Multi Level Marketi...
 
Meldingen
Alles wissen

Multi Level Marketing is niet ondernemen.

3 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
13.1 K Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Vaak wordt een MLM schema aangeprezen als een kans om te ondernemen. Ook zien netwerk marketeers zichzelf vaak als een ondernemer. De stelling van dit topic is dat die gedachte verkeerd is. MLM is niet ondernemen.

Stof om alvast over na te denken, mocht je het niet met de stelling eens zijn;

- Een ondernemer is zelfstandig. Hij is niet of weinig afhankelijk van iets of iemand dat de baas over hem is. Bij MLM is het moederbedrijf in zeer grote mate, zoniet uitsluitend, de baas over wat er gebeurd. Kan je bij jouw MLM bedrijf zelf de prijs van de producten bepalen? Kan je ook succesvol worden zonder andere verkopers/partners/distributeurs te werven voor MLM? Bepaal jij welke verkoopkanalen er ingezet worden? Leg jij je eigen marketingstrategie uit? Kortom, in hoeverre ben jij zelf de baas?
- Een ondernemer weegt zorgvuldig zijn risico's af. Wat zijn de risico's bij MLM? Hoe groot is het risico dat het MLM bedrijf jou er uit zet en, nog veel belangrijker, wat zijn de gevolgen? Kan je je werkzaamheden dan nog voortzetten of ben je dan klaar met het product en kan je op zoek naar een andere baan?

Kortom; wat valt er nou te ondernemen binnen een MLM schema?

 
Geplaatst : 30/12/2013 1:28 am
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

In dit artikel wordt ook mooi uitgelegd waarom mee doen in een MLM schema niet vergeleken of uitgelegd kan worden als ondernemen of het hebben van een eigen bedrijf.

 
Geplaatst : 02/06/2014 3:03 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

In de docu "Betting on zero" wordt mooi uitgelicht hoe deelnemers aan de Herbalife MLM geen enkele mogelijkheid hebben om naar eigen inzicht te ondernemen. De peperdure producten van Herbalife mogen niet online of in een winkel verkocht worden. De 'winkels' van Herbalife promotors hebben dus geen etalage en vermelden nergens de naam Herbalife. Het zijn zogenaamde 'healthclubs'. Er worden echter vrijwel geen producten verkocht.

Bij de meeste andere MLM bedrijven is dit ook zo. De producten moeten altijd verkocht worden via bijeenkomsten, (want alleen dan kunnen er nieuwe distributeurs geworden worden) en mogen bijvoorbeeld niet via Facebook of een eigen website aangeboden worden.

Ook mag je je vaak niet aansluiten bij een concurrerende MLM. Stel dat het jou dus inderdaad te doen zou zijn om de verkoop van de producten van het MLM bedrijf, dan mag je niet eens een compleet assortiment van verschillende merken en leveranciers neerzetten...

 
Geplaatst : 18/02/2019 4:26 pm
Deel: