Optionalert piramid...
 
Meldingen
Alles wissen

Optionalert piramidespel

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
12.2 K Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Sinds een maand of twee heeft Beursbulletin, het bedrijf achter oa. AEX alerts en beleggen.com, een nieuw soort dienst. Deze dienst heet optionalert.

Option Alert kost 49 euro per maand.

Option alert is een manier om geld te krijgen. Dat kan op drie manieren, volgens de website:

Verdien geld met beleggen.
Option alerts zou beleggingstips, alerts over wanneer je moet kopen of verkopen op de beurs en nog meer trainingen over beleggen geven. Daarmee is er een kans dat je geld verdient. Of verliest natuurlijk, want het is en blijft beleggen en daar zitten nou eenmaal risico's aan.

Verdien geld met het bouwen van een team.
Wat je ook kan doen is wat option alert heel slim 'een team bouwen' noemt. Dit is het inschrijven van andere mensen bij Option Alert. Je krijgt per persoon die je inschrijft 7 euro per maand. Deze persoon kan op zijn beurt ook weer mensen inschrijven enzovoorts. Als je mensen wilt werven voor dit systeem dan moet je naast de 49 euro per maand ook nog 47 euro per jaar betalen.

Of combineer beide.
Uiteraard kan je ook beide doen.

Het geneuzel over beleggen schuiven we even opzij, want dat is slechts bijzaak in dit hele verhaal. Want waar het eigenlijk om draait is het vinden van nieuwe leden voor dit spel. Dat is ook te zien aan de diverse facebook pagina's, websites, bijeenkomsten enz. waar Optionalert gepromoot wordt. Al deze promoties worden gedaan door deelnemers van Optionalert. Je moet goed zoeken als je daar ook maar iets wat met beleggen te maken heeft terug vindt. Het draait allemaal om de werving van nieuwe zieltjes.

Zoals gezegd krijg je 7 euro per maand per lid dat jij inschrijft. Even snel rekenen geeft dat je vanaf zo'n 8 andere inschrijvingen geld gaat overhouden, puur en alleen aan het rekruteren van andere mensen. Dat biedt perspectieven!

Zo vindt ook OptionAlert. Inkomsten van maximaal 10.000 euro per maand, puur en alleen uit het werven van andere mensen, worden de nieuwe leden voorgespiegeld.

Ik neem aan dat ik niet hoef uit te leggen dat we hier te maken hebben met een piramidespel.

Optionalert weet dat en heeft daarom een poging gewaagd om, onder andere nav. een bericht in de Telegraaf, te ontkrachten dat het hier om een piramidespel gaat. Deze poging van optionalert is echter bizar zwak. Ik zou zelf dit hele betoog kunnen ontkrachten, maar waarom dat doen als dat reeds gebeurd is op het forum van Tros Radar.

Het verweer van OptionAlert slaat dus nergens op.

Het rekenmodel.
Dan even naar het verdienmodel van OptionAlert kijken.
Dit zijn je kosten;
49 euro maandelijks
47 euro jaarlijks

Per maand kost optionalert je dus afgerond 53 euro per maand.

Je verdient 7 euro per persoon per maand die jij inschrijft. Je hebt dus minimaal (53/7=7.57) 8 andere mensen nodig voordat jij gaat verdienen aan het piramidespel. Op het moment dat er dus iemand aan het systeem verdient, zijn er minimaal 8 mensen die er verlies op maken. Zou 1 van die 8 er wel meer geld aan over houden dan dat het hem kost, dan zijn er nóg weer 8 nieuwe mensen benodigd om dat te financieren.

Optionalert zelf gebruikt een rekenvoorbeeld met een piramide van telkens 4 mensen. Dat betekent dat ieder lid telkens weer 4 mensen inschrijft:
Verdienpiramide van option alert

Dit is wel een aardig voorbeeld van hoeveel mensen er geld verliezen aan dit systeem. Stel dat jij op de 9548 euro per maand uit wil komen. Dan zijn er in totaal 1364 mensen nodig in het systeem. Van die 1364 mensen zijn er 1280 mensen die er verlies op maken. De onderste en de een na onderste laag maken namelijk verlies in dit voorbeeld. De onderste mensen hebben niemand ingeschreven (en verliezen dus 49 euro per maand), de een na onderste hebben elk 4 mensen ingeschreven wat ze op een netto resultaat van -21 euro zet. Slechts 84 van de 1364 deelnemers houden er meer geld aan over dan dat het ze kost.

Het systeem is dus ontworpen om geld bij het grootste deel van de deelnemers weg te halen en vervolgens aan heen piepklein deel van de deelnemers te geven. Er wordt slechts wat geld rondgepompt.

Dit is overigens een illegale methode. Nu zijn wij van MLMforum niet van de opsporing en veroordeling, maar het is naar ons idee slechts een kwestie van tijd voordat deze mensen tegen de lamp lopen.

 
Geplaatst : 24/01/2014 2:08 pm
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

OptionAlert zelf is, voor zo ver wij weten, al lange tijd dood.

Wel is er recent op een ander forum nog een discussie geweest over dit piramidespel van Harm van Wijk / Beursbulletin. Erg vermakelijk om te lezen!
http://www.iex.nl/Column/154288/Niks-piramidespel.aspx

 
Geplaatst : 05/07/2015 12:53 pm
Deel: