Stelling: MLMers zi...
 
Meldingen
Alles wissen

Stelling: MLMers zijn bloedzuigers

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
11.9 K Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

De kern van MLM is het werven van andere mensen die ook het product van het moederbedrijf zouden moeten gaan verkopen. In vrijwel alle compensatieplannen van de MLM bedrijven is het zo dat jij geld krijgt als iemand uit jouw downline iets verkoopt. Dit is immers de kern van MLM. Echter, tegen het ontvangen van dat geld hoeft helemaal geen prestatie of meerwaarde te staan. In de regel is het namelijk een vast bedrag en/of percentage per verkoop wat je krijgt, ongeacht of jij daar zelf tijd en/of moeite in gestoken hebt.

Andersom is het dus ook zo dat mensen uit jouw upline geld krijgen als jij iets verkoopt of iets presteert binnen het MLM bedrijf. Als jij dus moeite gedaan hebt om een verkoop te realiseren, zijn er tal van andere mensen die daar van meeprofiteren zonder dat zij zelf meerwaarde toegevoegd hebben aan het proces.

Vaak wordt gedaan alsof iemand binnen het MLM schema zijn downline zou helpen. Dit wordt vaak aangeprezen als Jij gaat mensen helpen succesvol te zijn. In de praktijk blijkt dat echter een wassen neus te zijn. Niet zelden moet iemand zelf promotiemateriaal kopen om de producten aan te prijzen en blijkt de hulp te bestaan uit betaalde seminars.

Omdat er in een MLM schema ontzettend veel mensen zijn die passief, dus zonder dat ze daar zelf meerwaarde aan toevoegen en/of tijd/moeite in steken, geld ontvangen voor elke verkoop, is MLM een parasitair systeem. De mensen uit jouw upline snoepen een groot deel van de omzet weg. Omzet die jij anders als verkoper zelf had kunnen houden of omzet die aan de klant gegeven had kunnen worden, in de vorm van een goedkoper product.

Dit principe maakt het ook dat een MLM product per definitie duurder is dan een product in de winkel. In een winkel is er geen piramide aan mensen die passief verdienen aan een product. In een winkel is er alleen een keten van bedrijven die elk actief met het product bezig zijn en die zodoende het product dus ook van meerwaarde voorzien. Denk aan de fabrikant, een importeur, een groothandel en de winkel zelf. Bij MLM is deze keten er ook, dus het parasitaire gedeelte van de piramide is alleen maar nodeloos weggegooid geld.

Wij zijn benieuwd wat jullie van deze stelling en onze onderbouwing vinden!

 
Geplaatst : 05/05/2014 2:41 pm
(@jaapk)
Berichten: 27
Eminent Member
 

Je slaat de spijker op zijn kop: MLM is idd een parasitair systeem! Ergens in de keten zit er iemand, meestal de geronselde MLM'er zelf, die de prijs betaald voor het feit dat er veel te veel mensen betrokken zijn bij het distribueren van het product. Al die MLM'ers die allemaal menen hun handje te mogen ophouden maken het product belachelijk duur. Herbalife is er een goed voorbeeld van. Waarom zou je in godsnaam 60 € neerleggen voor een of ander afval-shake of een pak koffiebonen? Dat doe je alleen maar als je gelooft dat er magische krachten in zitten. Dus gaat men als middeleeuwse kwakzalvers beweren dat het al kwalen geneest en je er supergezond en happy van wordt. Ziedaar het bedrog. Zo'n leugen is bijna altijd nodig, anders willen mensen het product gewoon niet kopen!
MLM is een parasitair verkoopsysteem dat fraude en oplichting haast noodzakelijk maakt. Je kan MLM zien als een hotel met 10 portiers voor de deur. Die moeten allemaal betaald worden, terwijl eentje ook voldoende was geweest. Dus worden de prijzen van de kamers veel te duur. En om ze toch nog te verkopen, gaat de hotelmanager dan maar beweren dat een nachtje in zijn hotel je kanker geneest.
MLM is een ziekte en wie dat niet snapt of ontkend heeft een moreel probleem of is gewoon dom.

 
Geplaatst : 04/06/2014 5:26 pm
 Ego
(@ego)
Berichten: 6
Active Member
 

De mensen die ik ken verafgoden bijna hun leaders. Ik word er echt hyper van wanneer ik de verhalen van hun bijeenkomsten of geweldige video's die de leader met zijn Iphone Gold bij thuisbijeenkomsten maakt.

Het ergste vind ik eigenlijk nog dat de mensen die verstrikt geraakt zijn in zo een bedrijf de realiteit langzaam kwijtraken maar ook de mensen om hen heen die hen altijd gesteund hebben of familieleden die niet willen instappen.
Je kunt niet tot hen doordringen, moet gewoon machteloos aan de zijlijn toekijken totdat ze gigantisch op hun gezicht gaan en dan nog blijven ze die leader eren want... ze hebben volgens de leader gefaald omdat ze niet hard genoeg gewerkt hadden, schandelijk gewoon.

 
Geplaatst : 05/06/2014 12:48 am
Deel: