Virtueel kantoor / ...
 
Meldingen
Alles wissen

Virtueel kantoor / flexkantoor als vestigingsadres

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
6,665 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Onbetrouwbare MLM bedrijven en ponzischema's gebruiken vaak een virtueel kantoor of flexkantoor (ander woordje, zelfde betekenis) als vestigingsadres.

Een virtueel kantoor is een kantoorruimte die je kan huren op het moment dat het jou uitkomt. Je kan het huren per dag of vaak zelfs per uur. Handig voor als je veel onderweg bent en je even een paar uurtjes wilt werken, vlak voordat je een afspraak hebt. Dit wordt veel gebruikt door freelancers of door zakenmensen die veel reizen.

Je kan soms echter ook je bedrijf vestigen op zo'n virtueel kantoor. Dat kost vaak een paar tientjes per maand. Alle post wordt dan daar verzameld en doorgestuurd. Mocht je als flexkantoor-BV eens een afspraak hebben, dan kan je voor een paar uur een vergaderruimte reserveren en dan kom je toch representatief over naar de buitenwereld.

Dit heeft echter ook een groot nadeel: Voor de buitenwereld kan een oplichter zich makkelijker anoniem maken door zijn bedrijf daar te vestigen. Zijn bedrijf is dan gevestigd in een kantoorpand dat niet van hem is. Stel dat de oplichter ontmaskerd wordt en je hem op zou willen zoeken om je geld terug te eisen of hem een dagvaarding te sturen, dan vang je bot op zijn kantooradres, want dat is niet zijn kantoor.

Pas daarom op als je zaken wilt gaan doen met een bedrijf dat gevestigd is in een pand dat (ook) als flexkantoor of virtueel kantoor gebruikt wordt, zeker als het bedrijf pretendeert een heel groot en betrouwbaar bedrijf te zijn. Grote en betrouwbare bedrijven hebben geen virtuele kantoorruimte.

 
Geplaatst : 04/03/2015 9:26 pm
Deel: