Waarom een debit ca...
 
Meldingen
Alles wissen

Waarom een debit card onzin is en waarom dat een Red Flag is

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
5,312 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Een operator van een piramidespel of ponzischema wilt het uitbetalen aan haar leden zo veel mogelijk uitstellen of voorkomen. 1 van de manieren die zoiemand kan gebruiken is het gebruiken van een debit card.

Laten we allereerst vaststellen dat het bij een legitieme relatie voor beide partijen, zowel het bedrijf als de deelnemer, makkelijker is als het geld gewoon gestort wordt op een bankrekening. Het MLM bedrijf hoeft niet allemaal kaarten uit te gaan delen, ze kunnen het geld eenvoudig overboeken en de deelnemers hebben het geld netjes en fijn op hun eigen bankrekening staan.

De card is dus per definitie onzin.

Daarbij wordt zo'n kaart meestal gebruikt als window dressing; De "wij hebben een samenwerking met Mastercard/VISA leugen".

Verder kan je als oplichter allerlei leuke dingen laten gebeuren met de card. BIj de introductie er van kan je geld vragen aan mensen die toch al geld ingelegd hebben in jouw piramidespel. Vooral als je eist dat ze zo'n card nemen en dat ze anders niet uitbetaald krijgen. Ze vragen gerust 100 of soms wel 1000 euro voor het aanvragen van zo'n card.

Dan kan je het leveren van zo'n card nog flink uitstellen. De levertijd is bijvoorbeeld 3 maanden. Dat is in elk geval weer 3 maanden geen geld hoeven uit te betalen aan de slachtoffers deelnemers van het piramidespel.

Vervolgens laat je per ongeluk de leveringen van de kaarten in de soep lopen, waardoor mensen opnieuw zo'n kaart moeten aanvragen. Weer maanden winst waarin je mensen niet hoeft uit te betalen!

Kortom, gebruikt een bedrijf waar jij je wilt aansluiten een debit card of wordt er zo'n kaart geïntroduceerd? Dan kan je er van uit gaan dat je opgelicht wordt.

 
Geplaatst : 02/07/2015 8:25 pm
Deel: