Vemma MLM review. Oordeel: Negatief! Blijf weg van dit bedrijf!  

  RSS
Admin
(@admin)
Admin

Vemma is een MLM bedrijf dat diverse gezondheidssuppelementen verkoopt. Al hun producten zijn gebaseerd op het Vemma principe, wat staat voor vitamines, essentiële mineralen, mangosteen, aloe.

Wat kost het?
Vemma Verve kost 68 euro voor nog geen 2 liter. 1 aanbevolen portie is 59 ml.

Ingredienten versus prijs
Vemma doet allerlei leuke claims over hoeveel voedingswaarde er in haar product zit. Op deze site wordt dat uitgebreid besproken onder het kopje "Vemma Product and marketing scam". Ik zal er even wat zaken uitlichten.
Vemma pronkt graag met de ORAC waarde (hoeveelheid antioxidanten) in een fles. Er staat groots op hun site "Quite possible the most powerful liquid antioxydant". Er zit maar liefst 4800 ORAC eenheden in een portie van 59ml. Klinkt imposant niet? Nouja, totdat je bedenkt dat er eenzelfde hoeveelheid zit in een heel kleine hoeveelheid kaneel, oregano of kruidnagel. In 1,8 gram kaneel zit net zo veel ORAC waarde als in 59ml Vemma. Hmm.. En dan te bedenken dat antioxidanten niet eens zo gezond zijn als gehoopt.

Laten we dan eens kijken naar Vitamine D. In 1 portie Vemma zou net zo veel Vitamine D zitten als in 11 eieren. Zo, dat tikt lekker aan. Wat zou eenzelfde hoeveelheid vitamine kosten als je dat als los supplement bestelt? In 1 portie Vemma zit 1000 IU aan vitamine D. Op het internet vinden we een potje vitaminde D voor $19.95, waar je 900 porties van 2000 IU uithaalt. Omgerekend is dat grofweg 1 cent aan vitamine D in 1 portie Vemma. Aangezien er in een fles 16 porties zitten, zit er voor pak'm beet aan 16 eurocent aan Vitamine D in. En dan rekenen we nog met de consumentenprijs. Vemma zal een betere deal krijgen voor vitamine D omdat ze groter inkopen.

Goed, zo zouden we de prijs van alle voedingswaardes kunnen berekenen, maar ik denk dat het punt wel duidelijk is. Met een supplement zoals bijvoorbeeld een gewone multivitamine pil ben je voor een fractie van de kosten voorzien van dezelfde hoeveelheid vitaminen als met Vemma. Er is geen reden om zoveel geld voor Vemma te betalen.

Wat maakt Vemma nog slechter?
Wat nog veel slechter is aan Vemma, is dat hun doelgroep met name de scholieren zijn. Er vindt werving van nieuwe distributeurs plaats op middelbare scholen. Scholieren worden zelfs aangemoedigd om te stoppen met school om zich op Vemma te richten. Deze jonge mensen zijn makkelijker te beïnvloeden en gevoeliger voor een extra zakcentje. Deze mensen weten niet dat ze een zeer slechte deal hebben als ze met Vemma in zee gaan. Vemma doet dit bewust, want de vijver met volwassenen die hun billen nog niet gebrand hebben aan MLM wordt steeds kleiner. Vemma is al hierdoor al vaker in opspraak gekomen. Op veel scholen in Amerika is Vemma al verboden omdat het de jongeren veel geld kost en niets oplevert. Echter gaat Vemma stug door met het werven van jongeren.

Piramidespel
Onder het kopje "Vemma's young people revolution scam" wordt kristalhelder uitgelegd dat we hier te maken hebben met een piramidespel. Men wordt niet verleid om de drankjes te kopen, maar men wordt juist verleid om deel te nemen aan de 'kans' om rijk te worden.

Het verdienmodel
Ik kan in detail treden over het verdienmodel (of, om het juist te zeggen, het verliesmodel) van Vemma, maar waarom dat doen als het al uitgebreid gedaan is. Conclusie van dat artikel is dat de kans dat je er ook maar iets aan overhoudt minimaal is, laat staan dat je er iets van een inkomen uit kan halen. Dat komt omdat Vemma distributeurs vooral aan elkaar verkopen (en dus ook veel moeten inkopen) en er relatief weinig tot geen consumenten zijn die het product kopen (namelijk gemiddeld 3 consumenten per distributeur) De rest van het zogenaamde 'inkomen' wordt dus betaalt door andere distributeurs, in plaats van door consumenten. Dat heeft tot gevolg dat vrijwel niemand verdient aan Vemma.

De oprichter, Boreyo
Verder wordt er in het eerder gelinkte artikel van Lazyman nog even subtiel op gewezen dat de oprichter van Vemma, meneer BK Boreyo, betrokken is geweest bij oplichting. Gezellig, zo iemand moet je echt hebben als je legaal wat geld wilt verdienen. Of niet?

Extra externe links:
Ethan Vanderbuilt: Is Vemma a scam? Yes it is in my opinion!
Lazyman: Is Vemma a scam?
Fok! VemmaVerve
IGN: Is this whole verve energy drink and vemma think a pyramid scheme?

Conclusie
Vemma is een partij waar je ver weg van moet blijven. Je kan er geen geld mee verdienen en je bent vele malen goedkoper uit door gewone supplementen of zelfs gewoon fruit te kopen. Mocht je kinderen hebben op een middelbare school, waarschuw ze dan voor praktijken van Vemma.

Ik ben benieuwd wat Vemma distributeurs te zeggen hebben. Waarom zijn jullie hier aan begonnen?

Citaat
Geplaatst : 03/01/2014 3:59 pm
Kees
 Kees
(@kees)
Nieuw lid

Ook in Nederland meent Vemma studenten op te moeten zadelen met nog meer schuld. Zie hier:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=218396251676626&set=a.178530858996499.1073741828.162515523931366&type=1

Schandalig dat ze dat doen. Kan de overheid hier niet wat aan doen?

ReageerCitaat
Geplaatst : 07/01/2014 5:39 pm
danielvdb
(@danielvdb)
Nieuw lid

Vemma is geen scam, wat ik heb gelezen is gewoon bullshit. Ik ben tevrede met vemma ik verdien veel geld dankzij vemma.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02/03/2015 1:54 am
danielvdb
(@danielvdb)
Nieuw lid

Nogmaals vemma is geen scam, het ligt gewoon aan jullie zelf 😉

ReageerCitaat
Geplaatst : 02/03/2015 1:57 am
Admin
(@admin)
Admin

Daniel, het is niet zo dat je zelf invloed kan uitoefenen op of je wel of geen verlies maakt bij Vemma. Je maakt altijd verlies. Lees even de links in de startpost door als je niet begrijpt waardoor dat komt.

ReageerCitaat
Geplaatst : 02/03/2015 5:32 pm
danielvdb
(@danielvdb)
Nieuw lid

Ik snap wat je bedoelt, maar ik ben er niet mee eens. Je recensie gebaseerd op vooroordelen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 08/03/2015 11:58 pm
danielvdb
(@danielvdb)
Nieuw lid

Is gebaseerd*

ReageerCitaat
Geplaatst : 09/03/2015 12:06 am
Admin
(@admin)
Admin

Die artikelen zijn juist niet gebaseerd op vooroordelen, maar op feiten en ervaringen van ex- vemma promotors.
Als je de moeite had genomen om de artikelen door te nemen, dan wist je dat al.

Misschien is dit makkelijker voor je, bekijk dit filmpje eens:
https://www.youtube.com/watch?v=6U9u1wil-Ms
Dit filmpje is natuurlijk een parodie. Helaas wel 1 die akelig dicht bij de werkelijkheid zit. Als jij al langer bij Vemma zit dan zou het heel herkenbaar moeten zijn. Zit je nog maar net bij Vemma, dan zal je naar verloop van tijd steeds meer overeenkomsten met dat filmpje gaan zien en gaan vertonen.

ReageerCitaat
Geplaatst : 09/03/2015 9:12 am
Admin
(@admin)
Admin

Vemma is gesloten door de Amerikaanse overheid omdat het een piramidespel is. Jeetje wat een verrassing toch weer.

Vemma is gesloten vanwege piramidespel

ReageerCitaat
Geplaatst : 20/09/2015 5:53 pm
Share:
  
Bezig

Inloggen van Registreer aub