Meldingen
Alles wissen

De 'wij hebben een samenwerking met Visa/Mastercard debit/credit card' leugen

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
6,848 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Vandaag was het weer raak op onze blog. Iemand die vraagt zicht af waarom een bedrijf als ponzischema cq. fraude aangemerkt wordt, want:

Wat ik me afvraag hier is dat ALS bdo niet zuiver is hoe het dan mogelijk is dat Visa gewoon zaken met ze doet?

Het bedrijf in kwestie wordt in de blog met de grond gelijk gemaakt, er klopt helemaal niets van het hele bedrijf. Maar deze persoon die meent dat het toch goed moet zijn want ze hebben een debet card met het Visa logo er op. Daar ter plaatse is er al door ons gereageerd. In dit topic herhalen we dat nogmaals, zodat we bij toekomstige bedrijven die schermen met een kaart van een grote maatschappij als smoes dat het goede business is wat ze doen, simpelweg kunnen verwijzen naar dit topic.

Laten we eerst stellen dat het zeer goedkoop is om een kaart met jouw eigen logo te krijgen. Dit wordt ook wel cobranded card genoemd. Voor het bedrag van 10 euro of nog minder heb je een debet card van Visa of Mastercard, met daarop ook het logo van jouw bedrijf. Dichter bij huis, ook bijvoorbeeld bij de ING bank kan je voor ongeveer 10 euro een pinpas krijgen met jouw eigen print, bijvoorbeeld jouw eigen logo.
Net als wanneer je een rekening opent, vindt er geen enkele verificatie, scan of wat dan ook plaats. Jij betaalt een tientje en jij hebt een rekening, debet card of zelfs credit card.

Betekent dat dat er een samenwerking is tussen de bank/creditmaatschappe en het MLM schema?
Nee, het betekent slechts dat er een tientje betaald is voor een eigen design op de pas. Sterker nog, de credit card maatschappij in kwestie handelt de productie en distributie van de kaarten niet eens af. Dat doen zogenaamde issuers, bedrijven die credit/debit kaarten maken en uitgeven. Er zit dus een derde partij tussen.

Waarom schermen MLM bedrijven en scams hier mee?
Omdat goedgelovige mensen er makkelijk in mee gaan en er sneller van overtuigd zijn dat ze hun centjes aan de oplichter met het visa pasje moeten geven.

Welke scams gebruikten deze smoes al eerder?
Piramidsespel Lyoness. - Mastercard ontkent directe betrokkenheid. In dat topic not veel meer hilarische ontdekkingen.
In elkaar gestortte piramidespel Flexkom
In elkaar gestort en veroordeeld ponzischema Telexfree
NL Ponzischema-met-directeur-achter-tralies PlanB4You
In elkaar gestort ponzischema Banners Broker
Ponzischema Bancde Options (stort op het moment van schrijven in elkaar)
Scam Visalus
Scam Monavie (PDF)

Deze lijst is zeer incompleet maar zoals je ziet gebruiken veel scams dit smoesje.
Wij zouden willen stellen: Schermt een bedrijf met een zogenaamde samenwerking met een grote bank of credit card maatschappij en gebruiken ze dat als reden dat ze legaal/betrouwbaar/zuiver/operationeel/wat dan ook zouden zijn, dan is het eerder een scam dan dat het in hun voordeel spreekt.

Zie je deze smoes dus gebruikt worden, dan is dat een aanwijzing dat je vermoedelijk met oplichting te maken hebt. Neem hem mee in je lijstje met red flags!

 
Geplaatst : 28/04/2015 10:10 pm
Deel: