Misvatting: Er word...
 
Meldingen
Alles wissen

Misvatting: Er wordt MLM onderwezen op scholen in de VS zoals op Harvard

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,515 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

We dachten eigenlijk dat dit fabeltje al de wereld uit geholpen was, maar deze week zat er weer een mailtje in onze inbox met iemand die zich afvroeg hoe het kon dat MLM slecht zou zijn als het zelfs onderwezen zou worden op prestigieuze scholen zoals Harvard.

Welnu, er zijn geen MLM studies, opleidingen of wat dan ook op Harvard. Echt waar, controleer zelf maar aan de hand van deze lijst van alle beschikbare opleidingen op de site van Harvard zelf:
https://www.exed.hbs.edu/programs/Pages/program-finder.aspx
Daar staat niets met MLM, network marketing, direct selling of wat dan ook in. Tadaaa! Er wordt geen studie voor MLM gegeven op Harvard

Harvard zelf heeft last van dit fabeltje. Zo worden ze soms gebeld door mensen die zelf na kunnen denken en die dus het gerucht dat er een MLM opleiding zou zijn, willen checken. Maar nog vaker worden ze door mensen benaderd die zo'n MLM opleiding zouden willen doen. Harvard zelf heeft daar al vaker een statement over naar buiten gebracht. Zie bijvoorbeeld hier en hier.

Er bestaan helemaal geen studies voor MLM. Er is slechts 1 schooltje in Amerika, waar nog geen 600 studenten op zitten, die een klein gedeelte MLM gegeven heeft als onderdeel van een studie voor marketing. Time magazine schreef daar al eens over: College offers absurd degree in MLM

MLM is geen houdbaar businessmodel en is slechts ontworpen om de meerderheid van haar deelnemers te laten falen om alleen de paar mensen aan de top rijk te laten worden. Daar zijn uiteraard helemaal geen opleidingen voor.
Sowieso is het raar dat men zou roeptoeteren dat er een opleiding voor MLM zou zijn, omdat op de MLM bijeenkomsten altijd trots gemeld wordt dat iedereen, ongeacht opleiding, achtergrond of ervaring, aan MLM kan doen.

 
Geplaatst : 25/08/2017 3:38 pm
Deel: