Telexfree review: p...
 
Meldingen
Alles wissen

Telexfree review: ponzischema, misleiding.

3 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,337 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Telexfree is een bedrijf dat zegt dat je geld kan verdienen bij hen. Zie hier een introductiefilmpje.

Het verhaal dat Telexfree je vertelt is dat je advertenties moet plaatsen. Daar zou je dan geld mee verdienen.

Laten we het filmpje even een klein beetje ontleden.

De mevrouw geeft op 1:00 diverse redenen aan waarom home business (waarmee ze MLM bedoelt) een slechte business is. De redenen die ze opgeeft kloppen op zich prima, naar mijn idee. Dit zijn de redenen:

1. 90% van de mensen verdienen geen geld
2. U moet mensen werven / team bouwen
3. U moet kwalificeren om betaald te krijgen
4. U moet maandelijks een product afnemen
5. U moet iets verkopen terwijl u dat niet wilt.

Op 1:30 geeft ze de twee mogelijkheden om inkomen te genereren; Zonder een team op te bouwen en mét een team opbouwen. Daar gaan we al. Punt 2 van de redenen die ze zojuist zelf opgaf waarom Home business slecht is, is omdat je een team moest opbouwen (= mensen werven die ook mee gaan doen in het systeem). Blijkbaar behoort dat bij Telexfree ook tot de mogelijkheden.

Dan gaat ze vertellen over het bedrijf. Het verhaal is dat Telexfree VOIP (telefonie) producten verkoopt. Ze zegt dat Telexfree hoofdkantoren in de VS en in Brazilië heeft staan. Dan komt de eerste scheur in het verhaal; Er zijn 1 miljoen promotors (dat is wat jij gaat doen) en 1,5 miljoen klanten. Dus per persoon die Telexfree promoot, is er maar liefst anderhalve klant. Dan zegt ze dat er miljonairs opgeleverd zijn door het systeem en dat het bedrijf garandeert dat iedereen geld verdient. Denk even logisch na; Per persoon die het bedrijf promoot is er 1,5 klant die diensten afnemen. Is dat een realistische verhouding om geld te verdienen? En als het waar is dat er al 20+ miljonairs uit het systeem voortgekomen is, waar komt al dat geld dan vandaan? Hoeveel betalen die 1,5 miljoen klanten? Volgens mij klopt er iets niet in dit rekensommetje van Telexfree.

Dan nog even de standaard MLM uitspraken; het is uniek en nog nooit eerder vertoont.
En 'Brazilië is een booming economie'. Onthoud die ook even, daar kom ik later ook op terug.

Dan vertelt ze wat het product inhoudt, maar ze sluit af met "het leuke is, u hoeft deze producten dus niet te verkopen". Dat scheelt alweer.

Dan vertelt ze op 3:25 wat je wel moet doen. Je krijgt een jaarcontract en moet elke dag een advertentie plaatsen. Daarvoor krijg je betaalt! Yes! dat klinkt goed!

Maar al direct wordt de scheur in het verhaal nog veel groter. Ze vervolgt "Het contract kost u 289 dollar plus 50 dollar inschrijfkosten". Wat!? Je moet betalen om voor ze te werken? Hier zou je al serieuze argwaan moeten hebben.

Als jij eerst moet betalen voordat jij geld krijgt, is dat zeer verdacht. Ik neem aan dat je dat met mij eens bent. Zo niet, maak even 400 euro naar mij over en dan maak ik je rijk. Goed, even serieus weer, we gaan verder met het filmpje.

Dan vertelt wat de twee mogelijkheden voor inkomen zijn; Het inkomen zonder team waarbij je van niemand afhankelijk bent, en het inkomen waarbij je zelf slachtoffers mensen moet zoeken. In dat laatste geval krijg je binair inkomen, unilevel inkomen, extradikke bonus en nog meer geld. Kortom, dit is de aanbevolen weg.

Dan gaat ze vertellen wat je nou moet doen als promotor zijnde. Je moet 30 seconden per dag wijden aan het plaatsen van een advertentie. Plaats je 1 dag geen advertentie, dan ben je je inkomen voor die week kwijt. ..WAT? In punt 3 van haar lijstje over waarom home business slecht is, stond dit: "u moet kwalificeren om betaald te krijgen". Volgens mij is dat precies aan de hand met Telexfree, hebben we zojuist uitgevonden. Maar dat is nog niet alles.

Vervolgens zegt ze dit:
"Deze handelingen kunt u eventueel uitbesteden aan onze Advertentie Service". Ja, echt. Datgene waar jij betaald voor krijgt, kan je uitbesteden aan Telexfree zelf! Dus eerst wordt jou vertelt dat je geld gaat verdienen, vervolgens blijk je eerst zelf geld te moeten betalen en dan blijkt ook nog eens dat Telexfree jouw arbeid voor jou kan doen!? Denk daar eens over na. Waarom heeft Telexfree jou dan nog nodig? Je werkt niet voor hun, maar je zou wel geld krijgen?

Ik neem aan dat we het nu met elkaar eens zijn dat Telexfree niet helemaal klopt, op zijn zachtst gezegd. Laten we toch nog even verder gaan met het filmpje, al neem ik het je niet kwalijk als je nu weggaat van dit artikel, wetende dat Telexfree oplichting is.

"Stel dat er iemand reageert op jouw advertentie", legt ze uit. Je ontvangt dan commissie over het 99Telexfree product (a 49.99 dollar) dat de klant afneemt. Namelijk 90 procent (=44.91 dollar) in de eerste maand Als de klant blijft betalen ontvang je 10% (=4.99 dollar) per maand. Dan zegt ze opeens dat je jaarlijks een voorraad van 62 pakketten per jaar krijgt? Daar gaat regel 4 aan diggelen. Ook bij Telexfree word je opgezadeld met een lading producten.

Maar geen nood. Verkoop je niets, dan kan je per week 1 product terug verkopen aan TelexFree. (Want dat is handig ofzo?). Ze zegt: "ook als u niets verkoopt, verdient u toch!". Dus Telexfree betaalt jou uit, ook al voegt jouw werk totaal geen waarde toe aan het bedrijf? Tja..

"JA, er is meer!!" zegt Yolanda heel blij op 7:00. En daar gaan we hoor. In plaats van het pakket van 289 dollar per jaar te kopen, kan je ook nog meer pakketten kopen. Ze adviseert zelf om het pakket van 1445 dollar per jaar te kopen, want die is in de aanbieding!

"Maar er is nog meer!! Nog meer?". Want je kan natuurlijk je winst weer terug stoppen in het bedrijf om zodoende nog meer gratis geld te krijgen!

En vanaf nu (9:15) gaat het echt loos. "Stel nou dat u mensen kent die ook extra geld willen verdienen". Ja, die kennen we allemaal wel! Schrijf die mensen nou in en je krijgt commissie!

Er zijn wel wat kwalificaties (want waarom regel 3 één keer breken als je dat ook twee keer kan doen);
Je moet minimaal 2 mensen inschrijven.
Je moet zelf ook een 99TelexFree product kopen om zodoende klant van jezelf te worden en dus 49.99 dollar per maand extra te betalen. En dan glijdt ze al helemaal uit. Ze zegt letterlijk dit: "Als u net heeft opgelet dan weet u dus dat u daar de eerste maand 90% commissie over terug krijgt. Dus onder aan de streep betaalt u maar 4,99 dollar per maand." Euh.. alleen in de eerste maand, toch?

Dan komen de bonussen;
Je krijgt 20 dollar per persoon per pakket die je inschrijft. Dus neemt iemand het Adfamily pakket (=5 pakketten) ontvang je 100 dollar.
Dan krijg je bonussen over de pakketten die Telexfree terug koopt (blijkbaar is het verkopen aan mensen buiten de Telexfree piramide niet echt aan de orde) en je krijgt nog extra andere bonussen. Jongens, wat een feest.

Vervolgens gaat ze wat blaten over de inkomsten. Dan komt het bekende (of, om juist te zijn, onbekende) vakjargon om de hoek kijken. Termen als levels, binaire systemen, spillover uplines, cycles. Zo lang het maar ingewikkeld is, is het goed. Ik sla dit stukje even over, als je het niet erg vindt.

Dan volgt op 14:20 de samenvatting. De meeste van die punten zou ik ook (nogmaals) kunnen ontkrachten, maar voor nu laat ik dat even zitten. Mochten er zich liefhebbers melden in dit topic dan zal ik dat alsnog doen.

Goed, de presentatie is wel redelijk omvergeworpen, lijkt mij zo. Laten we eens even kijken hoe het zich vergaat met Telexfree in landen.

Brazilië kwam een paar keer ter sprake. Dat was een booming economie en Telexfree heeft daar 1 van haar hoofdkantoren staan. Ik ga er even van uit dat u Engels kunt lezen en begrijpen. Telexfree is verboden in Brazilie omdat ze eigenlijk een ponzi schema is.. Op 13 juni 2013 sprak de Braziliaanse rechter dat uit. Telexfree mag dus niet meer opereren in het land waarvan ze zelf zegt dat ze daar groot en succesvol zijn. Kranten menen dat Telexfree de grootste financiele fraude ooit in de Braziliaanse historie is. (bron)

We hebben hier dus helemaal niet te maken met een bedrijf dat VOIP pakketten verkoopt. Telexfree gebruikt de inkomsten die ze krijgt van nieuwe promotors om de bestaande promotors uit te betalen. Een ponzi schema is ook in Nederland verboden.
Voordat sympathisanten van Telexfree hier komen reageren met 'als het echt verboden was, dan was het niet toegestaan, dus het is niet verboden'; het is ook verboden om te snel te rijden op de snelweg maar toch krijg je daar niet altijd een boete voor. Bovendien heeft het OM het vrij druk en zijn ponzischema's en piramidespellen vrij moeilijk aan te pakken, omdat de werkelijke eigenaar vaak in het buitenland gevestigd is.

Op de wikipedia pagina van Telexfree zijn nog meer leuke dingen te lezen. Telexfree wilde de uitspraak van de Braziliaanse rechter aanvechten maar ze vergaten de 20 dollar griffiekosten te betalen, waardoor hun hoger beroep niet voor kon komen bij de rechter.
Ook loog Telexfree over samenwerkingen met verzekeringsmaatschappijen, waarop de betreffende verzekeringsmaatschappijen in verweer kwamen.
En het logo van Telexfree is gejat van een kampioenschap batminton. Over falen gesproken.

Goed, de conclusie is vrij helder; Telexfree is een ponzischema. Dat maakt het op zich een illegale bezigheid in Nederland en naar alle waarschijnlijkheid een slechte investering van je spaarcenten. Zoals met alle ponzi schema's zijn er mensen die er geld aan verdienen, zolang er maar genoeg aanwas is van nieuwe promotors. Op gegeven moment komen er niet genoeg nieuwe promotors meer bij en dan zakt het hele systeem in elkaar, waardoor de meeste mensen veel of zelfs al hun geld kwijt zijn.

 
Geplaatst : 12/01/2014 2:52 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Wat een verrassing; Telexfree verkeerd in zwaar water en verwijderd alle berichten van mensen die mee doen en kritische vragen stellen:
https://www.facebook.com/groups/368321896580821/permalink/619529078126767/

 
Geplaatst : 08/04/2014 10:09 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

En nu, twee maanden later, bestaat het hele schema niet meer en staat de directie voor de rechter.

 
Geplaatst : 11/06/2014 10:04 pm
Deel: