Onecoin pretendeert een cryptocurrency, oftewel een digitale valuta, te zijn. Dat zijn ze niet. Al sinds ruim een jaar zijn ze op alle mogelijke manieren al ontmaskerd. Van natuurlijk ons forum of een groot forum als Reddit, tot The Mirror, van Bitcoin tot Trosradar. Stopt dat de oplichters om slachtoffers te maken door ze geld aan Onecoin te laten geven? Nee. Er zijn altijd nog wel mensen die gemakkelijk te hersenspoelen zijn en die er in mee gaan. Een van de oplichters die het nog altijd probeert is het trieste figuur achter One-coin.nl. Laten we zijn site eens ontmaskeren.

Goed, wij en een ieder die een beetje begrijpend kan lezen die weet al dat Onecoin geen cryptocurrency is. Laten we voor dit artikel eens doen alsof we dat nog niet weten, en we dus denken dat Onecoin een digitale valuta is, net zoals Bitcoin dat is.

Voor de duidelijkheid, One-coin.nl is een site van een onafhankelijke promotor, genaamd Roy IJ. wonende te P. Hij is iemand die dus ook geld gestoken heeft in dit piramidespel. Mogelijk zal hij later gaan zeggen dat hij ook slachtoffer is. Hij is daar wat ons betreft te laat mee, daarom schrijven wij dit artikel.

We gaan puntsgewijs door de site heen en wijzen de red flags aan.

1. Waar we altijd het eerst naar kijken is, wie zit er achter de site? Staan er netjes contactgegevens op de site? Nee. Roy heeft geprobeerd om de site zo anoniem mogelijk te laten lijken. Er staan geen contactgegevens, adresgegevens of wat dan ook op de site. Zelfs de domeinnaam is anoniem geregistreerd, en staat op naam van het bureau dat de site in opdracht van Roy gemaakt heeft. Roy weet dus dat hij niet met zuivere koffie bezig is, anders had hij wel keurig netjes zijn naam en adres op de site vermeld. Red flag: De eigenaar van de site probeert anoniem te blijven.

2. De introductie op one-coin.nl leest:

Iedereen kent het succesverhaal van Bitcoin, waarvan de waarde binnen enkele jaren van 10 cent naar meer dan 1000 dollar steeg. Wij bieden u de kans om in te stappen in wat ‘de nieuwe Bitcoin’ wordt genoemd: OneCoin.

Hier wordt het Fear of Missing Out (FOMO) principe toegepast. Lees er meer over op ons forum. Red Flag: De site praktiseert FOMO.

3. Onecoin zou een digitale valuta zijn. Iedereen weet dat de koers van elke valuta kan stijgen, maar ook net zo hard dalen. Niet volgens one-coin. Hun valuta kan alleen maar stijgen!

Screenschot van one-coin.nl.

Screenschot van one-coin.nl. De waarde wordt gewaarborgd en periodiek vinden er stijgingen plaats!

In bovenstaande afbeelding staat het zwart op wit. De waarde wordt gewaarborgd. Nu zou je eigenlijk al genoeg moeten weten. Je wordt gevraagd om te investeren in een valuta waarvan de waarde gewaarborgd is. Dat is onmogelijk. Elke koers van elke valuta stijgt en daalt. Zoiets kan helemaal niet gewaarborgd worden. Red Flag: Er worden onmogelijke dingen beloofd.

4. Roy vertelt op one-coin.nl ook even mooi dat het een piramidespel is. Dat doet hij op de netwerken pagina. Hij plaatst daar dit plaatje.
network_tree
Nou, veel duidelijker hadden wij het niet kunnen uitleggen.
Toch citeren wij even:

Van alle persoonlijke inschrijvingen ontvangt u altijd een 10% direct sale commissie.
[…]

Als er nieuwe leden via andere leden uit uw team worden ingeschreven ontvangt u ook een extra 10% commissie van uw zwakkere kant.
[…]
Deze bonussen kunnen heel hard oplopen.

Dus je kan eigenlijk het hele geleuter over de cryptocurrency naast je neer leggen en gewoon als een malle mensen gaan werven voor het piramidespel. Je krijgt namelijk direct geld als je mensen lid maakt. Red Flag: Er wordt openlijk een piramidespel gedreven.

5. Roy weet dat hij met foute dingen bezig is. Daarom heeft hij als kers op de taart alvast een pagina gemaakt, in een poging de kritiek van de hand te doen. Red Flag: Als iemand al gelijk gaat uitleggen dat ze geen frauduleuze activiteiten uitvoeren.. dan doen ze dat juist wel.

Dit is Roy zijn poging om de kritiek van de hand te doen: Is Onecoin fraude?
Die pagina is de hilarisch voor woorden. Zo hilarisch, dat we hem hier als geheel plaatsen:
one-coin-lololololol

We citeren even enkele zaken van de pagina en ontkrachten dat even.

Er zijn verschillende cryptocurrencies die concurreren tegen de Bitcoin

Valuta’s concurreren niet met elkaar. Valuta’s zijn geen bedrijven. Er is geen bedrijf dat Euro, Dollar of Bitcoin heet. Valuta’s zijn betaalmiddelen. Ook dit is trouwens weer een Red Flag: Onecoin is een bedrijf. Dat is tegenstrijdig met de pretentie dat ze een valuta zouden zijn.

De reden dat OneCoin verschilt van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de markt is dat het een Multi-Level Marketing bedrijf is,

MLM oftewel piramidespel, bedoelt ie. Nogmaals, een valuta is geen bedrijf en dus is Onecoin geen valuta.

OneCoin is er pas sinds 2014, en nu al is vastgesteld op $ 2 miljard in marktkapitalisatie. Tot nu toe zijn er al 700 miljoen coins gemined, en OneCoin heeft een capaciteit van 2,1 miljard coins.

Roy heeft niet de moeite genomen om dit te onderbouwen. Dit zijn getallen die de oplichters trouwens wel vaker noemen. Of ze er echt in geloven is ons niet duidelijk, maar dat het onzin is, dat mag wel duidelijk zijn.

OneCoin heeft meer dan 2.000.000 betaalde leden op dit moment.

Gezien de geringe activiteit op social media zal dit aantal eerder rond de 10.000 liggen momenteel. Maar al was dat wel 2 miljoen, dat er 2 miljoen mensen in gestonken zijn wilt niet zeggen dat het een legitiem bedrijf is. Telexfree had wél miljoenen leden, en toch zit de voltallige directie van Telexfree achter Braziliaanse tralies op dit moment..

OneCoin heeft momenteel al meer dan 300 miljonairs over de hele wereld gecreëerd .

Onderbouwing ontbreekt wederom. Laten we aannemen dat dat waar is. Wiens geld is het dat er in de zakken van deze miljonairs zit? Juist, dat van de schaapjes die hun geld aan Onecoin gegeven hebben.

Eind 2015 heeft OneCoin een onpartijdige professionele audit gedaan van haar activiteiten wat door Semper Fortis is geregeld. Dit is een onderdeel van Morison International.

Onderbouwing ontbreekt wederom. Maar welke bedrijven hadden nog meer een vaag en nooit openbaar getoond rapport waaruit zou blijken dat het volledig legaal is dat ze doen? Oh ja, alleen maar alle andere ponzischema’s die we voorbij zagen komen. Dat er promotors van Onecoin in China al achter de tralies zitten en dat er 40 miljoen dollar in beslag genomen is staat vast niet in dat rapport, of wel? Onee, het rapport bestaat helemaal niet.

In zijn poging om aan te tonen dat Onecoin geen fraude is, gaat Roy totaal niet in op alle feiten die reeds door de diverse sites, economen, cryptocurrency-experts en andere instanties blootgelegd zijn. Vreemd dat Roy dat niet doet? Nee, want Roy weet dondersgoed hoe de vork in de steel zit. De feiten liegen er niet om. Onecoin is fraude in zijn puurste vorm.

Zo, nu wel weer genoeg. Kijken hoelang Roy de site nog online laat staan. En oja, niet stiekem gaan roepen dat ze uitbetalen. Dat argument bewijst alleen maar dat het een ponzi is.


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

20 reacties

Admin · oktober 21, 2016 op 07:40

Oplichtster Cailin K. uit A. doet nog een duit in het zakje:

Ze liegt dat er bedrijven zijn die Onecoin accepteren. Toevallig heeft er gister iemand het gevraagd aan het enige bedrijf in NL dat Onecoins zou accepteren, Fresh Catering in Apeldoorn. Naar eigen zeggen zijn ze het 2e bedrijf in Europa die Onecoin accepteert. Lees hier hun reactie:

Tros Radar Onecoin scam

Samenvatting: Ze accepteren geen Onecoins, want ze kunnen hun toeleveanciers niet in Onecoin betalen..
..Wat??
Je kan toch gewoon je Onecoins weer inwisselen voor euro’s, net als elke andere cryptocurrency? Onee wacht, Onecoin is geen cryptocurrency en betaalt al maanden niet meer uit in euro’s… HAHAHAHA

Om het nog mooier te maken, merkt iemand anders op dat de eigenaar van Fresh Catering Eric-Jan B. is. Eric-Jan B. is ook 1 van de oprichters van OneLife, dat is het recruiteringsprogramma van Onecoin. Hij is dus een van de pooiers (aka grote oplichters) van Onecoin. Door een plaatje van Onecoin op zijn site te plaatsen hoopt hij makkelijker meer slachtoffers te kunnen maken in zijn Onelife en Onecoin scam.

Update:
Cailin de onecoin-conartist heeft de oplossing als ze geconfronteerd wordt het feit dat onecoin geen cryptocurrency kan zijn:

Robert · december 25, 2016 op 09:33

Een Coin die je alleen maar kunt kopen door veel geld te storten aan een organisatie en niet kunt verkopen is voor mij in ieder geval geen zuivere koffie. Dus ook geen Coin. Maar wat is t dan? TROEP! Afblijven dus. Stel dat iemand 1000 O-coins heeft en hij wilt ze verkopen. Kan iemand uitleggen hoe.

Kees · februari 22, 2017 op 19:19

Ik heb een vraag kan mij iemand uitleggen wat Global Intergold is heb daar verder geen informatie van het enige wat mij is verteld dat het al jaren bestaat.

Alvast bedankt,

met vriendelijke groet,

Kees

Visser · maart 27, 2017 op 13:16

Tja wat een onzin!

Forums als dit moeten na mijn mening eens wettelijk onder de loep genomen worden. Kwakkeloos meningen plaatsen.. verhalen zo schrijven dat het allemaal zo lijkt dat het ergens op gebaseerd is maar ondertussen het doel hebben om de boel te verzieken en zoveel mogelijk traffic te realiseren voor commerciële doeleinden. Forums zoals dit met degene die negatieve meningen geven hoor je altijd vooraf maar achteraf wanneer er niks meer negatief te bewijzen valt.. valt het stil en gaan ze een nieuwe slachtoffer zoeken. Heeft het überhaupt zin om dit te plaatsen ik denkt het niet aangezien de mens zo in elkaar zit!

Succes is een keuze.

Admin · maart 31, 2017 op 17:16

Hoi Daniël,

Zoals een ieder kan lezen, is ons bericht over one-coin keurig onderbouwd. Dat in tegenstelling tot alle berichten van de oplichters die mensen geld willen aftroggelen met onecoin en net zoals jouw bericht.

Grappig dat je denkt dat dit forum een commercieel doeleinde heeft en dat daarom dit bericht niet waar zou zijn. Los van het feit dat dat niet waar is, is het juist onecoin die jouw geld wilt hebben. Raar dat je hun verhaal blind lijkt te geloven, terwijl zij het juist zijn die een commercieel doeleinde hebben. Of eigenlijk is dat te netjes gezegd; zij lichten jouw op en kloppen jouw zakken leeg, en jij tuint daar met open ogen in. Of je bent bewust een oplichter, dat kan natuurlijk ook.

Succes is zeker een keuze. De keuze om je geld in onecoin te stoppen is de keuze om je geld kwijt te raken, oftewel, kiezen voor onsuccesvol.

Sairam · april 8, 2017 op 23:48

Beste mensen ik lees hier en daar ervaringen van mensen met OneCoin.
Hierbij deel ik mijn ervaring:
– Wij hebben op 1 februari 2017 de eerste pakket aangeschaft, dus iets meer dan 2 maanden geleden.
– Inmiddels hebben wij aardig wat mensen die ook een pakket wilden aangemeld via ons.
– Als wij vragen hebben aan de OneLife organisatie , wordt het vrij snel beantwoord ondanks dat het grote organisatie is die supersnel groeit en wereldwijd members heeft. Bij Tele2 , Telfort, Ziggo en andere bedrijven heb ik tig keren moeten bellen omdat ze hun beloftes niet nakomen. U zult vast ook dezelfde ervaringen hebben met enkele grote ondernemingen.
– Onze Administratie kantoor ( http://www.sairam.nl ) en onze webshop ( http://www.Eco108.com ) hebben wij gratis aangemeld bij DealShaker (De gratis online marktplaats van OneLife) u kunt dus bij ons ook met Onecoins betalen.
– Onze Goededoelen organisatie ( http://www.sairamfoundation.com ), heeft na een verzoek 3000 euro donatie toegezegd gekregen, voor onze onderwijsprojecten in Nepal en India )
– De ontvangen cash bonussen ( inmiddels al meer dan 3500 euro, uit 2 van onze OneCoin pakken wordt gedoneerd aan de sairamfoundation.
– Wil u meer weten neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom langs bij ons op kantoor in Den Haag.
– Wij kunnen niet in de toekomst kijken, maar zoveel bonussen in zo een korte tijd hebben wij nog nooit gehad en zijn hier erg dankbaar voor. Het “gebedel” om een kind te sponsoren zodat die ook naar school is straks niet meer nodig.
– Als ik negatieve dingen meemaak zal ik dat ook eerlijk vermelden.

Dave · april 10, 2017 op 23:19

De meeste berichtgeving over OneCoin op internet zijn gegenereerd door OneCoin of de organisatie er achter (voor wat betreft positieve berichtgeving) dan wel door forums als deze en radar (de sceptische/negatieve berichtgeving). Geen enkel ‘erkend’ instituut die OneCoin ook maar erkend.
Bovendien, bij een investering (want dat zou het moeten zijn) is het gebruikelijk dat je een geldbedrag inlegt en een tegenwaarde krijgt ter hoogte van dat geldbedrag, tegen in een situatie als deze de geldende koers. Deze koers ligt al maanden gelijk (vanaf het moment dat ik door een kennis werd benaderd hierin te stappen), de website wordt nimmer aangepast op dat vlak.
Het is bij investeringen niet zo dat je aanbrengbonussen krijgt voor iedereen die via jou mede-investeert.
Deze hele opzet heeft er alles weg van om een piramidespel te zijn, de eigen presentatie laat dat al zien.
Zolang je hoog genoeg binnen een piramide zit, zul je jouw inleg terug kunnen verdienen (als die al tot uitbetaling komt), maar uiteindelijk zullen er meer gedupeerden zijn dan spekkopers.

Voor hen die zeggen dat zij er geld aan hebben verdiend, dit is geld afkomstig van de mensen die je aan hebt gebracht (direct of indirect). Onderaan de boom vallen de zwaarste klappen….
Voor hen die er (nog) heilig in geloven en hun vermogen op de app zien groeien, ik hoop van harte dat je gelijk hebt en dat het een nieuwe rijkdom is waar je op enig moment kunt cashen (want daar is het uiteindelijk om te doen). Dan ben je de lachende derde.

Admin · april 11, 2017 op 07:37

Sairam, je gaat niet inhoudelijk in op de punten in ons blog. Jammer dat je dat niet doet. Nu lijkt het alsof je kritiek ontwijkt en alsof je enorme oogkleppen op hebt.

Je zegt dat je bij jou kan betalen met OneCoin. Dat is vreemd, want OneCoin zelf zegt dat er pas over een paar jaar betaald kan worden met OneCoin. Ik heb de proef op de som genomen en wat blijkt. Je hebt gelogen. Op jouw webshop kan je slechts betalen met iDeal of een bankoverboeking. Er is geen optie voor betalen met OneCoin. Jammer dat je hier zand in de ogen van de lezers probeert te strooien.

Teven spreek je in de toekomende tijd over geld dat je zou gaan ontvangen en dat toegezegd zou zijn vanuit OneCoin. Zoals je wellicht weet, betaalt OneCoin al meer dan een jaar niet of zeer sporadisch uit. Het hele internet staat vol met mensen die menen nog geld van OneCoin te krijgen. Bij jou is blijkbaar de belofte dat je ooit geld zal krijgen, al genoeg om jou in vreugde te doen leven. Maar dan nog, zelfs al zouden ze per ongeluk wel uit betalen, dan nog is dat slechts het enige argument dat een ponzispeler ter tafel kan brengen.

Als je wérkelijk overtuigd bent dat OneCoin geen scam is, dan zou je eenvoudigweg onze Red Flags uit deze blog kunnen tegenspreken met een onderbouwd betoog. Succes!

Raul · april 15, 2017 op 12:44

Voor dat ik hier een betoog ga houden, wil graag melden dat ik zelf onecoins heb. ik heb deze niet zelf gekocht, maar gekregen. Verder houd ik mijn niet bezig als verkoper van dit product. Verder komt ik uit de wereld van reclame en marketing, dus kijk naar je verhaal met deze achtergrond.

Laat ik eerst wat red flags ontkrachten, waarna ik ook de negatieve zaken van onecoin wil benoemen.

Deels heb je gelijk bij punt 1. Er staan geen contact gegevens op de website. Toevallig bij deze meneer is dat het geval, andere doen dat wel, dus dit is een kortzichtig argument. Daarnaast doen veel mensen dit als bijverdiensten, en willen niet tijdens werk gebeld worden. Ook je argument dat de website anoniem is is geen redflag. Het gebeurd vaak dat website ontwikkelaars een totaal pakket aanbieden en hosten. Dit hoeft geen red flag te zijn.

punt 2 is geen redflag. Dit gebruiken reclamebureaus ook. Halve prijs tot zondag etc. Zelf ben ik meer een voorstander van een feiten onderbouwende verkooptechniek. Zeg dat het een startup is, risico betreft, maar mocht het lukken, dat kan je net als bitcoin er veel geld mee verdienen.

met punt 3 ben ik helemaal eens. De handel van de munt bepaald de waarde. tot januari hadden ze xcoinx.com, waar je kon handelen. Nu hebben ze dealshaker.eu, maar een soort groupon achtig verkoop kan niet de waarden bepalen van een munt. Absoluut een redflag.

Punt 4 is geen redflag omdat, je alleen bonus ontvangt van 4 generatie onder jouw en alleen als beide netwerkzijde zijn bezet. Als voorbeeld, je heb links €1000 en rechts €500 verkocht, dan krijg je over de zwakste been een 10% bonus, dus €50 en dat over 4 generaties, precies als het plaatje laat zien. Met dit systeem moet de verkoper kunnen verdienen en het bedrijf voldoende overhouden voir een gezonden bedrijfsvoering. Zie verschillende MLM bedrijven. Voor mij is een redflag, waarom ze geen bank kunnen openen. Maar dat kan ook tegenstand zijn van partijen, dat kan ik niet beoordelen en ik heb ook nooit duidelijke verklaring kunnen vinden. Let wel, je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen, maar dat geld niet voor banken. Alleen al beschuldigingen door derde kunnen banken besluiten dit te doen.

5 je kan altijd reageren op beschuldigingen. Dat is geen redflag, er is zoveel negativiteit online, logisch dat hij deze probeert te weerleggen. Punt is dat het wel slim is, Doordat er zoveel negatief over wordt geschreven, geeft google deze items hoge prioriteit en search pikken hem dan ook mee.

Al met al denk ik niet dat het een scam is. Maar door slecht management, verkeerde personen en tegenstand van buitenaf, is onecoin een slachtoffer geworden van zijn eigen succes.Met als gevolg, veel negativiteit, geen banken meer. Hierdoor is het voor veel verkopers zijn er geen middelen meer om te verkopen. Dit bewijst de afgelopen maand, waar het bedrijf +100000 nieuwe leden kreeg, zijn het nu maar 30000 en als resource opdrogen gaat dit nog veel minder worden. Zie voor je zelf, de teller staat op onelife.eu

Zelf denk ik dat het concept oke is, maar alleen als een aantal zaken opgelost kunnen worden nl:
– zorg voor openheid en stabiliteit van je bedrijfsvoering.
– zorg voor bank betrouwbaar betaalsysteem, ook voor je withdraws
– Stop het verbod op crossover verkoop, zodat partijen kunnen samenwerken
– zorg dat je onecoins bruikbaar zijn, niet alleen op http://www.dealshaker.com, maar ook intern bijv voor het verkopen van pakketten.
– zorg dat er een vorm van handel is, nu onder de leden en binnen een jaar openbaar.

ik hoop wat te hebben aanvullen op jullie verhaal

Raul · april 15, 2017 op 13:16

Even een rekenvoorbeeld van het bonus systeem. je krijgt 10% verkoopbonus. dus als je een pakket van €1000 en €500 verkoopt, krijg je €150 bonus. Je netwerkbonus 10% krijg je over je zwakste zijde. dus je krijgt €50. Totale bonus is dus €200. Hiervan krijg je 60% dus € 120 op je account. (withdraw is alleen een probleem) van de overige €80 moet je onecoins kopen. na de bonus heb je aan de ene zijde €500 en andere zijde is €0. nu krijg je niks tot je deze weer hebt aangevuld.

Admin · april 19, 2017 op 07:47

Bedankt voor je uitgebreide reactie Raul. Ik zal eerst even ingaan op de punten die jij aanhaalt, en daarna zal ik uitleggen dat OneCoin als betaalmiddel helemaal niet bestaat, kan bestaan en zal gaan bestaan.

Redflag 1 is wel degelijk een punt, omdat deze blog eigenlijk gaat over deze specifieke site van deze specifieke promotor. Tot onze verbazing zijn er echter nog altijd mensen die denken dat OneCoin als concept werkelijk zou kunnen bestaan, en dus is deze discussie verschoven naar OneCoin in het algemeen. Wat ons betreft is dat prima, maar voor Redflag 1 blijft dit punt overeind. Misschien daarop voortbordurend wel een leuke vraag aan jou; welke rechtspersoon (bedrijf) vertegenwoordigd OneCoin in Nederland?

punt 2 is geen redflag. Dit gebruiken reclamebureaus ook. Halve prijs tot zondag etc.

Deze vergelijking gaat niet op. Als ik voor zondag 50% korting op een koffiezetapparaat krijg, dan weet ik dat ik tot die tijd heb om een koffiezetapparaat met korting te kopen. Koop ik dat apparaat, dan betaal ik en krijg ik direct datgene waarvoor ik betaald heb. En zou ik de aanbieding mislopen, dan is er altijd wel weer een nieuwe aanbieding van hetzelfde of vergelijkbaar product.
Dat is niet een hetzelfde als nu (veel) geld betalen voor de belofte om ooit in de toekomst rijk te worden als het bedrijf ooit groot geworden is, waarbij vergelijkingen gemaakt worden met bedrijven zoals Google of Facebook, of zoals in dit geval, met de valuta Bitcoin. Lees ook het artikel waar deze Redflag naar toe linkt, eens. Nog nooit is er een bedrijf daadwerkelijk groot, laat staan winstgevend, geworden die in deze fase zulke beloftes en vergelijkingen brengt.

Fijn dat we het eens zijn over Redflag 3, hoewel we het wel vreemd vinden dat je blijkbaar alsnog denkt dat OneCoin zou kunnen werken als dit soort dingen door alle promotors geroepen wordt.

Punt 4 is geen redflag omdat (…) Zie verschillende MLM bedrijven.

Het verschil tussen een legale MLM en een piramidespel is dat bij ene legale MLM de nadruk zeer sterk moet liggen op de verkoop van een product of dienst, niet de aanwas van nieuwe leden. Het enige geld dat er bij OneCoin binnen en het enige geld dat een deelnemer zou krijgen (of op zijn minst toegezegd wordt, want uitbetalen doen ze al tijden niet meer) komt is rechtstreeks afkomstig van de aanwas van nieuwe leden. Dat maakt dat het een piramidespel/ponzischema is, geen legale MLM.

Al met al denk ik niet dat het een scam is. Maar door slecht management, verkeerde personen en tegenstand van buitenaf, is onecoin een slachtoffer geworden van zijn eigen succes.

Laten we even vaststellen;
1. We zijn het er over eens dat er slecht management is en dat er verkeerde personen bezig zijn met OneCoin
2. Er kan nog nergens betaald worden met OneCoin. Sterker nog, er is niet eens een normale wisselkoers bekend.
3. Beloftes worden structureel niet nagekomen.
Toch durf jij te spreken over “succes” en dat dat de reden is dat OneCoin ten onder zal gaan cq. is gegaan? Een bizarre gedachtekronkel, vinden wij.

Op diverse sites, ook grote nieuws- en techsites, is het volgende punt al veel vaker uitgelegd. In deze blog linken wij in het begin naar enkele van deze sites. Wij gingen er, blijkbaar onterecht, van uit dat een ieder deze sites zou lezen en begrijpen. Aangezien er hier toch steeds meer mensen komen die nog niet op de hoogte zijn van deze feiten, zullen wij even kort een samenvatting geven.

OneCoin is géén cryptocurrency, en dus geen digitaal betaalmiddel.
Een van de eigenschappen van een cryptocurrency is dat er een openbare blockchain moet zijn. We zullen jullie niet vervelen met de details (gebruik gerust Google om er precies achter te komen wat een blockchain is) maar het komt er op neer dat er een stukje vrij beschikbare, openbare software moet zijn waaruit blijkt hoe de cryptocurrency ontgonnen (gemined) kan worden, hoeveel er maximaal beschikbaar is en hoeveel er reeds ontgonnen is. OneCoin heeft deze software niet. Daarom kan ze nooit een cryptocurrency zijn. OneCoin is slechts een stukje verzonnen geld, net zoals monopoliegeld.

Het geld dat in het verleden uitbetaald is door OneCoin aan haar leden, is rechtstreeks afkomstig uit de inleg van andere leden. Dat maakt dat we hier in werkelijkheid te maken hebben met een Ponzischema.

Daarom zullen de zaken die Raul graag opgelost wilt zien, nooit opgelost worden;

– zorg voor openheid en stabiliteit van je bedrijfsvoering.

Zoals in de blog al genoemd wordt, kan een betaalmiddel, dus ook een cryptocurrency, nooit een bedrijf zijn. Het feit dat je hamert op openheid van de bedrijfsvoering geeft al aan dat zelfs een lid zoals jij eigenlijk niet weet waar ze nou precies mee in zee gaan.

– zorg voor bank betrouwbaar betaalsysteem, ook voor je withdraws
– zorg dat je onecoins bruikbaar zijn,
– zorg dat er een vorm van handel is, nu onder de leden en binnen een jaar openbaar.

Gaat niet gebeuren, want onecoin is geen betaalmiddel en, zoals je nu zou moeten begrijpen, kan helemaal geen betaalmiddel zijn, want het is slechts een ponzischema.

bras · mei 2, 2017 op 02:41

Wat een onzin take it or leave it!

Dulf · mei 2, 2017 op 08:20

Helemaal gelijk heb je bras!!! Je steekt gewoon je geld in de zakken van de oplichters en je kop in het zand, zo laten we iedereen zien hoe goed 1coin is!!!!

Job · mei 19, 2017 op 14:25

Oplichters Nathalie ter Haar en Jan Bakhuis zijn nog steeds bezig met het oplichten van mensen met onelife en onecoin middels bijeenkomsten door heel het land! Opgepast voor deze slinkse figuren!!

Martijn · mei 23, 2017 op 22:16

Jan Bakhuis geeft elke 1e donderdag van de maand in Doetinchem bij Pitch&Putt een presentatie over OneCoin.
Iemand die zin heeft om zijn verhaal aldaar onderuit te schoffelen? Vanaf het begin dat ik er mee in aanraking kwam (oktober 2016) vertrouwde ik het voor geen ene meter! Ik heb me via een relatie van m’n werk over laten halen. Gelukkig heb ik nooit 1 euro betaald, omdat Jan Bakhuis mij een 2-tal pakketten “schonk”. Ik diende 700 euro aan hem over te maken, voor de 2-tal pakketten. Gelukkig heb ik dit nooit gedaan, maar heb ik wel de Tokens gekregen.
Uiteindelijk heb ik nu ruim 600 OneCoins.
Ik ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren, gelukkig kost het mij geen cent, alleen de tijd die ik er in heb gestopt.
Jullie horen nog van mij.
Altijd naar je gevoel luisteren, als het te mooi is om waar te zijn, is dat het ook.

Unicorn · mei 24, 2017 op 09:54

In de Quote staat een artikel over fantast Bing Voorham. Deze vent stapt elk jaar over naar een ander MLM schema om mensen hun geld afhandig te maken. Hij doet alsof hij rijk is, terwijl hij nog altijd mensen moet oplichten om zelf een boterhammetje te kunnen eten. Triest! Hij gaf nu een presentatie over onecoin voor 25 man, waar ook een verslaggever van Quote tussen zat.
Quote had ook door dat onecoin een scam is! http://www.quotenet.nl/Nieuws/OneCoin-Haha!-Dat-is-een-scam-man.-Op-bezoek-bij-een-wervingsavond-van-deze-nieuwe-cryptomunt-197188

Admin · juni 16, 2017 op 07:30

Gisteren bij RTL-Z: Piramidespel vermomt zich als hippe cryptocurrency

Let ook op het waterdicht argument van Nathalie ter Haar in dat nieuwsbericht. Ze zegt: “Ik geloof hier gewoon in. Mensen die religieus zijn vragen we toch ook niet constant waarom ze geloven?”

Het bedrijf dat zij vertegenwoordigd wordt beticht van het zijn van een piramidespel en dat is haar argument.. Geen onderbouwd technisch verhaal. Geen feiten. Geen bewijs. Alleen een vergelijking met een religie. Niet heel vreemd, zoals de meeste piramidespellen is OneLife / OneCoin een sekte.

Admin · juni 26, 2017 op 10:51

Vorige week heeft PvdA lid Nijboer kamervragen gesteld over OneCoin aan de Ministers van Financiën en van Veiligheid en Justitie. Dit zijn de vragen:

Vraag 1

Bent u bekend met OneLife?1
Vraag 2

Wat is OneLife en hoe werkt het?
Vraag 3

Op welke manier zijn OneLife en OneCoin met elkaar verbonden?
Vraag 4

Is OneCoin een cryptocurrency? Welke regels gelden voor artificiële valuta? Is er sprake van een piramidespel?
Vraag 5

Hoeveel deelnemers kent OneLife in Nederland? Hoeveel gebruikers van OneCoin zijn er in Nederland?
Vraag 6

Bent u bekend met de vele strafrechtelijke onderzoeken tegen OneCoin, onder andere in Duitsland, Italië en India? Wordt er ook in Nederland onderzoek gedaan naar OneCoin?
Vraag 7

Wat doet u om piramidespelen in Nederland te voorkomen? Hoe wordt voorkomen dat enkelen stinkend rijk worden over de rug van naïve slachtoffers?

Bron: Officiele Bekendmakingen
Als het antwoord van de ministers bekend is, publiceren we dat uiteraard ook.

Admin · juli 16, 2017 op 13:57

De antwoorden van de Ministers van Justitie en van Financien staan online:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/ah-tk-20162017-2308.html

Een kleine quote waaruit blijkt dat OneCoin inderdaad geen cryptocurrency lijkt te zijn volgens de overheid:

Het is op dit moment niet mogelijk om direct OneCoin aan te schaffen of om de waarde in euro’s vast te stellen. Hierin verschilt OneCoin van bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin. OneCoin is op dit moment alleen verhandelbaar tussen leden van OneLife, aldus de websites van OneLife en OneCoin, en het platform waarop OneCoin omgewisseld kan worden in reguliere valuta (als euro’s) is op het moment van dit schrijven niet beschikbaar.3 Tevens is niet duidelijk of de blockchain achter OneCoin daadwerkelijk bestaat, aangezien het bronbestand van de blockchain achter OneCoin niet openbaar is, zoals wel het geval is bij Bitcoin4, Ethereum5 en Litecoin.6 De leden van OneLife hebben volgens de website van OneLife evenmin toegang tot de bronbestanden van de achterliggende blockchain.7

Verder valt te lezen dat de vervolging van OneCoin overgelaten wordt aan de Kansspelautoriteit, omdat het een piramidespel betreft maar dat over lopende onderzoeken geen uitspraken worden gedaan.

Admin · november 7, 2017 op 18:17

3 november is de opper guru van de OneCoin scam, Ruja Ignatova, opgepakt in Duitsland:
https://www.gerlachreport.com/news/ruja-ignatova-im-frauenknast-das-ist-ihr-neuer-tag
Ben benieuwd of de OneCoin oplichters in NL, met name Bing Voorham, Jan Bakhuis en Natalie ter Haar, hierop zullen acteren.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *