De website factsaboutherbalife.com heeft een documentaire gemaakt over ex- promotors van Herbalife. Klik op de link om de documantaire te bekijken.

Uit de documantaire wordt onder meer duidelijk:

  • Het gaat bij Herbalife niet om de verkoop van producten, maar om het rekruteren van mensen
  • Men wordt gelokt met 200 dollar instapgeld, maar blijkt achteraf duizenden dollars meer te moeten betalen voor enige kans op winst
  • Mensen moeten liegen om andere mensen in de Herbalife val te lokken
  • Tegen de tijd dat ze er achter komen dat ze opgelicht zijn, is het te laat. Velen blijven dan alsnog proberen hun geld terug te krijgen door de scam voort te zetten
  • Vrijwel iedereen faalt in Herbalife

 

Update November 2014;
Gezien de vele reacties geven we hier even een samenvatting over de reacties tot nu toe.

Niemand verdient aan Herbalife

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat 99.47% van alle actieve herbalife distirbuteurs geld verliest in plaats van verdient. Zelfs met het gokspelletje roulette maak je een betere kans om geld te verdienen. Bron.

Herbalife zelf publiceert cijfers die in lijn liggen met de cijfers van de vorige bron. Daaruit blijkt dat in 2012 84% van de distributeurs NIETS betaald kreeg van Herbalife. Van de 16% die wel in aanmerking kwam voor uitbetaling, ontving 30,4% alsnog niets. 43,1% (dus 6,9% van het totaal) ontving een bruto vergoeding tussen de 0 en 1000 euro, waar het gemiddelde lag op 348 euro. Dat is nog veel te weinig om uiteindelijk netto winst te draaien. Slechts 2,6% van de 16% die in aanmerking komt voor een vergoeding, oftewel 0,44% van alle Nederlandse Herbalife distributeurs, ontving een bruto vergoeding van meer dan 25.001 euro. Dat betekent niet dat ze dat bedrag ook als netto winst verdient hebben, want alle uitgaven die de distributeur moet maken, moeten daar nog vanaf. Zoals in het filmpje ook blijkt, kan je rustig tienduizenden euro’s aan kosten maken bij Herbalife. De kosten weten we echter niet. Wel zie je hier duidelijk dat de getallen van Herbalife akelig dicht bij de cijfers uit het onderzoek komen, en dus mogen we er gerust van uit gaan dat de cijfers kloppen en dat zeker niet meer dan 0,5% van de Herbalife distributeurs geld verdient aan hun werk voor Herbalife.

15 miljoen dollar schikking in piramidespelrechtszaak

Herbalife heeft al talloze rechtszaken aan hun broek gehad. Dat op zich is al reden genoeg om je twijfels bij dit bedrijf te hebben. Echter is een rechtszaak die op dit moment aanstaande is, wel erg opvallend. In Amerika is een mevrouw, namelijk Dana Bostick, die meent dat Herbalife een frauduleus piramidespel bedrijft. Ze klaagt Herbalife aan. In de aanloop naar de rechtszaak probeert Herbalife een schikking te treffen door deze mevrouw een bedrag van 15 miljoen dollar te bieden, plus nog tot 2,5 miljoen dollar voor retour gekomen producten, als ze de rechtszaak laat vallen.
Welnu, als jij als groot en goed bedrijf aangeklaagd wordt voor het zijn van een piramidespel en dat zou niet waar zijn, zou je zo iemand die jou aanklaagt dan een enorme zak geld geven? Natuurlijk niet! Je zou zo iemand met vertrouwen in de rechtszaal laten zien dat je geen piramidespel is. Sterker nog, naar keurig Amerikaans beleid claim je diegene die jou aanklaagt helemaal leeg!

Schikken, zoals Herbalife nu wilt doen, doe je alleen als je zeker weet dat je de rechtszaak zal gaan verliezen, wat jou nog meer geld zou kosten. Herbalife zelf heeft er dus geen vertrouwen in dat ze een rechtszaak waarin ze aangeklaagd worden voor het drijven van een piramidespel, zouden winnen..

Inhoudelijk reageren is moelijk voor herbalife

Verder hebben er een tiental Herbalife distributeurs gereageerd op deze blog. Zoals je hieronder kunt lezen, is geen van hen in staat om inhoudelijk te reageren en hun uitspraken te onderbouwen met controleerbare feiten. Niemand gaat vooralsnog inhoudelijk in op het filmpje bovenaan deze blog, niemand gaat in op de cijfers die gepubliceerd zijn en nog niemand is ingegaan op het schrikbarende schikkingsvoorstel dat Herbalife gedaan heeft aan iemand die ze aan wilt klagen voor het zijn van een piramidespel.

Ook is dit blog blijkbaar viral gegaan op Facebook. De facebook likes teller, rechts op de pagina, gaat namelijk als een malle. In de afgelopen dagen is dit bericht door meer dan 3000 mensen gelezen. Wij weten niet waar op Facebook er gesproken wordt over dit bericht. Graag zien wij een link naar het facebook bericht in de comments. Alvast bedankt!

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

154 reacties

bert · november 8, 2014 op 18:07

Er zijn mensen zoals mezelf die niet de gewenste resultaten hebben geboekt zoals het wordt voorgesteld! Die mensen voelen zich gedupeerd! Daar kan ik inkomen, maar ik doe er niet aan mee omdat het voor mij hetzelfde zou zijn… Dit forum buit mensen uit die zich gedupeerd ‘voelen’ wat zeker voor discussie vatbaar is… maar jullie gebruiken en misbruiken die zogenaamde slachtoffers om het bedrijf zwart te maken! niet om die mensen te helpen

kim · november 9, 2014 op 09:00

Helaas zijn er
Altijd mensen die niet slagen
In bepaalde dingen , niet iedereen is goed voor zo’n Job , het geld is meestal het enigste wat ze aanspreekt en dan krijg je een teleurstelling als het niet lukt. Maar om dan meteen een bedrijf zo zwart te maken… ik ken mensen doe wel degelijk goed geld verdienen bij herbalife. .. en zeg nou zelf in Amerika kun je de MC Donald aanklagen als er een beetje water op de grond ligt…

Jaap K · november 9, 2014 op 11:44

@Bert Bert, ik snap wel dat je boos wordt vanuit je grote emotionele betrokkenheid bij Herbalife. Het is jammer dat je niet concreet noemt waar dan volgens jou de Admin of andere critici de fout in gaan. Zo blijft het toch vooraal een boze schreeuw in het luchtledige.

Jeroen · november 9, 2014 op 13:32

Zoals je ziet Admin, klopt je verhaal letterlijk van geen enkel hoek, hoe je het ook bekijkt. Retail verkopen aan klanten zie ik in een reactie passeren, zit niet eens in dit overzicht. Klanten voor eigen gebruik, zo’n 70% van mijn clienteel, zijn ook member en bestellen rechtstreeks bij het bedrijf en hebben dus ook een id bij Herbalife (zoals je bvb bij bol.com een product koopt). Je kletst maar raak, zonder enig inzicht te hebben. Maar je bent vrij om je mening te hebben uiteraard, ook als is ze niet onderbouwd.

Admin · november 9, 2014 op 16:28

Bert, kan je uitleggen op welke manier wij mensen uitbuiten? Het lijkt er meer op dat je dat wat Herbalife doet, projecteert op dit forum. Herbalife is namelijk diegene die goedgelovige mensen uitbuit. Wij proberen dat te voorkomen door discussies als deze te voeren. Mensen die overwegen om lid te worden van Herbalife, kunnen het verhaal hier (en met name de manier waarop Herbalife mensen daar op reageren) lezen, zodat ze kunnen beslissen of Herbalife iets voor hen is.

Jeroen, je zegt dat je bij Herbalife vooral geld verdient met de verkoop van producten. Of dat waar is dat kunnen we niet controleren want je levert geen enkel bewijs. Wel valt logisch te redeneren dat wat jij zegt niet waar is. Zou je immers geld willen verdienen met de verkoop van supplementen en andere producten zoals Herbalife ze verkoopt, dan had je niet gekozen voor het merk Herbalife maar voor een willekeurig ander merk waar je veel meer geld op kan verdienen. Herbalife producten zijn namelijk fors duurder dan vergelijkbare producten die in de winkel liggen. Zelfs de speciale inkoopprijs voor members van Herbalife ligt ver boven de marktprijs van vergelijkbare producten. Loop maar een willekeurige drogisterij binnen en zoek vergelijkbare producten op. Dit feit is zo algemeen bekend dat het zelfs op wikipedia terug te lezen valt.

Had je dus werkelijk verkoper van supplementen, zalfjes enzovoort willen worden, dan ging je wel inkopen bij een normale groothandel zodat je daadwerkelijk een nette marge kan maken.

Verder ontbreekt alweer enig onderbouwd commentaar van de Herbalife mensen. Het grappige is dat ze dat steeds meer proberen te projecteren op deze site zelf. Alles wat wij schrijven is helder en duidelijk onderbouwd en gebaseerd op de cijfers van Herbalife zelf. Alles wat de Herbalife mensen daar vervolgens over te zeggen hebben, is gebaseerd op helemaal niets..

sala · november 10, 2014 op 11:08

Ik ben gewoon gestopt met lezen omdat ik al snel door heb dat dit artikel er alleen maar is om het bedrijf zwart te maken. Hoe komen jullie in hemelsnaam erbij dat er instap geld is van 200 dollar? Het enige dat wij “moeten” betalen is een pot shake voor eigen consumptie + een tas. Dit komt op 53 euro. Jaarlijks betalen we 9 euro lidgeld. Dit zijn de enige kosten wat we hebben. Ik denk dat dit heel gemakkelijk terug te verdienen is..

Admin · november 10, 2014 op 13:23

Als je de moeite had genomen om het filmpje te bekijken dan had je geweten dat 200 dollar de kosten in Amerika zijn of waren.

Dat jij dat vervolgens als excuus aangrijpt om je oogklepjes op te houden is dan weer tekenend. Je staat helemaal niet open voor onafhankelijke informatie en voor concrete feiten. In de plaats daarvan blijf je wanhopig vastklampen aan alles wat jou door de Herbalife sekte wijsgemaakt wordt.

In Nederland en vast ook in België zijn er organisaties die je kunnen helpen om weer losgeweekt te worden van een sekte. In Nederland is dat Sektesignaal.

Jan · november 11, 2014 op 03:05

Oplichters van de gewone mensen ga de staat oplichten mongolen van herbalife ze verkopen zever aan de gewone mensen

marco · november 11, 2014 op 14:10

zeveraar.azijnpisser……… en zo kan ik nog verder gaan.met u feiten .hahahahaha

Admin · november 11, 2014 op 16:39

Bedankt voor uw inhoudelijke bijdrage. U lijkt net een klein kind, zoals u zult begrijpen. Staat u model voor de gemiddelde Herbalife distributeur? Is dit het niveau van Herbalife? Chapeau voor jullie professionele gedrag.

Antonio · november 11, 2014 op 17:21

Als dit artikel anderhalf jaar geleden zou verschijnen zou ik precies hetzelfde reageren, Ikzelf was er 3 jaar tegen herbalife omdat ik er enkel negatieve over hoorde praten en dus wouw ik er niets van weten. Maar om een vriend een plezier te doen ben ik het zelf gaan gebruiken. En na 2 maanden was ik er weg van. 5 maanden geleden ben ik distributeur geworden, en ik heb momenteel 60 mensen in 4 maanden hun leven in een zeer positieven manier veranderd. ik kan enkel zeggen dat deze artikel volledig fout is, en volgens deze artikel zou ik dan een afzetter zijn? van alle 23 distributeurs dat ikzelf heb opgestart is er geen één dat schulden heeft in tegendeel zelfs sommige danken mij nog dagelijks. Zoals ik de persoon dat mij erin gebracht dankbaar ben. Het is zeer makkelijk om een product af te breken, maar ik ben bereid om iedereen uit te nodigen om u het tegendeel te bewijzen van dit artikel.

Admin · november 11, 2014 op 17:30

Dan wil ik jou bij deze uitnodigen om jouw bericht te onderbouwen, Antonio. Plaats eens wat cijfers over jouw Herbalife business. Aan hoeveel mensen die geen Herbalife distributeur zijn verkoop jij dagelijks Herbalife producten? Hoeveel omzet en winst draai je maandelijks?

Jeroen · november 11, 2014 op 19:58

Admin, ik en andere dt’s hebben hier niets te bewijzen, zeker niet ten opzichte van jou. Wij weten wat we verdienen, ik weet wat ik verdien en wat voor een leven ik heb tov het zielige leventje dat jij moet hebben om dit soort forums te voorzien van rotzooi. Veel succes ermee zou ik zeggen. Vooral verder doen zo en dan zal je net als onze vriend Ackman, zij het voor hem veel zwaarder, je ongelijk afgestraft zien. Ackman verliest er miljoenen en wellicht miljarden door, vind ik lekker lachen. Eentje om af te sluiten, einde discussie:
http://www.lamag.com/citythinkblog/big-shots-michael-johnson/

Admin · november 11, 2014 op 20:22

Jeroen, uit je reactie valt te merken dat je weet dat wij gelijk hebben. Je reageert namelijk zeer gefrustreerd met termen als ‘zielig leventje’. Dat zou je niet doen als jij kon aantonen dat Herbalife inderdaad goed is. Dan had je immers gewoon bewezen dat Herbalife goed is en hoefde je niet naar zulke termen te grijpen.

Verder moeten jullie juist alles bewijzen. Jullie zijn immers diegene die mensen hun geld aftroggelen door ze rijkdom te beloven en door ze onnodig dure troep aan te smeren. Zie ook hier: Waarom er bij MLM omgekeerde bewijslast geldt.

Desalniettemin hebben wij reeds bewezen dat Herbalife niet werkt en dat je er geen geld aan verdient, nota bene op basis van cijfers van Herbalife zelf. En na 18.000 mensen die dit bericht inmiddels gelezen hebben, is er nog altijd niemand die ons van ons ongelijk kon overtuigen met feiten en onderbouwingen. Lezers, trekt uw conclusie.

Jaapk · november 11, 2014 op 21:15

Jeroen neemt meteen maar even de vrijheid om voor alle herbafans hier te spreken. Stel je toch voor dat die op de vraag om controleerbare feiten zouden ingaan. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Door zo’n domheid zouden ze zomaar ontmaskerd kunnen worden.
Herbalife is gewoon een leugen. Net zoals bijna alle MLM ‘bedrijven’. Er is er maar een zover ik weet die fatsoenlijk is en dat is Tupperware.

Tom · november 12, 2014 op 10:50

Sala , als beginnende coach betaald ge u 53 euro ja … Maar als beginnende gebruiker gewoon moet ge u starters go pkket kopen van een 120 euro minimum ergens .. En als je dan wilt afslanken betaal je de 1 ste keer op u controlen nog eens een 120 voor afslankings pakket .. .. Dus en lidgeld met jaar … Tel al maar maandelijks 120 euro aan u supplimenten als gewonen gebruiker ..

Gallardo · november 14, 2014 op 17:16

Wat ik mij afvraag is hoe kan je producten verkopen en dus geld opstrijken zonder zelfstandige te zijn?

patricia · november 14, 2014 op 19:40

wat een zever in pakskes is da hier opeens. mensen die duidelijke cijfers willen moeten zich dan maar eens een coach zoeken want je krijgt alle uitleg die je maar wilt bij herbalife! ik ben er zelf 6weken mee bezig, voel me supergoed en ben blij met de resultaten tot dusver. deze week heb ik dan ook een meeting bijgewoont en ben distibuteur geworden en er worden wel degelijk cijfers genoemd voor mensen met echte interesse, zelfs van mijn eigen coach weet ik hoeveel hij maandelijks verdient en heb een duidelijke uitleg gekregen over hoe ik indien ik dat zou willen er een “bedrijfje” mee kan starten. ik wil momenteel enkel voor eigen gebruik inkopen en zelfs dan nog mag je weten hoe het bedrijf herbalife in elkaar steekt en werkt. de manier van recruteren van klanten in misschien niet altijd ideaal maar om het ganse concept nu zo af te breken terwijl je er niet veel vanaf weet dan wat je denk te weten is onbegrijpelijk. en waarom kiezen voor een duurder merk zoals herbalife, wel dat is heel simpel. ik kan in de winkel een product gaan kopen dat iets goedkoper is, maar het smaakt totaal niet of het weet niet waar je mee bezig bent waardoor je geen goede resultaten behaald. bij herbalife wordt je op verschillende manieren begeleid net zoals je zelf wil en nodig hebt op gebied van voeding, sport en doelen, dat doen ze in de supermarkt niet. en het is een keuze van de mensen die resultaat zien bij andere mensen. als je een broek koopt bij de zeeman of eentje van G-Star zit er ook een serieus verschil in de prijs. het is maar wat ik als mens er voor over heb en wat ik zelf het liefste heb. en mensen zo aanvallen omdat ze hun ganse privé hier niet uit de doeken doen is laag bij de grond. aan jullie wordt toch ook niet gevragen wat jullie verdienen, wat jullie onkosten zijn en dat soort zaken. mensen met echte interesse krijgen alle info die ze maar wensen kunnen.

Ella · november 14, 2014 op 19:45

Ben zelf gebruiker van Herbalife, geen distributeur… Waarom? heb er zelf goede resultaten meegehaald. +-20kg lichter. Lag dit alleen aan herbalife? nee, natuurlijk niet maar voor mij werkte het wel om deze resultaten te halen en daar alleen al voor ben ik heel erg blij. Distributeur worden is daarentegen weer niets voor mij. Heb af en toe toch ook een ‘sekte’ gevoel maar iedereen denkt toch na voor zichzelf? Je kan vast en zeker voor elk bedrijf ontevreden werknemers of klanten opdissen… die vind je overal. Hebben meestal ook zelf een aandeel in het hele verhaal waarom iets wel/niet werkt.

Jaap K · november 15, 2014 op 12:48

De Herbafans begrijpen het niet of willen het niet begrijpen. Herbalife, en met hen vele MLM’s, doen aan psychologische manipulatie (het bovengenoemde sektegevoel) en de shake’jes zijn waanzinnig duur. Dat is verder niet eens specifiek voor Herbalife, maar geldt meer in het algemeen voor de ziekte die MLM is. Het business model van MLM lokt deze vormen van bedrog uit, maakt ze zelfs noodzakelijk. Als je op een eerlijk manier aan MLM zou doen, zou iedereen feestelijk bedanken om distributeur te worden (97 % verdient niks) en zou helemaal niemand er aan denken om zo’n shake van 60 euro te kopen. Dus is het bedrog gewoon nodig. Mensen worden bedrogen en belogen dat ze heel erg rijk gaan worden. En hun gevoelens worden gemanipuleerd door charlatans, die ze laten voelen dat ze nu bij een warme club van vrienden zitten die voor ze gaan zorgen. Dat zijn leugens. en is gewoon smerige manipulatie.
Het moeilijkste te snappen is kennelijk dat het business model rot is. Terwijl het toch zo simpel is. Als je iets verkoopt waar Jan en alleman commissie op moet vangen, wordt het product (het shake’je van Herbalfie bijv.) heel erg duur. Shakes van 60 euro, wie gaat dat nou kopen? Niemand dus. Tenzij je mensen wijs gaat maken dat het magische shakes zijn. Dat ze je gelukkig maken, je leven veranderen, je kanker genezen, etc etc. Dan lijkt 60 euro ineens een koopje. Dus dat is het pad dat de MLM’ers noodgedwongen moeten gaan: liegen over hun product, omdat anders geen hond geïnteresseerd is. Ondanks deze leugens verkoopt het product toch nog steeds maar heel moeilijk. Mensen buiten Herbalife zijn niet gehersenspoeld en vinden een shake van 60 euro gewoon belachelijk. En geef ze eens ongelijk.
Er is nog een groot nadeel. Omdat het product zelfs met de leugens aan de straatstenen niet kwijt te raken is, laten MLM’ers dat product steeds meer links liggen en richten ze zich helemaal op het rekruteren van nieuwe distributeurs. Daar verdienen ze geld aan, niet aan dat belachelijk dure product. En dan heb je het dus over een piramidespel, en die zijn niet voor niks verboden. Dat ze er niet voor veroordeeld worden is omdat ze dus een product hebben, Ook al is het maar voor de vorm en hangt het er maar een beetje bij. Herballife, en bijna alle MLM’s balanceren heel handig op het randje van wat de wet toelaat. Ze zijn dus niet illegaal. Maar het zijn en blijven wel oplichters.
Zolang de Herbafans dit niet snappen, begrijpen ze gewoon niet waar ze mee bezig zijn. Het is niet eens dat ze te dom zijn om het snappen, maar ze willen te graag in de leugens geloven. Ze zijn net zo hard bezig zichzelf te bedriegen als de mensen die ze proberen te rekruteren of zo’n shake te verpatsen. Daarom is MLM een psychologisch probleem. Het is een volksziekte. MLM maakt meer kapot dan je lief is.

Thomas · november 17, 2014 op 00:50

Eerst en vooral ikzelf ben niet betrokken bij herballife maar heb me al wel een lange tijd verdiept in de network marketing (MLM) sector. Jammer genoeg heeft mlm een slechte naam gekregen door slechte affiliates of naam partners die insta-success beloven zonder al te veel moeite, terwijl in realiteit het enorm veel hard werk vereist om succesvol te worden. De enige reden waarom mensen hier zo bekrompen op reageren is omdat mlm niet wordt aangeleerd op school, moest dat wel zo zijn zouden mensen het al veel beter vertrouwen, het heeft alles te maken met hoe, met wat en DOOR WIE we zijn grootgebracht. Ik weet dat op een dag mlm zal worden aanvaard in onze maatschappij als normale manier van distributie, waarom? Reclame wordt steeds duurder en duurder en minder effectief, maar producten moeten nog steeds verkocht worden. Mlm zorgt ervoor dat klanten veel weten over het product, en dus wordt het product verkocht met kennis. ( iets wat alles behalve is met traditionele reclame of marketing). Sommige producten zijn rommel, en sommige producten zijn goed, net zoals bij traditioneel verkochte producten dus. Wanneer er meer bedrijven besluiten om het mlm business plan te gaan gebruiken is er meer concurrentie en gaan mensen die zich in deze sector thuis voelen zich ook niet gedwongen voelen om bij een bedrijf te blijven waar ze niet in geloven. Om af te sluiten :veel mensen stappen in mlm alsof ze een kraslotje kopen, en wanneer alle vakjes gekrast zijn ( en net zoals met een kraslotje zijn verloren) stoppen ze ermee en steken ze hun mislukking op mlm, en dat soort mensen heeft er voor gezorgd dat mlm een slechte naam heeft. Er zijn massaal veel boeken over mensen met succes in de mlm sector die onafhankelijk schrijven en dus niet in opdracht van een bedrijf. Ik stel voor deze eerst eens te lezen zodat u een opgeleide vizie hebt over mlm. Daarvoor worden network marketers uiteindelijk toch voor betaald ; ” our job is to educate the ignorant, to make blind people see” Eric Worre -GoPro

Groetjes
Thomas

Admin · november 17, 2014 op 09:56

Thomas, bedankt voor je reactie. Je betoog gaat echter over MLM in het algemeen en niet over Herbalife. Voor de vorm zullen wij er 1x inhoudelijk op ingaan, maar graag zetten we de disucssie voort op het forum in plaats van onder het Herbalife artikel.

Je zegt dit:

Jammer genoeg heeft mlm een slechte naam gekregen door slechte affiliates of naam partners die insta-success beloven zonder al te veel moeite, terwijl in realiteit het enorm veel hard werk vereist om succesvol te worden.

En je zegt ook dit:

Mlm zorgt ervoor dat klanten veel weten over het product, en dus wordt het product verkocht met kennis.

Waarna je dat weer tegenspreekt:

Om af te sluiten :veel mensen stappen in mlm alsof ze een kraslotje kopen, en wanneer alle vakjes gekrast zijn ( en net zoals met een kraslotje zijn verloren) stoppen ze ermee en steken ze hun mislukking op mlm, en dat soort mensen heeft er voor gezorgd dat mlm een slechte naam heeft.

Die uitspraken staan haaks op elkaar. Op het forum hebben wij al betoogd dat MLM zorgt voor desinformatie en verwarring, omdat iedereen alles aan elkaar door moet vertellen in plaats van dat er 1 instantie is die de kennis deelt. De presentaties bij MLM worden immers gegeven door distributeurs zelf, en niet door het bedrijf zelf. Ook de reacties van de Herbalife distributeurs hier spreken boekdelen. Niemand hier demonstreert hier enige kennis over het product te hebben.

Ook zeg je dit:

Ik weet dat op een dag mlm zal worden aanvaard in onze maatschappij als normale manier van distributie

Daar doet de MLM inmiddels toch al zo’n 100 jaar over. Dat dit nooit zal gebeuren is overduidelijk, want MLM kent hoofdzakelijk nadelen als je er objectief en rationeel naar kijkt en het vergelijkt met een normaal bedrijf.

Noem eens voorbeelden van boeken (graag op het forum, niet onder dit bericht) en dan zullen wij aantonen dat diegene die het boek geschreven heeft niet eens aan MLM gedaan heeft (zoals Robert Kiyosaki) of dat het boek niet bedoelt is voor MLM.

Thomas · november 17, 2014 op 12:02

Beste admin,

Jammer genoeg moet ik om actief te zijn op het forum een account aanmaken. Aangezien ik me niet comfortabel voel bij het idee dat mijn persoonlijke informatie bij iemand onbekend terecht komt, sta mij toe mijn vorige post te verduidelijken. Eerst en vooral sprak ik mezelf niet tegen met bovenstaande quotes, ik had het namelijk over posers en professionals, als je aangesproken wordt door iemand die mlm als zijn job aanschouwd heeft hij zijn research gedaan en deze gehaald vanuit het bedrijf (bv van de website, brochures, conventies) terwijl een poser (iemand die denkt de jackpot te hebben gewonnen) onzin uitkraamt. En door dat soort mensen ligt mlm zo onder vuur. Er wordt zoveel gelogen en bedrogen door onafhankelijke partners (!!!) waardoor het bedrijf zelf een slechte naam krijgt. Je zult op deze site dan ook geen enkele reactie krijgen van iemand met veel succes in de network marketing wereld, waarom niet! Omdat zij dit hun tijd niet waardig vinden. Het maakt hun niets uit wat jij of anderen hier zeggen over mlm omdat zei weten wat waar is en wat niet. Ik geef toe dat er in de mlm een soort van epidemie heerst, het doel van een amateur is om een persoon op te schrijven, het doel van een professional is een persoon begeleiden naar succes (wat dat ook mogen inhouden voor hem). overigens is het niet mijn taak of plek om mensen te zeggen waar ze in moeten geloven, daar hebben we de regering voor. Ohja nog een ding dat me opviel; je verlangt van de mlmers onder ons dat ze hun reacties onderbouwen met facts en statements, terwijl jullie dit niet hoeven te doen uitspraken zoals “Daar doet de MLM inmiddels toch al zo’n 100 jaar over. Dat dit nooit zal gebeuren is overduidelijk” is in mijn ogen niet echt objectief of onderbouwd maar eerder een persoonlijk gevoel of mening. En ook zie ik jullie enkel refereren naar blogs. Blogs worden geschreven door mensen zoals jij en ik, en hoeven daarom ook niet perse waar of objectief te zijn (al zouden sommigen graag willen geloven dat dit wel zo is). Dat Robert kiyosaki nooit aan mlm heeft gedaan is mij geweten, dat hij in zijn boek; The business of The 21th century refereert naar mlm als een oplossing naar middelmaat is echter wel waar. Ook heb ik een interview met Donald Trump

Thomas · november 17, 2014 op 12:08

Excuses, dus ik ga verder :

Met Donald Trump bekeken waarin wordt gevraagd : als men je fortuin zou ontnemen, wat zou je dan doen om het terug op te bouwen? Waarop hij wel degelijk network marketing antwoordde.DAT zijn bronnen naar waar ik graag luister. Omdat ze spreken uit ervaring, dat soort personen weten hoe het moet, en hoe het niet moet.

Admin · november 17, 2014 op 13:35

Via http://10minutemail.com/ kan je een tijdelijk email adres aanmaken zodat je niet je werkelijke gegevens hoeft achter te laten bij ons. Overigens doen wij niets met de gegevens die mensen achterlaten om gebruik te kunnen maken van onze site, dat mag duidelijk zijn.

Op het forum is alvast een topic aangemaakt over Donald Trump.

MLM bedrijven bestonden al in de jaren 20, dus MLM bestaat toch al bijna 100 jaar. Excuses dat wij dachten dat dit algemeen bekend is, blijkbaar is dat nog niet algemeen bekend. Maar jij als vervend aanhanger van MLM had dat toch wel moeten weten, vinden wij eigenlijk. Toch is MLM na 100 jaar nog altijd geen gemeengoed.

Jaap K · november 17, 2014 op 15:36

Thomas, prima reactie met eindelijk eens wat echte argumenten ipv alleen maar hol geschreeuw. Wat dat betreft worden we hier niet meer verwend door de MLM voorstanders. Maar ik ben het niet met je eens. Je zegt zelf dat er veel gelogen en bedrogen wordt in de MLM, door de onafhankelijke partners zeg je erbij. Zijn dit dan allemaal slechte mensen? Geboren leugenaars? Nee, met de mensen in de MLM is weinig mis, hoogstens dat ze niet snappen waar ze mee bezig zijn. Maar moreel gezien is er weinig mis met deze mensen. Met het systeem, met de MLM zelf dus, des te meer. Het business model van MLM dwingt mensen om te liegen en bedriegen. Waardoor precies heb ik in mijn laatste post hierboven al uitgelegd.
Helaas is dit nou net wat mensen niet snappen of niet willen snappen. En vaak ook overschatten ze zichzelf mateloos, door te denken dat zij ondanks het rotte systeem wel succes zullen hebben, of er wel in zullen slagen netjes te blijven. Het zijn eigenlijk net alcoholisten die zichzelf wijsmaken dat ze best een sociale drinker kunnen zijn. Totaal onrealistisch dus. laat de volgende vergelijking even op je inwerken: Stel dat jij een [..] was in [..], hoe groot zou de kans dan zijn dat je er in zou slagen een fatsoenlijk mens te blijven? Precies, die is nul. Het systeem zou je tot wreedheden dwingen. Net zoals het MLM business model je tot leugens en bedrog dwingt. Ander krijg je die shake van 60 euro echt niet verkocht.

Admin · november 17, 2014 op 16:34

Onnodig kwetsende reactie is bijgewerkt. Kom op zeg, we zijn volwassen mensen hier.

Elke volgende reactie hier die niet direct slaat op Herbalife zal worden weggehaald.

arno · november 19, 2014 op 12:20

wa heeft herbalife u misdaan meneer ? of de mense rondom u ? of voelt u zich zo genoodzaakt om het dommere volk van hun zelf te redden want kennelijk werkt het nie

noname · november 24, 2014 op 00:20

Ik wil ook een boekje open doen..
Herbalife klinkt idd erg gezellig en dat komt puur door het gecreërde sekte gevoel.. dat klopt volledig.. zodra je lid word word je opgenomen in de “herbalife familie” en word je overal mee naar toe gesleept qua meetings, avonden en andere uitjes, ook om een “band” op te bouwen om je meer vertrouwen in het bedrijf te geven.. helaas werkt dat.. dit is voor mij ook het geval geweest. Ik heb een tijd bij Herbalife gewerkt onder een coach die dit al jaren deed en binnen was.. nu zie ik dat hij puur zn eigen zakken heeft willen vullen. Ik heb in mijn prive situatie een klap gekregen en denk maar niet dat hij me opving. Op financieel gebied beloofde hij veel (qua coaching) maar hij heeft me mooi te kijken gezet en over mijn rug om andere binnen gesleept.. door mijn eigen coach kwam ik na anderhalf jaar in de schulden! ook ik was overtuigd dat herbalife een wondermiddeltje was… en over de producten zelf ben ik ook erg tevreden.. alleen niet over de prijs en de manier van verkoop..

noname · november 24, 2014 op 00:30

En daarbij…. bijna àlle argumenten die hier door Herbalifers geroepen worden.. zijn lessen uit de workshops en trainingen die ze (betaald) bijwonen!! Daar word het erin gestampt zodat ze argumenten hebben als er iets negatiefs over Herbalife gezegd word.. of een goede uitleg voor een ieuwe distributeur… leuk om allemaal terug te lezen. Haha

joost · januari 1, 2015 op 21:05

Ik vind dat mlm teveel negatief in nieuws is dat komt niet door bedrijven zelf maar door de mensen zelf ze beloven gouden bergen maar wat al gezegd is dat maar weinig het grote geld verdienen (goh lijkt wel of je voor een baas werkt) het heeft te maken met wat voor bagage in een mlm concept stapt , je omgeving je sponsor etc en hoe je zelf over business denkt. Ik zelf ben voorstander van mlm omdat je toch een hoop leert op persoonlijke ontwikkeling. dit heeft ook te maken met welk mlm bedrijf je werkt. Er zijn maar weinig mlm bedrijven die dit goed begeleiden daar is het produkt eerst dan pas de mensen.Veel mensen die nieuwe starten zijn enthousiast en proberen nieuwe mesen de produkten achter in hun str….. te duwen en daarmee zetten ze het bedrijf negatief neer.Ik vind dat nieuwe distribiteurs eerst goed begeleid moeten worden en dan pas de commerciele kant opgaan en mensen leren begrijpen dat niet iedereen een mlm produkt of dienst wil en er ook niet mee willen werken .Dit is een taak van de bedrijven en de mensen die ermee werken op deze manier krijg je mlm op een positieve manier in het nieuws. En over dat pyramide gezets je verdien pas geld als er produkten afgenomen worden. Je hebt bedrijven waar je hoop inleggeld moet betalen en van die inleggeld krijg de sponsor of degene die je gintroduceert heeft een gedeelte van dit is pyramide en dat mag van de wet niet.

Edith · januari 6, 2015 op 15:39

De cijfers zullen vast kloppen, daar twijfel ik eigenlijk niet aan. En ze kunnen een-op-een gelegd worden op hoe de rest van de maatschappij/de wereld is opgebouwd. Werkt niet 85% of meer van de wereldbevolking hun hele leven hard bij ‘de baas’ voor een klein loontje? Ga maar eens post lopen bij TNT. Voor een paar piekies loop je te sjouwen en moet je eigen fiets hiervoor gebruiken. Dus 85-95% van de wereld heeft relatief weinig te besteden. Ik geloof dat MLM hier wel iets in kan bieden, als je jezelf maar los maakt van die 85% en als je maar meer uit jouw eigen leven wilt halen. Na 17 jaar Herbalife ben ik naar Visalus gegaan. Ik kom in een wereld terecht waarvan ik altijd al gehoopt had dat MLM zou zijn. Het is makkelijk en fun. Veel mensen zijn loyaal aan Herbalife, omdat ze veel wordt aangepraat. Ik was er zelf ook een. Maar ik besloot weer zelf te gaan denken en me open te stellen voor andere mogelijkheden. Nu zit ik op mijn plek en kan iedereen die dat wil uitnodigen, er op z’n minst met eigen ogen naar te komen kijken. Vorm je eigen mening hierover en laat vooral je hart en intuïtie voor je spreken.
Ik wil geen team met ontevreden mensen, ik zet me keihard in om anderen te helpen aan een inkomen. Dat is mijn belofte aan mijn team.
Lieve mensen, volg je hart en je zal een heerlijk leven leiden.

JaapK · januari 6, 2015 op 19:44

Vertel eens wat meer over die 17 jaar bij Herbalife? Je moet het bedrijf dus wel aardig goed kennen. Wat werd je allemaal aangepraat daar? En lukte het om die Herbalife shakes te verkopen?

mieke · januari 24, 2015 op 11:01

Herbalife grootste oplichters da er zijn..trap er niet in mensen..dieven

mieke · januari 24, 2015 op 11:03

Herbalife:oplichters!!!!!!!

JaapK · januari 24, 2015 op 19:04

Misschien dat je je menig ook wat kan toelichten, Mieke?

Ralf · januari 29, 2015 op 12:31

Het bedrijf Herbalife is goed, de producten zijn goed, de zwakke plek zijn de distributeurs. Ik heb ze op de bijeenkomsten gezien met de Euro-tekens in hun ogen. Er worden door hun upline gouden bergen beloofd, maar dat ze er snoeihard voor moeten werken, dat zeggen ze niet… En als ze dan niet snel genoeg wat geld verdienen en de upline heeft ze gezegd dat ze alleen succesvol kunnen worden als ze meteen supervisor worden, dan hebben ze inderdaad een kast vol spullen. Dan geven ze op en blijven ze dus met de spullen zitten… En dan worden ze boos op Herbalife. Onterecht!

Er zijn een groot aantal distributeurs die het goed doen, maar die worden niet zo snel succesvol. Want wie wil horen dat hij/zij financieel onafhankelijk kan worden als hij/zij daar hard voor moet werken? En dan krijg je ook er veel mensen (kijk hierboven maar eens) die zeer negatief zijn over Herbalife en in veel gevallen dat alleen maar van horen zeggen hebben?

Er gaat veel geld om in Herbalife. En dat trekt mensen aan. Want je kan met Herbalife een inkomen genereren. Maar je moet keihard werken en elke tegenslag (en dat zullen er veel zijn) moeten overwinnen.

Admin · januari 29, 2015 op 15:55

Is het een goed bedrijf als ze toestaat dat slechts minder dan 0,3% van de mensen die hun geld en tijd er in steken, daadwerkelijk geld er aan verdienen? Als Herbalife inderdaad een goed bedrijf was dan was ze gestopt toen er 10 mensen voor ze werkten in Nederland. Meer mensen heb je echt niet nodig om heel Nederland van Herbalife spullen te voorzien.
Ben benieuwd hoe je dat recht denkt te kunnen praten.

Ralf · januari 31, 2015 op 17:19

Mensen werken niet voor Herbalife, mensen werken met Herbalife. Je weet hoe netwerk marketing werkt. Herbalife mag zich niet bemoeien met hoeveel mensen er mee (willen) werken…

Iedereen heeft gelijke kansen als ze beginnen. Ik denk wel dat het tegenwoordig moeilijker is dan vroeger (zeg zo’n 15 jaar geleden) omdat er tegenwoordig veel mensen HBL distributeur zijn (geweest).

En je moet een goede sponsor hebben. Nu kom ik weer bij mijn eerdere punt, een goede sponsor is moeilijk te vinden, want zij zijn de zwakke schakel.

Admin · februari 1, 2015 op 16:08

Je begrijpt mijn punt niet helemaal. Mijn punt is dat als Herbalife het beste voor heeft met de mensen, dat ze dan in de eerste plaats niet aan netwerkmarketing begonnen was.

Je zegt dat iedereen gelijke kansen heeft, maar minder gelijk dan vroeger. De reden die je daar voor opgeeft is inderdaad een van de kernredenen waarom netwerkmarketing/MLM nooit kan werken. Daar hebben we al eens een artikel over geschreven: MLM en het probleem met oneindige concurrentie.

JaapK · februari 5, 2015 op 18:09

“Je begrijpt mijn punt niet helemaal. Mijn punt is dat als Herbalife het beste voor heeft met de mensen, dat ze dan in de eerste plaats niet aan netwerkmarketing begonnen was”

Dit begrijpen MLM’ers niet. Ze kunnen het ook niet begrijpen, want als ze dat wel deden waren ze al geen MLM’ers meer. Maar ex-MLM’ers, of er gewoon nooit aan begonnen. MLM’ers zijn als gokverslaafde junks in een casino. Altijd maar opzoek naar een mogelijkheid om het systeem te verslaan. Dat dat helemaal niet kan is iets waar ze misschien wel nooit achter komen. Het is tragisch, erg tragisch. MLM zou verboden moeten worden. MLM maakt minstens net zoveel kapot als drank.

Herbalife supervisor · maart 1, 2015 op 01:20

Ik doe zelf ook herbalife als bij verdienste en als je een beetje slim te werk gaat kun je gewoon geen verlies maken !! Je betaalt enkel 52€ voor je Memberpack en daar zit dan nog een shake bij ook zelf heb ik een paar mensen die tussen de 10en de 27kilo afgeslankt zijn dus de producten als je deze op de juiste manier gebruikt werken zeker ! Naar verdienste ik snap niet hoe je niet kunt slagen je bouwt in het begin een paar klanten op neem nu 10 klanten je besteld je producten voor hen en begeleid hen hier in je start aan 25% korting en door deze klanten te ondersteunen en hun producten te bestellen stijg je in korting van 25 naar 35 naar 42 naar 50% korting wat wil zeggen op iedere shake bv die je verkoopt hou je ongeveer een 20€ aan over als je de 50% korting hebt berijkt als je nu enkel de producten besteld die zij nodig hebben bv voor 20klanten die elk 1 A 2 Shake per dag gebruiken bestellen zij 1 of 2 potten per maand neem nu van elk de helft 10gebruiken er 1 per maand en 10 gebruiken er 2 per maand dus verkoop je iedere maand ongeveer 30 potten shake 30×20€ komt neer op een 600€ en de meeste, nemen dan nog de kruidendrank en thee bij die trouwens super lekker is geeft een winst op van ongeveer een 800€ per maand als je uit deze mensen 1iemand ook interesse heeft in het zakelijke kun je samen als,team aan de slag en kun je nog meer mensen bereiken en deze persoon helpen om voor hem ook een bijkomt inkomen te verwezenlijken de tijd dat je in deze persoon steekt krijgt u terug in geld door middel van procenten op zijn verkoop dit is voor mij een klein extra boven op je bijverdienste en het is tof om met,veel mensen zo in contact te komen dus admin waarom zou je geen wins kunnen maken op herbalife ? En belastingen op dit bedrag ja natuurlijk als je gewoon werkt betaal je ook je belastingen zoals iedereen u wilde cijfers aub

Admin · maart 1, 2015 op 22:42

Je verhaal is wat warrig door het ontbreken van interpunctie. Als ik het goed begrijp dan doe je wat aannames en roep je wat euro’s en zou dat opeens verklaren dat Herbalife goed is.

De cijfers van Herbalife zelf zijn echter glashelder: vrijwel iedereen maakt verlies en er zijn maar een paar mensen die daadwerkelijk geld verdienen met Herbalife.

Als je daadwerkelijk denkt dat de shakes werken, dan kan je diezelfde shakes met een ander merkstickertje voor een factie van de prijs bij de drogist of supermarkt halen. Moet je eens zien hoeveel geld je dan overhoudt.

Yvette · maart 4, 2015 op 19:36

Hoi allemaal,

Deze discussie betreft meer MLM bedrijven. Ik heb niets met Herbalife of een nader MLM bedrijf te maken, maar gebruik sinds kort de producten om af te slanken. De werkwijze van de coach die me begeleidt is top en de producten zijn meer dan top. Het is een andere manier van werken en er zullen beslist mensen bij zijn die dollar tekens in hun ogen hebben. Maar als je integer werkt en met je klanten omgaat dan kom je er wel. het product bewijst zichzelf. Dus oordelen over iets en mensen duperen of omhoog hemelen is altijd makkelijk. Maar zorg dat je weet waar je over spreekt. Iemand die ook in een regulier bedrijf weg gaat is negatief over zijn baas.

JaapK · maart 6, 2015 op 19:43

Waarom krijg ik nou toch zo sterk de indruk dat deze zgn Yvette een Herbalife agente is die zich hier als consument komt voordoen? Een echte consument zegt geen dingen als: “Maar als je integer werkt en met je klanten omgaat dan kom je er wel.” Dat verraad het perspectief van de product pusher, de Herbalife agent. Weer een MLM’er die hier een toneelstukje komt opvoeren dus.

Admin · maart 6, 2015 op 19:56

Scherp opgemerkt JaapK. Ook het feit dat ze een scheve vergelijking met een echt bedrijf maakt geeft aan dat ze eigenlijk een Herbalife consulente is. Zoals ook hier in de comments terug te lezen is, worden Herbalife mensen geïndoctrineerd dat “gewone” bedrijven slecht zijn omdat je baas meer verdient dan jij en meer van zulke onzin.

Bart · april 25, 2015 op 14:56

Moesten alle members ipv te dromen eens realistisch nadenken wat ze teveel betalen aan de producten en maar denken dat ze gratis op reis kunnen en allerlei gadgets ‘gratis’ krijgen. Ze hebben ze zelf allemaal dubbel en dik betaald.
De eerste 5 à 6000 punten mag je zogezegd zonder btw nummer doen, dan verdien je er nog iets aan, eens je een btw nummer hebt, is het om zeep.
Hetgeen je betaald als je 50% korting hebt, is nog minstens de helft teveel voor de producten.
Hetgeen wij nu uitsparen op een jaar, kunnen we een heel chique reis mee betalen ze.

Tom · mei 27, 2015 op 12:45

De herbalife promo-boys zijn hier al hoor 🙂 Het is alvast een eerste stap om te proberen er voor te zorgen dat het bedrijf geen nieuwe slachtoffers maakt door hun gelobby’de reputatie om zeep te helpen.

Tom2 · mei 27, 2015 op 15:01

(Modedit: naam gewijzigd om verwarring met de vorige poster te voorkomen)

Ik ben een hobbysporter (3 keer fitness, 3 keer lopen en wat fietsen per week). Ik ben zelf al een 10tal jaren met voeding bezig (puur voor mezelf. Informatie opzoeken, voedingsschema opstellen etc). Ik heb al voedingssupplementen gebruikt gaande van gekende merken (BSN, perfect nutrittion,…) tot het huismerk van sites zoals nutrimax en bodyenfitshop. Ik heb me ook altijd kritisch opgesteld t.o.v Herbalife maar heb me een tijd terug laten ¨verleiden¨ door een collega. Het is net zoals met alles en je moet er gewoon kritisch tegen aankijken. Sommige producten (hun post workout shakes bv) kan je van een ander merk kopen op bv bodyenfitshop (garden of life) tegen een voordeligere prijs. Ik kan alleen maar vaststellen dat sinds ik ben overgestapt op plantaardige eiwitsupplementen het voor mij voordeliger uitkomt (geen spierverlies maar wel een dalend vet %). Uiteindelijk heb ik na kritisch opzoeken besloten hun ontbijtshake te blijven behouden (dit is voor mij gewoon handig, lekker ontbijten in de auto naar het werk. Iets gelijkaardig van een ander merk heb ik {nog} niet gevonden). Andere producten neem ik af van bv garden of life. Net zoals met alles in de wereld moet je niet blindelings vertrouwen wat ze je zeggen. Zelf opzoekingen doen en voor jezelf uitmaken wat je het beste vind. Voor mij persoonlijk zou ik waarschijnlijk nooit zijn overgestapt op plantaardige eiwitten zonder mijn collega die Herbalife promoot. Dus ik heb er althans iets positief aan over gehouden. 🙂

JaapK · mei 28, 2015 op 19:36

En wat kosten die ontbijtshakes jou, Tom2? En jij bent dus geen HL agent, maar zo’n zeldzame ‘gebruiker’?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *