Meldingen
Alles wissen

Waarom deze site?

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
4,884 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Veel mensen worden opgelicht of komen bedrogen uit als het gaat om een MLM avontuur. Dat komt volgens ons onder andere omdat er weinig kritische informatie te vinden is over dit onderwerp. Websites die MLM promoten die dulden geen enkele kritiek. Onder het mom van negativisme wordt elk kritisch geluid weggehaald, bijvoorbeeld als je hen wijst op fouten of onwaarheden op hun site. Verder zijn er wel veel sites over algemene onderwerpen als financiën of bedrijfsvoering waar wel eens een kritisch artikel over MLM op verschijnt, maar een verzamelplaats met een onderbouwd geluid over MLM was er nog niet.

Daarom hebben wij deze site opgericht. Hier kan iedereen zijn mening over MLM, netwerkmarketing, piramidespellen en ponzischema's kwijt, positief of negatief.

Ja, wij hebben zelf ook een mening. Dit leidt soms tot frustratie van sommige lezers, maar wees gerust. Wij modereren niet op inhoud of boodschap van een bericht. Laat gerust een tegengeluid horen als je mee doet in de discussies op onze site.

Nee, deze site heeft geen commercieel doel. De advertenties die je mogelijk ziet brengen nog niet eens genoeg op om de hosting te kunnen bekostigen. Deze site is een prive project van enkele individuen die menen dat er meer (kritisch) geluid over MLM nodig is. Deze individuen zijn anoniem en stellen zelf tijd en geld beschikbaar om deze site in de lucht te houden.

 
Geplaatst : 10/05/2015 11:39 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Veel MLM'ers raken nogal in de war als er ook kritische info gegeven wordt over MLM. Dat zin ze niet gewend en dan moeten ze zelf na gaan denken. Dat doen ze eigenlijk liever niet. Ze vinden het veel fijner als ze gewoon de traditionele gouden bergen krijgen voorgespiegeld. Daar gaan ze graag op in en hebben dan weer een tijdje de illusie dat ze rijk gaan worden en het gaan maken in het leven.
De oplichters hebben ergens gelijk: deze mensen willen gewoon opgelicht worden. Wat dan natuurlijk nog niet betekent dat de oplichters dan niet schuldig zouden zijn. Het blijft enorm verachtelijk om iemand op te lichten. Zelfs al lijken de slachtoffers daar zelf om te vragen.

 
Geplaatst : 13/05/2015 9:30 pm
(@elsje)
Berichten: 19
Active Member
 

Niemand vraagt erom om opgelicht te worden, dat slaat nergens op die uitspraken JaapK.....of wie je ook mag wezen. En deze site heeft wel degelijk een commercieel doel. Mensen waarschuwen dat ze zomaar ergens geld aan kwijt kunnen raken. Vaak raken mensen het geld niet zomaar kwijt, maar omdat Admin zijn mening heeft verkondigd hij dat hier ten top zonder echt na te gaan hoe het zit.
Ik heb hem een week de tijd gegeven sinds de vrijlating van de oprichter van PlanB om hierover iets te melden. Dat bleef natuurlijk uit.
Ook hoe de koppen over de organisaties gemeld worden spreekt al uit dat degene die het plaatst een oordeel heeft. Dan zie je ook nog zo'n grijs vakje over recente reacties waarin je in een oogopslag kan zien dat PlanB, WeShare, Directpaybiz en Lucky5 niet zouden kloppen en piramidespelen zijn.
Als je echt attent bent, dan zie je daar alleen de namen staan en niet wat een Admin er van vind.

 
Geplaatst : 20/08/2015 3:36 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Beste Elsje,
Als je je een beetje in de psychologie van oplichting zou verdiepen, dan weet je dat slachtoffers van oplichting vaak sterke onbewuste drijfveren hebben om aan een oplichting mee te doen en er ook in te blijven. Ze weten vaak ergens wel dat het oplichting is, maar overschreeuwen en ontkennen dat voor zichzelf. De oplichter speelt bijvoorbeeld de rol van de liefhebbende vader, die ze vroeger nooit hadden, en vervult zo een sterke onbewuste behoefte van het slachtoffer. Die hoeft echt niet persé dom te zijn. Slechts gedreven door een sterk onbewust verlangen, zoals we dat allemaal in meer of mindere mate zijn. Oplichters herkennen zulke mensen van 10 km ver en spelen gewetenloos op die behoeftes in. En profiteren er schaamteloos van. Daarom zijn slachtoffers ook bereid er steeds weer opnieuw in te trappen, waar jezelf ook een voorbeeld van lijkt te zijn. En daarom werken de oplichters ook met de zgn suckerlists. Hier staan de mensen op die al eerder aan een MLM meededen en dus bewezen hebben psychisch manipuleerbaar te zijn. Die zullen dus ook over te halen zijn om aan een nieuwe oplichting mee te doen. Als er maar voor de juiste psychologische benadering wordt gekozen. En laat dat maar aan de heren oplichters over!

 
Geplaatst : 23/08/2015 6:02 pm
Deel: