Vertragingstaktiek ...
 
Meldingen
Alles wissen

Vertragingstaktiek - het uitstellen van de betaling. Best practises

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,319 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Als je een ponzischema of piramidespel opzet, dan wil je dat dat systeem zo lang mogelijk blijft draaien zodat jij zo veel mogelijk geld van die argeloze sukkels kan ontnemen.
Een van de methoden die je gaat toepassen is het zo lang mogelijk uitstellen van daadwerkelijk uitbetalen aan de deelnemers.

Uiteraard moet je in de beginfase van je snode plannen wel vlot en veel uitbetalen. Niets werkt zo goed als een sukkel die geld verdient heeft en die zijn hele familie en al zijn vrienden en collega's er bij betrekt! Maar kort daarna moet je het ingewikkelder maken om te zorgen dat je schema niet te snel in elkaar klapt.

Dit doe je door meerdere, ingewikkelde, systemen boven elkaar te gebruiken waar het geld doorheen geloodst moet worden.

1. Het eigen systeem
Dit is het niveau wat jouw slachtoffers ook zien. Bij voorkeur is dit jouw eigen systeem. In dit systeem laat jij de metertjes met de eurootjes zo snel mogelijk oplopen! De sukkels die in jouw systeem mee doen denken dat ze rijk worden! Natuurlijk hoeft het bedrag dat je toont geen enkele realistische oorsprong te hebben.
Voorbeelden:
Telexfree verzon een bedrag door het zogenaamd plaatsen van banners door de deelnemers. PlanB4You verzon elke dag een dagwinst die men zomaar bijgeschreven kreeg door het klikken op 10 linkjes. Het maakt niet uit wat je verzint, mensen geloven je als jij ze een schermpje met een bedrag, dat elke keer hoger wordt, laat zien.

Wat je ook moet doen is zorgen dat hoe meer euro's men in het systeem heeft staan, hoe meer ze er bij krijgen. Tel er bijvoorbeeld een percentage bij op. Dit ontmoedigt het opnemen van geld, want als ze hun geld nog even een maandje laten staan dan hebben ze nog veel meer dan nu!

Vroeg of laat komt het moment dat men wilt uit betalen. Dit moet je zo moeilijk mogelijk maken. Laat mensen het liefst een postduif via skype sturen (in drievoud). Mensen doen het! Bij Bancde Options bijvoorbeeld, moest het via Skype. De eigenaar schold de mensen op Skype gewoon uit! Het kan allemaal, al zouden wij dat niet aanraden.

De Wallet
Wel, als men het geld opgevraagd heeft dan stort je het door naar de Wallet. Uiteraard neem je hier royaal de tijd voor, als oplichter zijnde. 30 dagen is niets! Mensen nemen ook gerust 60 dagen. Protip: Laat de tijd oplopen. In het begin zeg je 7 dagen en na verloop van tijd bouw je dat op tot een half jaar!
Het geld komt dan in de Wallet terecht. De wallet (engels voor portemonnee) is niet de portemonnee van je slachtoffer zelf. Nee, je gebruikt hier altijd een extern systeem voor.
Je kan het geld doorstorten naar een Payment Provider, maar een veelgebruikte methode is ook het gebruik van een Debit Card. Een Debit Card is eigenlijk hetzelfde als een pinpas; je moet er geld op zetten en dan kan je er mee betalen. Debit cards zijn ideaal. Ze dragen vaak het logo van Visa of Mastercard, wat je kan gebruiken in je verhalen over hoe betrouwbaar jouw oplichtingspraktijk is. En je kan er vanalles mee mis laten gaan! De kaarten zijn verkeerd geleverd, ze zijn te laat geleverd, ze kosten extra geld, enzovoort!

Onthoud: complexiteit is king!

 
Geplaatst : 30/06/2015 11:49 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Ja, zo werken die MLM's inderdaad. Waarom de slachtoffers dit niet door hebben is raadselachtig. Waarschijnlijk kiezen ze er gewoon voor om het tegendeel te geloven. Dat hun MLM nou net toevallig wel eerlijk zou wezen. Het is een merkwaardige vorm van masochisme, de Multi level marketing.

 
Geplaatst : 23/09/2015 4:13 pm
daeron
(@daeron)
Berichten: 2
New Member
 

nw guy too in it

 
Geplaatst : 01/12/2022 10:16 am
Deel: