Meldingen
Alles wissen

Sucker lists

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
8,009 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Binnen MLM en haar zusterpraktijken ponzischema's en piramidespellen wordt veel gebruik gemaakt van sucker lists.

Een sucker list is een lijst met namen van mensen die al eens in een MLM/piramidespel/ponzischema getrapt zijn. Deze mensen zijn gevoelig voor dit soort praktijken en zullen sneller in een volgend schema trappen dan iemand die dat nog niet eerder gedaan heeft. Het is voor oplichters een handig hulpmiddel om snel en gemakkelijk aan slachtoffers te komen.

Vroeger waren dit (digitale) lijstjes met namen die onderling tussen de fraudeurs uitgewisseld of verhandeld werden. Tegenwoordig gaat het met name via Facebook. De zogenaamde 'suckers' worden gewoon vriendjes met de oplichters via Facebook en laten zich op die manier heel makkelijk ten prooi vallen voor MLM oplichting.

Sucker lists worden ook gebruikt bij diverse andere vormen van oplichting. In de fraudewereld is dit een veel gebruikte manier om aan potentiele slachtoffers te komen.

Wikipedia: suckerlists

 
Geplaatst : 22/06/2015 12:20 am
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

De reden dat deze sucker lists zo goed werken en de slachtoffers zich elke keer opnieuw laten oplichten is een psychologische. Slachtoffers van oplichting hebben vaak een liefdeloze jeugd gehad, en zijn onbewust op zoek naar warme vader- en moederfiguren, en de nestwarmte en ondersteuning die ze vroeger hebben moeten missen. Die denken ze te vinden binnen zo'n MLM clubje, waar bijna altijd een kleffe, sekte-achtige sfeer heerst. Wij tegen de rest van de wereld. De oplichters spelen vaak ook zeer overtuigende de rol van een liefhebbende vader. Oplichters zijn meestal mannen.
Er is veel bekend over de psychologie van de oplichting. Zo zijn oplichters vaak gewetenloos, in de zin dat geen of nauwelijks een geweten hebben. Ze kunnen zich dus ook niet schuldig voelen. Ze beschouwen zo'n MLM als een groot spel, waarin zij moeten proberen het vertrouwen van de slachtoffers zo lang mogelijk vast te houden. Dat is voor hen de uitdaging. En om te kijken hoever ze kunnen gaan met hun individuele slachtoffers.
Een oplichter zal uit zichzelf nooit ophouden. Hij moet en zal willen ondrzoeken tot hoever hij zijn prooi kan drijven, waar het breekpunt ligt. Dit doen ze uit pure nieuwsgierigheid en behoefte aan uitdaging. Voor een oplichter is een MLM dan ook een geweldig spannend spel waar hij oprecht plezier aan beleefd.

 
Geplaatst : 25/08/2015 2:00 pm
Deel: