De definities binne...
 
Meldingen
Alles wissen

[Sticky] De definities binnen MLM

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,614 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Binnen MLM wordt veel vakjargon gebruikt. Ook neemt de MLM wereld graag termen over uit andere branches, vanwege bepaalde redenen. In dit topic wil ik een lijst maken met alle termen, hun betekenis en synoniemen. Reageer gerust op dit topic om termen toe te voegen of om correcties voor te stellen.

MLM - Multi Level Marketing. Het verkopen van producten via een gelaagd systeem van distributeurs/consultants/vertegenwoordigers. Wikipedia. Wordt ook wel netwerkmarketing, teammarketing, direct selling genoemd. Blogartikel over synoniemen van MLM.

MLMer - Persoon die mee doet in een MLM bedrijf. Wordt ook wel consultant, distributeur, vertegenwoordiger, sales representative e.d. genoemd. Elk MLM bedrijf heeft vaak zijn eigen term. Op dit forum houden we zo veel mogelijk de term MLMer aan, omdat dat korter is.

Upline - Mensen die al voor jou ingeschreven zijn in een MLM bedrijf. In de structuur van een MLM bedrijf -per definitie een piramide- staan deze mensen boven jou.

Downline - Mensen die jij ingeschreven hebt bij het MLM bedrijf en dus onder jou in de piramide staan. Ook de mensen die zij weer inschrijven en de mensen die deze nieuwe mensen inschrijven vallen onder jouw downline.

Piramide - De structuur van een MLM bedrijf. Bovenaan staat diegene die het MLM bedrijf begonnen is, daaronder staan de mensen die hij ingeschreven heeft, daaronder de mensen die zij ingeschreven hebben, enzovoorts. Deze term is nogal controversieel, omdat men al snel denkt aan een piramidespel.

 
Geplaatst : 05/03/2014 12:46 pm
Deel: