Flexkom is een bedrijf van Turkse oorsprong met enkele kantoren in de EU. Flexkom is een soort klantenkaart systeem, bedoelt voor het MKB. Ze zijn sinds ongeveer 2011 bezig in Europa maar tot op heden is er weinig meer gebeurd dan slechts het werven van vrij veel mensen die dit systeem zouden moeten gaan verkopen. Zal het systeem ooit live gaan?

Flexkoms verhaal

Flexkom zou een systeem, dat zij M-NDF noemen, brengen bij de kleine winkeliers. Om dat systeem aan de man te kunnen brengen, is Flexkom op zoek naar verkooppartners. Als je verkooppartner wilt worden moet je een bedrag van inmiddels 2200 euro betalen aan Flexkom. Daarmee verwerf je het recht om andere mensen in te schrijven. Schrijf jij andere mensen in, dan krijg je daar een bonus voor. Zoals met de meeste MLM bedrijven krijg je dus een bonus voor het inschrijven van mensen. In veel gevallen kan dat een illegale constructie zijn, maar laten we dat oordeel aan de experts of de rechter over laten. Laten we in deze blog even verder in Flexkom zelf duiken.
Het compensatieplan van Flexkom is redelijk standaard voor MLM. Je krijgt steeds meer naarmate er zich meer mensen onder jouw inschrijven, beginnend bij een paar honderd euro per maand tot vele tienduizenden euro’s per maand, dikke Mercedes auto’s en natuurlijk een villa ergens aan een tropische zee.
Verder is het zaak dat er (ooit in de verre, verre toekomst, zo lijkt steeds) er kastjes geplaatst gaan worden bij de winkeliers. De winkeliers moeten korting geven aan hun klant. Hetzelfde bedrag dat een winkel korting geeft, moet de winkel óók betalen aan Flexkom. De korting krijgt de klant in de fictieve valuta FlexMoney op zijn kaart gestort. Dat ziet er als volgt uit; Een klant koopt voor 10 euro en krijgt 1 euro korting. De klant betaalt 10 euro. De winkel moet vervolgens 2 euro betalen aan Flexkom. De klant krijgt 1 euro in FlexMoneys op zijn kaart, de andere euro gaat in het Flexkom compensatieplan. Een slimmerik heeft al door dat de winkel nooit meer dan 50% korting kan geven, want dan houdt ze niks over. Ook zit hier een vrij goot gat in het verhaal van Flexkom; wat als de winkel niets vertelt over de transactie aan Flexkom? De winkel hoeft dan niet te betalen. Tegen The Mirror zei Ian Driscoll (Flexkom Country Manager Groot-Britannie) dat daar geen oplossing voor was. Ian Driscoll was overigens voorheen al betrokken bij andere oplichtingspraktijken, onder andere bij ponzi schema Banners Broker.

Het systeem is verder nog nergens succesvol live, zelfs niet in Turkije, dat in tegenstelling tot wat Flexkom steeds roept. Het is daarom moeilijk zeggen of het Flexkom systeem inderdaad daadwerkelijk zou kunnen werken.

Een stukje geschiedenis

Eind 2011 verschenen de eerste berichten op het internet over Flexkom, met name in Duitsland. Bekijk dit forum eens. Een Duitser geeft daar aan dat Flexkom in Turkije een enorm succes is en dat Flexkom in februari of in maart 2012 ook live zal gaan in Europa. Hij zoekt nu alvast mensen die ook in willen stappen. Na maart sterft dat topic af, hoogstwaarschijnlijk omdat Flexkom helemaal niet live ging in maart 2012.

Eind 2012, mogelijk zelfs al eerder, werden er congressen georganiseerd in Turkije om de Europese landen lekker te maken voor het systeem van Flexkom. Mensen werden in bussen die voorzien waren van Flexkom stickers rondgereden door de stad waar ze winkels binnen gebracht werden waar het Flexkom systeem zogenaamd live te aanschouwen was. Er staan ook diverse filmpjes van op Youtube, maar kijk bijvoorbeeld eens naar deze fotocollage, van een Flexkom Facebook pagina:

Foto's van een Flexkom bijeenkomst in Antalya, Turkije, eind 2012

Foto’s van een Flexkom bijeenkomst in Antalya, Turkije, eind 2012

Lijkt allemaal leuk en aardig. Echter verschenen er vrij kort daarna al spookverhalen op internet dat de winkels in Antalya ontdaan zouden zijn van alle Flexkom reclame. De winkels zouden slechts ingehuurd zijn om voor 1 weekend net te doen alsof ze bij Flexkom aangesloten waren. Deze verhalen blijken helaas waar te zijn, is ook eenvoudig te concluderen als we even snel kijken op de officiële Flexkom website van Turkijke: 0 aangesloten winkels in Antalya. Flexkom heeft iedereen dus voorgelogen tijdens dit congres.

Dan gaan we verder, oktober 2012 dacht men nog dat Flexkom ‘vanaf november 2012‘ ook in Europa zou zijn:

In oktober 2012 dacht men nog dat ze in november in Europa zouden zijn.

In oktober 2012 dacht men nog dat ze in november in Europa zouden zijn.

Daarna verschenen er diverse websites die mensen moesten overhalen om zich snel in te schrijven bij Flexkom. Men moest snel zijn, want er was maar beperkte ruimte voor verkooppartners en winkels. Deze site spreekt over een tijdsbestek tussen de zomer en herfst van 2013 waarin men zich kon inschrijven:

If you are an ambitious and motivated person who wants to generate a large residual / passive income this is the place to be.
Lets have a conversation to understand where you are and get you an exclusive area to operate.
Please note that this does not have to be a full time role; there is a very short window to sign up retail outlets i.e. Summer-Autumn 2013, after which the franchise opportunity closes after meeting the target retailers and outlets.

In de zomer en herfst van 2013 gebeurde er echter vrij weinig als het gaat om het aansluiten van winkels. Wel werd er een app gelanceerd op 14 juli. Ergens rond oktober konden de meeste mensen deze app ook daadwerkelijk installeren en opstarten, maar tot op heden vertoont de app nog bizar weinig functionaliteit. Voorgespiegelde functionaliteiten bevatten onder andere het boeken van hotels en natuurlijk het afrekenen bij de aangesloten winkels. Dat behoort allemaal niet tot de mogelijkheden. Wel mogelijk is het om op een absurd omslachtige manier de app te delen met je vrienden. Flexkom noemt dit Kiss Your Friends. Zoek de procedure eens op als je dat leuk vindt, maar hij is zo absurd dat ik er niet eens mijn tijd aan ga verdoen. Wellicht wilt een enthousiaste Flexkommer in de comments vertellen hoe dit werkt.

Ook de nieuwere deadline van oktober 2013 werd achteraf niet gehaald.

Ook de nieuwere deadline van oktober 2013 werd achteraf niet gehaald.

Hij/zij kon niet wachten tot 26 oktober 2013. Zou er nog steeds geduldig gewacht worden?

Hij/zij kon niet wachten tot 26 oktober 2013. Zou er nog steeds geduldig gewacht worden?

 

In oktober 2013 zou Flexkom live gaan, werd in de zomer van 2013 vertelt. Flexkom noemde dit Fase 3. In oktober gebeurde er echter geen ene klap. Ja, de CEO van Amerika vertrok, maar daar hield het wel bij op. Dat was het moment dat veel Flexkom gelovigen wakker werden en tot het besef kwamen dat ze opgelicht waren. Flexkom begon in rap tempo met het steeds weer uitstellen van de deadline. Eerst was het opeens december, toen januari, toen februari en op het moment van dit schrijven is het 2 maart dat de boel eindelijk live moet gaan. Hoe geloofwaardig is dat? Waarom steeds alles uitstellen en waarom niet gewoon eens jezelf aan je woord houden?

Hoeveel Flexmoney heeft u met de kerst 2013? Nou, geen, want het hele systeem is er niet.

Hoeveel Flexmoney heeft u met de kerst 2013? Nou, geen, want het hele systeem is er niet.

Een verloren FlexkomFan dacht in december nog dat ze in januari al systemen gingen plaatsen in Amsterdam. Helaas, nooit gebeurd.

Een verloren FlexkomFan dacht in december nog dat ze in januari al systemen gingen plaatsen in Amsterdam. Helaas is dat nooit gebeurd.

 

De POS

Flexkom zegt apparatuur te gaan plaatsen bij de MKB winkeliers. Dit apparaat noemt Flexkom de POS, wat staat voor Point of Sale. Door de jaren heen heeft Flexkom dit apparaat steeds aangepast, ook al is het apparaat nog nergens echt werkzaam geweest. Eerst was het een veredeld PIN apparaat, maar al snel kwamen de tablets in beeld. Er verschenen rond oktober 2013 zelfs filmpjes op internet waarin het systeem werkend getoond zou worden. Een scherp oog zag echter dat het systeem juist niet werkte in de filmpjes, zie bijvoorbeeld een van de reacties op Ripoffreport.

Also, the current demo in Leipzig are fake. Look at this video: youtube.com/watch?v=12ZXz12F_sI In this video, Asker Sakinmaz is demonstrating how the Flexkom system is supposed to be working. Look closely at 2:17. You can see the screen of the Flexkom POS. The customer has saved 2.38 FlexMoneys. Only, the Tablet says that the new amount of Flexmoney is 2.00. Looks like maths are not really Flexkom’s cup of tea! Also notice that scammer Asker Sakinmaz is ignoring the false maths and quickly skips the new amount of FM.

Flexkom gaf toe dat de tablets eigenlijk niet werkte en kwam toen met alweer een nieuwe versie (inmiddels al de vijfde revisie) van de tablet; de POS 4S. Deze POS wordt verkocht voor 399 euro per stuk, of voor 299 euro per stuk als je er 10 of meer koopt:

Aanschafprijzen van de POS van Flexkom

Aanschafprijzen van de POS van Flexkom

Naar ons idee is dit redelijk veel geld. Al helemaal als je bedenkt dat de Flexkom tablet eigenlijk de SANEI N78 is, welke los op Amazon zo’n 80 dollar kost. Je betaalt dus dik 300 euro voor een tabletstandaard, een voorgeïnstalleerde app en een leuk doosje. Maar dat is nog niet alles. Flexkom wilt dat derden (zogenaamde investeerders) dit betalen zodat Flexkom de tablets gratis bij de winkel kan plaatsen. Flexkom zelf betaalt haar geld liever uit aan haar directie, die gewoon even 670.000 euro casht terwijl er nog helemaal niks werkt bij Flexkom. Want, waarom niet?

Asker Sakinmaz laat trots zijn cheque zien. Uit de Flexkom nieuwsbrief van januari.

Asker Sakinmaz laat trots zijn cheque zien. Uit de Flexkom nieuwsbrief van januari.

Nogmaals, Flexkom draait nog helemaal nergens in Europa maar de CEO stapt alvast op en neemt bijna 7 ton mee? En dat vinden de deelnemers van Flexkom normaal? En dan moet alles gefinancierd worden door onafhankelijke verkopers die maar een kleine kans maken om hun investering terug te verdienen? Wordt eens wakker! Er is maar 1 groepje dat verdient aan Flexkom en dat is de directie. Alle verkooppartners dragen hun geld daar voor af, zonder dat er ooit een werkend systeem lijkt te komen en terwijl ze keer op keer voorgelogen worden door Flexkom.

Flexkom is naar onze mening niets meer dan flessentrekkerij. In 1 zin samengevat;

Flexkom is een niet bestaand systeem verpakt in een slecht doordacht verhaal waar je voor veel geld andere mensen moet misleiden om ook hun geld af te staan in een waarschijnlijk illegale methode, namelijk een piramidespel, ten koste van het MKB.

Ex-Flexkommers die zich misleid voelen hebben zich reeds verzameld en bereiden een rechtszaak tegen Flexkom voor. Dit is wat ze daarover melden op het blog van meneer Hol waar Flexkom besproken wordt:

Beste Ex-Flexkommers,

Wij hebben de eerste stappen ondernomen om ons geld terug te krijgen via Flexkom. Er hebben zich ondertussen (in 2 weken tijd) al meer 80 mensen aangemeld. Helaas kunnen wij niet iedereen bereiken, vandaar deze oproep via deze blog van Wouter Hol.

Wilt u meedoen en aansluiten bij ons meld u zich dan bij ikwilmijngeldterug@outlook.com.
Plaats uw naam, telefoon nummer, plaatsnaam en uw ID nummer in de mail hierboven en wij houden u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

TEAM
Ik Wil Mijn Geld Terug van Flexkom

Op ons forum worden de verschillende initiatieven van gedupeerden van Flexkom verzameld. http://mlmforum.nl/forums/topic/flexkom-gedupeerden-verzamelen/

Externe links:
Ripoff Report
MLM: American Dream Made Nightmare
Lazyman
Wouter Hol
Realscam
Facebook: Flexkom Scams

Categorieën: Bedrijven

Admin

Ik ben de beheerder van dit forum.

28 reacties

Rob Buser · februari 14, 2014 op 03:54

FlexKom is nog steeds 1 van de meest originele, juiste timing …aller aller spannendste, …beste, goedkoopste, complete en meest innovatieve concepten waar ik ooit aan deel heb genomen en waar ik nog steeds erg trots op ben dat te mogen gebruiken.

Kijk en beslis zelf maar (klik hier) http://www.flexkom.com/

Ooit met de oprichter en leiders persoonlijk gepraat te hebben heeft me nog steeds bewogen te helpen het wereldwijd tot een succes te brengen.

Petje af voor mijn knoerthard werkende upline fellows Radjen, Raoul en Erwin. Dank jullie wel voor de enorme medewerking, de support, het olifanten geduld en jullie flexibiliteit.

Ik wens iedereen in de hele wereld enorm veel succes met het ondersteunen van de oprichters en mensen in het FlexKom netwerk.

Misbruik van mijn videootjes zal, wanneer dat nodig is vervolgt worden.
FlexKom is een te gekke mogelijkheid en ik waardeer de oprichters en visionairs die dit ter wereld hebben gebracht ten zeerste.

Doe mee (klik hier) http://www.flexkom.com/

Natuurlijk Altijd aan een ieder individu de vraag:
FlexKom? ”Fles half vol…of …Fles half leeg?”
That’s 100% up to YOU! …en zegt genoeg over je houding en mindset…

Ik weet mijn antwoord… en heb daar nooit aan getwijfeld!
”Volledig VOL!”

Go FlexKom Go!
Kom gerust aan boord en we helpen jouw je eigen wereldwijde FlexKom mogelijkheden te benutten. (Klik Hier) http://www.flexkom.com/344380

Rob Buser
Serial Networking Entrepreneur en Avatar zelf ontwikkelings-trainer.
twitter follow:@RobertBuser1
(Gratis) Skype: rob.buser

Admin · februari 15, 2014 op 14:15

Hoi Rob,

Jammer dat je niet inhoudelijk ingaat op ons artikel. Je zegt dat Flexkom geweldig is, maar niet waarom. Daarnaast verzwijg je waarom er steeds maar weer uitgesteld wordt door Flexkom, terwijl velen al meer dan 2 jaar wachten op enig resultaat van hun inleg.

Verder heb je het over dat misbruik van je videootjes vervolgd zal worden. Wat bedoel je daar mee? Ga je een vervolg maken als een video van jou misbruikt wordt? En wat vind jij misbruik?

Ook vind ik de site van Flexkom waar je 2x naar verwijst erg onduidelijk en amateuristisch. Hij is half vertaalt naar het Nederlands en gebruikt zwaar achterhaalde technieken (iframes) om een website te tonen. Verder staat er helemaal niet op wat Flexkom nou precies is, waar het gebruikt wordt en hoeveel het de verkooppartners opbrengt..

Hoezo vind jij dit “meest originele, juiste timing …aller aller spannendste, …beste, goedkoopste, complete en meest innovatieve concepten waar ik ooit aan deel heb genomen en waar ik nog steeds erg trots op ben dat te mogen gebruiken”? Dat is een hele mond vol voor slechts een klantenkaartje!

Ik ben benieuwd naar je reactie.

Cees Brauwers · februari 17, 2014 op 13:09

Aan Rob Buser zou ik niet te veel aandacht besteden. Bekijk zijn YouTube-filmpjes maar eens. Deze man is zo gek als een deur.

Huub · februari 17, 2014 op 20:30

Volhouden Rob,

Met FlexKom adepten als jij zijn er geen tegenstanders meer nodig om duidelijk te maken dat het nooit wat wordt 🙂

Carpe Diem · februari 18, 2014 op 18:26

Beste Rob,

Ik ben sinds enige tijd volger van jouw filmpjes op Youtube. Ik moet zeggen dat je me tot dusver behoorlijk verrast hebt. Ten eerste omdat je een behoorlijk ijverig type ben. Je plaatst elke week wel een paar filmpjes op je kanaal. Ten tweede omdat je zo’n beetje bij alle MLM-bedrijven betrokken bent. Ik zie bijvoorbeeld: Lyoness, BeepXtra, Flexkom, Bonofa/Cube7, International Silver Network, Wenyard. En in deze video som je eigenlijk alles op wat je doet: http://www.youtube.com/watch?v=N6lNXmZDvMs
Ten derde omdat je betrokken ben bij bedrijven die elkaar direct concurreren (o.a. Flexkom, BeepXtra en Lyoness). Hoe zit dat precies?

Wouter Hol beschreef je als ‘ slechts een overijverige meneer die ontzettend veel Youtube filmpjes maakt voor alles waar maar half iets van MLM in zit’ (http://wouterhol.nl/beepxtra-neemt-het-stokje-van-flexkom-over/comment-page-2/#comment-4257). Deel je deze mening?

Dan nog een vraag van hele andere orde: Ik begrijp dat jij een soort eigen marketing bedrijf hebt waarin je mensen opleidt om een goede MLM’er te worden. Nu kwam ik een paar weken terug Simon Soeters, een leerling van jou, op Youtube tegen. Hij is ook betrokken in een aantal MLM-bedrijven en maakt ook video’s, waaronder deze over Wenyard: http://www.youtube.com/watch?v=4ha_7XVk0Bw. In deze video vertaalt hij een aantal zinnen uit het Engels, maar de vertalingen kloppen niet. Wat is voor jou de reden geweest om hem in de comments aan te moedigen i.p.v. te wijzen op de vertalingen?

Marco1 · februari 20, 2014 op 00:35

Inderdaad doorgaan met je reacties Rob Buser. Je commentaar onderbouwen hoeft niet hoor, dat doet namelijk geen enkele MLM-er. Weet je waarom niet? Ze hebben zelf geen idee waarmee ze bezig zijn. Blijf vooral doorgaan met je filmpjes waarin je met veel gebaren maar wat in de ruimte zwamt. Telkens wanneer ik zo’n waanzinnig slecht filmpje van jou zie krijg ik spontaan last van plaatsvervangende schaamte. Doet me altijd denken aan Jan Wijdbeens, je weet wel dat typetje van Andre van Duin. Een betere anti MLM-reclame is niet denkbaar. Bedankt Rob!

Admin · februari 20, 2014 op 00:37

MLM advertentieblaadje Obtainer gaf Flexkom enige tijd terug de prijs met de titel ‘meest innovatieve bedrijf van 2013’

Flexkom verkoopt hun POS systeem met een bruto marge van minimaal 200 euro tot aan een dikke 300 euro, afhankelijk van hoe veel je er koopt.

Alleen een losse app aanbieden voor winkels die al een tablet bezitten was zeker net wat té innovatief voor Flexkom. Of is het verplicht afnemen van veel en veel te dure hardware eigenlijk een slinkse methode om meer geld af te troggelen van de winkeliers?

Jaap K · februari 21, 2014 op 19:12

Beste Rob,
Wil jij het gezicht van MLM in Nederland worden ofzo? Realiseer je je wel dat je jezelf daarmee aan de schandpaal nagelt? Laat het antwoord maar zitten trouwens.
Ben je eignelijk nog wel into Flexkom? Die link van je die doet het nl niet meer, en je schijnt al je Flexkom propaganda van youtube af te hebben gehaald. Das niet erg “pratice what you preach” en ook niet erg “put your money where your mouth is” hè?

Admin · februari 24, 2014 op 20:15

De reactie van Carpe Diem stond in de spamfolder en was daarom niet zichtbaar. Ik zag hem vandaag pas staan. Nu staat de reactie van Carpe Diem zichtbaar.

Wouter · maart 8, 2014 op 11:39

De POS4S is dure rommel. Flexkom probeert haar eigen vertegenwoordigers nog even een poot uit te draaien voordat de boel op de fles gaat:

Jaap K · maart 28, 2014 op 14:02

Zou die Rob Buser ook een desinformatie agent zijn? Net zoals die Russell Longcore in Amerika? In de zin dat hij betaald krijgt van Flexkom en andere MLM oplichters om valse info te verspreiden? Zou me niet verbazen. Ze betalen tenslotte ook die propagandablaadjes als Obtainer en Nawito.

Marcel van der Wiel · april 23, 2014 op 10:49

Heb in mijn zeer lange fulltime carrière in de goed ingeburgerde netwerkmarketingindustrie helaas te veel bedrijven zien komen EN verdwijnen waarvan er achteraf sprake was van mis-management en waarbij het eigenlijke product later niet het eigenlijke product bleek te zijn en dus een kaartenhuis.

Commissies uitbetaald over mensen die zich aansluiten bij een bedrijf of concept is ook wettelijk verboden; de daadwerkelijke producten of diensten die het bedrijf voert moet de omzet zijn, waarvan een deel terugbetaald kan worden aan de aangesloten actieve mensen vanwege uitgespaarde reclamegelden – simpel.

Ik zei in het begin ’te veel’, omdat door het netwerkmarketingsysteem en de expansionele instroom van mensen later meer dan een veelvoud gedupeerd is. Vaak is het een kwestie van tijd, het kaf wordt automatisch van het koren gescheiden, maar het zou zo niet mogen en moeten zijn.

Mijn advies: Als je geïnteresseerd bent in deze manier van werken, kijk dan goed naar de doelstelling van het management en zoek een ‘blijvertje’. ‘In het begin instappen’ is daarom vaak af te raden en ook helemaal niet nodig; de markt is voor een goed product bijna oneindig.

Laten we de goede naam van de industrie zuiver houden.
Eigenaar van http://www.netwerkmarketing.nl

Marco1 · april 24, 2014 op 14:23

Goed ingeburgerde netwerkindustie? Naar mijn mening is MLM volkomen onbekend. Verras ons met een tiental (meer mag ook) succesvolle MLM bedrijven die naamsbekendheid bij de gemiddelde Nederlander genieten in combinatie met een betrouwbare reputatie en betaalbare en degelijke producten.

Wil je ook eens toelichten waarom ‘goeroe’ Robert Kyosaki de grote held van vrijwel elke MLM-er llijkt te zijn of is hier slechts sprake van papegaaiengedrag?

De goede naam van de ‘industrie’ zuiver houden gaat je niet lukken. Die is niet zuiver (understatement) en zal het nooit worden.

Flexkom is niks anders dan pure oplichting, de zoveelste ordinaire MLM-scam, maar wel een grote. Meer dan voldoende bewijsmateriaal te vinden in de ruim 3000 reacties op http://www.wouterhol.nl

Deb · april 29, 2014 op 07:32

Vorig jaar juli hadden wij toevallig een last minutgeboekt naar Antalya, en toevallig om de hoek van het Rixos hotel. We zijn op onderzoek uitgegaan, en wat bleek, een enkeling kenden. flexkom, en diegenen die het kende, had er alleen maar minachting voor omdat ze mensen kenden die soms wel 20 k hadden ingelegd en er niks van is teruggezien. Als ze in Turkije geloven in iets, is het niet Flexkom. Wij zijn bij het hotel geweest en bij de winkels. Eentje was van eigenaar veranderd , en twee vertelden over des cam van vorig jaar, hoe ze geld hebben gekregen om deze stomme europeanen een loer te draaien.
We zijn met ons verhaal naar Renze gegaan, hebben gezegd dat hij zijn woord moest houden en ons ons grld terug moest geven, asociaal gewoon dat ze je aanspreken als zijnde dat jij de leugenaar bent. Renze heeft 1 reactie gegeven, namelijk dat hij ons zou vervolgen als we slecht zouden praten, dat hij nooit heeft gezegd dat we ons geld zouden terugkrijgen en heeft ons van alles afgegooid, wij kunnenni et eens meer in de backoffice, omdat je opeens iets moet accorderen voordat je in de site komt, let op dit was juli 2013. Niet gedaan, want de kleine lettertjes kloppen niet. Ik heb me ook altijd afgevraagd waarom ik geen contract heb gehad, geen voorwaarden en noem maar op, wat je normaal wel krijgt als je iets afsluit…. Anyway, in december 2013 heb ik het losgelaten, mijn verlies genomen als leergeld en mij voorgenomen nooit maar dan ook nooit meer iets met MLM te doen, en mijn eigen dromen na te jagen, en niet die van een ander, die ook nog eens leugenaars zijn.
Degene die ons heeft binnen gehaald (mijn man eerst en toen ik) gelooft nog steeds, ondanks dat toch echt wel is bewezen dat het een scam is. Het is slim van Akinmaz bedacht, om 670 duizend euro ‘ legaal’ als bonus mee te krijgen, en eruit te stappen. Is Renze de volgende? Ja dat denk ik wel, ooko opeens een andere functie, die peert hem naar peru waar hij een huis heeft en die zien we nooit meer terug met ons geld. Zijn uitstraling is ook gewoon al veranderd, naar een soort graaier, ik heb het gemaakt jochie, en ik weet zeker dat ze dit verzonnen hebben om legaal het geld weg te sluizen. Wij blijven over met niks, en kunnen alleen maar goedgelovigen waarschuwen om het vooral ni te doen en je geld te gebruiken voor een leuke vakantie, ipv in de put te gooien die flexkom heet.

charlie · april 30, 2014 op 09:37

mijn motto- als je vertrouwen houdt gaat t echt niet fout.
niet zomaar je mening ventileren en beargumenteren, dat zaak
zonder meer geen toekomst heeft.
ligt ook aan jou, omdat je je zo negatief opstelt. jammer

Jaap K · april 30, 2014 op 10:29

Nee stel je voor zeg, zomaar je mening te even en dan ook nog met argumenten erbij. Schandalig! Terwijl je je ook als een fatsoenlijk Flexkom schaap zonder protest kan laten bedriegen en netjes in de baas blijven geloven tot het eind. Die Charlie heeft het toch maar weer scherp gezien zeg.

Marco1 · april 30, 2014 op 10:36

Ja hoor – een typerende, puberale reactie van een hardnekking MLM-sektelid die nog steeds vertrouwen heeft in die oplichtersbende en zich volledig afsluit van elke vorm van kritiek. Deb beargumenteert duidelijk waarom ze uit de Flexkom-scam is gestapt. Maar beargumenteer JIJ hier nu eens waarom Flexkom volgens jou geen pure oplichting is.

Jaap K · mei 9, 2014 op 14:42

Goed verhaal van Deb. Heb je misschien wat foto’s van die shops in Antalya? Hoe was dat trouwens met die shop-owners daar? Schaamden die zich niet dat ze mee hadden gedaan aan de Flexkom oplichting?

Admin · mei 17, 2014 op 13:33

Het liegen en bedriegen bij Flexkom gaat gewoon door.

Daar staan twee zaken op de foto, namelijk een kapper uit Friesland en een zuivelboerderij uit Almelo. De kapsalon heeft al verklaart dat ze nooit van Flexkom gehoord hebben.

Dikke kans dat de zuivelboerderij ook nog nooit van Flexkom gehoord heeft.

Waarom zou Flexkom toch steeds blijven liegen?

Rechtsraad · juni 12, 2014 op 14:23

Namens nu al tientallen gedupeerden zal Rechtsraad.nl een rechtszaak beginnen tegen Flexkom Holding AG om te pogen hun geld te recupereren. Iedereen kan meedoen; in Nederland zijn er 600 gedupeerden, in totaal 40.000. Op de site van Rechtsraad kun je je laten registreren; er zijn geen kosten aan verbonden, pas als later namens alle gedupeerden (gedeelde kosten) de rechtszaak begint, staat het je vrij om te kiezen om mee te doen. Nu registreren is informatie, geen verplichtingen.

Admin · juni 12, 2014 op 14:51

Ik heb de link er even bij gezocht, dit is de link:
http://www.rechtsraad.nl/flexkomeuclassac.html

Jaap K · augustus 25, 2014 op 19:19

Ondertussen is Flexkom nog steeds niet helemaal dood. Er zijn een stuk of tien mensen over, waaronder zelfs een paar nieuwe beklagenswaardige sukkels. Het management heeft zich totaal teruggetrokken, maar de Nederlandse country manager Paul van Montfoort blijft nog even flink trekken aan het op sterven na dode paard.
Tja, wat moet je er verder van zeggen? Mensen die er nu nog steeds in geloven zouden hun hersens moeten afstaan aan de wetenschap. Om het “ik wil opgelicht worden” gen te ontdekken.

JaapK · september 27, 2014 op 11:26

Helaas is Rechtsraad onbetrouwbaar gebleken. Het is hoogstwaarschijnlijk zelf en scam, een reload scam om precies te zijn. met het doel de Flexkom gedupeerden nog eens een keer een poot uit te draaien. Rechtsraad is een lege huls, niet meer dan een aardige opgetuigde website. Achter Rechstraad.nl zit ene Bram Hulsebos, over wie veel oplichtings verhalen op het net cirkuleren. Hij zal de bedoeling hebben om de Flexkom slachtffers geld te vragen voor een collectieve rechtzaak, en er dan met die poen vandoor te gaan. Niet intrappen dus.

Rob · december 14, 2014 op 15:31

Hoi Carte Diem,Cooper connectie aan zodat ik je live kunt antwoorden. Skype connect: rob.buser (gebruik…TAKE ACTION NOW… account)

Burto · december 23, 2014 op 04:01

MLM kan heel goed werken, maar het kan ook onzin zijn. het ligt er aan met welk bedrijf je in zee gaat en nog belangrijker hoeveel je er zelf in steekt.
Veel mensen beginnen ergens aan proberen voorzichtig wat en haken af bij de eerste tegenslag. vervolgens gaan ze keihard roepen dat mlm niet werkt en dat het oplichterij is. natuurlijk zijn er heel wat shady mlm bedrijven, maar als je een goeie hebt gevonden moet je er echt hard voor werken. en dat is wat mensen vaak vergeten. MLM is hard werken net als elke andere baan kost het je heel veel tijd en energie voordat je er iets voor terug krijgt. Gelukkig zijn er ook andere manieren om aan passief inkomen te komen. kijk eens op http://www.onafhankelijkinkomen.nl voor meer infromatie over onafhankelijk passief inkomen. je bent dan niet direct verbonden aan een mlm bedrijf en je verdient al snel hetzelfde

Admin · januari 31, 2015 op 12:26

Nou Burto, je website heeft het nog geen maand volgehouden. Wat een toppertje, de mensen hadden al snel door dat je de boel aan het oplichten was en dus de site maar op zwart gezet?

De idioten van Flexkom gaan trouwens door onder een andere naam. De meesten zijn al weg dus nu is Pascal Sagaert de country manager van NL, BE, FR ..eigenlijk van heel europa. Is deze meneer te dom om in te zien dat het oplichting is of is hij zelf gewoon een enorme oplichter?

John · januari 6, 2016 op 08:17

@Rob Buser.

Het is inmiddels 6 januari 2016, bijna 2 jaar nadat jij flink de loftrompet hebt gestoken over Flexkom en een ‘innovatief concept’ hebt genoemd. Het is inmiddels nog steeds onduidelijk wat Flexkom nou eigenlijk precies wil bereiken, en we mogen denk ik 2 jaar later wel vaststellen dat er in de praktijk nog maar weinig terecht is gekomen van de (vage) doelstellingen van Flexkom. Hoe kijk jij er nu op terug? Ben je nog steeds net zo enthousiast?

Jaap Kries · januari 6, 2016 op 15:34

Rob Buser is een seriële MLM pooier. Die promoten tegen betaling elke MLM die ze voor de voeten komt. Rob is ondertussen al weer een MLM of twintig verder. Het zijn mensen die hun ziel verkocht hebben.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *