Dit is een filmpje waarin Telexfree gepresenteerd wordt. In dit filmpje wordt door Yolanda L. uitgelegd hoe Telexfree werkt, wat jij moet doen en hoe jij er geld mee zou kunnen verdienen. Dit filmpje is uitgebreid geanalyseerd op ons forum. Telexfree is een veroordeeld ponzischema. In haar moederland Brazilië is ze reeds verboden.

In Nederland komt Telexfree echter pas net op. Sinds december zijn er talloze youtube filmpjes, blogs en ander materiaal gepubliceerd om mensen te verleiden om hun geld te geven aan Telexfree.

Het concept in een notendop is als volgt; Jij moet geld betalen aan Telexfree. Je krijgt dan het recht om advertenties te plaatsen en je krijgt 62 virtuele producten. Verkoop je niets, dan koopt Telexfree jouw producten terug. Daar maak jij dan vervolgens winst op en zodoende zou je geld verdienen.

Dat is een vreemd gegeven. Jij zou producten moeten verkopen voor een bedrijf (en betaalt daar nota bene eerst zelf voor) maar als je de producten niet verkoopt dan koopt het bedrijf de producten terug! Ik ben benieuwd of iemand hier een logische verklaring voor heeft. Vooral gezien het feit dat het product dat verkocht wordt een stukje software is. Waarom zou een bedrijf dat terug willen kopen? En waar komt dan de winst van dit bedrijf vandaan?

Het antwoord is vrij simpel. Alle inkomsten van Telexfree komen binnen van nieuwe mensen die voor dit bedrijf komen werken. Omdat je geld moet betalen voordat je voor hen aan de slag moet, zorg je zodoende voor de inkomsten. Van dit geld worden de mensen die al lid van het systeem zijn betaald. Dit gegeven noemt men een ponzischema.

Ponzischema’s zijn illegaal. Niet alleen in Nederland, ook in Brazilië, het moederland van Telexfree. Daar is het al goed misgegaan. TelexFree is daar verboden en gestopt. Op Wikipedia staat een vrij uitgebreid verslag met bronvermeldingen. Dat zou al genoeg moeten zeggen, zou je denken. Helaas, mensen die werken voor TelexFree willen dit niet snappen of verzwijgen dit bewust, op het moment dat ze jou aan het werven zijn om mee te doen aan hun spelletje. Ze gebruiken smoesjes zoals dat Wikipedia niet betrouwbaar zou zijn. Hoewel dat pertinent onwaar is, geloven deze mensen wellicht alleen Telexfree zelf. Welnu, ga dan eens naar de site van Telexfree toe en wijzig de taal naar het Portugees. Je wordt getrakteerd op een enorm pop-up scherm met daarop Portugese tekst. Daar staat geschreven dat alle Braziliaanse operaties van Telexfree op last van de rechter gestaakt zijn.

Telexfree zelf geeft ook aan veroordeeld te zijn.

Telexfree zelf geeft ook aan veroordeeld te zijn.

Kortom, Telexfree is een illegaal systeem om geld te verkrijgen uit de aanwas van nieuwe deelnemers aan het systeem. Wegblijven van deze oplichters als je geld je lief is.

 


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

11 reacties

Admin · maart 5, 2014 op 13:16

Shit has hit the fan over in the USA:

http://behindmlm.com/category/companies/telexfree/

Telefree mag zich vandaag verantwoorden tegenover de SEC. Ze vermoeden namelijk ook al in de VS dat Telexfree een ponzischema is. Telexfree heeft daarop in allerijl haar compensatieplan omgegooid, in een wanhopige poging om niet of minder door te laten schemeren dat ze de boel aan het oplichten zijn.

Gaat lekker!

Yolo · april 16, 2014 op 09:56

Telexfree heeft ondertussen al faillissement aangevraagd:
http://behindmlm.com/companies/telexfree/telexfree-file-for-bankruptcy-in-the-us/

Kon ook niet anders omdat het een ponzischema was en er zomaar geld uit het niets kwam om de deelnemers te betalen.

Het is over en uit met Telexfree.

Admin · april 17, 2014 op 15:10

Jep, Telexfree lijkt gedaan. De youtube filmpjes van Nederlandse promotors verdwijnen in rap tempo. De meesten zitten alweer bij de volgende ponzischema’s en piramidespellen. Oa. PlanB4You en Wings lijken in trek bij ex-Telexfree mensen. Triest dat die mensen er niets van leren. Of ze lichten bewust de boel op, dat kan natuurlijk ook.

Marielle · april 17, 2014 op 18:31

Ik was van plan om met TF te beginnen dit jaar. Maar omdat ik niet voldoende geld bij elkaar om 1 familypack te kopen was ik niet begonnen. Nu ik dit heb gelezen ben ik hartstikke blij dat ik dat niet gedaan heb. Maar mijn vakantie heb geboekt. De uitleg van Yolanda blijft voor mij onduidelijk. Het verdiensysteem is te ingewikkeld. Helemaal nu er een nieuw concept is bedacht. Ik blijf het verhaal volgen en blijf blij dat ik er niet aan ben begonnen.

Jaap K · april 18, 2014 op 19:07

Heel verstandig! Maar ga je nu niet in en andere MLM storten hè? Ze zijn bijna allemaal even slecht. De beste MLM’s zijn dan misschien geen oplichting maar dan toch nog wel kansloze zaken. MLM op een commerciële manier kan gewoon niet werken. Veel te veel mensen die allemaal hun handje op houden om commissie te vangen. En dus wordt het product te duur en daardoor onverkoopbaar. De enige manier waarop het dan nog verkocht kan worden is door mensen wijs te maken dat het product (bijv een of andere vitamine shake) magische krachten heeft en dus toch de (pak hem beet) 60 euro waard zou zijn. Dat komt al weer gevaarlijk dicht in de buurt van oplichting.

MLM kan wel werken op een niet commerciële manier. Dat gebeurt ook wel, van die oproepen om een kind met kanker allemaal een mailtje te sturen ofzo. Dat is ook een vorm van MLM. Maar geld ermee verdienen kan dus niet, tenzij je een oplichter bent / wilt zijn.

James · mei 27, 2014 op 03:52

Triest dat jij de tijd neemt om hier over te praten, get a life looser!

Admin · mei 27, 2014 op 11:09

Dank voor je constructieve bijdrage. Heb jij ook je geld aan Telexfree gegeven? Dat zou je gefrustreerde gedrag verklaren. Je hebt loser trouwens verkeerd gespeld, maar daar lig je vast niet wakker van nu je je geld kwijt bent.

Marco1 · mei 27, 2014 op 20:54

Het bedroevende niveau van de gemiddelde MLM-er, komt gewoon nooit wat fatsoenlijks uit. En ‘James’, heb je al uitgerekend hoeveel tijd en centjes je verloren hebt en hoeveel vrienden/familie je erin hebt laten stinken? Op naar de volgende joh. Ik raad je de Flexkom-scam aan. Die hebben een geniaal, uniek, briljant en gepatenteerd MLM-concept wat zijn weerga niet kent. Voor gasten zoals jij hebben ze vast nog wel een schrikbarend duur plaatsje vrij.

Amalia · juli 28, 2014 op 15:25

Het is niet omdat Yolanda dit promootte dat ze een oplichter is e , vele mensen waaronder zij zijn hun geld kwijt in Telexfree . Trouwens je mag dat wegdoen want Telexfree bestaat niet meer .

Admin · juli 28, 2014 op 22:45

Dit mag helemaal niet weg want mensen kunnen hier van leren. Veel Telexfree promotors stappen doodleuk over naar het volgende ponzischema.

Heb jij ook meegedaan aan Telexfree en zit jij nu ook bij een ander schema wat keihard roept géén ponzischema zou zijn, Amalia?
Op het Verdien Online Geld Forum was toevallig ook een Amalia actief die heel fanatiek, maar toch ongegrond en gefrustreerd, het ponzischema van PlanB4You aan het verdedigen was. Ze kon geen enkel goed argument verzinnen waarom het géén ponzischema was en kon met geen goed antwoord komen op de argumenten waarom het wél een ponzischema kon zijn. Ik mag hopen dat zij toevallig iemand anders was?
http://www.verdienonlinegeldforum.com/index.php/topic,1901.msg6795.html#msg6795

Admin · oktober 25, 2016 op 07:22

De rechtszaken tegen de directie en top figuren uit Telexfree lopen al 2 jaar. De directie heeft inmiddels schuld bekend. Hun straf krijgen ze in Februari 2017 te horen.
Er is is bijvoorbeeld 10 jaar gevangenisstraf en een boete van 140 miljoen geëist tegen de topman:
https://www.justice.gov/usao-ma/pr/president-telexfree-pleads-guilty-billion-dollar-pyramid-scheme

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *