Het enige argument ...
 
Meldingen
Alles wissen

Het enige argument waar ponzi aanhangers mee komen

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,815 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Op het moment dat een ponzischema hier of elders besproken wordt, dan komen de aanhangers van het ponzischema steevast maar met 1 argument. Namelijk:

Maar ze betalen echt uit!

Aanhangers van een ponzischema kunnen nooit een plausibele verklaring voor het hoge rendement van de (vermeende) ponzi komen. Die is er namelijk niet, anders was het geen ponzi. Ze zullen nooit ingaan op andere punten, want een aanhanger van een ponzischema vindt dat niet relevant. Het gaat hen alleen maar over het feit dat ze uitbetalen. Door steeds en alleen maar te vermelden dat ze echt uitbetalen, denken aanhangers van een ponzi dat het goede business is en/of proberen ze de discussie te ontwijken.

De ponziaanhanger denkt dat als hij maar kan aantonen dat ze uitbetalen, dat het dan geen ponzifraude is en dat hij de rest overtuigd heeft dat het een goed bedrijf is. Die gedachtegang is verkeerd.. Ponzifraude betaalt juist wél uit, maar alleen in de beginfase. Juist omdat ze uitbetalen, gaan de mensen die uitbetaald gekregen hebben hun vrienden, familie en (vage) kennisen er bij halen om ook mee te doen. Dat is juist de reden waarom er veel mensen opgelicht worden door een ponzifraudeur.

Het vervelende van ponzifraude is dat de uitbetalingen gefinancierd worden uit de inleg van nieuwe leden. Komen er te weinig nieuwe leden bij, dan stort het kaartenhuis in en dan is het overgrote deel van de deelnemers hun geld kwijt.

Een van de eigenschappen van Ponzifraude is dus dat ze juist wel uitbetalen.

Worden er kritische vragen gesteld en ontwijkt iemand die met de opmerking dat ze echt uitbetalen? Dan kan je er vergif op innemen dat je tegen een ponzischema aangelopen bent.

 
Geplaatst : 01/02/2015 3:57 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Ja, en dan mag je er nog rustig bij vermelden dat de organisator van de MLM/Ponzi dit bewust zo ingepland heeft. De eerste rondes betaald hij gewoon uit, zodat het enthousiasme lekker toeneemt bij de junks en er veel nieuwe sukkels op af komen. Ook zullen mensen die in het begin voorzichtig inlegden en de kat een beetje uit de boom keken, geneigd zijn later veel meer in te leggen. Omdat ze vertrouwen in het zaakje gekregen hebben. Dat is het moment voor de oplichter om de stop er uit te trekken en geen cent meer uit te betalen. Zoiets heet ook wel: een spierinkje uitgooien om een kabeljauw te vangen. PlanB4you hield zich nauwkleurig aan dit scenario.

 
Geplaatst : 26/02/2015 9:40 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Een ponzischema betaalt per definitie uit in het begin, JaapK. Deden ze dat niet, dan waren ze geen ponzischema.

 
Geplaatst : 26/02/2015 11:36 pm
Deel: