Tupperware de enige...
 
Meldingen
Alles wissen

Tupperware de enige eerlijke MLM?

6 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,111 Bekeken
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
Topic starter
 

Laten we de rollen eens omdraaien. In plaats van al die oplichtings promotors die hier hun laatste scammmetje komen voorstellen, die wij dan vervolgens weer ontmaskeren, laten we eens kijken of we het eens kunnen worden over een MLM die wel eerlijk is. Ik ken er behalve Tupperware namelijk niet één. Tupperware is product centered, is open en eerlijk over haar business model en iedereen weet dat de gastvrouw en de Tupperware consulent er wat aan verdienen. De producten zijn goed, en hoewel best prijzig, voor MLM begrippen valt het alleszins mee.
Maar is Tupperware echt de enige in deze verrotte branch? Het lijkt er sterk op. Wie komt er met een overtuigende kandidaat voor de titel Eerlijke MLM? Ondanks dat dit haast een contradictio in terminis is?

 
Geplaatst : 15/02/2016 5:21 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
 

Tupperware is allerminst eerlijk. Er zijn al diverse onderzoeken naar dit bedrijf geweest en er zijn bijvoorbeeld talloze voorbeelden van uitbuiting van de vertegenwoordigers van dit bedrijf. Oa. Claudia Gross van de Radboud Universiteit heeft veel onderzoek naar dit bedrijf gedaan:
http://www.ru.nl/bedrijfskunde/koppeling/claudia-gross-wijst/

 
Geplaatst : 16/02/2016 12:17 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
Topic starter
 

Oh ok, ik wist niet dat ze ook al onder vuur lagen. Ik zal die docu system Tupperware eens kijken. Een vriendin van mij heeft er een tijdje bij gezeten en die is wel eerlijk voorgelicht over de kleine verdiensten en dat ze het toch meer als een leuke hobby moest beschouwen. Ook werd er heel eerlijk over de kosten gecommuniceerd, en over wat er voor gastvrouw en Tupperware agent aan de strijkstok bleef hangen. Dat vond ik al heel eerlijk en sympathiek. Ze zijn natuurlijk wel een beetje uit de tijd. Het heeft iets dufs en stoffigs nu, zo'n Tupperware party. maar daar kunnen ze weinig aan doen en het classificeert niet als oneerlijk. Maar ik zal die docu eerst eens opsnorren.
Admin, denk jij dat er dat zoiets bestaat als een eerlijk en oprecht MLM bedrijf?

 
Geplaatst : 16/02/2016 8:11 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
 

Nee

 
Geplaatst : 18/02/2016 6:48 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
Topic starter
 

Ik heb ondertussen die docu System Tupperware gezien. Daar wordt je idd niet vrolijk van. Een keihard bedrijf dat alle risico's klakkeloos op de agenten afwentelt. Een bedrijf ook dat behoorlijk klem zit. Internet verkoop, veel goede en goedkopere concurrentie, het duffe imago van zo'n Tupperware party, het maakt dat de formule gewoon uitgewerkt is. Maar inderdaad, de manier hoe Tupperware met zijn verkopers omspringt is wel klassiek onmenselijk MLM gedrag. Het laat zien dat MLM, en zeker eerlijke MLM, een ding uit het verleden is. Net zoals huis aan huis verkoop langs de deur. Vanwege de toenemende onmogelijkheid iets via MLM te verkopen, komt de MLM steeds meer in handen van oplichters die naïeve intreders snel leegschudden en dan wegwerpen.
De docu maakt goed duidelijk hoe achterhaald MLM inmiddels is. Marskramers hebben we immers ook niet meer.

 
Geplaatst : 28/02/2016 5:40 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
Topic starter
 

Hier een vernietigend rapport van de Amerikaanse overheid, via de FTC, over MLM. Veel bekende MLM's komen voorbij en worden met de grond gelijk gemaakt. Tupperware ook. Wel wordt gezegd dat Tupperware in het verleden wel eerlijk was: "Tupperware, with a long-standing reputation for fair dealing in the past,"
https://www.ftc.gov/sites/default/files/documents/public_comments/trade-regulation-rule-disclosure-requirements-and-prohibitions-concerning-business-opportunities-ftc.r511993-00010%C2%A0/00010-57283.pdf

 
Geplaatst : 28/02/2016 6:08 pm
Deel: