grofweg iedereen die begint aan Herbalife zal falen omdat er helemaal geen markt is voor de producten die ze verkopen. Lees dit eens: http://mlmforum.nl/forums/topic/mlm-het-probleem-met-oneindige-concurrentie-vanwege-geen-barrieres/
Vergelijk het met een Mc.Donalds op elke hoek van de straat. Dat zou ook niet werken. Zo ook met Herbalife. Er is helemaal geen markt voor 12.000 distributeurs in Nederland.

Mihaly · juli 6, 2014 op 11:36

Beste Jaap K,

Ik vind het heel erg verschrikkelijk ,dat de mensen worden genaaid met de meeste MLM bedrijven! Daarom ben ik bij DXN! Als je drinkt koffie en wilt gezond blijven leven en hebt interesse en wilt met gelukkige mensen samen te werken, in een gezelige gemeenschap dan bekijk mijn website: [reclame weggehaald door moderator]
Met vriendelijke groeten,
Mihaly Bak

Admin · juli 6, 2014 op 18:32

Je vind het verschrikkelijk dat mensen genaaid worden bij MLM bedrijven, maar toch doe jij er vrolijk aan mee.

Mihaly · juli 7, 2014 op 21:34

Beste Admin,
Klopt! Ik doe wel mee,omdat ik niet wordt genaaid! Ik zit op de juiste plek,en ben heel erg tevreden mee! Ik voel me gelukkig met een gezellige gemeenschap.

Groetjes,

Mihaly · juli 7, 2014 op 21:50

Er zijn 3 redenen omdat je slecht ervaring kan hebben!
1e kan zijn dat je veel geld geinvesteerd hebt en dat had je verloren.
2e kan zijn dat je heel veel verplichtingen moest volgen, bv: trainingen
3e kan zijn dat de produkten heel duur waren.

Heb ik gelijk?
Ik heb ze gelukkig allemaal niet mee gemaakt ,dus je zou wel even na moeten denken!
Groetjes,

jorik tuinfort · juli 8, 2014 op 11:10

Ik zou je graag eens voorstellen aan het beste MLM bedrijf. als je daarvoor natuurlijk nog wel open voor staat. hoop dat en bedrijf als herbalife jou niet in de weg staat om andere concepten te bekijken.

Admin · juli 8, 2014 op 12:23

Een MLM bedrijf voorstellen mag altijd. Het best doe je dat door een topic te openen op het forum: MLM bedrijven.

Mihaly · juli 8, 2014 op 18:58

Beste Jorik,
Ik heb de beste MLM bedrijf gevonden, dus ben gellukig! Ik zou je het met je delen,als je er open voor staat.

Groetjes,

Admin · juli 8, 2014 op 19:42

Zouden jullie deze discussie niet onder het topic over Herbalife voort willen zetten? Ik begrijp dat er aasgieren op een kadaver afkomen, maar ik wil de aasgieren toch graag verzoeken op de discussie voort te zetten op het MLM bedrijven gedeelte van ons forum, in plaats van boven het Herbalife kadaver. Op het MLM bedrijven gedeelte van ons forum mag je een nieuw onderwerp starten om jouw MLM bedrijf onder de aandacht te brengen. Bedankt.

Amalia · juli 28, 2014 op 15:33

Graag zou ik erop willen wijzen dat ondertussen Herbalife is vrijgesproken door het gerecht , en nee ik zit er niet in . Ik vertel enkel de feiten : et bedrijf Herbalife, fabrikant van afslankingsproducten, heeft geen gebruik gemaakt van een piramideconstructie bij de verkoop van zijn producten. Dat blijkt volgens het bedrijf uit een oordeel het hof van beroep in Brussel in een juridisch dispuut tussen Herbalife en consumentenorganisatie Test-Aankoop. De consumentenorganisatie had bijna twintig jaar geleden Herbalife voor de rechter gedaagd omdat het bedrijf bij zijn verkoop van een piramideconstructie zou hebben gebruik gemaakt. Daarbij zouden verkopers voorraden verkopen aan particulieren, die op hun beurt telkens nieuwe doorverkopers dienden te zoeken. Op die manier zou een hele keten van verkopers worden gecreëerd. Het Brusselse hof van beroep zou nu echter hebben bepaald dat er van een piramideconstructies geen sprake is, waarbij de eerdere veroordeling zou zijn verworpen. Test-Aankoop heeft gezegd de inhoud van het arrest van het hof van beroep te zullen bestuderen. (MH) bron :express.be

Admin · juli 28, 2014 op 22:46

Jij hebt het over rechtszaken in Belgie. Herbalife heeft heel veel rechtszaken aan haar broek zitten. Nu worden ze bijvoorbeeld in Amerika aangepakt.
http://behindmlm.com/companies/herbalife/fbi-launch-herbalife-criminal-investigation/

Los daarvan denk ik dat het filmpje voor zich spreekt en dat je, na het bekijken van het filmpje, ruim voldoende weet om ver weg te blijven bij Herbalife.

Antoine · september 16, 2014 op 23:59

Vanavond naar een Herbalife recruitment avond geweest in van der Valk te cuijk.
Na 5 minuten wist ik het wel. Glad praatje, redelijk sluwe opzet met korte voorstellingen van laag tot hoogverdieners gecorreleerd aan de tijd dat ze er al in zaten.
Met het idee dat je “anderen helpt” met life-coaching gekoppeld aan het product. Een soort Loterijgevoel waar ze ook persoonlijk gewin koppelen aan anderen helpen.
En een niet eng doch twijfelachtig positief sfeertje.
Ga morgen aangifte doen 🙂

Jaap K · september 18, 2014 op 18:20

En, werd het ‘gevroten’? Het lijkt me wel interessant om eens zo’n avondje mee te maken. Kijken wat voor mensen er zijn, hoe de oplichters te werk gaan en of iemand met gezond verstand inderdaad geacht mag worden er door heen te prikken. Is er ergens een MLM kalender ofzo? Dat je kan zien waar de volgende massapsychose plaats gaat vinden?

jorik · oktober 24, 2014 op 15:41

hey admin is het mogelijk mijn naar van deze pagina te halen ?

jo · oktober 25, 2014 op 09:30

Sorry hoor, maar wat een hoop onzin hier allemaal. Ik werk bij Herbalife en verdien er netjes mijn inkomen mee. Goede klantenopvolging is de basis. En je kan heus een voltijds inkomen verdienen enkel door klanten naar hun resultaat te helpen. Geen investering gehad, nooit verplicht geweest tot aankopen van stock enzovoort. Heb ook vier kinderen, dus ja dit kan ook voor de gemiddelde huismoeder. De rest bepaal je zelf. Wil je doorgroeien naar hoge lonen, kan je gaan samenwerken met anderen. En nee, je wordt niet rijk van andere verkopers te zoeken and that’s it. Wil je succesvol worden dan kan dit door anderen succesvol te maken door hen deftig op te leiden en alles te leren, je tijd in hen te steken. Het is loon naar werken, doe je niks heb je niks, daar ben je je eigen baas voor. Als werknemer maakt het op sommige plaatsen niet uit of je iets of niets doet, niet erg motiverend, bij hbl wordt je beloond naar werken. En ja, zoals op elke werkplaats zal er wel ns een rotte appel zitten die de boel verziekt en profiteert of wat dan ook, dat is gewoon zo. Ik kan alleen maar zeggen dat er in onze ze organisatie erg ethisch gewerkt wordt en dat niemand een berg goud wordt voorgespiegeld. Ik heb een super coach die me alles leert, en ik hou van mijn job. Mensen praten maar uit vooroordelen of ze geloven die ene die een slechte ervaring had omdat roddelen nu eenmaal zo leuk is. Ik weet beter.

Admin · oktober 25, 2014 op 12:13

Wil je succesvol worden dan kan dit door anderen succesvol te maken door hen deftig op te leiden en alles te leren, je tijd in hen te steken.

Dat is nog altijd andere mensen ronselen voor een piramidespel, maar dan leuk verwoord. Verder kon je in de link die hier al eerder voorbij is gekomen lezen dat Herbalife zelf zegt dat er vrijwel niemand is die verdiend aan Herbalife. Stel dat jij niet liegt of de boel rooskleuriger voor doet dan het werkelijk is, dus inderdaad geld verdient aan Herbalife, dan zijn er ongeveer 200 tot 500 andere mensen die niets verdienen. Veel meer dan 99,7% van de mensen die actief zijn met herbalife verdienen namelijk niets.
Echter heb jij het al over een ‘coach’ en dus waarschijnlijk diegene die jou ingeschreven heeft, dus ben ik er vrij zeker van dat jij geen geld verdient. Ik denk dat jij in de waan bent dat je ooit in de toekomst geld zal gaan verdienen met Herbalife en dat je hier doet voorkomen alsof je dat nu al doet. Maar voel je gerust niet bezwaard om met enig bewijs te komen van jouw uitspraken.

Jorik, ik zie dat jij overal op internet je naam weg wilt halen. Zit daar een aan MLM gerelateerde beweegreden aan dat jij alles wat jij op het internet geplaatst hebt aan het verwijderen bent?

JaapK · oktober 26, 2014 op 13:53

Het lijkt erop dat Jorik van een koude MLM douche is thuis gekomen. Hij zat bij ACN, deze zomer begonnen zegt ie in deze discussie op de KVK site. http://hallo.kvk.nl/hallo/ondernemen/telecom_en_ict/f/144047/t/31961.aspx
Ik denk dat hij nog blij mag zien dat hij al zp snel van de MLM verlost is.

Mike · november 3, 2014 op 15:25

Grappig dat een Admin zich zo mengt in een discussie! Ben blij dat ik bij een normaal bedrijf werk waar de managers en hoge bazen veel meer verdienen dan en aan hun hardwerkende ‘personeel’ ……..

Admin · november 3, 2014 op 17:24

Precies, een stuk gunstiger dan geld betalen om mee te doen aan Herbalife, wat je gegarandeerd niets oplevert (dit erkent Herbalife zelf ook in hun jaarcijfers) en waar iedereen in de piramide precies hetzelfde doet, namelijk zieltjes winnen voor in de piramide. 😉 Om nog maar te zwijgen van je minimumloon, pensioen, vrije dagen en vele andere voordelen wat werken voor een werkgever met zich mee brengt.

Tyron · november 5, 2014 op 10:04

Wat betreft het falen van mensen ligt het naar mijn mening grotendeels aan de mens zelf. Belangrijker is de vraag: is het product goed ? Indien ja ik zelf was topsporter en ging super goed op de sportproducten en meerdere die ik begeleid. Ook gaat de business goed ook al ben ik 19. Ik ben het eens dat het bedrijf gladde praatjes heeft waar ik ook niet van hou en mee doe, maar het verkopen en het falen van mensen ligt toch echt aan hun zelf. Dat iedereen denkt door de praatjes dat ze er opeens miljonair mee gaat worden kan naar mijn mening niet logisch beredeneren. En welk bedrijf wil nou niet zo groot mogelijk worden met een concept ? Kijk dat iedereen zich zomaar kan inschrijven trek je verschillende mensen aan met positieve en negatieve kwaliteiten. En van de negatieve daalt het imago van herbalife dat vind ik jammer. Maar het product is goed

Admin · november 5, 2014 op 12:20

Je zegt dat het falen van de mensen ligt aan de mensen zelf. Dat is niet waar. Het falen in MLM zoals Herbalife is geen kwestie van wel/niet kunnen, wel/niet inzet of wel/niet geschikt. Het falen in MLM zoals Herbalife is een mathematische zekerheid. Zie ook het filmpje bovenaan dit topic; mensen die tienduizenden dollars investeerden en fulltime werkten, maakten alsnog grote verliezen.

Lees deze topics eens door, wellicht dat je dan (iets beter) begrijpt waarom het zeker is dat je niet zal slagen in MLM:

MLM: Het probleem met oneindige concurrentie
Samenvatting; vanwege de enorme hoeveelheid distributeurs kan je nooit genoeg producten verkopen om (zelfs maar een klein beetje) geld te verdienen.

Meer specifiek naar Herbalife, verwijs ik nogmaals naar de cijfers van Herbalife zelf:
87% van de distributeurs vangt GEEN geld
En de cijfers van onafhankelijk, extern onderzoek:
99.47% van ACTIEVE Herbalife distributeurs maakt verlies

In dat laatste artikel ook een leuke vergelijking met roulette. Je maakt veel meer kans om geld te verdienen door roulette te spelen dan dat je zou doen als je aan MLM, of meer specifiek Herbalife, doet.

Verder zeg je dat het product goed is. Dat kan best zo zijn, maar feit is ook dat dezelfde producten met een ander merk vele malen goedkoper te kopen zijn bij de drogist of supermarkt..

rikken · november 5, 2014 op 14:44

Wat voor een negatieve kijk alweer. Ten eerste is er geen verplichte investering bij Herbalife ten tweede het zijn topproducten waarmee mensen enorm worden geholpen en waardoor je erkenning van je klanten en Herbalife krijgt. Indien m’n de klanten en correct advies en opvolging + ondersteuning geeft is er niet enkel ee ncent mee te verdienen maar krijg je ook onbetaalbare energy van je klanten terug !!! Ikzelf werk momenteel 25 k-jaar voor eenzelfde baas en heb nooit de erkenning gekrege ndie ik nu meemaak bij herbalife , zowel niet door m’n werkgever als door de klanten ( ik doe aftersales) . Ook heb ik en m’n vrouw een kleinhandel in textiel hier zijn de investeringen en verplichtingen héél wat meer dan bij Herbalife en zijn de verdiensten omgekeerd evenredig . Geef mij maar Herbalife!!!

Jessy · november 5, 2014 op 16:00

Je kan wel geld verdienen met Herbalife, probleem is dat die markt overbezadigd is. Veel distributeurs en hele dure producten. Dus de kans op succes is nog zeer klein. Je moet gewoon een goed product zoeken waar je nog wel succes mee kan boeken. Die zijn er wel degelijk.

Admin · november 5, 2014 op 16:51

Rikken, de kijk is wellicht negatief, maar het is helaas wel de waarheid. Heb je het filmpje bovenaan deze blog gezien? Dan weet je dat de erkenning die jij ervaart gefaked is, want het is een sekte.

Over verdienen bij Herbalife; de cijfers van Herbalife zelf en van onafhankelijk onderzoek zijn glashelder. Je verdient er niets mee.
Herbalife distirbuteurs die nog bezig zijn met Herbalife menen dat ze er wel aan (kunnen) verdienen, maar kunnen of willen dit steeds niet bewijzen. Heel typisch. Mensen die gestopt zijn met Herbalife, zoals bijvoorbeeld de mensen uit het filmpje bovenaan deze blog, zeggen allemaal dat het ze verschrikkelijk veel geld gekost heeft. Trek je conclusie.

Andere vraag; We merken dat de like- meter van deze blog vandaag enorm groeit en dat er veel bezoekers vanaf Facebook komen. We zijn benieuwd waar op Facebook er over deze blog gediscussieerd wordt. Wilt iemand een link daar naar toe plaatsen? Bedankt!

Raf · november 5, 2014 op 19:35

Iedereen heeft natuurlijk recht aan zijn/ haar opinie, en iedereen zal uiteraard denken dat ze daarin gelijk hebben. Daarom is het ook hun OPINIE.
De feiten die je kan nalezen – volledig lezen – zijn gewoon de feiten.
En dan zal je ook zien dat méér dan 70% member is voor EIGEN PRODUCTGEBRUIK.
Normaal dat die geen betaling van Herbalife krijgen, ze werken er niet voor, en kopen gewoon eigen producten aan groothandelskorting. (memberkorting)
Diegene die er wel voor werken (voor zichzelf; Herbalife is namelijk een leverancier, waar je GEEN afnameverplichting hebt) KUNNEN er mee verdienen. en aangezien iedereen zelfstandig werkt heb je er die falen en heb je er die succesvol worden. Net zoals in eender welke andere sector.
Diegene denken dat het succes uit de lucht zal vallen omdat het bedrijf Herbalife noemt, heeft zich wat laten wijsmaken.
Diegene die er voor werk, kan zichzelf een heel mooi leven opbouwen.
Het sleutelwoord is WERKEN. Herbalife werkt alleen als de persoon die member wordt OOK WERKT. Productprijs? Belachelijk goedkoop voor de kwaliteit. Goedkoper & beter dan gewoon eten. En daar mee is het gezegd 🙂
Ik eet Herbalife meer dan 21 jaar elke dag, en heb er duizenden een beter leven kunnen mee geven. Die houden zich niet meer bezig met negatief wezen. Want dat helpt je in niets….
Enjoy -)
Raf

Admin · november 5, 2014 op 20:50

Leuk dat je begint over feiten en opinie.

Feit is dat deze blog begint met een documantaire waarin mensen uit de doeken doen en aantonen dat Herbalife hun leven geruineerd heeft.
Feit is dat de bevindingen van die documantaire in lijn liggen met de bevindingen van het onafhankelijke onderzoek waaruit blijkt dat 99.47% van alle Herbalife distributeurs geld verliest.
Feit is dat Herbalife zelf vergelijkbare cijfers publiceert waaruit ook blijkt dat vrijwel iedereen geld verliest met Herbalife.
Feit is dat er op deze blog al een handvol Herbalife distributeurs gereageerd hebben, echter zonder enige inhoudelijke argumenten, laat staan controleerbare feiten. Er wordt door de Herbalife distributeurs zelfs helemaal niet ingegaan op het filmpje waar deze blog mee begon.
Feit is dat die distributeurs slechts een vast riedeltje opratelen over negativiteit, wat wederom impliceert dat Herbalife een sekte is; men houdt zich vast aan wat hen wijsgemaakt wordt door hun guru’s op de Herbalife bijeenkomsten.
Feit is dat Herbalife wereldwijd in diverse landen rechtszaken aan haar broek heeft vanwege (vermeende) frauduleuze zaken.

Als we dan even een korte optelsom van de feiten doen dan hoef je niet over bijzonder veel gezond verstand te beschikken om te weten dat het niet pluis is bij Herbalife, lijkt ons zo.

Verder zeg je dat mensen die niet verdienen aan Herbalife, distributeur geworden zijn voor eigen gebruik van de koopwaar. Dat is natuurlijk achteraf makkelijk praten, want je weet niet wat de beweegreden is geweest van die mensen om in de eerste distributeur te worden. Nu wordt er van iedereen die geen geld verdient, gezegd dat dat juist de bedoeling was. Waarom merkt Herbalife die mensen niet gewoon aan als klant in plaats van distributeur? Of wordt dat onpraktisch omdat het eigenlijke verdienmodel zit in het inschrijfgeld dat deze mensen moeten betalen en niet in de verkoop van de producten? Of zijn die mensen eigenlijk geen klant, maar zijn ze met Herbalife begonnen omdat ze wijs gemaakt is dat ze er geld mee zouden kunnen verdienen?

Verder zeg je dat de productprijs goedkoop is voor de kwaliteit dat Herbalife biedt. Echter ontbreekt elk bewijs voor die uitspraak. Geef eens een onafhankelijk vergelijkend warenonderzoek die dat aantoont als je zulke dingen roept. Feiten, weet je nog?

ikke · november 5, 2014 op 21:50

wees eerlijk allen, er bestaan geen liefdadigheidsinstellingen als deze, wakker worden dikke en niet dikke verkopenden!

Koen · november 5, 2014 op 23:09

Het product om af te slankende niet goed.
Ze proberen je steeds meer bij te laten nemen om beter resultaat te hebben.
Als,je,geruime tijd hetroduct gebruikt om af te slanken.
En dan ermee stopt. Maar wel gezond eet. Dan zie je de kilo’s er zo weer bijkomen.

Domii · november 6, 2014 op 00:03

Je begrijpt pas wat Herbalife inhoud als je er zelf mee gaat werken. Jo je verwoord het super goed maar mensen die het niet willen begrijpen zullen altijd TEGEN zijn. Terwijl als je zelf mensen gaat opvolgen en je ziet je “klanten” op zo een mooie positieve manier veranderen dankzij jouw hulp en ondersteuning dan weet je pas wat een mooie job inhoud.

Jeroen · november 6, 2014 op 01:47

Admin, je hebt geen flauw benul waar je over spreekt, ondoordacht, ongestaafd, uit de lucht gegrepen. Mensen die falen klagen inderdaad altijd en mensen die op zoek zijn naar snel-rijk-shows falen al zeker. Ik heb in mijn directe omgeving voldoende succesverhalen en dit zijn niet enkelingen, wel mensen die weten wat werken is. Get your facts straight! Bedrijf genoteerd aan de NYSE wordt volledig doorgelicht, maar dat wist je natuurlijk ook allemaal.

Admin · november 6, 2014 op 08:23

Het is werkelijk alsof je tegen een muur praat. Lezen jullie Herbalife mensen wel? En begrijpen jullie Nederlandse tekst wel??

Admin, je hebt geen flauw benul waar je over spreekt, ondoordacht, ongestaafd, uit de lucht gegrepen.

Neen, jullie Herablife mensen hebben geen flauw benul waar je over spreekt, doen dat ondoordacht en ongestaafd en grijpen maar wat uit de lucht. Dat wat wij schrijven is gebaseerd op feiten en cijfers. Notabene cijfers die Herbalife zelf publiceert. Jullie daarentegen roepen maar dat het niet klopt, maar roepen nooit waarom en op basis waarvan. Jullie komen niet met controleerbare feiten en jullie roeptoeteren maar wat na, namelijk datgene wat jullie wijs gemaakt wordt door jullie upline. Get zelf your facts straight!

Een bedrijf genoteerd aan de NYSE wordt helemaal niet doorgelicht. Dat is klinkklare onzin. Er wordt helemaal niets doorgelicht als je je bedrijf naar de beurs wilt brengen. Talloze pennystock bedrijven zijn frauduleus en zelfs ordintaire ponzi schema’s en piramidespellen waren beursgenoteerd. Ken je Bernie Madoff?

Laat ik het anders stellen. In Amerika komt er nu een rechtszaak aan. Tenminste, Dana Bostick, een ex-distributeur van Herbalife, wilt Herbalife aanklagen. In haar 68 pagina’s dikke aanklacht verdenkt ze Herbalife er van dat het een frauduleus piramidespel is.

Moet je je voorstellen. Een ex-werknemer (of hoe jullie jezelf ook zien in relatie tot Herbalife, ik geloof dat jullie hersenspoelers jullie wijsmaken dat werknemer zijn iets slechts is) komt jou, als beursgenoteerd bedrijf, even aanklagen omdat je een piramidespel zou bedrijven. Jullie vinden ongetwijfeld dat dat niet zo is, toch? Nou, wat zou je doen als zo’n vrouw jou komt aanklagen voor iets dat niet waar is? Toch zeker niet een voorstel doen om haar 15 miljoen dollar toe te stoppen zodat ze de zaak laat vallen!?

Hallo!? Als het niet klopt wat zij zou zeggen dan maak je haar toch helemaal kapot in de rechtszaal? Kom maar op, Herbalife is een beursgenoteerd bedrijf met weet ik veel hoeveel miljard omzet. Je tegenpartij is een vrouwtje met nauwelijks geld om haar advocaat te betalen. Je gaat haar toch geen enorme zak geld geven zodat ze haar mond dicht houdt!? Moet ik hier nog uitleggen dat je zo’n voorstel voor een schikking alleen doet als je weet dat je voor de rechtbank zult gaan verliezen en dat het je dan nog veel meer geld gaat kosten.

Jeroen · november 6, 2014 op 11:07

Wel, maar goed dat je zelf dan niets met het bedrijf te maken hebt, toch? Ik zie wat ik zie aan mijn levensstijl en mijn bankrekening, dus zal ik voor mezelf de eindsom wel maken, denk je ook niet? Net zoals iedereen dat idd maar voor zichzelf moet doen.

Admin · november 6, 2014 op 11:19

Enig bewijs ontbreekt wederom. Je doet alsof je goed verdient aan Herbalife, maar het lijkt mij sterk dat jij 1 van de 27 mensen in Nederland bent die daadwerkelijk goed verdient aan Herbalife. Schroom je vooral niet om je cijfers hier te publiceren, zodat iedereen kan zien dat jij niet de boel aan het flessen bent.

Zoals in het filmpje ook duidelijk wordt doen namelijk veel mensen bij Herbalife graag alsof ze het heel breed hebben dankzij Herbalife. Want dat is wel zo makkelijk als je nieuwe zieltjes aan het werven bent op een bijeenkomst. Dan ga je niet eerlijk vertellen dat je eigenlijk een uitkering hebt of werkt voor een baas om de eindjes aan elkaar te knopen.

Jim · november 6, 2014 op 16:18

Ik kan dit alleen maar beamen … Klopt dat je het eerste jaar pakweg niet zoveel verdient. Maar als je er tijd en werk insteekt, klanten goed opvolgt etc … Dan is dit geweldig om te doen. Je krijgt ook erkenning en noem me maar eens een werkgever op die dat nog doet. Mensen met slechte ervaringen zijn er altijd, net als er mensen zullen zijn die alles uit winstbejag doen. Maar iedereen over dezelfde kam scheren, mag je niet doen. Als het allemaal zo zou lopen, zouden dan vele topsporters deze voeding gebruiken? Zou het bedrijf dan na meer dan 30 jaar nog bestaan? Zou het bedrijf dan nog steeds winst maken? Terwijl er vele door de crisis ten onder gaan? Ik weet dus ook beter 😉

Admin · november 6, 2014 op 16:36

Jim, zoals na zo’n 6 keer zeggen toch nou onderhand wel duidelijk mag zijn, zegt Herbalife zelf dat er bijna niemand geld aan verdient. Doen alsof je geld verdient bij Herbalife hoef je hier niet te doen, want de feiten zijn al helder en dus weten we dat je aan het liegen bent.

Je maakt een opmerking over topsporters die het spul zouden gebruiken. Je bent wellicht nog niet zo bekend met het fenomeen sponsoring. Met sponsoring kan je, mits je voldoende geld betaalt, elke sporter of sportvereniging sponsoren. Geld is het enige criterium. Wat voor product of dienst je aanbiedt, dat maakt geen fluit uit. Zo was ponzi schema Telexfree sponsor van een grote Braziliaanse voetbalclub, heeft piramidespelletje Lyoness haar eigen sporttournooi en zo zal Herbalife ongetwijfeld ook de nodige sporters sponsoren. Wat je moet snappen is dat zo’n sponsorcontract niets anders zegt dan dat er ergens veel geld betaald is.

Verder maak je een opmerking over de winst die Herbalife maakt. Dat Herbalife veel winst maakt dat lijkt ons ook; mensen voor 200 dollar inschrijven met de belofte dat ze rijk gaan worden en ze vervolgens veel te dure supplementen en andere dingen aansmeren lijkt ons lucratieve business.. voor Herbalife zelf dan.

krikke · november 7, 2014 op 00:03

Mensen inschrijven voor 200$ euh id kodt 52€ en dat is enige kost die je maakt

Tim · november 7, 2014 op 07:07

Kan er mij iemand iets vertellen over de kwaliteit van de producten? Dierlijk eiwit of plantaardig?
Worden er nog steeds gemanipuleerde basisgrondstoffen gebruikt? Is er een goedkeuring of melding bij het Ministerie van Volksgezondheid?
mvg,

Jeroen · november 7, 2014 op 15:06

Tim,

Indien je dit oprecht wilt weten, contacteer je best een coach bij je in de buurt. Die kan je dit allemaal uitleggen. Herbalife werkt Seed-to-feed, wil zeggen heeft het hele productieproces in eigen beheer om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Via coach4everybody.nl vind je zeker iemand in je buurt.

Admin · november 7, 2014 op 16:54

Maar je durft of wilt het niet gewoon in het openbaar, namelijk op dit forum, te vermelden wat er allemaal in de Herbalife spullen zit?

Jan · november 7, 2014 op 19:07

ikzelf heb enige tijd Herbalife gebruikt. Vond het niet slecht je krijgt meer energie en het is even tof dat iemand je opvolgt…
Maar die gast herhaalde ook steeds voor mij in te schrijven zodat ik de producten goedkoper kon krijgen 20% korting voor members. Even na ik ermee gestopt zijn belde ik die gast dak terug wou beginnen.. Hij was er mee gestopt zei me reden da het hem idd veel geld en heeeel veel tijd heeft gekost. Dus je word belange niet betaald voor je harde werk. Betalen voor een product te mogen verkopen is niet echt normaal. Persoonlijk heb ik ook zo een rotjobke gedaan al men tijd erin gestoken veel geld investeren (rijden en bellen kost ook geld). opt einde van de 6 maandenrit die achter mij lag geraakte ik verre van uit de kosten. En toen het grootste cadeau de BELASTINGEN!! Da bedrijf was Hamburg manheimer alias ERGO ook zo afzetters. Wete opdoeken al die prutsen. Hardwerkende mensen kapot maken. Ze doen dromen. Nog groter doen dromen om daarna alles van hen afpakken. Maja tis legaal zeker….

Jaap K · november 7, 2014 op 19:25

Ach ja, deze mensen zijn verlsaafd aan hun eigen leugens. Herbalife heeft ze een droom verkocht, en nou vinden ze het heerlijk om net te doen of die waar is. Het is hun manier om te ontsnappen aan de realiteit. Daar hebben MLM’er heel vaak behoefte aan. Zo’n Jeroen, dat is zo’n typische hopeloos in de war zijnde MLM’er. Eigenlijk kun je beter helemaal niet op zo iemand in gaan, want hij geeft alleen maar voorgekookte antwoorden die hij op de Herbalife meetings heeft gehoord. Hij klink als een voetballer die een overdosis mediatraining heeft gehad. Bij zo iemand kan het rustig nog tien jaar duren voordat ze weer op aarde landen. Maar het kan ook sneller, als ze een harde tik krijgen van de realiteit. Zoals Jorik hierboven. Lucky for him.
Eigenlijk heeft het helemaal geen zin om over de details van een willekeurige MLM te gaan discussieëren. Het is nl helemaal geen economische kwestie. MLM is een psychologische kwestie, een psychologisch probleem. Nl dat mensen zich onbewust laten misleiden en zich ‘in de droom inkopen’. Ze willen zo graag succesvol zijn, en vaak uit ijdelheid ook heel graag als succesvol gezien worden, dat hun onbewust volledig met ze op de loop gaat en ze in een valse realiteit laat leven. In een leugen dus. Zo’n Jeroen krijg je nooit met redelijke argumenten overtuigd. Hij wil gewoon veel te graag in de leugen geloven. Onbewust, en daarom is het ook zo moeilijk te doorbreken. Deze mensen bedriegen zichzelf en hebben eigenlijk gewoon hulp nodig.

Stephane · november 7, 2014 op 22:32

Ik heb het filmpje bekeken en ook de disclaimer die er voor getoond wordt. Daar staat letterlijk het volgende in:

“This disclaimer is issued in connection with the website http://www.factsaboutherbalife.com (the “Website”) maintained by Pershing Square Capital Management, L.P. (“Pershing Square”), an investment adviser to funds that are in the business of actively buying and selling securities and other financial instruments.

Pershing Square currently maintains a substantial short position in the common stock of Herbalife Ltd. (“Herbalife”).
Pershing Square will profit if the trading price declines for common shares of Herbalife and will lose money if the trading price increases for common shares of Herbalife.”

Hoe kan je dat dan serieus nemen?

Admin · november 7, 2014 op 23:05

Ah, je probeert een excuus te vinden om niet inhoudelijk in te gaan om de gepresenteerde feiten. Wat origineel.

Wij zullen wederom inhoudelijk ingaan op jouw bericht, ook al doet, kan of wil niemand van Herbalife dat ook doen.

Bill Ackman wilt aantonen dat Herbalife de boel flest op diverse manieren. Eigenlijk net zoals wij dat hier doen met onder andere Herbalife. Zoiets kost veel tijd, moeite en geld. Een mooie manier om daar wat voor terug te krijgen is het kopen van short positions in het bedrijf dat je aan het ontmaskeren bent. Als het ontmaskeren lukt, heb je geld verdient en wordt je moeite dus beloond.

Dat dit eerlijk verteld wordt aan het begin van het filmpje choqueert jou blijkbaar. Je bent natuurlijk niet gewend aan eerlijkheid.

Maar draai het eens om; jullie verdienen geld door mensen wijs te maken dat ze rijk gaan worden met Herbalife. Om precies diezelfde reden zou je alles wat jullie uitkramen ook niet serieus hoeven te nemen. Verschil is dat alles wat de Herbalife mensen tot nu toe hier verkondigd hebben, geen enkele keer gestaafd is met controleerbare feiten of heldere argumentatie. Dat geheel in tegenstelling tot wat wij verkondigd hebben.

Ga je nu nog inhoudelijk in op de bevindingen? Als je het filmpje niet serieus wilt nemen op basis van een drogreden, misschien wil je dan wat zeggen over het feit dat minder dan een half procent van de deelnemers uberhaupt geld over houdt aan Herbalife? Of misschien wil je wel een verklaring geven voor de 15 miljoen dollar schikking die Herbalife wilt treffen met iemand die ze aanklaagt voor het zijn van een piramidespel?

Adam · november 7, 2014 op 23:23

wat betreft betaling van Herbalife dat klopt. Je kan alleen betaald worden als je dus mensen in je downline hebt die producten verkopen.
Wat je vergeet is dat er veel mensen Member zijn om direct producten te bestellen met korting voor eigen gebruik.
Daarnaast is er ook een groep die 5-10 klanten heeft en dus alleen verdienen uit directe verkoop en dat gaat dus niet via Herbalife maar door inkopen met korting en verkopen voor de adviesverkoopprijs.
Dus de cijfers kloppen maar je moet het wel goed uitleggen.

Admin · november 7, 2014 op 23:45

Als mensen lid worden maar er niet in slagen om het product te verkopen of om andere mensen in te schrijven, dan wordt dat achteraf uitgelegd alsof dat de bedoeling was en dat diegene slechts lid geworden is om korting te krijgen.

Dat niemand lid wordt om alleen met korting te kopen kan je onder andere afleiden uit;
– De reacties hier waarin men doet alsof ze veel geld verdienen aan Herbalife, terwijl Herbalife zelf al zegt dat dat niet klopt.
De verhalen van ex-distributeurs van Herbalife die ook beamen dat er geen droog brood mee te verdienen valt.
– Het feit dat dezelfde of zelfs betere producten met een ander merk vele malen goedkoper te kopen zijn bij de drogist of supermarkt.

Jan · november 7, 2014 op 23:58

Adam klopt helemaal wat je zegt. Hun zo goed als enige manier om iets te verdienen. maar toch zijn zij zo goed als verplicht om te vragen of je niet beter member word. Want doe je dit niet en je klant komt erachter, gaan zij ook gaan lopen van jou en is al je harde werk voor (niets) geweest. Ik vind het zo een tegenstrijdig systeem dat op niets slaat. Persoonlijk uit eigen kennis en ondervinding zou ik iedereen aanraden om niet bij Herbalife te starten of verder te werken. Men collega heeft er ook lange tijd gewerkt en ook hij probeerde mij te recruteren. Hij vraagt mij dezelfde vraag die aan hem gesteld werd. Wat wil jij bereiken in je leven. Ik als andwoord huis tuin kind. Hij zegt tegen mij wat dacht je van villa zwembad en een pensioen op je 40ste? Ik knapte dus radicaal af. Zo simpel is het nooit mensen. Geld krijg je niet zomaar door hard te werken alleen. Anders waar ik al miljonair bij ergo geweest. Maar idd je wilt het zo graag halen in die wereld. Je denkt dit is men kans ik moet deze grijpen en alles van mezelf geven. Je belt uw eigen telefoon af. Je praat erover met iedereen want alleen zo haal je uw doel. Je gaat op hotels voor (belangrijke) meetings, feestjes met gratis drank à volonte. Ge koopt u nen auto veel te duur volgens u inkomen enz. Want je denkt ik hoor hier thuis ik ga het halen. En daarna heb je niets meer. En denk zeker nie het zijn mijn vrienden want dat zijn ze zeker nie!

Bert · november 8, 2014 op 16:43

Veel kak zonder zak! Wat een ander ook weerlegt, jij blijft om onduidelijke redenen aan jouw zogenaamde ‘feiten’ hangen die niets of weinig zeggen! Ik heb naar iedereen geluisterd mij door het héle filmpje geworsteld, meerdere malen alles bekeken en herbekeken om dan vanuit juiste invalshoek te kunnen reageren! Veel kak zonder zak dus! dat blijft, jouw houding is hierin meer duidelijk dan wat jij feiten en juist noemt! Wat is jouw agenda eigenlijk? richt je beter tot wat vadertje staat fout doet dan tegen een bedrijf dat een manier heeft gevonden om zeer gezonde voeding aan de man te brengen, sekte my ass! Advocaat van de duivel ja!

bert · november 8, 2014 op 16:44

veel kak zonder zak! en dit is géén dubbele reactie

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *