Questra World - Pon...
 
Meldingen
Alles wissen

Questra World - Ponzischema

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
9,423 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Questra World is een ponzischema. Ze maken je wijs dat ze zogenaamd 'traden'. Ze beloven rendementen van 5% tot 6% per week, aldus vertegenwoordiger Sofiane. Questra world lijkt daarmee qua werkwijze zeer sterk op Bancde Options, wat ook een ponzischema bleek te zijn.

Questra world bestaat pas een paar maanden, al doen ze alsof ze al jaren bezig zijn. Hun domeinnaam is vastgelegd op 30 juni jongstleden. Als je het adres in Madrid opzoekt, dan blijk je datzelfde adres ook voor 45 dollar per nacht te kunnen huren via AirBNB. Er bestaat dus geen kantoor of iets dergelijks van deze firma.

Sofiane kwam ons dus (onbewust) wijzen op dit ponzischema. Nadat we haar hem wezen op de absurditeit van dit rendement wezen (met 5% rente per week heb je met 100 euro inleg in 10 jaar in totaal meer dan 10 biljoen, dat is een 1 met 13 nullen, aan euro's vergaard), onderstreepte zij hij en passant ook nog even dat het inderdaad een ponzischema is. Ze zei daarop namelijk "maar ze betalen echt uit" En dat is het enige argument waar ponzi aanhangers mee komen.

Bij Bancde Options hadden we dit punt ook al gemaakt, bij Questra World doen we het nog eens;
Stel dat het systeem van Questra World echt bestaat en ze echt een manier gevonden hebben om consistent 5% rendement per week te genereren. Waarom denk jij dat ze dan nog jouw geld nodig hebben? Met 5% rendement per week heb je met een miezerige 100 euro in een paar jaar al miljoenen gemaakt. Na een twintig tal jaar heb je meer geld dan er ooit op de wereld gedrukt kan worden, in jouw bezit!! Hoezo moet daar nog een beetje wisselgeld in de vorm van jouw spaargeld bij!? Dat is toch te zot voor woorden?

Uiteraard bestaat het hele systeem van Questra World niet en zijn het slechts oplichters die achter jouw geld aan zitten. Ze betalen in het begin uit zodat je, net als Sofiane, gelooft dat het systeem echt werkt. Zoals met alle talloze voorgangers van Questra World, duurt dat maar heel eventjes en dan stort het hele systeem in elkaar.

Diverse overheden hebben al waarschuwingen uitgebracht voor Questra world. Onder andere de Belgische overheid heeft een waarschuwing afgegeven.

Questra World zal binnen de kortste keren weer verdwenen zijn, om weer plek te maken voor de volgende scam. Wij zetten maart 2017 in onze agenda als de einddatum voor Questra World.

Externe review: Questra World: Russian scammers

 
Geplaatst : 22/12/2016 7:14 pm
Deel: