Hoe run je een succ...
 
Meldingen
Alles wissen

[Sticky] Hoe run je een succesvolle MLM business?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
23.3 K Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Geen zin om te lezen? Het korte en enig juiste antwoord is: NIET.

Dit forum draait al een paar jaar mee. Tot nu toe is er nog geen 1 MLM bedrijf dat de revue gepasseerd heeft waarvan ook maar een klein beetje te zeggen valt dat het een goed idee is om er mee te beginnen. De redenen daarvoor verschillen van bedrijf tot bedrijf, maar over het algemeen komen deze punten steeds terug.
Let er op, elk van deze punten is gelinkt naar een ander topic op ons forum. Als je op een van de specifieke punten wilt reageren, doe dat dan in dat topic. Zo houden we de discussies scherp en overzichtelijk.

1. Niemand verdient geld in MLM.
Nouja, strikt genomen verdient 99,7% (kan een promille of wat verschillen) niks in MLM. Het kost ze meer dan dat het oplevert in keiharde euro's. 99,7% die er geen geld aan verdient, vinden wij genoeg om te spreken over niemand die er geld aan verdient.

Hoe komt dat?
2. MLM: Het probleem met oneindige concurrentie
Als iedereen met MLM kan beginnen, dan concurreer je met iedereen er verdient er niemand een pepernoot.

3. Het onhandige businessmodel
Bij elke MLM bestaat het werkvolk uit mensen zoals jij en ik. Huismoeders, mensen die snel rijk willen worden, studenten, slimme mensen, domme mensen. Maar geen mensen die er voor opgeleid zijn. Dat leidt tot allerlei problemen:
- Verhalen worden verdraaid en verzonnen. Wat bijv. begint als een sportdrankje, is een jaar later opeens het universele geneesmiddel tegen alle ziektes.
- Er is geen ruimte om te ondernemen. Als MLMer kan je niet ondernemen, je moet je houden aan de zwaar beperkende regels van het MLM bedrijf.

4. Het verkapte piramidespel
De meeste MLM bedrijven, zo niet alle, zijn eigenlijk piramidespellen. Niet de verkoop van een product staat centraal, maar het werven van mensen die mensen moeten werven om mensen te werven enz. Dit zorgt er voor dat de meeste MLM bedrijven binnen een paar jaar instorten en/of steeds rechtszaken aan hun broek krijgen.

Dit onderwerp werd gewijzigd 5 jaar geleden 2 keer door Admin
 
Geplaatst : 25/06/2016 2:24 pm
Deel: