Comhumans: ponzisch...
 
Meldingen
Alles wissen

Comhumans: ponzischema om je van je geld te verlossen.

4 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
9,446 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Comhumans is een bedrijf dat al een paar jaar (in elk geval sinds 2013) in de opstart fase zit. Je kan geld betalen aan hen en dan stel je je plekje in hun piramide veilig, waardoor je wellicht ooit in de toekomst schathemeltje rijk wordt, of volgens hen in elk geval wat geld zou kunnen verdienen. Maar is dat wel zo?

Je kan lid worden van het ponzischema Conhumans door 29.95 euro per maand te betalen. Na 3 maanden krijg je dan 50 euro per maand teruggestort. Netto komt dat neer op 20,05 euro winst per maand. Deze winst is rechtstreeks en enkel afkomstig van de inleg van nieuwe leden. Dat maakt dat we hier te maken hebben met een ponzischema; de vermeende 'winst' wordt gefinancierd door inleg van leden die diezelfde winst hopen te genieten.

Je kan de mensen achter Comhumans nog wat meer sponsoren door hun filmpjes met zogenaamde marketing tips te kopen voor bedragen tot 2500 euro.

Wie zitten er achter Comhumans?
Achter dit bedrijf zit een groepje mensen die in het verleden al een spoor van vernieling achter zich gelaten hebben. Dat doen ze door steeds weer opnieuw een ander piramidespel of ponzischema te promoten. Een van hun laatste projecten was Options4all, een zelfstandig team dat het piramidespel van Option Alert promootte. Onder andere Ben Veerbeek, Arthur Brekelmans, Ton van Wijk (allen in het management van Conhumans) e.a. zaten in Options4All waarmee ze honderden mensen van hun geld verlost hebben.

Ze hebben blijkbaar besloten om dat geintje nog een keer te doen, maar nu geheel voor henzelf.

Comhumans weet ook dat de meeste buitenstaanders hun kwade bedoelingen gemakkelijk inzien en ze proberen daarom de mensen die wel naïef/wanhopig genoeg zijn (en hopen geld te verdienen met Comhumans) te brainwashen door ze het motto D.O.E.N. aan te praten. Dat staat voor Doorgaan Ondanks Enige Negativiteit.

Comhumans heeft zelf ook een forum, waar ze een poging doen om de 'negativiteit' te verklaren. Ze zijn helaas niet verder gekomen dan 'anderen snappen het niet' en een stapeltje drogredenen. Enig inhoudelijk commentaan van de kant van Comhumans en haar volgelingen is volledig afwezig op hun forum.
Als klap op de vuurpijl hebben ze daar ook een topic geopent over wat volgens hen het werkelijke piramidespel is, namelijk de overheid. In een beetje discussie over een piramidespel, is er altijd wel een aanhanger van dat piramidespel die vroeg of laat over de overheid begint. We hebben daar een speciaal topic voor.

Wat is Conhumans in werkelijkheid?
In werkelijkheid hebben we hier te maken met een ponzischema. Het geld dat leden inleggen om mee te doen, wordt aan andere leden uitbetaald als zogenaamde winst. Zo lang er genoeg nieuwe mensen instappen, kunnen ze leden die langer mee doen uitbetalen. Droogt de aanwas van nieuwe slachtoffers op, dan stort het schema in elkaar.

We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Vergeet niet om je mening goed te onderbouwen!

 
Geplaatst : 25/10/2015 5:57 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Wel een toepasselijke naam, Conhumans. In het Engels betekent dit zoveel als mensen in het oplichtersvak

 
Geplaatst : 26/10/2015 5:24 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Het forum van Comhumans is al dagen (weken?) gesloten en op hun twitter account staan de meest hilarische bullshit quotes zoals "When you are innovating you've got to be prepared for people telling you that you are nuts".. HAHAHA

Het lijkt er op dat de Comhumans piramide ingestort is.

 
Geplaatst : 14/12/2015 9:34 am
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Het lijkt er op dat Comhumans dit jaar alsnog mensen bereid heeft gevonden om zich aan te sluiten, ondanks dat hun site en forum al een jaar 'under construction' zijn.

We kwamen toevallig zo'n sukkel tegen in het commentaar onder een filmpje waarin iemand vertelt dat Comhumans een piramidespel is. De intelligente spat er vanaf, kijk maar:
Ron Schoenmaker beetje dom
Wat blijkt, hij zit bij Comhumans:
Ron Schoenmaker Comhumans sukkel

Ron deed eerder al mee aan PlanB4You (veroordeeld ponzischema) en Telexfree (ook veroordeeld ponzischema) en hij verdedigde beide schema's op het internet, beide vrijwel uitsluitend met oneigenlijke argumenten en met bullshit die hem gevoerd is door mensen van die schema's.
Laten we hopen dat iemand in Ron zijn omgeving snel ingrijpt en hem onder bewindvoering zet want hij lijkt nogal makkelijk op te lichten. Tenminste, we gaan er van uit dat hij zelf geen beroepsoplichter is, gezien zijn bijdragen die van niet al te bijster hoog niveau zijn.

 
Geplaatst : 26/10/2016 8:38 am
Deel: