Fear of missing out
 
Meldingen
Alles wissen

Fear of missing out

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
7,986 Bekeken
(@admin)
Berichten: 246
Estimable Member Admin
Topic starter
 

Stel dat jij tien jaar terug een aandeel in Facebook had gekocht. Misschien had je voor een paar duizend euro wel de helft van het bedrijf kunnen bezitten. Dan was je nu multi-miljardair geweest. Nu ben je te laat.

Met die gedachte spelen veel mensen. Dat zorgt ook voor een bepaald soort angst. Stel dat er nu weer de volgende Facebook zou beginnen. Dan wil je natuurlijk direct instappen, want anders mis je deze geweldige kans. Je moet dus nu wel handelen. Koop nu die aandelen. Begin nu met deze opportunity.

Dit wordt ook wel fear of missing out (FOMO) genoemd. De angst dat je iets mist. Hier zijn diverse vormen van, maar bij MLM gaat het om het feit dat je denkt dat je nu moet beginnen met een MLM opportunity omdat je anders te laat bent.

Die angst wordt door veel MLM bedrijven handig uitgebuit. 'Begin nu of je bent te laat!', 'Dit wil je toch niet missen?' zijn veel gehoorde kreten binnen de MLM wereld.

Dit wordt gebruikt bij veel MLM, piramide en ponzi schema's die ergens in de toekomst operationeel zouden gaan worden. Je kan nu alvast betalen en dan heb jij je plekje veilig gesteld. Althans, dat wordt jouw voorgespiegeld. Uiteraard is er helemaal geen sprake van een bedrijf dat uiteindelijk succesvol wordt en blijk je uiteindelijk gewoon je geld kwijt te zijn.

Dat er feitelijk helemaal geen kans op inkomen of winst bestaat doet niet ter zake. Mensen zijn zo angstig dat ze de kans mislopen dat ze gewoon hun geld inleggen. Uiteindelijk komen ze altijd bedrogen uit. Er is nog nooit een MLM bedrijf geweest dat uiteindelijk een miljoenenbedrijf werd zodat alle mensen die aan het begin inlegden rijk geworden zijn. Denk je dat die er wel zijn? Dan graag (onafhankelijk) bewijs invoeren als reactie op dit topic.

Voorbeelden van geflopte FOMO-opportunities zijn bijvoorbeeld Bonofa (Cube7), Lyoness, Rippln, Comhumans, Conligus, Leafit, .. en zo kunnen we nog wel even door gaan. De lijst is eindeloos, elke maand komen er weer nieuwe FOMO opportunities bij en ze verdwijnen ook net zo snel weer.

 
Geplaatst : 24/02/2014 3:27 pm
Deel: