Onecoin pretendeert een cryptocurrency, oftewel een digitale valuta, te zijn. Dat zijn ze niet. Al sinds ruim een jaar zijn ze op alle mogelijke manieren al ontmaskerd. Van natuurlijk ons forum of een groot forum als Reddit, tot The Mirror, van Bitcoin tot Trosradar. Stopt dat de oplichters om slachtoffers te maken door ze geld aan Onecoin te laten geven? Nee. Er zijn altijd nog wel mensen die gemakkelijk te hersenspoelen zijn en die er in mee gaan. Een van de oplichters die het nog altijd probeert is het trieste figuur achter One-coin.nl. Laten we zijn site eens ontmaskeren.

Goed, wij en een ieder die een beetje begrijpend kan lezen die weet al dat Onecoin geen cryptocurrency is. Laten we voor dit artikel eens doen alsof we dat nog niet weten, en we dus denken dat Onecoin een digitale valuta is, net zoals Bitcoin dat is.

Voor de duidelijkheid, One-coin.nl is een site van een onafhankelijke promotor, genaamd Roy IJ. wonende te P. Hij is iemand die dus ook geld gestoken heeft in dit piramidespel. Mogelijk zal hij later gaan zeggen dat hij ook slachtoffer is. Hij is daar wat ons betreft te laat mee, daarom schrijven wij dit artikel.

We gaan puntsgewijs door de site heen en wijzen de red flags aan.

1. Waar we altijd het eerst naar kijken is, wie zit er achter de site? Staan er netjes contactgegevens op de site? Nee. Roy heeft geprobeerd om de site zo anoniem mogelijk te laten lijken. Er staan geen contactgegevens, adresgegevens of wat dan ook op de site. Zelfs de domeinnaam is anoniem geregistreerd, en staat op naam van het bureau dat de site in opdracht van Roy gemaakt heeft. Roy weet dus dat hij niet met zuivere koffie bezig is, anders had hij wel keurig netjes zijn naam en adres op de site vermeld. Red flag: De eigenaar van de site probeert anoniem te blijven.

2. De introductie op one-coin.nl leest:

Iedereen kent het succesverhaal van Bitcoin, waarvan de waarde binnen enkele jaren van 10 cent naar meer dan 1000 dollar steeg. Wij bieden u de kans om in te stappen in wat ‘de nieuwe Bitcoin’ wordt genoemd: OneCoin.

Hier wordt het Fear of Missing Out (FOMO) principe toegepast. Lees er meer over op ons forum. Red Flag: De site praktiseert FOMO.

3. Onecoin zou een digitale valuta zijn. Iedereen weet dat de koers van elke valuta kan stijgen, maar ook net zo hard dalen. Niet volgens one-coin. Hun valuta kan alleen maar stijgen!

Screenschot van one-coin.nl.

Screenschot van one-coin.nl. De waarde wordt gewaarborgd en periodiek vinden er stijgingen plaats!

In bovenstaande afbeelding staat het zwart op wit. De waarde wordt gewaarborgd. Nu zou je eigenlijk al genoeg moeten weten. Je wordt gevraagd om te investeren in een valuta waarvan de waarde gewaarborgd is. Dat is onmogelijk. Elke koers van elke valuta stijgt en daalt. Zoiets kan helemaal niet gewaarborgd worden. Red Flag: Er worden onmogelijke dingen beloofd.

4. Roy vertelt op one-coin.nl ook even mooi dat het een piramidespel is. Dat doet hij op de netwerken pagina. Hij plaatst daar dit plaatje.
network_tree
Nou, veel duidelijker hadden wij het niet kunnen uitleggen.
Toch citeren wij even:

Van alle persoonlijke inschrijvingen ontvangt u altijd een 10% direct sale commissie.
[…]

Als er nieuwe leden via andere leden uit uw team worden ingeschreven ontvangt u ook een extra 10% commissie van uw zwakkere kant.
[…]
Deze bonussen kunnen heel hard oplopen.

Dus je kan eigenlijk het hele geleuter over de cryptocurrency naast je neer leggen en gewoon als een malle mensen gaan werven voor het piramidespel. Je krijgt namelijk direct geld als je mensen lid maakt. Red Flag: Er wordt openlijk een piramidespel gedreven.

5. Roy weet dat hij met foute dingen bezig is. Daarom heeft hij als kers op de taart alvast een pagina gemaakt, in een poging de kritiek van de hand te doen. Red Flag: Als iemand al gelijk gaat uitleggen dat ze geen frauduleuze activiteiten uitvoeren.. dan doen ze dat juist wel.

Dit is Roy zijn poging om de kritiek van de hand te doen: Is Onecoin fraude?
Die pagina is de hilarisch voor woorden. Zo hilarisch, dat we hem hier als geheel plaatsen:
one-coin-lololololol

We citeren even enkele zaken van de pagina en ontkrachten dat even.

Er zijn verschillende cryptocurrencies die concurreren tegen de Bitcoin

Valuta’s concurreren niet met elkaar. Valuta’s zijn geen bedrijven. Er is geen bedrijf dat Euro, Dollar of Bitcoin heet. Valuta’s zijn betaalmiddelen. Ook dit is trouwens weer een Red Flag: Onecoin is een bedrijf. Dat is tegenstrijdig met de pretentie dat ze een valuta zouden zijn.

De reden dat OneCoin verschilt van Bitcoin en andere cryptocurrencies in de markt is dat het een Multi-Level Marketing bedrijf is,

MLM oftewel piramidespel, bedoelt ie. Nogmaals, een valuta is geen bedrijf en dus is Onecoin geen valuta.

OneCoin is er pas sinds 2014, en nu al is vastgesteld op $ 2 miljard in marktkapitalisatie. Tot nu toe zijn er al 700 miljoen coins gemined, en OneCoin heeft een capaciteit van 2,1 miljard coins.

Roy heeft niet de moeite genomen om dit te onderbouwen. Dit zijn getallen die de oplichters trouwens wel vaker noemen. Of ze er echt in geloven is ons niet duidelijk, maar dat het onzin is, dat mag wel duidelijk zijn.

OneCoin heeft meer dan 2.000.000 betaalde leden op dit moment.

Gezien de geringe activiteit op social media zal dit aantal eerder rond de 10.000 liggen momenteel. Maar al was dat wel 2 miljoen, dat er 2 miljoen mensen in gestonken zijn wilt niet zeggen dat het een legitiem bedrijf is. Telexfree had wél miljoenen leden, en toch zit de voltallige directie van Telexfree achter Braziliaanse tralies op dit moment..

OneCoin heeft momenteel al meer dan 300 miljonairs over de hele wereld gecreëerd .

Onderbouwing ontbreekt wederom. Laten we aannemen dat dat waar is. Wiens geld is het dat er in de zakken van deze miljonairs zit? Juist, dat van de schaapjes die hun geld aan Onecoin gegeven hebben.

Eind 2015 heeft OneCoin een onpartijdige professionele audit gedaan van haar activiteiten wat door Semper Fortis is geregeld. Dit is een onderdeel van Morison International.

Onderbouwing ontbreekt wederom. Maar welke bedrijven hadden nog meer een vaag en nooit openbaar getoond rapport waaruit zou blijken dat het volledig legaal is dat ze doen? Oh ja, alleen maar alle andere ponzischema’s die we voorbij zagen komen. Dat er promotors van Onecoin in China al achter de tralies zitten en dat er 40 miljoen dollar in beslag genomen is staat vast niet in dat rapport, of wel? Onee, het rapport bestaat helemaal niet.

In zijn poging om aan te tonen dat Onecoin geen fraude is, gaat Roy totaal niet in op alle feiten die reeds door de diverse sites, economen, cryptocurrency-experts en andere instanties blootgelegd zijn. Vreemd dat Roy dat niet doet? Nee, want Roy weet dondersgoed hoe de vork in de steel zit. De feiten liegen er niet om. Onecoin is fraude in zijn puurste vorm.

Zo, nu wel weer genoeg. Kijken hoelang Roy de site nog online laat staan. En oja, niet stiekem gaan roepen dat ze uitbetalen. Dat argument bewijst alleen maar dat het een ponzi is.


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

20 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *