Bekijk bovenstaand filmpje even. De tekst is redelijk monotoon gesproken en komt misschien wat kinderachtig over, maar ik geloof wel dat de boodschap aardig over komt.

In het filmpje worden onder andere de volgende stellingen onderbouwd;
ViSalus is een piramidespel
ViSalus is onsuccesvol
ViSalus is duur

ViSalus claimt zogenaamde gezonde shakes te hebben. Bekijk dit filmpje met daarin een expert die zijn mening geeft over het drankje:

ViSalus BMW oplichting

ViSalus probeert je lekker te maken door je een luxe BMW automobiel voor je neus te houden. Die kan je verdienen door bepaalde targets te halen. Als je die targets haalt dan betaalt ViSalus een BMW voor je! Dat klinkt ideaal, totdat je de voorwaarden gaat bekijken. Het blijkt namelijk te gaan om een leasecontract die op jouw naam staat. ViSalus betaalt het contract alleen als jij die maand je targets behaald hebt. Heb je dat een maand niet, dan moet je zelf de leasekosten betalen. Ook als je stopt met ViSalus dan zit je nog vast aan het peperdure leasecontract.

En als je echt zeker wilt weten op welke manieren ViSalus je allemaal oplicht, lees dan dit artikel eens:
Lazyman And Money – The ViSalus Scam

Blijf weg van dit bedrijf als je geld, je reputatie en vooral ook je gezondheid je lief is!


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

11 reacties

Koos Dekker · oktober 22, 2014 op 14:30

Ik lees deze reportage met open mond. Ik bedoel ik snap best dat mensen de MLM bedrijven als pyramide (kunnen) zien.

Maar het feit dat deze “oplichters” inmiddels in Amerika door de overheid in het ziekenfonds zijn opgenomen (ok, niet alles wordt gedekt) zegt mij toch wel iets meer dan een door steroïde opgepompte “expert” en een uiterts vlak filmpje over de challenge. (Welke overigens wel uitlegt hoe het model werkt.)

Dat Visalus onsuccesvol is klopt overigens ook niet. Momenteel zijn deze in 6 landen actief (USA, Canada, Engeland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zweden) en 3 landen in aantocht.

Dat Vi duur is dat ben ik ten deel met je eens. Het kost je per maaltijd 1,95 euro. Daarintegen als je naar huis gaat en een kroket of een hamburger (is ook nog eens ongezond) op het station eet kost dit je ook tussen de 1 of 2,5 euro. Hoor je ook niemand over…

Tot slot wil ik ook een correctie brengen aan het BMW verhaal. Je KAN kiezen of je een BMW wilt, en ja dan zit je aan een lease contract vast. (je bepaalt zelf waar je hem least en tegen welke voorwaarden; duur van contract, aantal km, etc.) Indien je dit niet wilt en dus geen BMW neemt ontvang je een vast geld bedrag per maand bij het behalen van je omzet.

Het staat je vrij om mee te doen of je kan bedanken Zowel om de uitdaging aan te gaan of als je een promotor wordt. De keuze is uiteindelijk aan jou. Mijn vrouw is de uitdaging wel aangegaan, en is inmiddels 10 kilo kwijt. Tevens is zij inmiddels promotor geworden waardoor wij naast mijn vaste inkomen ook nog eens vast 500 euro per maand krijgen en afhankelijk van hoeveel mensen mee doen met haar nog een variabele bonus ontvangen.

Dus als je de volgende keer nog een reportage plaats check dan eerst de feiten.

Groet van een trouwe lezer. Koos Dekker uit Castricum

Admin · oktober 22, 2014 op 20:24

Koos, ik neem aan dat je het artikel van Lazy Man waar naar verwezen wordt in het artikel, niet gelezen hebt? Bij deze nog een keer de link:
http://www.lazymanandmoney.com/visalus-scam/
Na het lezen van dat artikel zou je toch echt beter moeten weten.

Inhoudelijk op jouw bericht;
Je zegt dat Visalus in het ziekenfonds van Amerika zit. Dat is toch knap, want een ziekenfonds kennen ze helemaal niet in Amerika. Misschien wil je deze opmerking van jou toelichten en onderbouwen met wat feiten en controleerbare bronnen?

Je zegt dat ViSalus succesvol is, want ze zitten in 6 landen. Flexkom zit in zo’n 20 landen, Telexfree zat wereldwijd. Sterker nog, zo’n beetje elk MLM bedrijf zit in tig landen omdat het zich verspreidt via het internet. Toch kan je niet echt spreken van een succes bij die bedrijven.

Verder geef je een testimonial over je vrouw die afgevallen is. Een testimonial is waardeloos. Ik kan ook zeggen dat ik af val omdat ik elke dag een complete cake eet. Wieweet val ik wel af omdat ik cake eet. Maar misschien zijn er wel andere factoren die een rol spelen zoals het feit dat ik naar de sportschool ga en op de fiets naar me werk ga. Om nog maar te zwijgen van het placebo effect. Een testimonial mag dus nooit gebruikt worden bij medische producten, omdat ze waardeloos zijn.

Als Visalus werkelijk medische werkingen zou hebben, dan hadden ze daar wel wetenschappelijk bewijs voor. Maar dat is er niet.

Rene · december 10, 2014 op 11:54

Deze shakes zijn de grootste onzin die er zijn. Afvallen en vetverbranding begint bij je voedingspatroon met name de opname van suikers in ons lichaam. Daarnaast zijn is de eerste stap in afvallen het ontgiften van je lichaam,onze eetgewoontes zijn drastisch veranderd met fastfoodketens en magentronvoer. Daarbij kunnen oa groene thee en het eten van verse groenten goed helpen. Daarnaast moet we graanproducten laten staan maar een volkorenbroodje is wel toegestaan. Ook dagelijkse beweging is een must voor het afvallen door bepaalde oefeningen dagelijks te herhalen. Deze zgn kits met “fatburners” zijn te duur en ik voorzie eden kortstondige hype van deze business.

gill · maart 13, 2015 op 19:28

Wat een onzin , heb het YouTube filmtje allang bekeken. En hij is heel erg transparant over wat er wel en niet in zit. Elke supplementen leverancier overdrijft over zijn product. Anders verkoop je niks. En de bmw hmmm je moet wel een oetlul zijn om te denken dat die gratis is. Tuurlijk moet je het zelf betalen. Niks is gratis.Je moet er hard voor werken. En piramide haha kijk waar je zelf werkt. Dat is ook een piramide pfff . Als je met argumenten komt kom dan alsjeblieft met goeie damnzz .

Admin · maart 13, 2015 op 20:22

Een gewone supplementen leverancier overdrijft nooit. Alleen MLM leveranciers doen dat.

Je lijkt niet te snappen hoe een gewoon bedrijf verschilt van een MLM bedrijf. Lees en leer dit eens:
Misvatting: een gewoon bedrijf is ook een piramide.

Marieke · maart 17, 2015 op 11:44

De beheerder van deze site houdt krampachtig vast aan zijn “monkey-beliefs”. Niets dat een ander zegt of doet zal hem overtuigen, aangezien hij niet open staat voor andere meningen/ideeën. Hij is overtuigd van zijn eigen gelijk. Punt

Admin · maart 17, 2015 op 19:42

In tegendeel zelfs. Wij staan juist open voor alles. Het zijn jullie, aanhangers van MLM schema’s zoals Visalus, die hun ogen dicht hebben en iedereen die voor zichzelf denkt als ‘negatief’ afdoen. Je projecteert nu jouw eigen gedrag tegen ons.

Zoals je merkt kan een ieder hier meediscussiëren. Je mag alles zeggen en roepen, alles onderbouwen en een ieder hier overtuigen van jouw inhoudelijke en onderbouwde standpunten. Voor een schema als Visalus zijn echter niet bijzonder veel, waarschijnlijk zelfs geen, gegronde argumenten te bedenken over waarom het een goed bedrijf zou zijn.
In het artikel wordt al verwezen naar een artikel van Lazyman:
http://www.lazymanandmoney.com/visalus-scam/
In dat artikel wordt, weliswaar in het engels, duidelijk uitgelegd waarom mee doen aan Visalus of zelfs het gebruiken van hun producten, geen goed idee is.
Daar zijn ruim 1400 reacties geplaatst. Geen van de Visalus volgelingen kan daar overtuigen want niemand komt met inhoudelijke argumenten. Rara hoe komt dat.

Sannie · mei 14, 2015 op 14:28

Bedankt voor deze uitleg.. Ik zag zo’n promotor voorbij komen op een fb pagina. Wat trouwens niets van doen had met afvallen of iets dergelijks . Het kwam gewoon op de proppen. Ik heb de link van deze pagina erbij gezet.. en foetsie wat t… gek he?

Yvonne · augustus 21, 2015 op 15:05

Visalus lijkt verdomd veel op Amway van eind jaren 80, begin jaren 90. Ook pyramide dus. Ik heb me toen laten overhalen distrubiteur te worden want de praatjes waren prachtig. Ik ben naar 1 bijeenkomst geweest en dacht in een sekte terecht te zijn gekomen. Binnen 4 weken ben ik eruit gestapt, wat werd ik daar ongelukkig van. Pas geleden ontmoette ik een vrouw die heel enthousiast vertelde over Visalus, over gezonde voeding, shakes en de hele mikmak, maar al snel vroeg ze me om promotor te worden terwijl ik ze net een half uur kende en de producten nog niet had geprobeerd. Geobsedeerd was ze ervan en ik weet wel dat ik voortaan bij haar uit de buurt blijf.

harry · september 23, 2015 op 19:20

Hi Yvonne.
Heette ze toevallig nina zwagerman?

Tim · december 15, 2015 op 13:24

Hey hallo,

ik ken haar wel van de telefoon. Het ging over het worden van promoter voor een nieuw energiedrankje genaamd Neon. Wat weet je me over haar te vertellen dan?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *