Vanavond op TV: Rambam bespreekt het piramidespel van ACN. Bekijk de hele aflevering hier:
http://www.npo.nl/rambam/10-06-2015/VARA_101373245


Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

7 reacties

tir · juni 17, 2015 op 14:52

heeft het zin om als ‘gewerfde klatn’ aangifte te doen?

Admin · juni 17, 2015 op 18:46

Nu nog niet, tenmiste, er heeft vermoedelijk nog niets strafbaars plaats gevonden. Pas als de organisatie zelf aangemerkt wordt als piramidespel door de wetgever dan wel rechter, heeft aangifte zin.

Mocht je ambitieus zijn dan zou je zelf een civiele zaak kunnen starten tegen ACN, maar vermoedelijk ben je een bedrag lager dan 1000 euro kwijt en dan is het waarschijnlijk de moeite niet waard.

Naushad Hassankhan · februari 10, 2016 op 19:22

Mensen begin er niet aan , mensen van Acn zijn zo goed getraind om mensen over te halen, alles erom heen is gewoon nep , die jongens die dure auto’s hebben hebben gewoon een zak geld gekregen of van hun ouders of een eigen bedrijf , het is allemaal nep geloof me!!

Arman · maart 21, 2016 op 14:21

To get the facts straight, want jullie verdraaien de boel…

– Ik heb er binnen 2 dagen 100 euro mee verdiend (ooh kan dat? ja als je iets doet ja) wat heb ik ervoor gedaan? 3 mensen helpen besparen op hun vaste lasten… (ooh wat een scam!)

– Je betaalde in die tijd voor je webshop en het online houden ervan. Als jij een bedrijf hebt, en je weet dat veel mensen stoppen want dat is nou eenmaal zo. Zou jij dan voor iedereen GRATIS hun webshop hosten? voor al die mensen? weet je hoe groot ACN is.. en dit was toen 483 euro en nu 59,29.
Want ACN is een bedrijf dat verbeterd en verbeterd.

-Dat laatste gedeelte met de PBR bij haar thuis, er is haar verteld door haar upline dat ze alleen hoefde te zorgen voor koffie of thee. wat is dat voor grap, omdat jij geld hebt betekend het niet dat je voor iemand zijn domme idee gaat betalen en huur en weet ik veel wat.

– Je krijgt geen bonus om mensen in te schrijven, dit is ook verdraaid. Je krijgt een bonus als iemand een pakket koopt. Is niet verplicht maar ze wou het graag kopen om te laten zien hoeveel geld het kost, en uiteindelijk er toch geen gebruik van maken omdat ze geen vertegenwoordiger wilt worden. Ja dan is het geld verspilling. Maar dan doe je het toch zelf?

De producten zijn duur dat weet ik, maar het zijn producten die zichzelf verkopen. Je hoort ze hier niet vragen wat hun upline zegt, want die zou precies uitleggen hoe je dat verkoopt.. Sampelen en beauty workshops geven. Maar nee ze gaan de verkoper uithangen… dit is geen verkopers business en ze hebben het er uit geknipt maar dat zou iedereen je daar kunnen vertellen. Denk je dat als jij iemand lachend op belt heej man wil je dit en dit kopen dat diegene zegt ja is goed? nee je moet het ze laten proberen, voelen, proeven, ruiken. Zoek ze op? Probeer het zelf?

Ja je doet alsof je geld betaald om in het diepe gegooid te worden, maar bent bij geen enkele training, luistert niet naar hoe het moet van mensen die ervaring hebben in mlm. en denkt dat je zonder mlm ervaring en zonder coaching het zelf wel kan doen. Mag je zelf wel bepalen, want het is jou business. maar dan niet gaan klagen als het niet werkt.

Het is geen piramidespel, dat heb ik opgezocht. Want als jij harder/ efficiënter werkt dan de ander dan ga je hem voorbij en word hij niks over je betaald. (hahaha dat hadden jullie niet gedacht he? maar is altijd al zo..)
De pizzakoerier ( heeft het in 1,5 jaar geschopt tot RVP, de Azielzoeker heeft het in 9 jaar gedaan) het is heel verschillend, maar het is ook een verschillende tijd. Het ligt eraan wat je zelf doet. dat is gewoon zo. Ik kan er wel 5 maanden mee bezig zijn en 3 klanten maken, maar ik geef ACN de schuld omdat het het makkelijkste is om dat te doen ipv naar mezelf te kijken. Jezelf proberen te verbeteren is nr1 in ACN. Boeken lezen, ervaring op doen, mensen dingen vragen. je staat er niet alleen voor.

Nog een punt, ik heb de meest like-minded en positieve mensen gevonden in mijn leven, mensen die me motiveren om te gaan sporten, om te lezen, om bezig te gaan, om te stoppen met blowen en roken, eten en slapen. en de beste jaren moeten nog komen!

En het is dat jullie alles sceptisch bekijken dus met zo een blik ernaar zou je de mooie dingen ook nooit zien, the glass is half-empty or the glass is half-full.

Even dit neergezet voor mensen die in de meningen van anderen geloven en niet naar de feiten kijken. Of sterker nog de feiten niet eens willen zien omdat er een tv-programma over was die gebaseerd is op niks xD Want alles wat op TV komt is waar, net zoals dat alle moslims terroristen zijn en dat amerika een goed land is, donald trump een goeie president word, er alleen maar ellende in de wereld is en je niks aan je leven kan veranderen.
Allemaal onzin dus.

Admin · maart 22, 2016 op 18:22

Bedankt voor je reactie. Ik zal even op enkele zaken uit jouw reactie ingaan.

Je krijgt geen bonus om mensen in te schrijven, dit is ook verdraaid. Je krijgt een bonus als iemand een pakket koopt.

“Een pakket kopen” of “iemand inschrijven” komt op hetzelfde neer. Hoe je het noemt doet niet ter zake, het gaat er om dat jij geld krijgt als jij iemand anders lid maakt van het piramidespel. Of er al dan niet een gratis optie is voor iemand om “lid te worden” waardoor jij niets betaald krijgt, maakt niet dat het opeens geen piramidespel meer is. Daarover gesproken;

Het is geen piramidespel, dat heb ik opgezocht. Want als jij harder/ efficiënter werkt dan de ander dan ga je hem voorbij en word hij niks over je betaald. (hahaha dat hadden jullie niet gedacht he? maar is altijd al zo..)

Jij lijkt niet te weten wat een piramidespel is. Blijkbaar ben jij in de waan dat als je meer geld er aan over houd dan iemand die eerder mee deed, dat het dan opeens geen piramidespel meer kan zijn. Dat slaat als een tang op een varken. Lees hier de definitie van een piramidespel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Piramidespel.

Nog een punt, ik heb de meest like-minded en positieve mensen gevonden in mijn leven, mensen die me motiveren om te gaan sporten, om te lezen, om bezig te gaan, om te stoppen met blowen en roken, eten en slapen. en de beste jaren moeten nog komen!

Lees dit eens: http://mlmforum.nl/de-sekte-die-mlm-heet/. Je lijkt het slachtoffer geworden te zijn van een sekte. Laat me raden; veel van je familie en vrienden van ‘vroeger’ spreek je niet of nauwelijks meer?

P.Precis · juli 14, 2016 op 10:42

ACN is een slimme combinatie van een piramide-spel en een multilevel-verkoopsysteem en daarom helaas legaal.
In de praktijk worden alleen de eigenaren en de topmanagers rijk. Verreweg de meeste omzet wordt behaald door het entreegeld; de provisie van de producten en diensten die men verkoopt zijn zeer gering zowel voor ACN als voor de verkopers.
In de praktijk kost het zoveel tijd en moeite om de producten en diensten te verkopen, dat je beter bij McDonalds kan gaan werken omdat je dan per uur meer verdiend. De meeste deelnemers beginnen om iets te verkopen aan familie en vrienden en dat levert natuurlijk vroeg of laat problemen op.
Een kennis van mij die een behoorlijk goede verkoper is, heeft meegedaan en moest na ca een jaar toegeven dat het zinloos was om hier mee door te gaan. Hij is gestopt met een flink verlies aan geld en nog meer aan tijd.

Natasja · mei 11, 2017 op 12:11

Typisch antwoord van die Arman. Zo klinken sekteleden ook. Een heel lang verhaal, met weinig inhoud en dat allemaal om een ander te kunnen overtuigen. Als je echt in jezelf en in ACN gelooft, dan hoef je niet met een ellenlang epistel vol grammatica -en spelfouten te komen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *